Комшията ни обра, осъдиха го, но не връща парите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Комшията ни обра, осъдиха го, но не връща парите!
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2251 пъти
Здравейте,
пиша ви относно проблем, който преди около две години сполетя семейството ми. Наш комшия, който тръгна по доста лош път, влезе в апартамента ни и ни обра. Извикахме полиция, по оставен пръстов отпечатък го откриха, осъдиха го на 2 години условно и да изплати стойността на откраднатото, близо 2700 лв. Крадецът уж обеща да върне парите, но до ден днешен ни вест, ни кост. С цялата си наглост продължава да живее до нас, да си кани приятелчета, да не му пука. Потърсихме съдействието на адвокат, но за жалост той няма трудов договор, нито апартамента е на негово име. Препитава се със сезонна работа по морето, при която си взима парите на ръка и иди го гони. Предполагам някой ще каже: защо не му хвърлиш една гора бой и да се приключва? ! И това с брат ми си го мислехме, но тъй като в апартамента живеят родителите ни, а ние не живеем при тях, се съмняваме, че може да почне да им прави зулуми, и накрая да трябва да го свършваме. Комплицирана ситуация, замислям се за някои силови методи, като фирми за събиране на дългове може би, за да си вземем парите, и за да може крадецът да си получи заслуженото, защото съдебната присъда ми се струва доста лека!
Ако някой е попадал в такава ситуация, или има контакти на хора, които силово събират дългове, ще съм му много благодарен, тъй като ми е ясно, че с добро няма да стане!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: e430da8968
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 524a392c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съдебен изпълнител но щом съседа ти няма доказан доход ще е доста тегаво.
Изпратете му нотариална покана за възстановяване на щетите плюс законовата лихва иначе след определен срок дълга ще отпадне по давност - все едно не сте си го потърсили.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 706bd75710
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Като иде на морето влизате в дома му и му взимате нещата. Като се върне ше кажете че го обрали. Как ше ви са качва ва главата? Той мачка вас и вие ше мачкате него. Кражбата от крадец не е кражба. Око за око, зъб за зъб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d964f0d6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако се наеме фирма за силови събирания, нали ще разбере откъде му е дошло и впоследствие може да реши да си го върне на твоите родители или пък да запали имота ви. Щом се препитава със сезонна работа би трябвало да държи някъде парите в брой. Освен да се направи взлом в неговия апартамент, но не знам как и кой може да го направи, така че да не ви разберат, защото това е най-важното. Или пък ако има кола, да я откраднете и препродадете.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 62580a90e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Изобщо осъждането му и че са се занимавали така наречните власти надхвърля в пъти дори очакваното спрямо реалността която е налегнала институциите в България и не само,единствено бих ви посъветвал каквото и да правите да видите последиците и евентуалните последствия които при не правилни действия ще доведат до много по-големи загуби от тези 2700 лева.
Ясно е че без да се преувеличава българите са оставени на произвола на съдбата.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 234320a820
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Кофти да, но и при най-драконовската система, от човек който няма нищо не можеш да вземеш нищо. Фирмите за събиране на дългове разчитат главно на психически тормоз над длъжника, но единствената реална възможност да се доберат до парите е чрез съдебен процес. При вашата ситуация е ясно, че това не помага, затова и рискът за събирача е почти 100%, т. е дългът е несъбираем. Ако въобще някой се навие да се занимава със случая, ще получиш много малка част от сумата. Всичко останало са криминални методи, но там има голяма опасност да ти отвърнат със същото. Общо взето, радвай се че сте изгорели само с 2700 лв.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c934004046
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не мога да разбера защо 2 дни 6 коментара чакат одобрение???

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f4ee35cc6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Тя се е видяла че от този крадец няма да видите и стотинка. Защо не му уредите среща с някой от тези с дебелите вратове и той да го вкара в инвалидна количка и до края на живота си да се влачи като гол охлюв. Изкарйте го от "бизнес" и по този начин ще направите голямо добро на всички честни хора.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f4ee35cc6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Тя се е видяла че от този крадец няма да видите и стотинка. Защо не му уредите среща с някой от тези с дебелите вратове и той да го вкара в инвалидна количка и до края на живота си да се влачи като гол охлюв. Изкарйте го от "бизнес" и по този начин ще направите голямо добро на всички честни хора.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 44c5af4642
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Открадни от него тия 2700 лева. Ако викне полиция, ще разкажеш накратко тая история. Според мен друг начин да си получиш парите за съжаление няма

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 9fb34af371
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   №8 Ужасно глупав коментар. В никакъв случай не ме е жал за злосторника, но такъв акъл може да даде само човек без мозък.
Ми нали "дебелите вратове" за такава поръчка ще искат най-малко едни 10 хил лева. Не стига че сега автора е на минус 2700лв ами и още 10 хил да го вътриш. Услугите на "дебелите вратове" не са безплатни нали знаеш
Второ ако и дори някой да вкара злосторника в инвалидна количка, не се ли усещаш че ние народът ще се наложи да му плащаме цял живот пенсия за инвалидност. Той и сега го мързи да работи, като го уредиш с доживотна пенсийка по скоро ще го ощасливиш от колкото да му направиш живота лош, та той и сега се влачи като гол охлюв без доходи с ниско платена сезонна работа живеещ в чуждо жилище и т. н.
Разбирам че сега злосторника според вас се чувства безнаказан, но не е вярно, тази условна присъда го спира да прави други престъпления, защото той със сигурност е наясно че при следващо престъпление го очаква затвор. А за човек като него който ходи да се опитва да работи затворът е страшен, той не е от онези хора които не ги е страх от затвор /все още/.
Колкото до автора, общо казано почти нищо не можеш да сториш освен да дадеш делото си на ЧСИ и да следиш за промяна на имотното му състояние, примерно ако си купи кола или наследи ниви, имоти и др или дори да подновиш ново дело за неизплащане на дължимото по първото съдебно дело, което ще натрупа още черни точки на гърба на комшията.
От където и да го погледнеш няма как да вземеш на босия обувките, но поне можеш да продължиш да го съдиш това ще му държи мокро да се замисля когато посяга на чужди вещи отново.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e62d22dcaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спри да искаш да отмъщаваш. Няма смисъл. Ако ти е такъв трън в очите и ти се пръскат пари, говори с хазайна му. Повечето биха го накарали да "освободи" апартамента, ако го наемеш ти и дадеш няколко наема в повече, като депозит, който няма да си търсиш.
Ако и това не мине, премести се. За пари не си заслужава да инвалидизираш хората, било то и крадци или да си рискуваш здравето и живота. Повечето колекторски фирми, работят на аукционен принцип. Който им даде повече, него слушат. Ще отидат да го бият няколко човека, той предложи два пъти повече пари и може същите тебе да погнат. Не ти трябва. Ако ти си отмъстителен, тая паплач е десет пъти по-лоша. Ще ти праща биячи, ще ти пали къщата, ще те натопи в някакво престъпление в полицията, а пък може да реши да те нападне в някоя тъмна уличка, когато ти не очакваш. Да, би трябвало да тикаме всеки крадец за по 20 години заде решетките, ама нали сме много "толерантни"..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c934004046
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Благодаря на всички, които взеха отношение по този сложен казус:
Относно коментар 2. нотариална покана няма как да се изпрати, защото апартамента не е на името на крадеца. Адвокатът влезна в някаква система и каза, че там има някаква кола, но може би са я запорирали, не знам; Относно коментари 3 и 10, ако влезнем с взлом в дома му, то и ние ставаме крадци и падаме до неговото ниво, така че това отпада; Относно коментари 4 и 8- надали ще се досети от къде му е дошло, защото го търсят и от Easy credit и от не знам къде си още, явно не сме единствените ощетени; Относно коментари 5 и 6 - да прави сте, че поне го осъдиха и явно ще трябва да ги отпишем тези пари; то нито той ще забогатее с тях, нито пък ние ще обеднеем!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2527bf6d13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   До коментар 12: крадецът не живее на квартира, жилището е на родителите му, а не е на негово име! Това създава правните пречки пред ЧСИ, дефакто той няма нищо на негово име! Някаква кола се показваше в системата на ЧСИ, но той обяснил на баща ми, че дългът трябва да достигне стойността на МПС-то, за да може да се продаде на търг може би и евентуално да ни върнат парите!? Но мисля, че не сме единствените, на които дължи пари! Както вече споменах по-горе на вратата му има лепенки на фирма С. Г. Груп, доколкото видях в интеренет, това е фирма за събиране на дългове, има лепенки и писма от Easy credit, бяха му спрели тока, ама намери от някъде пари и си го плати, на касиера на блока обещава, че ще плати задълженията, но май и там не е дал нито лев! Абе с една дума мизерен гол охлюв, както се изрази един от читателите по-горе, но ми е крайно неприятен! Нито искам да го виждам, нито да го чувам, дори очаквахме че от срам родителите му ще продадат апартамента, но те си отидоха на село, а тоя капут още пребивава в апартамента, че и кани някакви отрепки, по цяла нощ говорят нещо си, наркотици ли взимат, какво ли? Отрепка долна и това си е, за илачи да ги даде дано тия пари, то ние вече ги попрежалихме!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 706bd75710
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   От номер 3 до Автора: Ами като си горделив и не искаш да си върнеш парите по неговия метод, а другите ве стават, прежали ги тия пари тогава. Раздели са 2700 кинта и не падай на неговото ниво. Той няма да ви върне и стотинка. Вие ше го съдите и накрая ше загубите 10 бона и той пак няма да ви върне парите. Ние ти казахме как да работиш, ти не слушаш. Ами кво ни занимаваш. Айде, отивай да плачеш във възглавницата. Ако чакаш съдебната система да ти помогне ше умреш от старост в напреднала възраст и пак няма за ти върве парите. Айде поздрави.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c934004046
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   До коментар 3 и 16 от Автора: След като се наплаках на възглавницата искам да ти кажа, че аз на неговото ниво няма да падна! А като не ти се занимава с моя казус, ами не пиши бе братле, не те карам на сила! На мен ми е ясно, че по съдебен път трудно ще станат нещата - де има една дума не можеш да вземеш на босия цървулите! Ама да влезна с взлом в дома му ме прави същия крадец като него, нищо, че той е започнал!
Коментар номер 11 е много полезен: следене от ЧСИ-то за имотното му състояние и дела до дупка!
"Дебеловратите" също си го мислехме, ама тея хора едва ли ще се задоволят с такава сума за да го пообработят, а и кой ми дава гаранция, че като им плата няма да ме погнат и мене, едва ли са толкова морални!
Ясно ми е, че казусът е сложен, наясно ми е че може би и стотинка няма да видя, майната му, просто се надявах, че някой може да е изпадал в същата ситуация и да са му помогнали, я накой познат, я накоя фирма и т. н.
А на който не му се занимава - аз никого не задължавам да се занимава с моя казус, просто скролни и се заеми с някой друг, на този сайт казуси колкото искаш!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker