Искам много да й помогна!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам много да й помогна!!
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1298 пъти
Здравейте, пише ви едно отчаяно 19 годишно момиче. Става въпрос за 40 годишна жена, която ценя и много искам да й помогна. Тя е в много тежка депресия. Денят й минава в това - работа, вкъщи, пие алкохол, плаче, ляга си да спи и това се повтаря всеки ден. Много е затворена, много ми е трудно да се сближа с нея, понеже тя не допуска почти никой (да не кажа дори никой) до себе си. Ако не й пиша аз, тя няма да се сети, а и я разбирам до някъде. До колкото ми е споделила и до колкото можех да разбера какво толкова я мъчи и натъжава става на въпрос за приятелство, което явно е било живота й. Постоянно ми повтаря "Предадох се, не мога, чакам този човек и винаги ще го чакам, само той може да ми помогне да се излекувам, той беше живота ми"... Искам много да й помогна, но не знам как да постъпя, опитвах всичко, всички изречения и думи, с които би се почувствала поне малко добре като "До теб съм, всичко ще се оправи, не си заслужава, този човек не те цени" какво ли не й говорих, казва ми да вярно е, така е, но не мога и аз все повече се отчайвам, но нещо в мен ми казва не се отказвай, не оставяй човек, който има нужда от някой, който ще му каже до теб съм и ще бъде, а аз съм готова да съм до нея каквото и да става, защото е добър човек, може би най - добрия човек, който познавам и не искам да страда за хора, на които не им пука за това как се чувства тя. Просто не го заслужава, след всичко каквото е направила за мен и за много други хора. Коментирала съм и с други мои близки приятели, и те искат да и помогнат просто не знаят как. Мислила съм да и предложа да отиде на психолог, но има 2 варианта. Единият е да ме послуша и да отиде, който много ме съмнява и другият е да се отдалечи още повече от мен и въобще да не мога да се сближа с нея. Тя просто си е създала една дебела стена между нея и света и много трудно може някой да я разбие. Моля Ви кажете ми как да постъпя, какво да й кажа, как да и докажа, че може да ми има доверие. Не мисля да се откажа докато не се оправи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7d51adc20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми има душавна рана тази жена и само времето може да ѝ помогне. Ти единствено можеш да продължаваш да ѝ обръщаш внимание, когато имаш възможност. Може събота и неделя да я извеждаш на разходка сред природата - например някъде не много далече в планината, ако имате наблизо планина... И ако мислиш, че ще се чувства, че я съжаляваш можеш да го изкарваш така, все едно на теб ти се излиза и ти се говори с нея. И постепенно целта ти трябва да е да я запознаеш с нови хора. Те по някакви такива разходки из природата хората са доста дружелюбни.
Само че сега не е препоръчително за планина, по - добре на пролет, като се стопли. Но не спирай да ѝ обръщаш внимание, да си правиш мохабет с нея и така...

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f221ac5694
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът на твоята позната е, че е заменила своя живот с този на въпросния приятел. Тоест поставила е своя живот в зависимост от въпросния човек. НякаК е добре да й обясниш, че тя е ценна сама по себе си, че има свой път в живота и ако той се пресече с живота на въпросния приятвл, е добре, ако не се пресече-така е било писано или пък такава им е кармата. Важен е нейният живот и той не зависи от никой друг, освен от нея. Според мен я заведи на психолог. Или ако може някак да го организираш, заведи психолога при нея ито без тя да знае, че е такъв. Хубаво е, че се вълнуваш така за други хора.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b4c05c48f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много е хубаво. че си грижовен и добър човек. но тази жена може да ти бъде майка на години. Ти си на 19. а тя на 40. Не мисля. че имате нещо общо и трябва да общувате дори. Явно или я харесваш или не виждам друга причина. Не си казал от къде я познаваш и каква ти е. Ако те е страх да не ти се сърди. че я караш да ходи на психолог тогава й предложи да отидете заедно. Може би с теб ще е по-сигурна.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b4c05c48f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е хубаво. че си грижовен и добър човек. но тази жена може да ти бъде майка на години. Ти си на 19. а тя на 40. Не мисля. че имате нещо общо и трябва да общувате дори. Явно или я харесваш или не виждам друга причина. Не си казал от къде я познаваш и каква ти е. Ако те е страх да не ти се сърди. че я караш да ходи на психолог тогава й предложи да отидете заедно. Може би с теб ще е по-сигурна.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0b4a1298e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Към номер 3/4: от гледна точка на сухата логика не че няма известна правота в думите ти, но искам да отговориш, ама честно, ако тази депресирана 40 годишна жена бе депресиран 40 годишен мъж, щеше ли да съветваш така грижовно авторката?

Или щеше да си премълчиш по - скоро...

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2567069bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, номер 5, колегата 3/4 си мисли, че авторката е момче. А ти, мило дете, нямаш много варианти, не притискай приятелката си, просто бъди до нея. Ако се влошат нещата- действай, но засега я остави да си го преболедува този човек.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 61e752ecb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелката ти е за психолог. Не страда от нещо нечувано, даже много стандартно и елементарно, но хора в подобно положение не могат да го осъзнаят. Първо трябва да осъзнаят че имат проблем предизвикан от тях самите, второ да започнат да се лекуват. Не можеш да помогнеш на човек, който сам не иска да си помогне, такъв е живота. Свободната воля е над всичко, дори когато е по този начин насочена деструктивно...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker