Толкова ли е трудно да намериш приятели?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Толкова ли е трудно да намериш приятели?!
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1878 пъти
Как намирате себеподобни човешки индивиди? При вас може да е лесно, а аз как да намеря приятели? ! Хора, с които да ни е приятно да прекарваме време заедно?

Когато си още ученик е лесно. Хора колкото си искаш, възможност за социялизация колкото си искаш. Но ако вече си завършил какво правим тогава... Нека това да е и едно наум за учениците и студентите.

Представете си, че сте от малък град и социалната ви среда не е никак... На 21 г. сте, а приятелите от даскалото вече са.. надалеч. Загубили сте вече всякаква надежда от бюрото по труда да намерят нещо, безработни сте. Почти не излизате - не че няма с кого, но сте на мнението: "по-добре сам, отколкото с погрешните хора". Не обиждам никого, всеки има правото да си живее живота както си желае, но обкръжението ми е с цигански манталитет. Ден за ден, ядене, пиене, чалга, диско.. сещате се. С такива хора 2 нормални приказки не може да се проведе. Тогава какво правите? Падате и умирате, самотни? !

Бях обмислял възможността да се преместя в София, но нямам познати и няма кой да ми помогне. Да кажем, че успея да намеря парите, необходими за първоначално заживяване в София. И да успея да намеря някаква работа, заплатата няма да е по-висока от 500 лв. С тях няма да успея да изкарам и месец, освен ако не спя на улицата.

Хора, кажете ми, какво да правя? Отчаян съм. Има ли някаква друга идея, която на мен ми отбягва? ! Благодаря Ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: d9a4542faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Леле... братле това все едно съм го писал аз... аз също съм от малък град и съм на 21г. и съм по същия начин безработен, и с слаба социална среда и също така с моите близки съученици, всички са надалеч и нямам така близки приятели и не зная как да си намеря подходящите за мен хора.. също обмислям да отида в София да живея но не знам там от къде да почна и как...

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d4957ec420
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Хора, кажете ми, какво да правя? Отчаян съм. " - Как да ти кажем какво да правиш, като живота си е нещо индивидуално, комплект от много фактори, които като пъзел трябва да подредиш, за да се чувстваш щастлив. На първо място, трябва да имаш сплотено семейство, с което да споделяш мъки и радости, разбираме, че вече си минал през образованието(но има и по нагоре), приятелите се появяват сами, те не се търсят по поляните. Като започнеш работа, сам ще пресееш характерите на колегите си и ще разбереш с кои може да си по близък. Не бъркай познати с приятели. Малко хора имат истински приятели, повечето имат просто познати. Нали четеш по форумите какво става, пълно е с "приятелят ми, или приятелката ме предаде" - това не е приятелство, това е временно познанство, щом лесно се предават. Приятелят е верен до гроб, на днешно време, трудно ще намериш такъв човек, живота стана комерсиален, парите изместиха душевността. За пари се предават и дори убиват, това живот ли е? На 21 си, още твърде млад, запълни си времето с четене на книги, продължи образованието си, в културните среди търси познати, там се става истински човек. Не завиждай на тези, които киснат по барове и дискотеки, те имитират приятелства, тяхната изява е временна, после живота им става празен и скучен, а ако направят семейство, то е пак временно. Аз мисля, че е най добре да отделиш времето за своето усъвършенстване, приятелството само ще се роди.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3b9ec2c5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами, това е естествен ред на нещата в живота. Затова хората създават семейство и са си с него...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 05f5902394
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си на 21, защо не си студент? В София ако си студент общежитието ти е 30-40лв на месец (в СУ). Яденето на студентски стол е 1. 50-2лв. Сред студентите има предостатъчно хора с подобно мислене (те са и по-затворени и се срещат по-трудно, но все пак са в пъти повече отколкото в по-малките градове).

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2cc32307f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Потърси си работа в най-близкия областен град. Отначало ще пътуваш, после може да си потърсиш квартира там. Защо трябва да е непременно в София?!

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e22bac5716
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе, слушай сега, това е анонимен сайт, нали.
По добре потърси работодател в София, съответно работа която се предлага и когато си наясно какво ще работиш с предполагаемата заплата, потърси и квартира. Режийните ще са ти съобразно възможностите, а приятел/и дай Боже да си намериш, ама то не става от вратата за краката.
Така че, търпение.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cb102fad72
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дабе лесно било като си ученик. Аз съм ученичка и съм си сама, защото съм с по - затворен характер. Говоря с няколко там само да става на приказка, не че имам интерес. По цял ден си седя вкъщи. Искам да го променя, но точно като се опитваш не става.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2599253af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много хора сме самотните по света. По една или друга причина. Не, че не сме опитвали да се свържем с други хора, да потърсим приятелство. Съгласна съм с изказването, че живота е много комерсиален и повечето от нас не търсят общуване, без да могат да го осребрят. Според мен, ако ученето не ти се отдава, учи някакъв занаят, за да можеш да се издържаш. Така ще бъдеш полезен и за себе си и за семейството си. Съчувтвам ти за липсата на приятелска среда, защото аз съм така от много години и трудно се справям с това, макар, че живея в София и имам работа, както и покрив над главата. Само че нямам надежда! Желая ти искрено съдбата да те срещне с подходящите хора!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e22bac5716
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ей това не ми харесва в младите хора, като пишат че нямат надежда? Е, вие защо живеете тогава, безнадеждни? Ами потърсете по местоживеене някаква информация, попитайте и в общината и местни хора, които все са ходили насам -натам. Защо всичко да е в интернет. Дори тези с които "не можете една свястна дума" да си кажете и те са хора, нали. Човек не знае от "коя трънка ще изскочи заек".
Какво значи с цигански манталитет? Ами говорете си, питайте се един друг какво искате да правите, давайте си хъс един на друг, но за добро, не да вършите зулуми и все нещо ще ви блесне за работа. Разговаряйте с възрастните хора във вашето населено място, може те да имат някакви идеи и разрешение на нещата.
Нямате ли някой орган на реда да ви помогне или здравна служба и др. институции.
Недейте всичко да търсите в интернет, контактувайте на живо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 18cded20fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чувстваш се така, защото нямаш цели в живота. Постави си цели-да учиш, да имаш някаква професия, да отидеш в по-голям град, да отидеш в чужбина... На 21 години животът е пред теб, замисли се какво искаш да постигнеш. Когато имаш поставена цел ще си намериш и нова среда от хора.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 452959a677
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   9 и 10 са много прави
фейсбук-колективна самота
гугал-силно цензурирана истина
интернет-не можеш да му имаш пълно доверие
Не може да се живее във виртуална реалност и пожелателна действителност

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 6c4e5297f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нямаш приятели, защото не учиш в университет и не работиш нещо.
Ако имаш пари се запиши да учиш нещо - може да не е в университет, но да има и други с теб и така ще е по-лесно да намериш приятели.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker