Отдавам два имота, съвет за брокери? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Отдавам два имота, съвет за брокери?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1644 пъти
Здравейте. Млада жена съм под 30г. От скоро се сблъсквам с брокерите на имоти. Видях, че тук има и други подобни теми, но искам да попитам и нещо допълнително. Отдавам три имота под наем и припечелвам добре от тях, но когато публикувам обява, което се случва рядко, за щастие наемателите стоят с години, от агенциите не спират да ми звънят и да нахалстват. В обявите си изрично уточнявам, че не желая да работя с агенции и да ми звънят само частни лица, но те го правят. Отгоре на всичкото крадат снимките на имотите ми и публикуват обяви с тези снимки. Описанието на имота или адреса му няма нищо общо с истината. На няколко такива им се обадих като се престорих на клиент, и дори ми казаха, че няма проблем да отида да видя имота... А аз имот не отдавам от повече от година. Притеснявам се, че това ще ми навреди, ако снимките ми стоят там. Ами ако наемателите ми ги видят и решат, че искам да ги сменя, примерно. А това не е така.
Телефонът ми не спира да звъни. Блокирам всички номера на агенции, но все нови и нови номера ми звънят и няма край. Дори ми знаят името, а никога не публикувам обява от собствено име. Откъде го имат? Какви са тези врътки?
Вие отдавате ли имоти и какъв опит имате с брокерите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: f0b0f10965
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че се вживяваш в недействителни страхове. Какво от това, че ползват снимки на твои имоти, явно си струват да се показват, дето се казва, хващат око. Нали това е целта на брокерите, да привличат клиенти. Когато списанията са пълни с хубави жени, това значи ли, че аз обезателно ще имам достъп до тях!? Трябва да си искаш хонорар от тези агенции, че ползват имотите ти за тяхна реклама. Не виждам ти какво губиш, на имота ти не вредят, рекламират го с фотоси, с това само можеш да се гордееш. А що се отнася до наемателите ти, просто ги предупреди за това което пишеш тук, че не по твое желание се пускат снимки на имотите които те ползват в момента. Стига тези брокери да не пращат хора, които да безпокоят наемателите ти, и умишлено да ги прогонят. Явно имотите ти са апетитни, но ти нищо не можеш да направиш, че да ги укриеш от хорските очи. Попитай ги директно какво целят, и бъди нащрек, брокерството е коварна професия, може да са хвърлили око на имотите ти. Може да се консултираш с хора от бранша, но трябва да са ти познати и да им имаш доверие. Не виждам опасност, със снимки да ти навредят, най много да те безпокоят с обажданията си. Но ако си по наперена, можеш да ги режеш от раз, и повече няма да ти се обадят. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 36a3d64b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами лъжи ги, че вече ползваш услугите на дадена агенция.
Както те питат коя им кажи: вас какво ви бърка...

Иначе сега написах в гугъл:
как да си защитим авторското право на снимките
и първото нещо, което ми излезе е ето това:
http://www.digital.bg/novini/как-да-защитим-снимките-които-качваме-в-интернет-news42467.html
- за твоя случай може би ще е най - подходящо да им добавяш воден знак... ама разгледай и прецени сама какво ще ти е най - подходящо

Също така можеш да се оплачеш на админите на сайта, в който публикуваш обявите си, че ти крадат снимките и така.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5d9068febe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Наематели ти няма и да разберат за тези снимки, ако са доволни от цената, мястото и отношенията ви. Винаги можеш да говориш с тях. Съветвам те да сключваш договори клиентите си (защото те са точно това). Името ти е лесно достъпно, щом знаят адреса ти.
С една молба в общината и такса от 10 лева получават име, но не и други лични данни. Но ако имат името, може лесно да получат и телефонни номера и прочие.
Единствения вариант е да отидеш във фирмата и просто да им кажеш, че не желаеш да работиш с тях и всеки опит за контакт а теб е загуба на време. Кажи им, че ако решиш, че имаш нужда от брокерски услуги, ще се свържеш именно с тях. Ако те притесняват редовно и след това, вече можеш да търсиш легална защита, но това отнема много време.
Всякакви други методи са крайно неморални и/или незаконни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2523a3bbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По-голямата част от брокерите са прости, нагли и самонадеяни.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5d9068febe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За разтрел са, кучетата мръсни и непотребни, но нали сме демокрация... не можело.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: da5656a277
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ами пиши в обявата, работя коректно с агенции при условие, че не ме ангажират с комисионна. Ако искаш агетции, ако не дирекно им казвам чао и затварям. Ще змънят, звънтя ще спрат. Какво щели да ис помислят наемателите, ами предупреждаваш ги. Ти искаш да оправиш света. В крайна сметка така събират клиенти, после лъжат, че клиента е в чужбина, но имат дгурги имот, който могат да видят, това е.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d59f301085
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сложи си воден знак чрез програмата Paint или някоя друга - напиши си името и телефона и че си частно лице на снимките и ги сложи леко прозрачни на целите снимки когато публикуваш. Иначе просто твоите наематели ги предупреди, че ти крадат снимките и така :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b59214bfbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Просто предупреди наемателите си, за да не се страхуват :) Когато пускаш обяви, ползвай друг номер - примерно предплатена карта.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 0f264c8757
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Брокерите от агенциите за недвижими имоти стават от нагли все по-нагли. Затова, ако човек се загледа, когато върви по улицата, ще види, че стълбовете са осеяни с малки стикерчета-обяви за продажби или отдаване под наем на имоти.
Защо ли? Ами в защото в 21 век, в ерата на информационните технологии и интернет хората са принудени да работят със стикери, защото агенциите не вършат абсолютно никаква полезна работа.
Те правят именно това- крадат снимки, качват снимки от жилища, които дори не са в България, лъжат, мамят, вземат депозити, които не връщат, преотдават жилища.
Едно жилище се отдава или продава от 10 агенции. Защото веднъж качена обявата в интернет, всички си свалят снимките и ги качват отното като своя обява. Дори и воден знак да има - го заличават. Затова е добре да е по-голям :)
Казвам всичко това от личен опит - почти всички агенции за недвижими имоти са паразити, нахални тормозители, от които трудно има оттърване.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker