Как да възвърна увереността си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да възвърна увереността си
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1714 пъти
Търся начини да намеря решение на проблемите си.. и предпагам, че най-сигурния е като споделя с вас и съответно намеря помощ..
Та накратко израстнах в семейство с непрекъснати кавги, упреци, разпри, притеснения, забрани... това някак си остави огромна следа върху мен.. Сега когато съм в най-хубавите си години, когато съм на път да забравя миналото и да продължа сама напред, се чувствам много зле.. Има дни в които се събуждам и сама нося тежината от упреците, че нищо няма да стане от мен, нямам и желание за нищо.. Изпитвам адски притеснения от каквото и да е било ново начало.. дори едни курсове да започвам.. когато съм сред компании от нови хора, трудно се вписвам вече.. , много е странно чувството, но това ми тежи и ми пречи.. всеки път като се притесня и ми се гади.. Сякаш не съм себе си :( Как да възвърна увереността си, да премахна черните мисли и да водя нормален живот? Ще съм благодарна ако някой сподели житейски опити, или мнение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 5fb720e7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имах същия проблем. Записах си час за хипнотерапия. На втория сеанс ме научи да си правя автохипноза и след няколко автохипнози си реших проблема. Едва на 31 се почувствах щастлив и уветен за пръв път.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a633858e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм така, просто чети. Пълно е с квиги и съвети по приложна психология, ще намериш много интересин неща. Как да си по-умерена, щастлива и т. н. отпечатъкът е за цял живот. Аз като теб се свих в черупката си, моя позната с не леко дество е в другата крайност, нахална със самочувствие и много пробивна. Кой е по-успешен сама можеш да си уговориш. На мен лично ми помогна това, забелязах, че като почнат да ми се "кавчат на главата" и да злоупотребяват, защото съм свита, притеснителна и оке куп неща.... а на мен чашата ми вече е преляла, повишавама глас, срещу мен осатват изненадани, че имам и друга страна, казвам ясно и високо, не няма да стане и поварвай ми след това, се чувствам по-добери и ме уважават повече. Упреците и поценяването са най-тежките, но си направи един спискъ с това, което независимо от тежкото ти дество си направила и се справила. да ти кажа, като погледна по този начин нещата си давам сметка, че нося на гърба си огромен товар от отговорности и ангажименти и справям, повече от добре. Сега чак забелязах, след като изчетох доста книги, колко хора ме питат: Как издължаш? Как се справяш? Направо ти се чуда, ако бях на твое място.... и виждаш, че в крайна сметка си нещо и твоите страхове са порекция на начина по който ти виждаш, формиран в резултат на това, което твоите близки са поректирали.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6709159c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей! И аз съм минала през същото като теб. Родителите ми непрекъснато се караха и ми повтаряха, че нищо не става от мен. Това продължи дори когато ме приеха в университета. Нещата се промениха едва когато си намерих стаж в София миналото лято. Изнесох от нас и спрях да им искам пари за всяко нещо. Рядко се прибирах вкъщи и беше за кратко. Отношението им се промени и започнаха да се държат малко по-добре.

Бих ти препоръчала да станеш по-самостоятелна. Намери си работа или стаж. Чувството да имаш твои пари и да си ги харчиш, без да трябва да се отчиташ, е незаменимо. Освен това, работата ще ти запълва времето и няма да мислиш за лоши неща :)

Сигурна съм, че имаш потенциал. За начало, самата ти трябва да направиш първата крачка и да си повярваш, че можеш :)
Това ще стане най-лесно, като смениш средата и хората, които те карат да се чувстваш зле. (Аз например изтрих от фейсбук всички хейтъри, които някога са ме карали да се чувствам зле. ) Гледай на това, все едно изхвърляш боклука от живота си. И хич да не ти пука какво ще ти каже Кифлата Х, когато види, че си я махала от приятелите :) :) :) Пиши си само с позитивни хора, които те харесват и те оценяват.

Направи си списък с няколко неща, които искаш да постигнеш в краткосрочен план (пр. следващата седмица или месец). За всяка точка от списъка си направи подробен план на стъпките, които трябва да направиш, за да я осъществиш. Като изпълниш някоя точка, я отметни с цветен химикал. Това е малка победа! Радвай й се, защото това ясно показва, че все пак от теб става нещо! Постепенно ще започнеш да си вярваш повече по този начин. На мен винаги ми помага този метод, когато не знам откъде да подхвана нещо :)

Когато се чувстваш тъжна без особена видима причина, може да си пуснеш някоя позитивна песен. Например: Natasha Bedingfield - Pocketful of Sunshine или Unwritten; Pink - So What; Jessie J - Do It Like a Dude; Kelly Clarkson - Stronger (Аз съм си написала припева на лист и съм си го закачила на стената. Много мотивиращо ми действа ;) Kid Rock - Born Free и всяка друга песен, която те кара да се чувстваш добре :)

Fake it till you make it ;)

Стискам ти палци :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8550948923
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С вяра в себе си и положително мислене. Ако искаш дори приеми, че съдбата е решила да те тормози и напук на нея бъди положителна. Не знам до колко това ще ти помогне да се справиш с проблема, но не го оставяй да те победи. Иначе има вероятност да поемеш по подобен на моя път, а подобните пътища са самотни, в тях дните сякаш не се отличават един от друг и човек има чувството, че е живял поне няколко хилядолетия. Това не ти трябва. Повярва! :Д Не, че искам да те плаша, но пък може би точно от това имаш нужда. Между другото, съзнанието ти може и да те спира и да ти се струва, че не можеш да направиш това или онова. Та, затова ако искаш да направиш нещо, понякога е по-добре просто да го направиш.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e12d298424
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз имах подобни проблеми и сега имам. Отблъсквам хората и така и не знам с какво. Никой не ми е казал нищо а масово се отдалечават от мен. Но не ми пука, защото си гледам кариерата. Имам работата, за която мечтая от малък и засега вече всичко е наред. Както се казва в едно видео "Болката не е дошла за да стои, а за да отмине. Може да трае час, ден или година, но от нас зависи колко ще продължи. Ако се откажем, ще продължи завинаги".

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2564f6c535
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това са депресивни състояния, през които е минавал почти всеки. Консултирай се с психолог(не с психиатър), има леки антидепресанти, които ще те измъкнат от това състояние. Аз бях още по зле, от това което ти описваш, бях на ръба за самоубийство, невролог ми изписа Деанксит, пих го няколко месеца и ми просветна, отново изгря слънце в душата ми. Деанксига бе понесен много леко от организма ми, други не са доволни от него, и са ползвали нещо друго, всеки сам си знае, трябва да опиташ кое ти понася, но мисля, че без антидепресант трудно ще ти стане отново весело. Едно много важно нещо, какъвто и антидепресант да ползваш, колкото и добре да се почувстваш, трябва да продължиш да го вземаш още известно време, като постепенно намаляваш дозата! Така лечението ще остане трайно. Аз не знаех това, невролога не ме предупреди, и когато се почувствам добре, сам си го спирах, и след един-два дни отново съм в меланхолия. Пак пия, пак спирам, и така докато разбрах, че трябва постепенно да се спре, с постепенно намаляване на дозата. Успех в лечението!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fbe18fadf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм по същия начин, а съм момче. Забелязал съм, че когато ги няма отровните ми родители се прераждам. Доста по-добре се чувстам.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f13ed73315
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Трудно ще ти е, няма какво да се лъжем. Въпреки това би трябвало да повярваш в себе си и че можеш всичко каквото поискаш. Според мен, ако можеш да си го позволиш, не е лоша идея да направиш няколко часа при психолог. Не слушай закостенелите разбирания на българина, един такъв специалист може да ти посочи и покаже неща за теб самата, които не си подозирала и да ти покаже нещата по-глобално и с поглед отстрани. Престраши се и започни нещо ново - нещо, което ти харесва, например да рисуваш. Постепенно се предизвиквай да правиш все повече нови неща, докато не изчезне несигурността. Все пак според мен е нормално всеки нормален човек да се притеснява от започването на нещо ново, така че няма нищо страшно, че те е страх или се притесняваш. Огледай се около теб, вероятно има много готини хора, с които да се запознаеш, да размените по някоя дума, да изпиете по кафе и т. н. Предполагам, че с такова постепенно начало ще изчезне несигурността в теб самата.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e4db343111
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз съм като теб. Не съм уверена и това много пречи на новите запознанства. Аз имам и друг проблем- като се притесня започват да ми треперят ръцете и се чувствам много глупаво. Подя на психолог и ми каза един трик- заставаш пред огледалото и си измисляш дума, която да те нахъса и, с която да си повдигнеш самочувстието (например: великолепна, невероятна, уникална) и си я казваш пред огледалото, ама силно, направо да крещиш. Може да го направиш няколко пъти, за да се убедиш сама себе си в това.
Надявам се да помогнах. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fb16acc573
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма как да стане по лесния начин. Съветът ми е да прибегнеш до услугите на психоаналитик. Не е срамно, не е лошо, напротив!

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 09c2bbffef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Имам същият проблем, но незнаех, че да ти липсва увереност може да се получи от забраните и караниците. През целият ми живот от както живея с майка си съм се наслушала само на викове и скандали и това ме раздели душевно с майка ми. Дори имаше момент в които си мислех, че не я обичам вече. След това си казах "Кое дете не обича майка си? " С течени на времето разбрах, че причината не е в мен и, че колкото и да опитвам да я вразумя, тя не се променяше и си държеше на своето, както в всичко останало тя никога не признава грешките си! Та на кратко боря се със същият проблем и напълно те разбирам. Според мен в повечето случай целият този проблем тръгва от децвото. Надявам се тук да намериш помощ. Наскоро писах подробно и за моят проблем и се надявам скоро историята да ми е удобрена.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker