Лудо хоби или нещо повече? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лудо хоби или нещо повече?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1537 пъти
Здравейте, искам да ви споделя нещо за мен, което започва да ме притеснява и се нуждая от съвет. Проблемът ми е, че имам мания за дрехи.
Вероятно ще кажете, че повечето жени са така, но при мен са преминати всякакви разумни граници. Във всяка една моя свободна минута разглеждам сайтове за дрехи и обувки, непрекъснато мисля за това и си въобразявам, че ми трябва нещо ново, започва се едно търсене с дни, докато не го открия, купя и после това се повтаря с друга дреха. Преди имах много дрехи, няколко гардероба, но осъзнах, че не ме интересуват те сами по себе си и ги подарявам или продавам малко след като съм ги купила. Харесва ми самия процес на търсене и купуване на дрехата, не толкова, че я имам след това. Знам, че вероятно звучи налудничево и вероятно е така, аз също го осъзнавам, но просто не мога да престана да мисля за това. Не знам дали е просто хоби или се е превърнало в някакво психично разтройство, нямам идея, но не е нормално и ми се иска да го огранича.
Ще вметна само, че си купувам всичко сама с изкарани от мен пари, нямам деца и съответно кой знае колко разходи, та основния ми разход е това - дрехи. Склонна съм да спестявам от всичко останало, , само за да си купя нещо ново, което в момента осъзнавам, че не ми е нужно, но продължавам да търся по сайтове. Именно поради тази мания избягвам да ходя по магазини, защото харесам ли си нещо, то трябва да е мое на всяка цена и ако нямам пари в момента да го взема, не мога да спя, ям и мисля за друго, докато не го получа.
И ще приключа до тук, достатъчно споделих, надявам се да не ме сметнете за луда. Ако има и друг такъв човек, моля да ми пише как се е справил. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4916fad4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така с телефоните. По цял ден Айфони, Самсунги, Ел Джи-та, Хуауеи, Шаомита, Нокии, Мотороли, искам да ги колекционирам, но нямам пари. Мисля, че за този проблем трябва да отидеш на психолог. И си крий парите. Ти си по-силна от зависимостта!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 00606d5585
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имам такива моменти. Може би разликата е, че не съм така постоянно. Примерно в това състояние съм около 2-3 месеца, после пък 2-3 месеца никъде не ми се ходи по магазините и нищо не ми и се разглежда. Иначе и аз като си наумя нещо, не мога да спя. Скоро си купих много хубави и мечтани ботуши и съм ги обула само 1 път. Съветът ми е щом толкова пазаруваш, ходи в евтини магазини или в магазини втора употреба. Поне ще харчиш по-малко. После ги продавай дрехите.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bd85d1f25d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не се харесваш и още по-лошо, завиждаш на другите за това което имат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a20c7ddb06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н. 1, стана ми интересно дали си един мой познат - ако си на 25г. и си от София, сигурно си човека, за когото си мисля (споко, няма да те питам повече неща, а и модераторите не биха го допуснали)... Не знаех, че и ти четеш и пишеш тук (ако си ти, де... ).

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 922a5e610a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора:

Не бих казала, че завиждам на когото и да е, особено за дрехи. Както казвам доста често подарявам на хората. Като цяло няма за какво да завидя, защото поради тази мания имам всичко, което би било необходимо на една жена да изглежда добре, че и повече. За харесването не знам, не летя в облаците, но определено и нямам отрицателно мнение за себе си. Смятам се за реалист. Може би имам нужда от друго хоби или отдушник след тежкия ден. Благодаря за мненията до тук. :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6d221a1b94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Разбирам те напълно. Аз имах такъв момент, само че бях привлечена от бижута. Непрекъснато ровех по сайтове, непрекъснато си харесвах някакви неща и исках да ги имам. Нямам финансова възможност да купувам скъпи неща, но това което можех да си позволя го купувах и по разби поводи и празници главно това купувах. Обаче един ден се замислих, че тия бужута не ги нося дори- повечето си стоят в кутиите, за някои дори бях забравила, че ги имам. Осъзнах че не самите бижута са ми важни, ами както каза ти - самата тръпка да го видиш, намериш и да го купиш. Аз лично изпитвах чувство на еуфория точно в този момент и 2-3 дена след като поносех бижуто. След това губех интерес и търсех следващото. Имаше няколко пъти в които си казвах спирам да купувам, имам достатъчно, но пак се появяваше това желание. Тогава осъзнах, че изглежда трябва да се насоча към по-сериозни неща, да мисля за по-важни неща, поставих си важни цели, които следвам и вече не ме интересуват толкова тези дреболии. Помисли дали не запълваш нещо в живота си с тази мания. Реално нямаш нужда от тези неща и харчиш излишни пари. По-добре си постави някаква по-голяма цел и по-смислена в коята да влагаш парите си. Тогава няма да ти се налага да повдигаш настроението си с тези дреболии.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker