Кучета във входа... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучета във входа...
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1164 пъти
Здравейте!!! Не знам към кого да се обърна за това търся съвет тук.
Вчера имах спор със съседите за едно куче, което отглеждат във входа. Тъй като е зима се примирих и оставихме кученцето вътре за да не мръзне (не че е много топло във входа ама... ) Та вчера оставих обувките си пред вратата за да изсъхнат, кучето ги надъвкало. Излезнах за да почистя пред вратата и видях че обувката ми е на стълбите и е разскъсана, естествено ядосах се и изгоних кучето от етажа, то обаче се оплаши тъй като държах метла и започна да писка! Съседите които го гледат излезнаха, покозах им обувката, а те най нагло ми казаха да не съм де събувала отвън, започнаха да циганьосват, ядосах се и се развиках, но не съм ги обиждала, тъй като човекът е на годините на баща ми и все пак не е възпитано!!! По късно баща ми поговори с него и се разбраха! Няколко часа след това ми пратиха публикация във фейсбука на съседката, която е писала, че съм пребила кученцето, че съм ги заплашвала и куп други измишльотини. Като оставим на страна стотиците гневни и заплашителни коментари по мой адрес, майка й, която работи в кметството, писа в коментарите, че ще се разправя с нас защото "тя е ченгето" и че сега "тя ще е господ", че сме се изплашили, едва ли не, от нея и за това сме си прибрали обувките и количката на детето ми, която стой във входа (неща, които те наричат "боклуци") Та въпросът ми е, тя като административно лице назначено уж на държавен пост (мисля, че е секретарка на кметицата) има ли право да ни заплашва със тъй "важния" пост, който заема? Не ме е страх от подобни опити за показност, но ми е писнало някакви никои да се правят на Някой!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: d02aa4fd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наръси на етажа лютив пипер и псето няма да посмее да се завърти там.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c169eda5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не знам но по разказа си личи че всички имате вина. Първо общите части не са място за отглеждане на нечии домашен любимец. Кучетата са домашни любимци и ако някой иска домашен любимец си го взима в къщи не го държи в общите части или на улицата.
Второ вие авторке по закон нямате право да биете животно. Особено животно което вие сте се съгласили да отглеждате взаимно в общите части. Кучето каква вина има? Нямате също право да крещите или посягате на човек или животно за това че не е опазил ваша вещ която вие сте оставили извън дома си. Вашите обувки и вашата количка нямат работа в общите помещения. Общите помещения в вход служат само за влизане и излизане от домовете на собствениците, те не са ваши килери или мазета.
И на въпроса има ли право служителката от кметството да ви заплашва. Не тя няма право да ви заплашва, не казвате с какво ви е заплашила. Но щом ви заплашва осъдете я. Тези хора имат право да пуснат жалба против вас за побой над кучето особено като има свидетели ще спечелят и съдебно дело и ще платите едни 1000лв глобичка.
Съветът ми е са си седнете на дупето и да не развявате вината си като въстаническо знаме. Изчакайте ядът на съседите да поотмине и се сдобрете.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 19dc6f44c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   входът е обща част, така че трябва всички съседи да са съгласни кучето да стои вътре. ако бяха хора, можеше да се разберете прилично да държат кучето в мазе или тавана си, като са толкова загрижени за него. като те чета обаче, е малко вероятно да се разбереш с тях, явно са от фанатизираните кучелюбци
мога да те посъветвам да се обадиш на Екоравновесие, които да го закарат в приют или да подмамиш кучето в колата си и да го закараш далеч, без да те види някой. да го отровиш е краен вариант.
между другото смятам за селско да си оставяш обувките пред вратата. за количката на детето е друго нещо. и войнстващите кучелюбци може да наскачат, но мястото на куче не е във входа. като толкова го обичат, да си го приберат вкъщи

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cd3f9e083e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най добрата развръзка ще се получи в "Господари на ефира" Опиши им случая и ще видиш, как общинарката ще омекне.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bed25dd212
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както казах вече не съм посягала на кучето, не съм някаква откачена злобарка, която си го изкарва на невинни животни! За обувките поясних, че беше съвсем за малко (буквално по малко от 2 мин). Тъй като не съм единствената майка във входа, никога не е представлявало проблем, ако някоя от нас си остави количката вътре!!! А за всичко останало можеше да ми го кажат с някакъв нормален тон и без обиди!!! Както и да е в крайна сметка кученцето си намери дом, ние си прибрахме нещата, но ругатните, клетвите и заканите не спират да валят!!!

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b26fce66fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз пък примерно не искам да виждам детски колички във входа. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ddef1ad5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абе вие нямате ли си домоуправител? Или на общото събрание сте решили да превърнете входа в приют за животни?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: dbe47127df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Тези хора явно ти имат зъб, ако не беше за куче, щеше да е за нещо друго...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c169eda5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе №7 много добре разбираме, че не си ударила кучето, обаче в съда не е важно дали кучето има медицинско свидетелство, а дали има свидетели които да кажат в съда че си го ударила.
Колкото до обувките е без значение за колко време си ги оставила, ти сама свидетелстваш че си знаела и си била съгласна да имате улично куче в входа, така че за обувките нито кучето нито съседите ти имат вина. Вината за разкъсаните обувки е изцяло твоя.
А това че досега никой не се е оплакал че си оставяш количката в входа, това не значи че те са съгласни тя да е там.
То хубаво искаш нещата да ти се кажат с нормален тон, но хората които са ти крещели са си мислели че в онзи момент биеш общото ви куче. Те дори биха свидетелствали че са видели да го удряш.
Ако ти си мълчиш и се държиш уважително от тук нататък нещата ще се оталожат и заканите ще спрът да валят.
Ако реално се замислиш от къде са токова много уличните кучета. Ами те са изхвърлени от нечии дом, където един от членовете на семейството не иска куче, а другите искат куче, стига се до там че кучето прави поразия в дома и бива изхвърлено от семейството. Затова когато човек взима животно в дома си трябва преди това да обсъди със семейството си дали всички в дома искат това животно, кой ще се грижи за него и какви поразии биха му простили.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 33d019081e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   А и не слагай много вяра, на хора, назначени да "служат на държавата". Това самосъзнание е рядко срещано в родината ни. НАй-често става въпрос за долни паразити, чийто проблем е не само самото им съществуване, а и факта, че си злоупотребяват с властта, все едно е таолетна хартийка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker