Агресивно куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Агресивно куче
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1258 пъти
Здравейте!
Тук съм за да потърся съвет как да се справя с агресията на кучето ми, ако вече не е твърде късно. Кучето ми е почти на 2 години, женско, непородисто. Всичко започна преди година и няколко месеца. Бяхме излязли с приятели на разходка, седнахме на една пейка да си починем, когато покрай нас минаха едни познати и спряха да ни поздравят. Тогава тя започна да ръмжи, но когато едно от момичета се заигра с нея, кучето явно разбра че е с добри намерения и даже започна да и се радва. Имаше и други подобни случаи след това, разбира се и се карах след всяка проява на лошо поведение (без да и посягам физически), но като цяло не намирах поведението и за особено притеснително, все пак не се беше опитвала да хапе, отдавах го на това, че тя по принцип е по-страхлива и недоверчива..

През лятото заминах да работя на морето и не я бях виждала доста време. Разбрах от баба ми, че когато са излизали на разходка, се е опитвала да хапе хората, с които се разминават, както и че се спускала на преминаващите коли.. Държа да отбележа, че когато мен ме няма в къщи, кучето стои вързано по цял ден почти, разхождат го 2 пъти на ден по 3-4 минутки, колкото да се изходи и след обед го пускат за час- час и половина на двора, след което отново го връзват(а когато съм си у нас е пуснато цял ден и го разхождам по- дълго) За мен това не е нормално, много пъти съм говорила с баба ми и дядо ми, като дори се е стигало до скандали. Според тях, кучето трябвало да бъде по цял ден вързано, за да бъде лошо, за какво им била иначе мастия, която не им пази къщата. Много пъти съм ставала свидетел как я подкрепят и дори подстрекават да проявява агресия, те даже се чувстват изключително горди, когато го направи.

През октомври роди 2 кученца, които отбихме неправилно, според мен. Просто един ден, когато кученцата бяха на 40 и няколко дена и ги взеха и ги отведоха в новите им домове. Опитах да им обясня, че трябва да стане постепенно, т. е първо едното после другото, но никой не ми обърна внимание. От тогава е почти неконтролируема. Ухапа едно момче, което просто и подаде ръка да я подуши, започна да се спуска и на хората, които идват в къщи, (странното е че е по- агресивна на вън, а не в къщи, където би трябвало да си защитава територията) От вчера започна да тормози и котките ни, което вече много сериозно ме притесни. По принцип тя обожава котки, особено нашите, като ги види и изпада в една еуфория, целува ги, те естествено го приемат малко като заплаха и се е случвало да и ръмжат и да посягат леко с лапички, но никога до сега не ги беше нападала, нито тях, нито която и да е друга котка(единствено се е случвало да ги подгони няколко пъти, когато са се опитвали да и приближат храната, но без да ги хапе, а просто да ги сплаши) Обаче последните няколко дни горките животинки не смеят да излязат на двора, защото ги гони и се опитва и да ги ухапе. Днес, след като нападна котките дядо ми я върза. В това хубаво време, вместо да тича из двора, тя стои наказана на синджира.. Баба ми и дядо ми не виждат нищо нередно дори в това, даже напротив, щастливи са.

Иначе към познати хора е много любвеобилна, агресията е насочена към непознати и от скоро - към котките ми. Кучето, освен това, рядко се подчинява на някой друг, освен на баба ми, а това още повече ме затруднява.

Та, благодаря на всички, които прочетоха историята ми, извинявам се, че стана малко дълго, но трябваше да опиша всичко, за да ви стане ясно.. Моля ви дайте ми съвет как да се справя с това животинче, много си я обичам, но ако нарани някой, не ми се мисли какво я чака, а и се страхувам да не прояви агресия и спрямо нас.. а и как да обясня на баба ми и дядо ми, че не я възпитават правилно, не знам, психично болни ли са, какви са, та кой нормален човек ще се гордее, че животното му посяга на приятелите му, на други хора, които нищо лошо не правят, на други животни..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4d319bfbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моето куче, от нищото, един ден намрази сестра ми. Започна да я ръмжи и да посяга да я хапе, когато се доближи до него. Никой не разбра защо така се получи, тя нищо не беше направила, а то на никой друг не посягаше, освен на нея. Аз го храних и разхождах и затова то слушаше най-много мен. Взех един вестник и отидохме със сестра ми при него. То започна да я ръмжи и да се опитва да я хапе, а аз при всеки негов опит го удрях лекичко с вестника по главата и му се карах. Подчертавам дебело - не беше с цел да нараня животинчето, а само леко, колкото да разбере, че не бива така да прави. Отне ни повече от час докато спре да я ръмжи, но след това 6 години изобщо не й посегна. Пак подчертавам, че методът който използвахме за мен беше малко груб, но нямаше как. Иначе и аз ти съчувствам сещам се как ми се късаше сърцето като трябваше да си превъзпитавам кучето.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: c2f4ce9d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, по написаното разбирам, че много обичаш кучето си и не би искала да се разделиш с него. Също така забелязах, че не е кастрирано. Защо не го кастрирате? По принцип след тази процедура би трябвало да се успокои, освен това ще се лишите и от момента след раздаването на кученцата, в който агресията прогресира. Операцията е лека и протича бързо, може би така ще решите проблема. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 1887eff088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Кучетата не са много умни животни по принцип.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 529532b77d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   №3 Проблема няма да се реши с кастриране защото проблема не е в кучето, а в хората около него.
Авторката е решила че кучето е нейно и ще го има за приятел и ще си го разхожда /без намордник/ В същото време баба й решила че кучето е нейно не й е приятел а пазител на дома и го възпитава като пазител поощрява спускането му да хапе.
Кучетата стават такива каквито ги възпиташ, не можеш да искаш от едно и също куче агресивно да пази дома ти в същото време да е добро миловидно и нежно с хората в парка.
Забележете кучетата водачи за слепи, те са обучени за водачи и не се интересуват нито от преминаващи покрай тях котки нито от други кучета нито биха се спуснали да ръмжат нито биха посегнали да подушват дори и собственика си не биха защитили ако някой го нападне те са водачи и това е тяхната единствена длъжност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker