За "подкрепата" и "разбирането" на държавата,институциите и обществото спрямо самотните майки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За "подкрепата" и "разбирането" на държавата,институциите и обществото спрямо самотните майки
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 936 пъти
Преди време написах статия за семейните скандали и как бившият ми съпруг ме нападна.
Как държавата ми помогна тогава? Първо накратко ще разкажа пак какво се случи, а след това и продължението. Една сряда малко след развода ми, бившият ми съпруг ми се обади, че идва вкъщи. Преди това винаги съм разрешавала да взима и да вижда детето, когато поиска. Но тогава имахме да свършим с малката някои неща вкъщи и казах, че няма да бъде удобно. Той ми се разкрещя и каза, че не съм аз човекът, който да казва кога и как ще идва. Въпреки, че в бракоразводните ни документи пише, че може да я вижда единствено две съботи в месеца. Дойде и започна да ме обижда. Сбихме се. Почна да ме обижда и ме бутна на стълбите пред дома ми. След като се обадих на полицията и пристигнаха, издадоха протокол и си тръгнаха. Понеже аз и детето ми имахме белези от този не единствен изблик на агресия, отидох да издам медицински свидетелства за мен и детето. Аз след това избягвах темата и се разбрахме да не коментираме този човек и станалото, но след известно време тя ме заговори на тази тема и ми каза, че ясно си спомня, че след като ме е бутнал я е дърпал да тръгва с него и я е стиснал за врата.
След случая и предвид опасенията ми от агресивността на този човек, аз отидох до Агенция за защита на детето и те ми обясниха, че трябва да се опитам да си оправя отношенията с бащата и че те нищо не могат да направят, освен да ми дадат този съвет. Така я изпратих за полагаемите ѝ 10 дни отпуска при бащата. След като се върна, тя отказваше да ходи при него. Били са я унизили по начин, който е крайно неприятен за споменаване, но който тя разказа и на служителите в Агенция за защита на детето.
Януари Агенция за защита в лицето на социалния ми работник Веселка Дамянова, се свърза с мен. Отидохме и разказахме каква е ситуацията. Причината, за да ни повикат, беше фактът, че детето ми не желае да вижда бившия ми съпруг и така не спазваме частта, в която трябва да вижда детето два пъти в месеца. Аз не мога да я убеждавам да се вижда с агресивен човек в неин ущърб и да се притеснявам за нея, при положение, че не съм сигурна дали така е хуманно да се постъпва в тази ситуация. Спрямо децата наистина и дали принуждаването на човешко същество насила да прави нещо, което го притеснява е най-правилното действие в случая. Освен този случай, тя е чувала как той се обажда на нея и на майка ми и заплашва, че ще ни бутне къщата, идвал е пред дома ни и когато детето каже, че не желае да отваряме вратата, той започва да бута предметите по двора и да крещи на детето. На срещата ни със социалната работничка, детето сподели и как пред хората се прави на по-добър, как в детската ѝ градина "Бор" е подкупил директорката с бонбони, за да я изведе извън предвидените от закона съботи. Аз не се учудих, понеже и аз съм присъствала на такива случаи с него. Един от които е, когато подкупи военна комисия, за да не отиде последен набор войник. И предвид, че беше нападнал човек по време на работа и след жалбата от човека, беше подкупил хора, беше му дал пари, за да не го съди за телесна повреда.
От Агенцията за закрила на детето предложиха да ходим с него на психолог, за да изгладим нещата. Съгласих се и трябваше да напиша молба, за да ходим в център "Бъдеще". Когато отидох се оказа, че той няма да ходи и многократно ми обясниха, че трябва да ходя, въпреки, че от Агенцията казаха, че ако отида един път и преценя, че не могат да ми помогнат, мога да се откажа от услугата. Още повече, че всяка седмица в петък в 14:00 ми предложиха, вместо детето ми да е на училище, да ходим там да ни помогнат да се справим със стреса от неприятната ситуация. Въпреки, че тя и преди това ходи на специалист и идеята беше аз и бившият ми съпруг да ходим, за да се справи с агресията си. Поне докато разговарях със социалният си работник. И така ми помагат в образованието на детето ни и в справянето със ситуацията по най-подходящия за детето начин, като наново и наново трябва да ходи при психолози, всеки път когато бащата се оплаче(не знам как се е оплакал), че не може да я вижда, понеже съм ѝ забранила аз. А не, че тя е станала свидетел на някои ситуации и има нужда от спокойствие.
Въпреки предупреждението, че мога да се откажа от услугата, ако преценя, че не може да ми помогне, се оказа, че съм поела отговорност. Така ми каза служителката, когато ѝ обясних, че съм поканена на две интервюта за работа и не мога да поема отговорност и да кажа по кое време ще ходим, ако ме наемат. Как да ѝ обясня, че на човек му е трудно да си намери работа, като каже, че има дете. Но още повече, ако каже, че в 14:00 часа е на психолог в продължение на 3 месеца, понеже са му предложили помощ. Така и не отидох на интервютата само да се разхождам още повече предвид новосъздалата се ситуация.
Въпреки, че явно не са в моята ситуация, с малко дете, за което да се грижат сами, те ще отнемат от учебния процес на детето ми и от потенциалните ми интервюта за работа и назначения. На мен ми трябва работа и от доста време търся подходяща-детето ми е от 8:30 до 17:30-18:00 часа. Трябва ми нещо с подходящо работно време и търся. Два-три дни в седмицата, според графика си на работа, майка ми може да я води, но в останалите случаи разчитам на себе си. Нямам много алтернативи, понеже майка ми е натеглила заеми, заради които няма как да не работи и не може да ми помогне кой знае колко финансово, нито с помощ в отглеждането, за да ходя аз на работа. Баща ми има извънбрачно дете, родено след моето (моето- юли 2009, неговото-юли 2012) и той не ми помага нито финансово, нито в отглеждането на моето дете. Баба ми малко помага, като всяка седмица изпраща храна, майка ми помага колкото може и разчитам на нещо случайно или надомно, ако измисля. И като гледам перспективата, така ще е може би, докато детето не стане на възраст, позволяваща самостоятелно ходене на училище.
Разбирам съветите и препоръките на хората и институциите, но понякога те не отчитат факта, че аз не съм в тяхната ситуация и взимам решения кое е най-добре спрямо моята ситуация и моя жите

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3a18ac4c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти още нищо не си разбрала, затова аз ще ти обясня. Всички тези институции живеят за себе си и трябва да отчитат дейност, която да оправдае финансирането им. Мероприятията, които ти трябва да посещаваш са заради това, а не че някой се интересува от крайния резултат, т. е как да ти оправят кашата, която ти и хората от обкръжението ти сте забъркали. Това не може да го направи никой идеално, даже не очаквай и да се опитват да го сторят. Психоложката трябва да си изпее урока, а ти трябва да се оправяш сама. Каквото сам си сториш, друг не може да ти го стори. Във всяка страна е така, даже на Запад е още по-лошо. Ако беше в някоя изтрещяла държава като Англия или Германия досега социалните да са ти взели детето, защото така си гарантират бюджета. Радвай се, че тук те карат само да ходиш на психолог. И не разчитай някой друг да ти оправи проблемите. На добър час!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 78b5a89729
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кофти ситуация. Ако може да извикаш баба ти да се грижи за детето, докато ти работиш, ще е най-добре. От този момент ти се грижиш финансово за детето си, така че ако може майка ти и баба ти да ти помагат като я гледат. Това е решението.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8e799605cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Напълно съм съгласна с №1. Няма институция на света, която има желание да ти оправи проблемите, които сама си си създала.
Когато се омъжваше за този мъж не викаше институции, когато взе решение да му родиш дете не викаше институции, сега защо се надяваш на институции?
Сама казваш че си знаела за какъв мъж се омъжваш, мъж който подкупва служителите за не ходи в казарма, мъж който бие и си плаща да не го съдят. Защо ти роди дете от този мъж, защо го направи баща, защо избра той да е баща на твоето дете.
Още първото ти оправдание че няма да му дадеш детето защото сте имали работа у вас, а в следващите часове ти вместо да си вършиш "важната" работа си се била с бившия. Извадила си медицински свидетелства, които не си ползвала да му направиш поне ограничителна заповед, ако не да го осъдиш да не вижда детето повече. Това води до извод не само че не си имала толкова важна работа, а просто не си дала детето на инат, ами и че нараняванията са били почти никакви щом не си ползвала медицинските. Всички знаем че медицински няма смисъл да се правят ако нямаш намерение да ги ползваш.
И още нещо това че ти си пуснала молба че искаш да посещаваш психолог не може да задължи бившия ти да посещава това място. Не може също да имаш изисквания психолозите на държавна работа да работят до нощите заради теб.
Изцяло мнението ми за разказа ти е че ти се надяваш институции да ти помогнат в твоята борба да наказваш бившия си, обаче нещо не е станало както си си го мислила и сега мърмориш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 331e5140b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лоша работа! Не можеш ли по някаква система да докажеш, че бащата се държи агресивно и съответно поне да не се налага детето ти да се подлага на този тормоз да го посещава насила? А оттам, разбира се, ще отпадне и нуждата да ходите на психолог и ще можеш спокойно да си търсиш работа. В крайна сметка и ти и детето ти сте извадили медицински, че имате следи от бой, душене и т. н. Отиваш в съда с медицинските и обясняваш, че те хубаво са издали разпоредби за срещи всяка втора събота, ама ти се притесняваш за безопасността на детето си. Най-добре за всичко това си говори с адвокат. Може би той ще ти даде доста по-адекватни съвети, как да не се налага да принуждаваш детето си да вижда баща си, при положение, че определено не иска.
А на социалните не разчитай. Правилно са ти казали и тези преди мен, тези лелки в 99% от случаите са толкова бездушни, че и пръста си няма да мръднат. Цяло чудо е да попаднеш на някой, който наистина го е грижа и ще се постарае да ти помогне. Повечето са там само за да отчитат дейност и да си взимат заплатите и най-лесно им е да следват стриктно разпоредбите без изобщо да се замислят, дали са приложими в твоя случай или не.
Дано намериш изход от ситуацията, че ако си мислиш, че само ти си стресирана, опитай се да се поставиш на мястото на детето си.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7bbd2a38c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Намери си адвокат и решете заедно проблемите.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8248fec080
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен и ти и той ИЗПОЛЗВАТЕ ДЕТЕТО само като повод за разчистване на лични сметки по между си! И със сигурност то страда най много!
А пък на институциите им е писнало от Семейно спорове като вашата! Полицията и без това не си върши работата пълноценно, а такива простащини като вашите семейни скандали отнемат от и без това малкия и ресурс!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker