Бизнес в село? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бизнес в село?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1782 пъти
Здравейте на всички които четат това. Живея в Донкастър. Обаче не ми допада много Англия и искам да се върна в моето село у нас което е голямо. Общо взето има 2 магазина в моето село, 1 книжарница и 1 заведение пред фалит. Обаче към края на март се очаква да няма повече транспорт в селото, защото превозвача се отказва от линията до града. Чудя се какъв бизнес да избера- да карам хората до града и селата или пък да продавам вестници и други неща в павилион? Може да давате и други идеи в коментарите. Много се надявам редакторите да одобрят темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: f66415fe2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поздравления за желанито ти да направиш нещо за провинцията. Мисля, че имаме нужда от все повече такива хора, вместо всякакви селяни (това е определение за манталитет, не за местоживеене) да прииждат в София на талази, със все селските си изпълнения навсякъде.

Като се замисля, още утре мога да купя половин дузина къщи в което и да е село но за съжаление няма как да изкарам пари там. Честичко си го мисля това и аз. Обаче се сещам, че съвсем целенасочено всичко извън София се унищожава. Парите вече идват от чужбина, а по държавна линия се точат еврофондове, т. е. пак пари отвън.

Сега, чувал съм, че имало хора с честен, преуспяваш бизнес, ама тва е като НЛО - всеки е чувал за него ама никой не го е виждал. Или те смазват по големите и бюрокрацията, или за да растеш, се налага да започнеш малко съмнителни практики, т. е. да си изцапаш леко ръчичките.

Конкретно за твоята идея да станеш превозвач - съмнявам се да си струва. текущия превозвач не се отказва шото има хляб това, а по всяка вероятност не може да си покрие горивото заради 1-2 мили бабички които я пътуват, я не. Същото важи и за фалиращото заведение което споменаваш. Просто не останаха хора. Още по малко хора с които си струва да се занимаваш....

Но ти желая успех. Надявам се при теб нещата да се получат. Сподели все пак тука как са се развили нещата в тази насока.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fb4a1d621d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен, не би трябвало да се връщаш тук., в България, но нали знаеш щом има едни такива как да напиша... нусталгчни чувства, върни се.... , та по въпроса СЪС СИГУРНОСТ да карааш хората, тъй като
1. Ще знаят кой си.
2. Возят се всеки ден (относно дохода това е добре)
3. Ще пътуваш. (ако това ти харесва)
Общо-взето това е моят съвет и ти пожелавам късмет с новата работа, но ми е много интересно в Англия какво си работил.... и от колко време.... абе цялата история направо!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bcc882a301
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ами това за транспорта не е лоша идея, но трябва да е нелегално, защото иначе трябва да плащаш един разходи като счетоводство, данъци, осигуровки, лицензи, ДДС и какво ли не. Не случайно онзи се е отказал, защото няма достатъчно клиентела, за да си плаща всичките тези глуости.

Но ако си спестиш, ще остава нещичко за теб.

Иначе на село може да се прави бизнес, защото там практически никой нищо не предлага. Вярно е, че пазара е малък, но пък ако си единствения предлагащ дадеда стока или услуга, пак може да се изкарват пари.

Например аз съм убеден, че старите хора там няма от къде да си купят лекарства и трябва да ходят до града. Можеш примерно да си направиш мобила аптека и да продаваш всеки ден от седмицата в различно село и така всяко село да си знае, че примерно в понеделник могат да се пазарят лекарства. Другият вариант е просто да вземаш поръчки от цялото село и да отидеш да напазариш за всеки в града и да искаш от всеки по няколко лв комисионна. Така старите хора ще си спестят мъките и парите по ходене в града. Не само лекарства, ами и хранителни стоки на промоция примерно, да им плащаш сметките за телефон, ток и т. н. Иначе може би за всяко нещо човека трябва да ходи до града. Примерно на село обикновено храните са по-скъпи, защото има само 2 магазина, няма промоции. Да, обаче ако следиш брушурите и знаеш кога в града има промоции, може да купуваш примерно за 10 човека стоки за по 50 лв и от всеки да вземеш примерно по 3 лв, това ти е един надник. Хем те доволни, че са купили по-евтино, хем ти че си изкарал някой лев.

Само гледай местните търговци да не ти направят мръсно.

Ако има много хора отглеждащи зеленчуци, плодове и тем подобни можеш да отвориш магазинче за препарати, торове и т. н. Отделно може да предлагаш и строителни материали там. Във всеки дом се налага да се купи я някой гвоздей, я торба гипс да си поправи стената, я нещо друго.

Идеи има колкото ис искаш, но по-важното е да умееш да ги реализираш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e310e1f22d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продавай велосипеди. Хем еко, хем ще спечелиш много.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e5a68dc526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аптека!
Ако има хляб в транспортната фирма, едва ли би се отказал току така...
Може би някакво автосервизче...
У нас трудно се оцелява и повечето пари заминават по първа необходимост - след държавните вземания ток, отопление, лекарства. Следват съобщения и транспорт - неща, без които днес животът е направо немислим.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8c99e141d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж какво хората си купуват от града и какво няма да могат ежедневно да си купуват след като няма редовен транспорт.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b346b38b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Като чета коментарите, виждам доказателство на думите на Ботев-"свестните у нас считат за луди"!? В случая, неграмотни се опитват да дават ум на успял човек, който мисли по трезво от "нормалните", правещи се на много знаещи. Ето какви съвети дават на младият човек, който иска честно да си изкарва парите -" или за да растеш, се налага да започнеш малко съмнителни практики, т. е. да си изцапаш леко ръчичките. ", или- "Ами това за транспорта не е лоша идея, но трябва да е нелегално, защото иначе трябва да плащаш един разходи като счетоводство, данъци, осигуровки, лицензи, ДДС и какво ли не." !? Затова България се влачи на опашката на развитите държави, защото тук далаверата е на почит. Снощи гледах по американски канал на Тв, как ветеринарен лекар който си има собствена клиника, за да кастрира кучето на сина си, го прати да си запише час за операцията, все едно, че е обикновен клиент и си заплати за това, наистина като обикновен клиент. Не се ползва от никакви привилегии. Когато това се случи в България, тогава ще се оправим! Тук вчерашни хлапета, само с далавери живеят. По селата къщите са почти обезценени. С парите за един апартамент в града, на село може да си купиш 10 къщи. Има села удобни за селски туризъм, близо до историческа забележителност. Какво пречи, да се закупят десетина къщи, да се постегнат(колкото по автентични останат, толкова по добре), т.е. с не скъпи материали, могат да се укрепят и добре почистят, и тогава могат да се дават на чужденци за отдих в България. Щом е бил в чужбина, има познати, които ще му се доверят и така ще започнат да идват. Първо едно-две семейства, после ще прави вече списъци на много желаещи. България е райско кътче за туризъм, но за това трябва ум и находчивост. Така ще създаде и работни места на хора от селото, ще изкупува еко-храна от живущите и ще храни чужденците. Ако е находчив, автора може да спечели от това начинание, а и ще бъде доволен, че ще си живее в България, като винаги ще има връзка с чужди държави, още повече, че познава вече живота и нравите на чужденците(нали е живял с тях).

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 06a8395c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пише се пазарувам и напазарувам!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fc4363857e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 5
Човекът не може да направи аптека. За да направиш аптека първо е задължително да си учил висше образование за фармацефт и второ. че той трябва да има супер много пари. Едно 50 000 лева ще отидат ако иска да я зареди както трябва. Не може всеки милионер да си прави аптека. Трябва да е завършил фармация. Образовай се малко преди да даваш съвети.

Иначе според мен Англия е една прекрасна държава и идеята ти да се връщаш на село и много глупава. Отното обратно към мизерията.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4b3a91d1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   от номер 3

10, нека те светна, че не е задължително ТИ (като собственик) да си завършил фармация, за да правиш аптека. Просто управителя трябва да е завършил, а нищо не ти пречи да си наемеш такъв на трудов договор или договор за управление и контрол.

8, на теория звучи хубаво да се прави честен бизнес, но това, че сравняваш чужбина и България, ми говори, че очевидно не си запознат/а със ситуацията в България от близо. Тук ако си честен, просто нелоялната конкуренция автоматично те изхвърля от пазара. Няма как всички да са нечестни, а ти да си единствения честен балък, да си плащаш всичко и да си им конкуренция. Ако искаш да живееш добре, ще направиш компромис със съвестта си. Ако не можеш, ще си бачкаш за 500 лв, ще си траеш и няма да мислиш за бизнес. Не казвам да се занимаваш с престъпления, но без сива икономика не става за съжаление. Искаше ми се да ставаше, но една птичка пролет не прави. Когато честните достигнат критична маса, за да определят условията и най-вече управляващите спрат да поощряват такива практики, тогава статуквото ще се промени и ще си прав/а, но до тогава си трай, защото си нямаш и представа за какво става въпрос и си личи, че живееш в утопия. Ти как си представяш конкурента ти да си пестява половината разходи и ти да си му конкурентноспособен?

Най мразя хора като теб, които не са запонзати и си нямат хабер как стоят нещата да дават акъл. Това, че някъде било някак си и си гледал/а, чул/а, прочел/а, няма никакво значение. Просто съвета ти без личен опит няма никаква стойност. Защото всичко е в рамките на твоите предположения, стереотипи и разсъждения, но нищо от реалния живот и практиката.

Ето човека с транспортната фирма е бил честен и затова сега не е на пазара. Ако тук искате да сте честни, просто си работете честно за 500 лв и не питайте за съвети как да разполагате. Едно време и аз мислех като теб, но видях как е на ПРАКТИКА. Разбрах, че трябва да избирам между честност и глад. Мечтите и бляновете са хубаво нещо, но практиката е съвсем друга работа.

ПС: само не разбрах какво имаше неграмотността. Аз мисля, че достатъчно грамотно съм си написал коментарите. Това, че не ти харесва мнението ми, не означава, че трябва да клеветиш хората, че са неграмотни. Бъди малко по-осъзнат/а, моля те.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8605ee9c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 10, не е нужно да си учил фармация, за да отвориш аптека, нужно е фармацевт да продава лекарствата с рецепта...

Такова чудо като мобилна аптека няма, в закона ясно е записано какви са изискванията за подобен вид търговски обект - специален склад, персонал и пр.

Изцяло подкрепям номер 8!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a61f16b7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Снощи гледах по американски канал на Тв, как ветеринарен лекар който си има собствена клиника, за да кастрира кучето на сина си, го прати да си запише час за операцията, все едно, че е обикновен клиент и си заплати за това, наистина като обикновен клиент. "
Ако клиниката е с държавно участие, това е разбираемо, ако е собственост на въпросния лекар, това е просто тъжно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f66415fe2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 12, нека да те светна за някои неща относно номер 8 макар, че есенцията ти е ясна, виждам.

Номер 8 е жена. По всяка вероятност работи безбожно монотонна работа. При всички положения ти гарантирам, че тя лично не е изкарвала пари за нещо повече освен непосредствените си нужди, на позиция "служител".

Тя е от този тип хора, който сяда и гледа някое "риалити" ( винаги ме напушва смях като използват тази дума за тв предаванията шото те имат толкова връзка с реалността колкото аз със трамвай) и си мисли, че именно така стават нещата. Което иде да ти прошепне на ушенце колко е интелигентна, и най вече - колко е в час със заобикалящия ни реален свят.

А и бас държа, че много обича да гледа "TLC". Ако мъжете тук са имали късмета да не знаят за кво става дума, нека си го пуснат и горе долу ще придобият представа за какъв тип хора иде реч.

Успоредно с това обаче, типажът на номер 8 обича да обеснява на околните как всичко става с акъл и как видиш ли туризма е златна мина за България, стига да си сложиш на вратата на селската си къща няколко шалчета с трикольора и няколко грънци, примерно. А ако наблизо има някаква съборетина, печалбата ти е 300 % и за 5 години продажба на въпросните картички, трикольори и грънци, ще успееш да подсигуриш и правнуците си. Стига, разбира се, да се вслушаш в "акъла" на такива като нея.

Разбира се, ако я послушаш и направиш "къщи с евтини материали" и да се надяваш, че чужденците няма да са достатъчно "умни и находчиви" и никога няма да са чували изразът "евтино и хубаво няма" и няма да могат да направят разликата между твоето кокетно, но изпълнено с евтини материали хотелче и някое солидно и истинско такова. и че липсата на качествени материали се компенсира с чаровна усмивка, но поднесена с "находчивост и чар, неотразим при това".

Явно номер 8 не е ходила последните години по родното черноморие за да види, че далеч не е единствената с тези невероятно находчиви идеи относно строителството на хотели. Или навярно "честните и находчиви собственици" на тези хотелчета си имат точно такива "умни и находчиви" женици.

Странно защо ли обаче, като се съберат 4 почивни дни и по новините през половин час предоставят информация за задръстванията по пътя за Кулата. Явно нашите балъци не са оценили по достойнство изпълнените с "ум и находчивост" родни хотели.

Особено па за транспорта. Шото ако си "умен и находчив", ще успееш да намериш някоя невероятна евтина бензиностанция която ще ти продава гориво на 50%. А ако пък я вземеш нашата "находчива умница" да ти избира тя автобус от Горубляне(да речем), тя ще ти направа една диагностика на някой курник (номер 8, не става дума за това което си мислиш) по слух и ще ти сметне "виж сега, този автобус има малко кусури но с едни 1000 лв го стягаш с автърмаркет части (шото си "находчив" нали) и после само масло, филтри и едни големи торби за печалбата която ще се лее като из ведро".

Разбира се, няма никакъв проблем и да изплуваш над бюрокрацията, стига "да си умен и находчив". И това няма нищо общо с, как да го кажем, "поизкривяване на невероятно умните и находчиви закони и правила относно бизнеса в България, особено малкият такъв".

Фактът, че няколко превозвача преди тебе не се справили и са се отказали, се дължи само и единственно на това, че очевидно не са били достатъчно умни и находчиви, и най вече - не са са се допитали до номер 8 по въпроса дали тия дни случайно не е гледала по някое хамериканско тв за некой невероятно находчив и умен превозвач който е започнал с разтракан велосипед но днес е мулти милиардер и притежава авио-компания която извършва полети до 315 страни, включително остров Тамбукту.

Но като оставим шегата настрана, за едно е права - в Бъглария има адски много "слепи" хора. А най тъжното е, че повечето са най вече "слепи" спрямо самите себе си. И след това - за болезнената абсурдна същност на заобикалящия ни свят.

Знаеш ли, номер 8, за кое обаче не си права (само и единствено, нали ) - ние останалите не смятаме, че сме особено "умни", или "находчиви". Ние просто предпочитаме да говорим на база личен, конкретен за БГ опит. И вече много, много добре надушваме такива които нямат такъв. Шото имаме болезнен спомен от интеракцията и най вече - слушането на такъв тип хора които така щедро ръсят акъл.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cd4ce5d1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   №15, предполагам, че си и №1, щом толкова си се засегнал от пост №8, но щом ти се правиш на гадател, защо и аз да не гадая. Първо тебе да светна(както ти се опитваш да светваш другите), не съм жена, язък ти за гадаенето, такова е съждението ти. Не ми се ще да слизам до нивото на отворковците, но когато ме предизвикат, не си оставям колата в калта. Гледам доста дълга и рядка логорея си излял, олекна ли ти вече, или имаш още да лееш? Ако искаш, мога да ти дам стимул да го направиш. И №3 се е засегнал от това, че го цитирам като лош пример, но аз съм си такъв, казвам си това което мисля и това което е истина! Пак ще цитирам №3(12) "Тук ако си честен, просто нелоялната конкуренция автоматично те изхвърля от пазара. "!? Писах, искам да си имам работа с честни хора, явно №3 се числи, или подражава на нечестните, затова прекратявам вниманието към него. №3, под грамотност не се разбира само правилно писане, а за грамотност, ето какво пише тълковният речник- "(същ. ) образованост, начетеност, книжовност, ученост, образование, знания, просветеност", с чиста съвест бих добавил към тези качества и правилното възпитание. Не мислех да коментирам и да давам мнение по темата, не се мисля за по умен от автора, че да давам съвети. Само изразих мнение, правете разлика от съвет, но като прочетох какви съвети се дават на автора, не се сдържах и затова цитирах Ботев. Щом автора е живял в държава, където лъжата и нечестността са непознати, а тук се опитвате да го променяте и му давате съвети, че само с далавери може да прави бизнес, не мога да остана безучастен. А за логореята на №15, не смятам да си губя времето, явно нищо не е разбрал от идеята ми, щом намеси и петзвездните хотели по морето. №8 съм, дерзайте в българските далавери и чакайте да се оправите, може би в другият век!?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4b3a91d1ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   16, остави тълковния речник, ами знай, че като даваш съвети, хубаво е да са от опит. Иначе става "чух, че един видял някой, който направил". За теб всичко е речник, на хартия, на теория, ама практика йок. Ти 5 лв в живота си изкарал ли си от бизнес или говорим колкото да не заспим? Най мразя "умници" като теб, според които всичко е много лесно, но самите не са го направили (естествено защото са умни), ама иначе да съдят и да раздават акъл са първи. По-добре да си нечестен и да допринасяш с нещо, отколкото да даваш акъли зад компа. От такива неициативни хейтъри сме на този хал. Сигурно бачкаш за 500 лв, ама иначе в нета си голяма работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker