Не знам вече как да се отнасям с хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не знам вече как да се отнасям с хората
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1700 пъти
Нямам представа публикувайки тази тема как ще изглеждам във вашите очи, но съм един нормален човек, който търси съвет. Уча в университет, работя прилична работа и всичко си върви нормално, с изключението, че нямам приятели. Дали нещата, които ще напиша са нормални, през които всеки е минал или обкръжението ми наистина са утайки не знам, от написаното ще прецените сами.

Не съм идеален, нито безгрешен, отнасям се с уважение и внимание към хората. И сега, години по-късно осъзнах, че може би там ми е грешката. Един от близките ми хора смятах за брат и го приемах такъв, какъвто е, но разбирам от хората че ми се подиграва зад гърба. Така и не успях през годините да разбера защо отношението на хората към мен е сякаш съм кученце, сякаш съм по-ниско от тях. Не се чувствам такъв, но виждам, че така ме преценят в техните очи. Правил съм грешки и ги признавам пред когото е трябвало, но може би проблемът е, че обръщам прекалено много внимание на околните като цяло и придавам важност на всяко нещо. Преди да предприема действие винаги го премислям и мразя да действам импулсивно, а хората около мен са точно обратното - повърхности, не ги интересува нищо и карат ден за ден, правят глупости, гледат на тях да им е добре, за тях приятелството има материален характер и ако откажа услуга ставам най-големия предател, но когато попитам някого за нещо все се намира повод да ми се откаже... Имате ли си идея защо се получава така? Говорил съм с родилите ми на тази тема за отношенията между хората и са ми казвали, че понякога придавам важност на незначителни неща. А не е изключено и да им ставам досаден. Винаги когато ми звънят вдигам, не се оправдавам... предан съм...

Не знам дали е показателно, но останах без приятели. Или по-скоро вече няма с кого да изляза. Но това не ми е толкова тежко, всеки е взел живота си в ръце и много от хората се пръснаха по света, някои учат, работят и нямат време за глупости, но тези с които пребивавах и ми бяха уж приятели не ме имат за нищо.

Мъж на 25, имах не малко контакти с жени през годините. От това не мога да се оплача - както сексуални, така и приятелски. Но в последно време ме заговарят момичета, а аз съм супер спрял и не знам как да отвърна и да завържа разговор.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7d46b17185
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто прекалено много го мислиш, прекалено много смисъл търсиш във всичко и прекалено много търсиш нечие одобрение. Отпусни се и позволи на живота да се случи каквото трябва. Запомни, че дори и лошо да се случи, то пак не е случайно, защото дори и от лошото можеш да научиш много неща. Понякога дори лошото е по-полезно. Просто остави нещата да се случат такива, каквито са, без да задълбаваш прекалено.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 23adf6ea25
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си спрял. Просто няма как да отвърнеш на момиче, което те сваля. Това е на обратно на всеки инстинкт и мисъл на мъжа. Понеже сме доминантните половинки, се чувстваме добре само ако ние поденем инициативата, иначе какво ще си помислиш ако те свалят момичета.
Прекалено са разгонени, липсват им морал, и възпитание на днешните момичета. От този феминизъм се помислиха съвсем за мъже.
Аз винаги съм се чувствал глупаво като момиче ме сваля или дори обарва. Това е съсипващо. Не мога да повярвам, колко са... (айде няма да пиша истината, че ще кажете, че обиждам)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 165c910bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз съм на 20 и съм в подобна ситуация. Някак си е облекчаващо да знам, че не съм единствен. Разликата е, че аз поставям някакви граници между себе си и хората. Държа се уважително с околните, но не се стремя да се харесам на никого. Не говоря зад гърба на хората, не се подигравам, никога не съм обичал да тормозя по-слабите от мен. Но забелязвам, че голяма част от околните не ме харесва особено. Радват се, когато се проваля в нещо.
Не знам на теб как ти се отразява това, но аз леко се озлобих и се самоизолирах от хората, точно заради тяхното отношение. Имаше много хора през годините, които считах за свои приятели, но се оказа, че не е имало нищо подобно. Сега дори няма с кого да изляза. Преди имах няколко човека, с които излизах. Сега някои от тези хора дори не са в България. Други се задомиха доста рано и ходят само там, където им каже приятелката. С трети дори не се поздравяваме, когато се видим на улицата(по тяхна инициатива).

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 18b78d4131
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, пич, така се получава понякога, но не трябва да се депресираш. Наистина не е приятно, минах през подобна ситуация, без изобщо да съм го очаквал. Някои хора просто гледат единствено собствената си изгода и когато вече нямат полза от даден човек, прекратяват всякакъв контакт. Аз, честно казано съм доволен, че бях освободен от подобни "верни приятели". Важното е да не се настройваш негативно към хората като цяло, защото не всички са използвачи. Трябва само малко по-внимателна преценка.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7dd91aa020
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така е у нас, колкото си по възпитан, добър, гледаш да помогнеш на всеки, толкова повече си неразбран, отхвърлен, използуван, подиграван и. т. н. И аз съм също като теб и се убеждавам все повече, че мястото не ми е в тази западаща страна. Млад си замини в чужбина хем ще изкарваш добри пари, хем ще те оценят, ще видиш, че хората там са много по разбрани и добри. Тук у нас цари простотия и селяния, не си ли нагъл, арогантен не вървиш, жалко за тази държава, която не отива на добре. Всичко кадърно бяга от тук, бягай и ти, спасявай се. Успех приятелю!

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e8ac3fe617
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Разбирам те и аз съм в подобна ситуация. Просто трябва да разбереш, че хората са различни - не всички имат едни и същи ценности и разбирания, а повечето нямат и никакви. Трябва да приемеш, че повечето хора са лоши и неблагодарни. Ако имат възможност ще те използват и захвърлят след това и няма да те съжалят и да ти помогнат, ако си в затруднено положение - напротив ще избягат от теб или още по-лошо - ще ти влошат положението. Верните хора и истинските приятели са наистина малко. Важното е да отсяваш и да си създадеш няколко истински приятелства. Друго не ти трябва. Ако показваш качествата, които описваш и си предан няма как да останеш "незабелязан" и неоценен. Рано или късно ще имаш добър/добри приятели. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: adff72926b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На тази възраст хората поемат по своя път-женят се, учат в чужбина и пр. Нормално е, че старите ти приятели са се отдалечили, просто са поели по своя път. Чест ти прави, че си почтен с приятелите си и им помагаш. За жалост времената са трудни и много хора са потънали в проблемите си или са се озлобили, станало саегоисти.... Така че ако можеш спри да се занимаваш толкова с тях. Гледай себе си, своя си път-да имаш професия, да си намериш приятелка и пр. А с хората се дръж малко резервирано, не се хвърляй да им помагаш веднага. И няма значение те какво ще говорят за теб. Има една поговорка-Не съм злато, че да ме харесват всички. Няма никакво значение дали те харесват или -не. Важно е ти да си се харесваш и да си в мир със себе си.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8d6d25b681
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако искаш да ти е добре всичко, то гледай да бъдеш егоист. Аз бях като теб, докато не осъзнах колко хора са ме използвали по един или друг начин. Преди отивах на работа по-ранно, за да може човека от първа смяна да си тръгне навреме, оставах след работно време, за да помагам, вършех на "колегите" работата, пренабрегвах личните си ангажименти, за да ги сменям и т. н. И всичко това, за да чуя подигравките им и коментари, че се подмазвам на шефовете. И не само в работата, в живота също-давал съм пари назаем и не са ми ги връщали, ходел съм да върша работа на "приятелите" си за мерси и едно благодаря не съм получавал.... В момента, в който осъзнах това и почнах да отказвам, ти да видиш колко "приятели" останаха в живота ми-О. И не ми пука, почнах и аз да използвам хората, както те мене ме използваха. Сега си се радвам на един доста спокоен живот, в който си гледам само себе си. За другите, хич не ме е грижа. Колкото и ужасно да звучи

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8d6d25b681
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако искаш да ти е добре всичко, то гледай да бъдеш егоист. Аз бях като теб, докато не осъзнах колко хора са ме използвали по един или друг начин. Преди отивах на работа по-ранно, за да може човека от първа смяна да си тръгне навреме, оставах след работно време, за да помагам, вършех на "колегите" работата, пренабрегвах личните си ангажименти, за да ги сменям и т. н. И всичко това, за да чуя подигравките им и коментари, че се подмазвам на шефовете. И не само в работата, в живота също-давал съм пари назаем и не са ми ги връщали, ходел съм да върша работа на "приятелите" си за мерси и едно благодаря не съм получавал.... В момента, в който осъзнах това и почнах да отказвам, ти да видиш колко "приятели" останаха в живота ми-О. И не ми пука, почнах и аз да използвам хората, както те мене ме използваха. Сега си се радвам на един доста спокоен живот, в който си гледам само себе си. За другите, хич не ме е грижа. Колкото и ужасно да звучи

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ce0cdab907
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   отнасяй се с хората учтиво, приятелски, позитивно, бъди възпитан и коректен, но не отивай в другата крайност - да позволяваш да те използват. разбира се, че преди всичко ще гледаш собствения си интерес. нормално е с времето да се отдалечаваш от едни хора и да се сближаваш с други, такъв е животът. пътищата се събират и разделят, нормално е.
не мисли чак толкова за другите, и на мен ми изглежда, че имаш прекалено високи очаквания от хората и обръщаш внимание на дреболии. хората с по-лековато отношение към живота по принцип са по-щастливи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0aa235b7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хората са различни, има както лоши, така и добри. Човек трябва да бъде добър, независимо от всичко и да има вяра, надежда и любов. Има ли ги тези три неща, всичко е както трябва. Негативните чувства и мисли не водят до нищо добро. Казвам го от опит, защото преди, когато някой ме е предавал или наскърбявал, започвах да мисля как да му покажа, че не е прав и един вид да го накарам да съжалява. Не съм кроил планове за отмъщение, но като цяло бях обземан от негативни настроения. Така неусетно изпаднах в някаква черна дупка и животът ми се потопи в сивота. Спрях да се радвам на малките неща и на ежедневните радости, както го правех преди. Добре, че Господ се смили над мен и ми показа какъв глупак съм, защото иначе не знам до къде щях да стигна. Сега се чувствам просто прекрасно. Изпълнен съм с енергия, радвам се на живота и се наслаждавам на всеки един миг. Старая се да бъда добър с хората, ако и те са такива с мен - идеално, ако не - не тая някакви лоши чувства. Например преди доста време покрай общи приятели се запознах с едно момиче. Първоначално не ми направи никакво впечатление, но постепенно започна да ми харесва с това, че е винаги усмихната, жизнерадостна и някак си естествена, без разни превземки и други глупости. Реших да пробвам какво ще излезе, но от нейна страна нямаше някакъв ентусиазъм, а и по същото време тя тръгна с друго момче. Не ми стана приятно естествено, но си запазих приятелството с нея и не го показах по никакъв начин. Дори бързо ми мина. Така се изредиха около 3 години, в които си поддържахме контакт, макар и не толкова интензивно. До една вечер, в която както обикновено, реших да видя какво прави и й писах във фейсбук. Все едно отсреща имаше друг човек. Отговаряше ми хладно, заядливо и троснато. След тази случка повече не съм я търсил, нито тя мен, ако не броим едно пожелание за рожденият ми ден копи/пейст на това от предната година. След време се бяхме засекли и на улицата, като тя демонстративно си обърна главата настрани. Въпреки, че всичко това ми е доста странно, не тая някакви негативни чувства към нея. Така си е решила, така е постъпила.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker