Позитивна Агресия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Позитивна Агресия?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1457 пъти
Здравейте, наслушах се на всякакви позитивисти и религиозни учители, които съветват, че агресията е лошо нещо. Как тогава футболистите, боксъорите и всички други спортисти да печелят без агресия. Не е ли това живеца, който те придружава до момента на победа. Защо тренъорите казват на футболистите, бъдете агресивни за да спечелите. Не е ли това яко нещо в харектера, към което е прикрепено и силата и волята и смелостта и контрола над себе си? Не казваме ли точно на такива хора, че имат характер? Защо тогава много хора се отричат от нея и се вкарват в някакви фалшиви учения " Всичко е любов " Не се ли отдалечават така от собствената си природа? Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2bbc150c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спортистите, които печелят благодарение на "агресията" си са много, ама много малка част от населението.
Агресияра иноткритата нападателното няма да ти послужат никъде, освен ако не живееш в някоя джунгла. Футболът е играл, в който се изисква организация, плнувне и гъвкавост, според другия отбор. Ако футболист побеснее, игнорирайте съотборниците си, хукне с токата, събори трима човека, удари един на вратаря и вкара гол... Може да считаме кариерата му за приключила.
Боксът също е лош пример. Сляпата агресия, никога няма да ти помогне да спечелиш срещу равностоен противник. Ако говорим за контузен или некомпетентен, то да, техника и мисъл не се изискват.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c2cad92be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, за което говориш, не е агресия, а мотивация (глад за победа) или по народному хъс. То няма нищо общо с агресията, която не е нито нещо позитивно, нито пък е знак за силен характер, дори напротив - знак за комплекс е.

Агресия е например някой пред теб да не тръгне веднага на зелен светофар и ти да излезеш и да го наръгаш 19 пъти с нож.

Дори и един ММА боец не може да си позволи да е агресивен, защото това замъглява съзнанието му и не може да си построи правилна стратегия. Напротив трябва да е спокоен и осъзнат. И това го казва не кой да е, а Федор Емеляненко - най-добрия ММА боец на всички времена, който съвсем до скоро нямаше загуба. Тук има много да се учим от Изтока и по-специално от парадигмата на източните бойни изкуства. Според тях истинската победа не е да набиеш някого, а да избегнеш боя.

Ако не разбираш за какво говоря, напиши в тубата james thompson vs emelianenko alexandre (брат му на Федор) и ще разбереш за какво говоря. Агресивен срещу спокоен играч. Агресивния голям го дървеше, а загуби за 15 сек., защото е тъп като гъбено семе и не заложи на никаква стратегия, а на гола агресия. А другия беше толкова спокоен, че щеше да заспи и въпреки това го напарви труден за рисуване за 15 сек. Спокойствието и мотивация не са несъвместими и мотивацията не означава, че трябва да изглеждаме като зверове. Мотивацията е вътрешно състояние, което може и да няма външен израз.

Другото ти грешно схващане е, че като обичаш, трябва да си кротък. Напротив любовта трябва да е мотивация за големи подвизи, а не лигавщини, както смятат много от съвременните хора. Едно време не са се лигавили по чатовете и не са се питали постоянно "аз обичам ли я, тя обича ли ме", ами са давали живота си, за да защитят семействата си и родината си. Това е истинската любов - жертвоготовност.

Но има и друго - понякога любовта се извращава и става фанатизъм, както е при радикалните ислямисти. Така че и с любовта трябва да се внимава, защото и тя както всичко друго в живота е нож с две остриета.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4596a9080e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Бъркаш, това което движи хората да успяват е не агресията, а стабилната психика (или поне внимателно модерираната психика от разните треньори там, ако говорим за спортистите)
Агресията и любовта могат да бъдат много разсейващи, отклоняващи от крайната цел.
Агресирания и влюбения човек са емоционално нестабилни и това ги прави слаби противници, и по прицип.
А спокойния и уверен в себе си човек винаги ще върви напред и нагоре.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6191c49ad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имa рaзликa между aгресия и спортен хъс. Огромнa!
Кaзвaм ти го кaто спортист.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2c2a37f3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може би, преди 30000 години, да е имало смисъл от нея, но след всички тези войни, които човечеството води, се разбра, че агресията не води до нищо добро.
"Не е ли това яко нещо в харектера, към което е прикрепено и силата и волята и смелостта и контрола над себе си? " - Какъв контрол може да има един агресивен човек? Виждал ли си идиоти д се бият на улицата. Те имат точно толова контрол над себе си, колкото Емо Чолаков има над времето.
Аз не съм съгласен, че всичко е любов, но да не ти пука.
"Не се ли отдалечават така от собствената си природа? " - Собствената ни природа е доста странно нещо. Ако правим, всичко, което ни се иска, щеше да е малко шантава работа.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e103c5ec80
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Най-много ме дразнят ония със спортната злоба. Не може да играе и ти вкара един лакът или те опъва за потника докато тичаш пред него. Това си е злоба не спортна агресия. Няма Спортна злоба.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3620807219
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора: Здравейте, благодаря ви за отговорите. Хубаво е човек да се замисли над тези неща. Номер 2, хубав е коментара ти, не съм казал, че съм против любовта, а против Прекалената любов и позитивизъм. Мисля, че човек губи връзката си с реалността. Трябва да има баланс.. А това да убиеш човек на светофар е чиста омраза.
Хубаво е като цяло човек да си даде точни определения, какво е любовта, какво е агресията, какво е хъса и какво е пасивността.
Според мен любовта е да правиш някого щастлив, да даваш от себе си за неговото щастие, така че до някъде е и отговорност. Агресията, мисля че между агресия и омраза има разлика... не знам може и да имам грешното определение..

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3620807219
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Всъщност аз през по-голямата част от времето съм спокоен, но съм забелязал че само когато се ядосам, някак си се задвижват нещата при мен.. автора

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c2cad92be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От 2 до автора

Принципно си прав, но не можеш да го обясниш добре, защото много бъркаш понятията. Но по-важното е за себе си да си го разбрал. КАкво сме разбрали ние е без значение.

Ярост, агресия, омраза, мотивация, действеност, това са все различни неща, но понякога преливат от едно в друго. Яростта не винаги води до агресия, а може да доведе до активност/мотивация/действие, както е при теб понякога, което е добре. Но това не е агресия, както го наричаш. От време на време наистина е хубаво да се ядосваме, стига да не губим контрола над себе си и тя да премине в агресия или омраза, защото тогава вместо да ни е от полза, се обръща срещу нас,

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d58c2e4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Агресията е другото на неувереност

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3620807219
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Сега разбрах, в уикипедия прочетох, че агресия означава да искаш да навредиш на някого, аз не искам да навредя на никого, така че не съм бил прав признавам си, бъркал съм понятията. Номер 9 Каквото искат да си разбират хората. Този който пита е глупак за малко, а този, който не пита е глупак за цял живот. :) Автора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker