Не мога да се справя с дълговете ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да се справя с дълговете !
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2306 пъти
Здравейте, Аз съм момче на 22 години.
Уча в София и в момента работя на 2 работи, от които си искарвам прилични пари като за годините, но имам един голям проблем за които не мога да спра да мисля и в следствие навзлизам в него все по дълбоко. Имам да връщам около 2000 лева на бързи кредити и приятели и не мога да се справя с това. Едната ми работа е в еврофутбол и за лош късмет хазартната личност в мен се отключва на работното ми място. Често залагам на мачове, на покер и губя доста пари, а заемите си стоят без да погасявам и стотинка. Като си направя равносметка ако не бях залагал в момента щях да съм в пъти по добре но някък си искам да се оправя веднъж за винаги и мисълта че става толкова бавно ме побърква. Залагам главно защото искам да оправя борчовете си, но днес реших че приключвам с това и си създадох план за погасяване. От тези неща спира да ми върви и в други свери като например с момичетата и така нататък. Не мога да си позволявам нормални неща защото каквото печеля всичко го връщам, а гледам как хората излизат по дискотеки ресторанти и си жиеят живота докато аз страдам стараейки се да си оправя парите на хората. Ще се радвам ако някой може даде съвет по темата или да сподели мнение. Наясно съм с факта че ако не залагам и просто работя ще се оправя и ще имам пари, но някак си сам си го правя така че джоба ми винаги да е празен. Отдавна не успявам да събирам пари, а като малък винаги съм разполагал с по 200-500 лева събрани пари и си позволявах какво ли не.
Това е голяма тежест за мен и за това реших да споделя това със вас, защото се чуствам провален и сякаш все нещо ме тегли надолу вместо да съм в правия път на успеха и щастието които толкова много желая.
Благодаря за отделеното внимание ще се радвам на малко подкрепа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: d32fa20f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не чакай на лесна печалба.Това е направено да взима не да дава...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e365cef045
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Със склонността към хазарт никой не може да ти помогне, ти сам трябва да се справиш. Иначе 2000лв не са кой знае колко, правиш си план така че да върнеш първо онези пари които трупат лихва, реално от заплатата си оставяш само за храна и другото го даваш за заемите. Така за 4-5 месеца ще изчистиш заемите и ще можеш да похарчиш пари за дома и облеклото си, и чак тогава ще можеш да мислиш за харчене на пари за кеф. Всичко ще привърши за около 5-6 месеца, ако отделяш 60% и повече пари от доходите си за връщане на заеми.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 54254f53ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти сам си си дал достатъчно добър съвет. Спираш да залгаш, работиш здраво, харчиш разумно и готово. 2 бона са смешни пари. Ще ги спестиш за 3 мес., ако искаш. Аз дължа 25, ама си плащам всеки месец и лека по лека ще ги изплатя до няколко години живот и здраве.

А това с хазарта не е добре. Ако трябва напусни еврофутбола, но не се доближавай до казино дори и на 200 м. Само така можеш да се откажеш. И колкото по-рано, толкова по-добре. Че иначе съвсем ще свикнеш и няма оттърване цял живот.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3e5c5d8fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си си виновен, да не си на 10 да не можеш да си направиш елементарна сметка и изводи. Също е малоумно да работиш на две места за по 400/600 лева като можеш да работиш на едно и да вземаш над 1000, като например крупие, сервитьор, барман. Крупиетата са с твърда заплата 1000 бакшиши бонуси, работи се 2/2 или 15 дни в месеца и има как да го съчетаеш с друга работа, но този път да вземаш доста повече пари. Другите две професии в чалготеките и "вървежните" заведения достигат суми от 3000-6000 и за нощния бар Бедрум в София, ако го знаеш, ти гарантирам, че сервитьорите вземат 5000 отман.
ж20

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 562185fb09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, Благодаря ви за мненията, аз винаги съм имал лек проблем с това, но не толкова защото имам зависимост към това а защото никога не съм се хващал сериозно на работа и да разполагам винаги със собствени средства все пак съм и студент. А относно заемите се въртя в този кръг сигурно от 5 години и вече съм решил да изляза защото незнам дали сумата ви звучи малка или голяма но главоблъсканицата мен специално си ме сасипва.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3b0ede1399
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До колкото знам, хазарта е заболяване. едно време ги наричаха машинкаджии. Ако виждаш, че затъваш и продължаваш, значи си болен. Определено ще ти е нужна воля, за да се откажеш, но ако работиш в Букмейкърски клуб, незнам как ще стане. Все едно алкохолик да отказва алкохола а да работи в казан за варене на ракия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: f2b099db77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напусни работатат си в евро футбол. Дръж се максимално далеч от всякакви хазартни заведения. Щом работиш там сам знаеш, че хазартът е направен така, че залагащите винаги да губят. А собствениците да печелят. Това е истината. Тоест ти винаги ще губиш и няма да печелиш.
Намери си друга работа, направи си план за погасяване на дълговете и като ги изплатиш отиди на дискотека и си хвани гадже.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 35b2a28115
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Човек, първото и най-важно нещо е да се успокоиш! После, да седнеш на спокойствие и да си съставиш план, за погасяване на заема. Примерно, всеки месец си поставяш за цел да връщаш по 100 лева от заема. Така за има, няма 2 години, ще си вече на чисто и нямаш да имаш никакъв заем.
От хазарта, трябва да знаеш, че няма как да си на плюс. Не си хвърляй парите там!
Връщай си заема и си изчисти дълговете! Това трябва да е първата ти основна задача!
От там нататък, вече, разумни харчове и разходи! И заделяй по нещичко настрани, като спестяване, за извънредни, непредвидени ситуации.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3590904f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Автора
Не аз нямам такъв проблем с хазарта играя от недоимък, защото искам да се справя с някои неща иначе вече не залагам цяла седмица и имам резултати от над 100 лева върнати пари.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: c5a8b21f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Казваш,че нямаш зависимост към хазарт....обаче не е съвсем сигурно.Явно имаш някакво влечение.Лекувай се.Отиди при психоерапевт.Сега отговаряш само за себе си,но ако един ден имаш семейство ще ти е много трудно да излезеш от това блато.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: c3da5a461a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Животът е такъв какъвто човек сам си го направи. Или се променяш, развиваш, самодисциплинираш и поправяш собствените си грешки, или си оставаш същият и затъваш в още повече дългове. Спри със залаганията, върни дълговете малко по малко, на части, и най-важното - не трупай нови дългове. Харчи толкова пари с колкото разполагаш и бъди свободен човек. Иначе си обречен - роб на парите, роб на банките и кредитната система, вечно принуден да мислиш, как да връщаш заемите и финансово притиснат. Внимавай да не си пропилееш младостта без да си излизал по дискотеки, ресторанти и гаджета, без да си видял свят и всичко това заради дългове. Повярвай ми, едно от най-неприятните усещания когато напреднат годинките, е чувството, че не си живял и... не си успял. От това боли. Така че, от днес ставаш нов човек! Бъди силен и успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker