Нови дрешки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нови дрешки
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 2674 пъти
Как си обяснявате факта, че повечето от българите като изключително беден народ, какъвто ни изкарват, всеки ден се издокарват с чисто нови тоалети ? Как така сме с такива мизерни доходи, а в същото време някои хора се появяват всеки ден с чисто нови дрешки ?

Казвам всичко това и с определена доза завист, защото не мога да си го обясня. Семейството ни живее нито богато, нито и бедно, но всичките ни средства отиват за учение, такси за университетите, храна, ток, вода ... Как така ние можем да отделяме максимум на 4-5 месеца да си купим по 1 чифт дънки и една блузка - максимум, а хора които се чудят откъде да спестят, за да си платят сметките, всеки ден са по моловете и пълнят торбите ?

Тъжно е , защото някои хора биха се лишили от обяд и вечеря, за да отидат да пият 2-3 кафета днес и да си купят някой нов парцал. За жалост обаче в днешно време, ако не си облечен на ниво хората те отсвирват още преди да си си отворил устата дори.

Момче, 22.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: cd6915a293
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момко, понятието бедност у нас има твърде неясно съдържание и най-често чужденците се дивят на статистиките за материалното ни състояние и на тълпите добре облечени хора у нас - и няма как да им го обясниш. Тук не само посрещат по дрехите, но и изпращат, такава ни е циганската философия. В едни други държави хората отиват на работа облечени не като манекени, а тук сутрин ще помислиш, че всички са се юрнали да участват в модно ревю. И няма български дом, който да не прелива от носени - неносени и захвърлени в гардероби и кашони дрехи, нашенецът ще гладува, но ще си купи парцал. Лично аз се обличам от втората употреба, където има достатъчно нови и необличани дрехи и това ни най-малко не ми уронва авторитета и самочувствието - и аз и жена ми имаме добри доходи, но мое разбиране е, че е грехота да се трошат пари за нови дрехи, когато може да се дадат за нещо по-стойностно, трошим ги по екскурзии. Прочее, който си няма друго, особено в главата, го компенсира с лъскави парцалки. Гледай си учението, за да си осигуриш добро бъдеще и си намери тайфа, за която новите дрехи не са критерий.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6925702107
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич, огледай се! Тук сме България!!! Нищо не си е на мястото... Това, което си написал е доста вярно... за жалост

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 28399b7444
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Браво, авторе!

Страхотна тема си отворил! Аз имам по - особено отношение към нея, защото съм, така да се каже, ренегат от отбора на "нагласените". Години наред за мен беше супер важно всеки ден да изглеждам ултраелегантно, модерно etc. Този ми "приоритет" особено се стимулираше от училищната ми среда - в гимназията бяхме ок. 90% момичета, повечето от съученичките ми бяха от заможни семейства (за разлика от мен) и снобарията властваше надлъж и нашир... Не, че ми е оправдание, но да спомена. Мина време, обаче и всичко се промени. Отидох в Университета, средата ми се промени, вече беше по - важно какво имаш в главата, отколкото как се обличаш. Освен това и аз попораснах:) Последният щрих от осъзнаването ми нанесе един прекрасен човек - мъжът, в когото се влюбих. В дома му властва принципът: "По дрехите посрещат" и затова там е задръстено от носените и неносени дрехи, за които говори по - горе Мечо Пух в поредната си, радваща с разумност, публикация. Това го е накарало да се отврати от подобен тип мислене. Въпреки, че има тази възможност, не се облича като манекен, защото това му е противно. Убеди и мен в това, колко е безсмислено да пилееш пари, време и енергия, за да трупаш и поддържаш гардероб тип "Евгени Минчев". Така се случи, че тази година съм на специализация във Виена. И със себе си взех повече книги, отколкото дрехи. Всички дрехи, които нося са лесни за поддържане и най - важното - удобни! Зарязах труфилата и се чувствам чудесно! Пожелавам го на всички! Макар и да съм убедена, че малцина биха се вслушали:) Защото ние сме култура на показността - може хладилникът и библиотеката ти да са празни, но трябва да демонстрираш модни дрехи, готина кола (optional:), гъзарски обзаведена къща, ако може и с дворче като от списанията... Ех, ех...

Хубав ден на Всички!

Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1ad9de2430
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И около мен е така. Студентка съм - имам една колежка, която не е от моя град и е на квартира и въпреки това има над 15 чифта обувки и дрехи и т. н. Но когато дочух, че обувките и са по 10лв. от някакъв китайски магазин разбрах, че просто е намерила начин да мине по евтинко.
Има и други с повече доходи, пушат, пият и всеки ден нови дрехи, дори пари за солариум и т. н. Като използват всяка възможност да се фръцнат и да останат забелязани... за мене тези хора хвърчат в небесата.
Успявам на всеки 3-4 месеца да си купя по 1 чифт дънки и максимум 2 блузки, горе долу кретам, макар, че не бих отказала още.. че кой не би

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f0ee6e9045
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   автор:
към Борония:
"Въпреки, че има тази възможност, не се облича като манекен, защото това му е противно. Убеди и мен в това, колко е безсмислено да пилееш пари, време и енергия, за да трупаш и поддържаш гардероб тип "Евгени Минчев"."

Според мен, когато човек успее да придобие дългомечтаната материална придобивка, която толкова много е желал - тя просто престава да има толкова голямо значение в живота му.
Когато имаш пари си казваш : "- Те нямат значение, има и по-важни работи."
Когато имаш възможност да си позволиш куп дрехи :"- Те нямат значение, други неща придобиват по-голям смисъл."
Когато имаш примерно талант да рисуваш - "- Той няма значение, всеки може да стане много добър, важното е да е упорит. "
... и т.н. ...
Когато ги нямаш обаче - положението е съвсем различно.
Според мен спокойствието и увереността, която имаш от притежанието им идва с мисълта , че във всеки един момент, когато ти се прииска можеш да отидеш и да изкупиш най-близкия магазин, независимо дали става дума за дрехи, кола, предмети за бита, техника и каквото още се сетите...

Това важи до някаква степен и за жените - не е важно да сваляш всяка срещната мадама, важно е да имаш увереността, че можеш да го направиш ! ... Друг е въпроса, че за да придобиеш въпросната увереност, трябва да минеш през етапа на " заговаряне на всяка срещната " :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 122addc3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Борония до Автора:

Здравей пак! Напълно те разбирам как се чувстваш, вярвай ми. Аз, като учех в гимназията, се тормозех точно като тебе. Яд ме беше да гледам съученичките ми - снобарки как всеки сезон си подменят целия гардероб по новата мода, а аз само една поличка и блузка - две максимум... И пак правех "чудеса" от храброст да съм що - годе на ниво... Купувах си дрехи все горе - долу в един стил, та да ми се връзват с останалите, не се влияех толкова от модата, за да ги нося по - дълго, години наред... Слагах шалове, експериментирах с аксесоари, даже бях изровила някакви готини неща от на майка ми младите години... Беше някаква лудост, просто... Само да съм "на ниво." Сега, откакто се освободих от тая суета, ми е много по - добре, вярвай ми. И пак не съм размъкната. Просто се нося по - лежерно, не треперя за всеки детайл.

А сега ще ти обясня и за приятеля ми. Той хич не е богат. Научен работник е, при това млад:) Като казах, че "има възможност", всъщност имах предвид, че майка му, която е маниачка на тема дрехи и има пари (тя, а не той!) непрекъснато му купува все нови и нови - купища! Обаче на него просто не му пука как е облечен - типичният разсеян учен:) Навлича нещо там, да не е без хич:) Понякога чак смешен се прави, толкова не разбира от съчетаване и т. н. И НЕ ИСКА ДА РАЗБИРА! Дрехите, които тя му мъкне, така си стоят опаковани и с етикетите, той ги игнорира тотално. Даже мрънка, че му се препълвала къщата, че няма къде да си прибира книгите (и е прав, тия дрехи наистина са навсякъде!) Не може, обаче да ги изхвърли или подари, или дари, или нещо такова, макар да иска, защото това би означавало грандиозен семеен скандал, а той се ужасява от скандали... Ей такива работи!

А за жените, не се бой! Тоя, моя, аз го свалих:) И това, че се облича както му падне, нито ме спря в началото, нито ми намалява чувствата сега. Успех!

P. S. На 21 години съм, забравих да кажа:) Т. е. с теб сме от едно поколение.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f0ee6e9045
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   автор към Борония :
Чак такова отричане на модата според мен не е необходимо, а и не е особено полезно. Най-малкото , когато се явяваш на интервю за работа, освен това което имаш в главата си, първо ще забележат какви познания имаш и в областта на модата. Не може да се явиш с намачкан костюм и маратонки, било те и армани и каквито ще да са. Може да си облечен скромно, но да е с вкус и да лъхаш отдалече на чистота. Може би това, че в гимназията в класа бяхме 4 момчета и 18 момичета ми е помогнало да осъзная отрано колко важно е това да си винаги спретнат и чист.
Естествено говоря в нормални граници, а не да се вманиачаваш до там да гледаш дали тази година светло синьото е на мода .
Както казах по-горе, казвам всично това с определена доза завист. Кофти ми е защото отслабнах с 8-10 кг поради различни причини, аз и без това съм доста слаб, и в момента старите ми дрехи ми стоят като на закачалка :) Дано в бъдеще имам възможност да си позволя удоволствието да се обличам така, както искам.

Аз съм твърдно зад това, че за един мъж е много по-важно това какво говори и има в главата си, отколкото колко добре е облечен. Ако ще да си облечен в последен писък на модата, не можеш ли да обелиш 2 приказки си пълна нула. Първото впечатление е най-важно, но то не се печели само с външен вид. Добрият и поддържан външен вид обаче ти дава самочувствие и увеличава шанса ти за успех в много сфери.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 33728b0a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре бе хора, Що не може хем да си добре облечен хем да си умен? Гледате само 1 страна на нещата. Аз например съм умен и си отделям време за външнип вид.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4e2cbfdbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Борония до Автора:

Здравей отново!

По въпроса за чистотата и спретнатостта сме на едно мнение. Аз съм нещо като маниак на тема чистота:) Нито аз, нито мъжът ми сме ходили някога мърляви, омачкани и др. под. И не съм казвала нищо срещу поддържания външен вид. Аз самата се поддържам доста и мисля, че си личи:) (Тук вече го ударих на самохвалство;) Просто не приравнявам "поддържан външен вид" с "визия а ла мол". Човек може да си е чист, спретнат, в подходящо за сезона, времето, мястото, часа на денонощието и т. н. облекло и без да е изкупил "Витошка" преди това. А и мисля, че тези неща се правят по - скоро с усет, не толкова с пари:)

П. П. Слабите мъже изглеждат по - добре;) Моят е слаб и си е супер:)

П. П. П. Жалко, че дрехите ти не ти стават вече;(

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: f0ee6e9045
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   автор:
Аз не казвам, че не може да си умен и едновременно с това да си добре облечен. Просто наистина живеем в страна на показността. В една Испания или Англия е невъзможно да видиш толкова мерцедеси и бмв-та , колкото виждаш за 5 минути на някое натоварено кръстовище в София, Варна, Пловдив и Бургас.

Борония, значи сме на едно мнение за чистотата. :) Успех с дипломирането и ти пожелавам с приятеля ти да направите изобретение, в което като пъхнеш 1 чифт дънки и 1 чифт чорапи, да излизат 5 чифта дънки и 10 чифта чорапи, естествено по възможност от същия размер ;)

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 4e2cbfdbb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Борония до Автора:

Здравей!

Благодаря ти за пожеланията;) За жалост с моя приятел не можем да ти помогнем:( Иначе, патентоването на подобен продукт би подобрило доста финансовото ни положение:) Обаче, ние сме историци и единственото, което бихме могли да произвеждаме в количества, това са митовете:) Но, от тази възможност се възползва само "лошата" част от колегията, а ние сме добрички и се стараем да изравяме само реални факти, колкото и нескромно да звучи. Затова, никога няма да сме богати:) Но, на теб пожелавам да имаш хубава, интересна и доходна работа, която да ти даде възможност да се обличаш страхотно:)

Поздрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker