Един функциониращ яйчник - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Един функциониращ яйчник
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1155 пъти
Здравейте!!!
Искам да споделя ситуацията, в която се намирам, моля за помощ и съвети.
Предварително благодаря!
Ж. на 25+ съм.
С приятеля ми сме заедно от много скоро.
Правим секс, пазим се, въпреки, че едва ли ще мога да забременея, имам нередовен цикъл, с един функциониращ яйчник съм.
Още не съм му казала за този проблем.
Страхувам се, че ще ме зареже, нз как ще реагира, но и не искам да го лъжа, да му давам напразни надежди за деца.
Винаги съм се пазила с презервативи, макар да го знам това, то поне за предпазване от болести.
Не съм пробвала да забременявам, но от прегледите и изследванията, така изглежда.
Точно тези хормони не са в нормата-естроген и прогестерон.
Пия хапчета за нормализиране и следователно за редовен цикъл.
Мъже, Вие как бихте реагирали при подобна ситуация.
Много съм объркана, но и не искам да го лишавам и от тази възможност да си има собствено дете, не искам и да му губя от времето.
Ще се радвам ако се включите със съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: ecfaadbd7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жена съм, чакам първото си дете и искам да те успокоя.
Първо те поздравявам, че се пазиш с кондоми - продължавай така, защото нито аборти можеш да си позволиш, нито инфекции, а за проблемите си ще споделиш, когато партньорът ти ти предложи брак и изгледи за семейство. Не знаеш на този етап дали това е човекът.
С 1 яйчник можеш да забременееш, разбира се, но трябва да се пазиш. Не пишеш как си загубила другия яйчник, но почти съм сигурна, че имаш поликистозни яйчници. Ако съм права, веднага промени начина си на живот и диетата си. Забрави за цигарите, алкохола, сладкото и всички прости въглехидрати - хляб, всичко от пченица, царевица, боб, грах, картофи, ориз. От плодовете - забрави за банани и грозде, ограничи до 1 порция плодове на ден и въглехидратите (захарите) до под 50 гр. на ден - не се броят баластните вещества - тоест ако в един зеленчук има 9 гр. захари на 100 гр., но 7 гр. от това са баластни вещества е ОК. За сравнение - ябълката има 90 гр. захар. Значи половин ябълка на ден!
Включи ПОЛЕЗНИ мазнини в менюто си - много масло, тлъста риба, месо, кокосово масло, ЗЕХТИН (не се готви с него) - изхвърли олиото, маргарините.
Защо трябва да направиш това - ДОКАЗАНО Е, че поликистозните яйчници са съпътствани често с инсулинова резистентност (преддиабет). Преддиабет се открива не чрез обикновен тест за кръвна захар, а трябва да се изследва количество инсулин в кръвта.

Ако разбираш английски - гледай тези видеа https://www. dietdoctor. com/ask-dr-michael-d-fox-about-nutrition-low-carb-fertility-and-coffee

Решаширай в Гугъл на тема PCOS, LCHF diet

На български информация няма - това при нас е нов проблем, защото от сравнително скоро сме почнали да се храним с индустриализирани продукти.
Храни се с жива храна - кисело мляко, месо, риба, МАСЛО, сирене, кашкавал истински, много зеленчуци (без картофи и други подобни), чесън, лук, зелени салати, зеле, авокадо, диня дор, ядки, гъби - много е лесен този начин на ядене, само вкусна храна. Ако си с наднормено тегло ще отслабнеш, ако не си - ще си запазиш килограмите, но най-вече почти веднага ще почувстваш облекчение по отношение на предменструални проблеми, болки, кръвоизливи, подуване с вода преди менструация - самата менструация най-вероятно ти е веднъж на 2 месеца - това е нормално ако си с един яйчник. Говори с лекаря си, но не пий хормони, защото ще ти разбие собствената продукция на хормони, освен ако имаш нови кисти
Забрави за сладко, кафето намали до 1-2 чашки на ден, забрави цигари, алкохол и храни се с истинска, необработена храна и ще видиш веднага промяната - дори само хляб и тестено, сладко, ориз и картофи да спреш, пак ще забележиш голяма разлика.

Успех и умната - докато 1 яйчник имаш съвзем здрав, ти ще си забременееш - може и инвитро, но имаш яйцеклетки, и естествено можеш да си забременееш, продължавай значи да се пазиш ако не искаш дете.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0ef69273dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   " а за проблемите си ще споделиш, когато партньорът ти ти предложи брак и изгледи за семейство" - това ще е много подло. Ако тя не може да забременее, а мъжът реши, че това е Жената, тя ще му изтипоса приятната изненада? Гениално просто.
Такива неща се казват още в началото. Шансовете да задълбочите врзъката си са 50/50 и просто няма как да знаеш със сигурност дали ще се жените и прочие. Нормалната градация на една връзка са съвместно съжителство, (евентуално) брак и деца. На приятеля си казах още първия месец, че деца не желая да имам и е предупреден, че ако иска семейство, ще трябва да си търси друга половинка. Нямаш представа как ще продължи връзката ти, за да му спестяваш подобна информация. Няма да е честно за него и ще остане много разочарован не толкова от това, че имаш трудности със забременяването, а че си премълчавала. Дори не е нужно да го намесваш директно, ако ти е неудобно на тоя етап, с нещо от рода на "Ние с тебе не можем/ще ни е много трудно да имаме деца, защото имам еди-какъв-си проблем. " Съобщи му го по-общо, като нещо, което е просто част от теб без да конкретизираш с кой мъж и прочее. Бъдете коректни, не поставяйте партньорите си пред свършен факт. Ще е много по-лошо тогава, отколкото сега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker