Моята прителка ми завижда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моята прителка ми завижда
преди: 7 години, 28 дни, прочетена 1421 пъти
Преди една година възобнових на ново стара връзка. Имаме общи планове за бъдещето и съвсем скоро ще живеем заедно. Моята приятелка беше свидетелка на предишната ни връзка и беше леко против него, но мен никога не ме е засягало какво мисли. И сега също е против него и постоянно ми говори как аз от големия град ще се преместя на село в къщата му? Там никого не съм познавала, как съм щяла да се социализирам тъй като там живеят смесено българи и турци, но преобладаващите били турците, какво съм щяла да работя, как съм щяла да се разбирам със свекъра и свекървата и т. н. Непрекъснато обижда селото му и ме навива да съм го карала той да се премести в града. Как аз трябва да се чувствам като се преместя там? Като селянка ли? Не мисля. Тя самата не се вижда къде живее в панелна кутийка с още двама-трима души, а за кварталът ѝ е отвратителен и опасен, с висока престъпност. Как да реагирам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 28 дни
hash: 98f8f2a941
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не дължиш обяснения за изоборите си никому, камо ли на приятелка. Колкото повече се обясняваш, толкова повече повод ѝ даваш да се заяжда.
Следващият път като почне да ти набива, не се оправдавай - просто я изненадай с нова стратегия и ѝ кажи „ Да, права си напълно“ Само ѝ виж лицето - после ако тя каже примерно „Там живеят турци“, ти ще преувеличиш още „ Да, там живеят само турци“, Там е село - ти казваш „О, да, там кравите и прасетата се разхождат по улиците, напълно си права“
Ха-ха, малко да се сети колко проста е.
Дори да е права за някои неща, това не е нейна работа. Ти си пълнолетен човек и можеш да взимаш решения, последиците са за теб. Никога обаче повече не се обяснявай и оправдавай пред хората и не живей според техните представи. Излушвай, учи от чуждия опит, но ти и само ти взимаш решения за живота си
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 28 дни
hash: dbf8d78209
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен не ти завижда, но както и да е, защото това е моята гледна точка, а тя не е важна в случая.
Ако обаче наистина държиш да запазиш приятелството си с тази твоя приятелка просто ѝ кажи ето това от коментара на номер1:
Виж ти може и да си права, само времето ще покаже. Но и ти и аз сме големи хора, имаме право самостоятелно да взимаме решения за животите си - ти са твоя и аз за моя, и всяка от нас ще си носи последиците за себе си. Предлагам ти оттук нататък да не се съдим една-друга, а просто да се приемаме взаимно такива каквито сме и всяка от нас да уважава изборите на другата, колкото странни и нелогични да ѝ се струват.

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: 842f614a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Завижда ти, че ще хидиш на село? И то село в което, най-вероятно продавачката в местния магазин е от турски произход ( нямам нищо против хората), кози и кокошкисе разхождат по разкаляни не асфалтирани пътища. От всякъде се чува турска реч и чаанета от поредната сватба, която продължава, вече трети ден? ! Не мисля, че става дума за завист.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 27 дни
hash: ca39c9626f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама изобщо не ти завижда. Просто е права и иска да те предпази. Осъзнаваш ли какви си напът да направиш?

 
  ...
преди: 7 години, 27 дни
hash: 9e6dbdc1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ми кажи й това, което си написала в темата!

 
  ...


...
преди: 7 години, 26 дни
hash: 045b05c9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката:
Благодаря ти #1 наистина това изглежда като добра стратегия!
Към #2 изкажи си гледната точка. Гледам и #3 мисли като тебе, че не е завист. А, какво е тогава? Съжаление ли? Приятелката ми със злоба, насмешка и пренебрежение говори за това като се отвори темата. Въобще не е съпричастна и загрижена за мене.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 26 дни
hash: 795ff32258
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен ти и твоята приятелка не общувате пълноценно/правилно. Леко сте емоционално незрели - това не го казвам с цел обида, а просто констатирам.
От една страна съм съгласна с номер1, както се вижда в предишния ми коментар (номер2 съм).
Това, с което не съм съгласна е предложението му да говориш на приятелката ти с разни такива заядливи подмятания. Защото това просто не е добър начин на общуване. Отровен е, както за нея, така и за теб, защото с годините (ще свикнеш да си такава с хората по принцип) ще станеш супер невротизирана и назлобена, което е не само отблъскващо, но най - вече натоварващо психически за самата теб.
Тя не е права така да ти натяква какво да правиш/не правиш с живота си. Трябвало е да изкаже веднъж и спокойно мнението си за това, че искаш да ходиш на село. И от там нататък, както ти казваш, да е съпричастна и да те подкрепя в решението ти, въпреки личното си мнение.

Сега, да си изкажа гледната точка. Просто има хора, които смятаме живота на село за отблъскващ най - общо казано, та за това мисля, че не ти завижда.
Но, все пак не е изключена такава вероятност разбира се, не я познавам лично. Може примерно тайно да е влюбена в приятеля ти и това да я разяжда вътрешно (това само ти можеш да кажеш дали е така)... друга причина аз лично не виждам за завист.

Имаш три варианта като гледам:
Първия е да послушаш номер1 и да ѝ отвърнеш на негативизма с негативизъм.
Втория да послушаш мен.
И третия - ако вече прецениш, че реално не сте истински приятелки или наистина много се натоварваш психически да общуваш с нея, то просто да ѝ кажеш, че повече не искаш да сте близки.

 
  ...
преди: 7 години, 26 дни
hash: c8f83eaa00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Съжалявам да го кажа, но в България приятелството в истинската му форма е вече само мит. Бяха времената когато отливане плочата на комшията за една тенджера кюфтета и две каси бира. Или когато някой тука каза... "целия вход на блока виеше хоро на нова година". Сега най доброто което може да получиш е "ами ти си знаеш" или кафенце в някой неделен следобед. Отдавна вече никой не ми идва на рождения ден. То че и аз съм станал по-голям мухльо, така е...ама като гледам и другите имат същата участ.
Тоз капитализъм яко ни изпива мозъците вече с десетилетия. Нищо истинско не остана. Само пари и алчност.

Стискам ти палци с две ръце. Едно голямо еваала ако наистина си готова на такъв живот. Щастието е на село и връзката ти там най добре може да оцелее. Много ще ти е трудно в началото да чуваш кучетата, минаретата и собствените си мисли, ама хората са казали "човек и на к** да го сложиш да се върти, пак ще свикне". След първите 6 месеца вече даже ще си друг човек, по-истински.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 20 дни
hash: 9b84406a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От село съм и ще ти кажа какво мисля аз.
Зависи какво е селото, но при нас такива неща, които номер 3 описва ги няма. Да, много хора от село имат кокошки, коне, крави. Но кокошките си седят в кокошарника, кравите се водят на паша и привечер се прибират. Проблем ти нямаш. На село си е супер спокойното, дори да има цигани и турци, поне знаеш, че е весело. При нас турци няма, а циганите са няколко. Чиста природа, птички, щурци се чуват. И честно казано - евала ти правя, щом си готова да зарежеш града и повечето възможности заради мъж -малко жени са готови на това действие, повечето гледат да идат в града. Единствения проблем ще ти е, че трябва да работиш в града и да пътуваш по-рано.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bfb7c26dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако тя ти завижда, значи не ти е истинска приятелка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3fa478b192
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж, може би просто се тревожи за теб, защото ако не си местен, ами животът в тези турски села, наистина може да се окаже доста сложен докато те приемат местните. Не казвам, че да живееш в панелка е рай, но доста неща са ти спестени. Така, че на твое място не бих се скарала с приятелката си толкова бързо, може би просто я е грижа за теб. Особено ако сте приятелки от години и е доказала, че ти е истинска такава.
От страни животът на село е супер, чиста природа, тишина, спокойствие... ама в малките общности всеки познава всеки, има доста клюки, интриги и подли номера. Особено ако си нова и местните не те познават. Ще има да те одумват с повод и без повод. За това приготви се, че не всичко е толкова розово колкото изглежда на пръв поглед.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker