Не мога да се справя с изпотяването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да се справя с изпотяването
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1415 пъти
Здравейте драги хора.
Момче съм на 21 години. От доста години вече имам сериозния проблем със това изпотяване под мишниците още от училищните години ми беше голям проблем. През зимния сезон вместо да е по-добре е най зле, защото когато сложа горница, и яке, като ги махна дори по горницата има грозни петна от пот, които миришат ужасно. Просто се чувствам много неловко вечер ми е неудобно да излизам, заради този проблем. Не си взимам цветни дрехи, за да не се чувствам некомфортно. Само черно и бяло където най малко си личи. Лошото сега, е че дори само със горници/суичъри като съм излизат петна. Срам ме е дори да изляза със момиче, а да не говорим пък за по-топлите дни. Винаги преди всяко излизане си взимам душ мия си мишниците със сапун, със душ гел, или почти всичко удобно за тяло - даже по няколко пъти ги търкам, но ефект съвсем минимално малък, след което известно време (най много до час) пак се изпотявам, а ако е топло даже веднага. Естествено ползвам всякакви видове ролки спрейове, но с нито едно от това нямаше постигнат ефект даже никакъв. Къпя се редовно, но явно проблема не идва толкова от хигиената. Както всеки един със този проблем си купих и Одорекс део ( през зимния сезон)Действието беше уникално, но само за 1 ден. След това пак започна изпотяването. Наистина се отчаях, защото щом този силен продукт не помага, не знам какво друго може. Разглеждах варианти за ботокс около 600 лева за изпотяване, но не съм сигурен дали даването на толкова много пари е решаване на проблема, но в най краен случей бих го обмислил.

Ако имате съвети решения ще съм ви много благодарен. Наистина трябва да се справя с този проблем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 6b56266557
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Самата пот не мирише, а бактериите под мишниците. Също неприятна миризма можеш да имаш ако консумираш чесън.
Виж си хормоните, в частност щитовидната жлеза. Просто си купи таблетки Йод от аптеката 150 микрограма. Това е препоръчителната доза. Виж също да не произвеждаш прекалено много женски хормони (естроген) или да не се храниш с храна, която имитира този хормон. Такава храна е примерно зелето, но и изкуствените и преработени храни. В месото по принцип няма такива хормони, защото е забранено в ЕС да се ползват, но ако ядеш месо, произведено извън ЕС има понякога хормони.
Може и да е проблем на стреса. Намали стреса си по възможност. Спри цигари, алкохол, сладко и хляб и увеличи значително мазнините в диетата си. Повечето хормонални проблеми в днешно време са от нискомаслена диета. За да произвеждаш нужните на тялото ти хормони са нужни мазнини, най-вече животински. Яж яйца с жълтиците, яж авокадо, яж мазно месо, дори сланина и виж какво ще стане.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 84211d9ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Към 1; Не близвам алкохол, не пуша, не ям чесън, а за женските хормони би ли дал подробно обяснение. А сладко и хляб мисля, че си ям в нормални количества като останалите хора. Не мисля, че проблемът е от тук. (автора)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6b56266557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От 1 - послушай ме, спри хляба, сладкото и неща като безалкохолни, натурални сокове, фрешове, защото тези прости въглехидрати могат да ти разбият хормоните, а проблеми като твоя са на хормонална основа. Ти имаш проблем, търси решение. Хормонът инсулин, който е необходим за обработването на горните захари има своите странични действия, блокират се други хормони. Излишните въглехидрати чрез инсулина биват складирани под формата на мазнини в мастните клетки, а пълните хора се потят повече. Отделно с повишаване на % мазнини в тялото на мъжа, се повишава и производството на естроген, който пък блокира Т3 и Т4 на щитовидната жлеза и това води до подобни симптоми. Тук Йодът също е важен. У нас липсва достатачно йод в почвата. Не случайно жените в критическа възраст имат проблеми с топлорегулацията. Тялото ти се пробва да се охлади. Ако се потиш много, губиш и електролити - консумирай завишено количество морска сол, магнезий, калций (естествен под формата на млчени продукти), ЙОД задължително. Лятото пий два пъти дневно айрян със сол и лимон.
Не искам да те плаша, но и при преддиабет се поти човек много - затова и при премахване на простите въглехидрати си помагаш. Преддиабет се диагностицира само по симптоми, защото кръвната захар ти е нормална, а произвеждаш огромни количества инсулин - изследва се концентрацията на инсулина в кръвта, не кръвната захар, което изследване у нас не е стандартно. Смята се, че 40% от американците имат преддиабет. При българите % ще е сходен, защото ние консумираме много захар, много хляб и сме първи в света по ръст на диабет, сърдечно-съдови и ракови заболявания. Това, че другите яли това или онова не значи, че това е оптималната диета за теб. У нас нормалната диета е много хляб, олио, алкохол, картофи, ориз и сладко. Това не значи, че е здравословно.
Също който консумира прости въглехидрати, автоматично се храни с бедна на мазнини храна, а без мазнини не можеш да усвояваш мастно разтворимите витамини, не можеш да произвеждаш тестостерон и други хормони. Увеличи значително мазнините за сметка на простите въглехидрати. Прости въглехидрати освен хляба и сладкото са също неща като царевица, картофи, ориз, боб, банани, грозде.
Послушай ме и не консумирай тези храни, за да дадеш шанс на тялото ти да си нормализира хормоналия баланс. Повиши мъжките хормони в тялото си чрез интервални тренировки, което ще рече да бягаш на макс 1 минута, после 5 мин. ходене, после пак бягаш на макс 1 минута и така многократно. Сънят трябва да ти е перфектен. Сложи си климатик в спалнята ако нямаш, но сънят трябва да е много добър.

Намали задължително % мастна тъкан в тялото си, което става със спорт, тежести, и ниско въглехидратна диета. Като мъж имаш много мастна тъкан, тя ти произвежда естрогенноподобни хормони. Не е нужно да си дебел, а просто да имаш много подкожни мазнини. Има специални щипки във фитнес магазините и в интернет, които ти измерват подкожните мазнини, но и ти сам можеш да се щипнеш под кръста и да видиш дали можеш да образуваш гънка с кожа и подкожна тлъстина под нея. При жените е нормално да има такава гънка, но и не и при мъжа.
Също намали стреса!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2eb8910945
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За одорекс, колко време го ползва? Прочети ли инструкциите? 10 пъти подред преди лягане да си слагаш?

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4d561fe4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Обърни се към медицинско лице. Човешкото тяло е доста сложно и не бива да си правиш експерименти със здравето си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4d561fe4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Обърни се към медицинско лице. Човешкото тяло е доста сложно и не бива да си правиш експерименти със здравето си. И не си слагай "ботокс" в мишниците. Последното нещо, което искаш да ти се случи е да получиш удър на плажа, защото не си се изпотил.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: ef72528fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче съм т. е жена, потя се много като теб, и мирише много намерих решение в содата обикновена сода намокри ръка и малко сода наложи. Няма грам миризма цял ден

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: bf49d443cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всеки се поти. Ползвай рексона мен. То е уникално и е сухо. Ползвай тези сухите, не мазните и спрейовете.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 6281c65b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сода бикарбонат....натърквай ,изплаквай.
Но ме мисли,че не трябва изобщо да се изпотяваш ,защото това си е нормално за организма.Добре е да се изпотяваш.Тези дезодоранти против изпотяване са вредни.А мизризмата се получава не веднага ,а след часове,когато потта започне да се разлага и бактериите започнат да действат....
Пий вода 2 литра на ден с малко изтискан лимон.
Ако нищо не помогне отиди на еднокринолог.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 84211d9ec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хора, когато четете историите, не четете само първите 2-3 реда. То е, ясно че всички хора се потят, но до по-нормална степен. Защо съучениците ми в у-ще не бяха като мен? Нали и те се потят. Зимата февруари месец на отрицателни температури преди у-ще се къпах, слагах си какви ли не неща под мишниците, и като отида още от първия час, като сваля якето суичъра ми беше с големи петна, които миришеха повече от ужасно. Чувствал съм се адски неловко по 6-7 часа. Слагал съм си оцет, сода с вода, и пак не е имало ефект. Гледам че има продукти по-скъпи който са за обилно изпотяване, и за хора, които са под влияние на стрес, но на тези години едва ли съм подложен на чак такъв стрес. Но не се знае все пак организма как реагира. По принцип съм доста притеснителен, и може някой неща да имат влияние, ако постоянно се притеснявам от нещо. Затова търся по нестандартен продукт (който не е като всеки други). При хората, които не е чак такъв проблем, и по-обикновените неща помагат, но при мен явно е различно.

(Автора)

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2eb8910945
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, аз съм номер 4. И аз бях като теб. Никакви соди, оцети, дезодоранти и т. н. не ми помагаха. Огромни петна дори при минусови температури. Носих само черни блузи за да си личи по-малко. Но на мен одорекс ми помогна. И си спомням, че пишеше отначало 3 поредни вечери, а после или на 10 дена или при появя на изпотяване. Тоест можеш и по-често да го ползваш ако имаш нужда. Понеже съм много доволна от продукта, те съветвам да опиташ пак с него. Аз започнах да го ползвам преди близо 7-8 години. Отначало по-често. Първият спрей ми стигна за няколко месеца, но после нямах нужда толкова често и все още съм на третата опаковка. Ползвам го един път на 2-3 месеца. Иначе аз те разбирам. Много неприятна ситуация. И аз знаех, че не е нормално да е минус 15 градуса и като си сваля якето да открия големи мокри петна. Дай на одорекса още един шанс.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker