Защо е егоистично да не спобеляш творчеството си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо е егоистично да не спобеляш творчеството си?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1112 пъти
Здравейте,

Това е по-скоро въпрос от колкото история. Преди известно време ми казаха, че било доста егоистично от моя страна да творя само за себе си. Рисувам и пиша за удоволствие без да показвам, споделям сътвореното на някого. Това, което правя не мога да го нарека изкуство или нещо, което може да бъде харесано. Не смятам, че то е по някакъв начин оригинално или каквото и да е било. Дори бих казала, че понякога е крайно егоцентрично, а оттам - безинтересно.

Може би ще кажете, че имам крайно ниско самочувствие и за това разсъждавам по този начин и до известна степен сте прави, но в случая това не е от голямо значение по отношение на въпроса ми, който е следния: По какъв начин е егоистично да не споделяш това, което твориш? Дълго съм разсъждавала по този въпрос и не разбирам по какъв начин това поведение е егоистично (кого ощетявам с тази си постъпка? ) за това ми е любопитно да чуя и друго мнение.

Благодаря за отделеното внимание :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 3a1ddd780b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е, това е пълан глупост.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 19f44d6de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че е егоистично. Всеки си преценява дали ще го споделя, или не. Някои наистина умират за внимание и пишат всякакви глупости, след което ги споделят за мнение и т. н. Аз се занимавам с писане доста време и преди малко повече от година реших да публикувам в интернет, в едно като приложение, което се следи от доста хора. Отначало беше на шега, виках си, че никой няма да ми обръща внимание, но после прочитите на творбите ми(така да го нарека) почнаха да се увеличават и хората да ми казват, че имам талант. И така постепенно продължих да публикувам в сайта. Но никой не може да ти казва, че си егоист, само защото не искаш да споделяш творбите си. Аз също имам мои си неща, които не казвам на никого и публикувам само това, което преценя. Никой от приятелите ми не знае, че пиша, защото не искам да знаят, а и сигурно ще се подиграват. Става ми даже смешно като ми кажат, че един ден от мен ще стане писател. Мисълта за това ме ужасява. Не искам да се случи и хората да ми четат нещата. В сайта нещата са по-различни и никой не ме познава. Сега се отклоних доста от темата обаче искам да ти кажа да не обръщаш внимание. Не е нужно някой да знае, това си е личното ти пространство. Не си егоист, че не споделяш, просто не искаш. Всеки има правото да си пише и прави каквото си иска. Недей да ги слушаш и това в никакъв случай не е егоизъм.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e6f324c243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Почти никой не е интересува от самодейност, не знам кой толкова иска да ти бърка в душата, вашите или някое гадже. Твои са си нещата, ти си решаваш. Все едно да си даваш дрехите или леглото на други хора. Еми, както ти прецениш и баста.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 62e89d2f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е прав номер3.
Който ти го говори това му се усмихвай и му кажи 'ми всеки си има мнение' и после като си свърши речта просто не си мисли за него/нея и приказките му/ѝ.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 89ef59af54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за отговорите. :) Този коментар, който споменах, мен лично не ме притеснява. Просто не мога да разбера по какъв начин е егоистично действието. Исках да разбера каква е логиката дори да твърдиш подобно нещо. Явно няма разумно обяснение, а просто е някакво си мнение.

Авторката

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d6cdabe102
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не може да се заключи, че няма разумно обяснение, или е някаквао си мнение. Няма доказателства за това. Ето аз ще ти изкарам логика от твърдението. Егоистично е, защото можеш да обогатиш света створчеството си. Даже от материална гледна точка средствата изкарани от това, което твориш, биха могли да помогнат на някой, а така всичко остава само за твоя лична консумация. Което е егоистично. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 15 дни
hash: 24bc37161e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не е егоистично, но просто се лишаваш от възможността нещата ти да достигат до други хора. Аз също пиша и приятелите ми, както и много други хора, по-широка публика вече знае това. Да рисувам не мога. Но не се връзвай в приказките, че е егоистично. Преди години и аз пишех само за себе си, защото нямах самочувствието, че нещата ми са толкова добри, все пак исках да се усъвършенствам. Сега мисля, че пиша малко по-добре, но много трябва да се развивам още. Развивай се, но споделяй нещата си с останалите. Те също имат нужда от човешки истории, както и от красота. С писането разказваш човешки истории, а с рисуването създаваш красота. Тези неща са за споделяне с други хора, но ти си решаваш. Изборът е твой.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker