За всички, които се борят с депресията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За всички, които се борят с депресията
преди: 7 години, 14 дни, прочетена 1758 пъти
Здравейте,
Дълги години бях в депресия и искам да разкажа моята история.
Израстнах без семейство, без възпитание. Три деца сме. Баща ми беше алкохолик, а майка ми напусна него и нас и замина в чужбина, когато бях на шест годинки. Имало е дни в които нямахме една троха за ядене, а баща ни беше в кръчмата, ядеше кебапчета и пиеше бири, в компанията на любовниците си.
Така..
Винаги обаче в мен е имало интерес към знанието към добрите морални ценности.. и т. н
В годините, когато бях тинейджър, бях извънредно див, правех на пук на нашите и взимах наркотици, бягах в някакви градове, не се връщах.. ходих на училище един път на два месеца и въобще не знам как завърших. По-големият ми брат ми играеше ролята на Баща, понеже аз такъв нямах.. и аз му правех на пук постоянно.. Каза ми, че наркотиците са лошо нещо и аз точно това почнах да правя. Шест години пуших трева, взимах разни прахчета, ходих по партита и се разбивах. Пуших всеки ден трева, по няколко пъти на ден.. алкохол, наркотици, вътрешно знаех, че се самоубивам, но не ми пукаше. Ходих да се бия с циганите постоянно и един ден 20 цигани ме причакаха и почти не ме убиха. Бях в безсъзнание със седем шева на главата. И по ирония на съдбата точно циганин ми спаси живота, качил ме е на гърба си и ме е влачил до болницата. Когато станах на 20 години обаче стигнах дъното и това дъно, много хора не могат дори да си представят какво ознава. В един ден спрях наркотиците, цигарите и алкохола и зарязах всички "приятели" които ме дърпаха надолу. Настъпи пълен мрак в душата ми, останах сам. Пет години ходих като зомби, на моменти дори се чувствах луд, може би найстина съм бил, но въпреки всичко не се подавах отново на наркотиците. Продължавах пътя си през ада. Четях книги, гледах филми, информирмирах се. Докато един ден не попаднах на едно интервю на един професор, който говореше за допамина в мозъка. За тези, които не знаят, допамина е най-мощният хормон на щастието. Той е складиран в мозъка и се отпуска на човек, когато му се случва нещо яко. Всичко се случва по съвършенно хармоничен начин. Когато взимаш наркотици обаче няма нищо хармонично, те правят така, че този допамин да се отпуска по много, когато не си заслужил. В един момент обаче става така, че този допамин свършва.. и какво става с яките неща, вече яките неща не ни доставят радост.. Вече не сме в хармония с тялото си. Добрата новина е, че човек може да си възвърне хармонията и допамина в мозъка. В интернет има достатъчно материали, само се позаинтересувайте. В момента аз съм на 26 години, студент съм втора година, имам добри резултати в университета и страшно много хъс в сърцето да се боря за мечтите си до край.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 14 дни
hash: f9ca448128
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво много се радвам за теб. Искам и аз да излезнаот депресията

 
  ...
преди: 7 години, 13 дни
hash: 4d36268371
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Почти всеки ден влизам в сайта и искрено се зарадвах на тази положителна история в купа от драми и проблеми. Радвам се за теб и благодаря, че сподели.

 
  ...
преди: 7 години, 13 дни
hash: 75323a1f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При някои хора е генетично заложено в даден момент в мозъкът им да започне да се отделя по-малко допамин, дори и никога да не са взимали наркотици.
Защо не споделиш какъв е този начин за увеличаване на допамина? В интернет има толкова много невярна и неточна информация...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 13 дни
hash: 3718db60ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек браво, а и колко грамотно пишеш за което пак браво. Животът е жесток, когато детството ти е ад, трудно е да си в баланс като възрастен. Аз не взимам наркотици, но не мога да се преборя с детството си още. Родители давайте всичко от себе си за детето си, любов, уважение и му дайте сила за са има самочувствие и увереност в бъдеще. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 13 дни
hash: 0c925f99cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Страхотно е, че си преодолял това което ти се е случило и си продължил напред, но може би трябваше да дадеш и съвет за тези с положение, подобно на твоето.
МС. :))

 
  ...


...
преди: 7 години, 13 дни
hash: 64c1678708
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Браво, само така! Радвам се за теб, заслужаваш голямо уважение. Продължавай напред. Желая ти успехи и щастие!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 13 дни
hash: beee45fd1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Евала, пичага! И аз се боря с депресията и мислите за самоубийство. Имам и един неуспешен опит - когато бях на 19, изпих цяло шише с приспивателни и го комбинирах с уиски, защото исках да се самоубия, но един приятел ме е намерил докато съм бил в безсъзнание и са ме "върнали" към живота в болницата. Никой не ме разбира, защото съм от богато семейство и имам всичко, което поискам и всички си мислят, че живота ми е перфектен. Уви, не е така.

Ще си позволя да дам един съвет на четящите - Дръжте се мило с всеки срещнат, защото не знаете какво е преживял/преживява. Всеки човек си води собствените битки и на никой не му е леко. Не мога да ви опиша чувството, когато се усмихна на някое красиво момиче и го накарам да се усмихне. За съжаление, в момента повечето хора на моите години си мислят, че е готино да си батка и да гледаш лошо, но най-привлекателната черта у хората е усмивката. Бъдете позитивни!

 
  ...
преди: 7 години, 12 дни
hash: 07f4880324
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте, автора съм. Благодаря ви за положителните коментари!

Това, което ми помогна на мен е самият житейски опит. Няма как да падаш в толкова дълбоки дупки и да не ти дойде акъла един ден. Всяко нещо е урок в този живот и каквото и да ми се е случило в миналото, аз си нося поуките. Повишаването на допамина, серотонина, ендорфина и окситоцина си е цяла наука, чието изучаване и прилагане човек трябва да си постави като приоритет. Затова не ви написах по-горе точна рецепта за повишаване на допамина, а целта ми беше да предизвикам интереса ви, сами да започнете да се интересувате. Всеки човек вътре в себе си знае много добре правилните неща, които трябва да направи, просто не ги прави. Има точно определен път, който не е чак толкова труден. Просто се изисква концентрация и решимост да вървиш само по него. Хората обаче обичат да си затормозяват нещата и избират други пътища по-сложни, но в крайна сметка забравят, че щастието е най-важно, всичко останало е разсейване Изход винаги има и той се нарича - Поумняване.
Това е моята история, аз много пъти бях на ръба на смъртта, много пъти патих от грешките си, но все пак съм жив по чудо и щом съм жив, значи трябва да се развивам и да боря за мечтите си.

 
  ...
преди: 7 години, 11 дни
hash: 123e4fa447
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Евала! Много се радвам за това което си направил с живота си. но аз в момента съм на 20 и съм първа година студентка. но 20 години мразя целия си живот и все още го мразя и пуших трева и вече не ме задоволява и се чудя дали да не започна твърдите наркотици. Твоята история не би ме спряла. но ти от където се връщаш. аз натам отивам.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 дни
hash: 07f4880324
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човек не може да избере къде да се роди, но дали е победител или губещ, човек сам избира!

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 дни
hash: 107dcc7c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Поинтересувaйте в aнглийските сaйтове зa GABA, нaтурaлнa хрaнителнa добaвкa. Товa е невротрaнсмисор, който мозъкa нa човек редовно си произвеждa, онaче при определени хорa и в определени ситуaции, количеството нa GABA е по-ниско от необходимото. И товa води до проблеми-депресия, безсъние, т. н.
Aз бях 6 години в депресия (имaше си конкретни причини-болест и любовни рaзочaровaния) и от скоро открих туй зa GABA. Нaистинa помaгa. Не е тъй от тъжен дa стaнеш весел, не. Aмa някaк си имaш повече силa дa се бориш, енергия, оптимизъм. Продaвaт GABA в ebay, aмa първо прочетете мaтериaли по темaтa. Успех нa всички.
Aвторе, много се рaдвaм зa теб. И aз съм чувaлa товa зa допaминa,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker