Паркират пред гаража - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Паркират пред гаража
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 6375 пъти
Живея в голям град и в тих негов квартал. Кооперацията, в която живея е малка и за нея има пригодени само 2 гаража. Може да се паркира на улицата само пред самата кооперация и там обикновено се побират три коли. Един от апартаментите е на познат, който замина в чужбина преди години и гаражът му стои празен, затова ми го отстъпи и аз го ползвам, но нямам връзка с него от години. Проблемът е, че все ще се намери някой да спре пред гаража, така нито мога да паркирам кола в него, нито пред него. Постоянно се появяват чужди регистрации, които спират пред гаража или на тротоара отгоре и аз трябва да спирам в другите улици, което ми е неудобно, защото е тясно, изнервящо, а и защо да не мога да спра пред гаража, който ползвам или в него? Знам, че не притежавам земя и не мога да спра хората, но все пак исках да пиша тук и да питам вие как бихте постъпили и как се справяте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: ce69942f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Щом имаш уговорка със собственика, ти можеш да паркираш в гаража и да сложиш скоба пред него, така че никой друг да не може да паркира там - тези скоби са вдигнати, когато няма кола, а ти като искаш да паркираш си имаш ключ да падне скобата. На много места има такива. Освен това сложи на гаража табела „Гараж, не паркирай“ и ПАЯК, номер на паяка. Можеш теоретично да викаш паяк за такива хора. Пред гараж не се паркира

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 5c3b03deb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Направи табела - "Гаражът се използва. Не паркирай пред него. Благодаря. " Трябва да е малко голяма, за да се чете лесно отдалече. Сложи я на вратата на гаража и си готов. :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f5c36a9ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   №1, пред гаража мястото е общинско, а не лично на собственика на гаража. Никой не му гарантира, че пред гаража му няма да се спира. Логично е, че пред гараж не се спира, но в голям град това е невъзможно, а и в правилника го няма, това важи само за селата, където има много места за спиране и никой не спира пред гаражи. За големият град, или трябва да си плаща на общината -тротоарно право(тогава може да ползва само тротоара, но не за паркиране), или да си заплати и парко място на улицата пред гаража и тогава да постави скоби за които го съветваш. Всичко друго е противозаконно. Ако прави золуми по спрелите коли пред гаража му, най много да яде бой!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: e1cab084da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Сложи на гаража табела "Не паркирай! " с рисунка на съответния пътен знак, и ако видиш, че някой е спрял там - викаш паяка да го вдигне. За около месец-два ще ги отучиш да спират там.
Помага отлично, повярвай ми.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: cc04cce0f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Автор: Номер 3, прочети закон за движение по пътищата. Забранено е да се паркира пред гараж. Чл. 98, ал. 2. Прочети го. Въпросът е аз имам ли право да викам паяк като не съм собственик на гаража?

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 86179b5ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Авторе, имаш право да викаш паяка какъвто и да си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 174c4d6d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Сложи скоба много е просто.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 245b47978c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Авторе, няма проблем да извикаш паяк или КАТ. Няколко човека като изгорят, ще видиш как бързо ще се отучат да паркират пред гаража ти. Иначе, скоби не можеш да слагаш без разрешение от общината. Улицата е общинска собственост и ще те глобят.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0e71a505e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Само че забравяте факта че автора не е собственик на гаража. Следователно както ще вика паяк със същия успех и другите хора могат да викат паяк за неговата кола, ако я остави пред същия гараж. Дали е правилно да викаш паяк да вдигне чужда кола само за да спреш на същото място? Автора няма написано черно на бяло че има право да ползва гаража.
Не знам на мен ми звучи логично собственик на гараж да извика паяк за да влезе или излезе от гаража си, но съседът му да извика паяк за да ползва място пред гаража на човек който е в чужбина ми се струва нагло. На мнение съм че ако искаш да паркираш близо до дома си си купуваш гараж, тоест даваш парички получаваш нотариален акт и тогава имаш права.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: dadfc58b07
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:...
(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г. ) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди;"

Елементарно е - нямаш право да спираш пред гаражи и толкова. Без значение, дали гаража е на братовчеда, съседа или някой, с който сте си говорели за 2 минути в магазина преди 12 години. Идват, вдигат колата и си заминават. Може би искам да си взема децата от училище, но сега, благодарение на някой добър и шофЪр, ще трябва да взема автобуса и да изгубя цял час от живота си в разходки с градския. Но дори и това няма значение.

9 - Нагло или не, съседът е дал на автора да ползва гаража, но дори и така да беше, законът е категоричен, че не можеш да спираш току така пред гаражи.

 
  ...

...
преди: 7 години, 23 дни
hash: 6d96ebcc79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Колко сложен е станал живота в България. Добре, че не живея в нея. Аз не само, че имам гараж ами и място за още три коли да паркират пред него. Само, че без мое разрешение никой не смее да паркира пред гаража, иначе ще му се изпразни банковата сметка.

 
  ...
преди: 7 години, 21 дни
hash: e8a6751438
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре, а пред собствения си гараж мога ли да спирам, с цел да не спре друг, отделно че ми е повече склад, отколкото гараж? Извинявам се на автора че влязох в темата му, за де не отварям друга просто..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 0874d45ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Наемател, ползвател си. Колата в гаража е твоя, собственика ти е предоставил достъп до него. Може да се постави датчик за движение и звуково и светлинно предупреждение да не се паркира.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker