Как да следвам мечтите си без финанси? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да следвам мечтите си без финанси?
преди: 7 години, 20 дни, прочетена 1309 пъти
Какво бихте направили, ако искате да следвате мечтите си, но нямате подкрепа отникъде освен морална и финансова? Искам за уча в Натфиз, ако ме приемат 4 години е, лекциите са целодневни, няма как да уча и работя едновременно, но няма и кой да ме издържа. Завърших специалност, с която не искам да се занимавам, нашите я избраха, сега уча също магистратура каквато не искам, пак те ми я наложиха, и смятам да я прекъсна. Какво бихте ме посъветвали? За Натфиз ще ми трябва и квартира в София, от Пловдив съм, просто биз пoдкрепа някакси не намирам вариант, а да живея живот под опеката на чужди амбиции не мога повече, как на постъпя според Вас :/

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 19 дни
hash: 993859cd5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще те шокирам. Имам абсолютно същата цел и същия проблем. Интересувам се от много време и разбрах, че в Натфиз не е чак толкова качествено обучението, а в същото време се влиза супер трудно. Почти всички ги късат на 3-тия изпит. Пробвай където искаш, не те убеждавам в нищо. Затова моята цел стана НБУ и специалност Кино и Телевизия. Мисията ми е още по-трудна защото семестрите са по 1300 лв. Аз също нямам никакви финанси и съм от друг град, ще ти кажа какво ще направя аз. Търсих доста време работа и намерих две оферти, едната беше за чужбина, другата за слънчев бряг. В крайна сметка избрах Слънчев бряг и това лято ще работя за 1200 лв заплата. За 4 месеца ще събера 4800 лв. Живот и здраве до септември ще имам 4000 лв. След което живот и здраве ще изтегля студентски кредит. Моя съвет е никога да не се отказваш и да преследваш мечтата си като питбул. Когато силно искаш нещо, цялата вселена ти съдейства за да постигнеш желанието си. Много голяма смелост се иска за да мечтаеш за нещо такова, единици са хората, които вярват в себе си и се борят за мечтите си до край. Нашата цел е велика и трябва да се постараем. Може да успеем, а може и да се провалим, но в крайна сметка живота ни ще има смисъл. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 7 години, 19 дни
hash: 993859cd5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И още нещо, ако успееш може би ще ти трябва съквартирант за новата квартира. Записал съм си тази статия в имейла, така че когато и да пишеш в нея ще го прочета и ще ти обясна как да се свържем. Надявам се да пишеш какво си постигнал-а, успех

 
  ...
преди: 7 години, 19 дни
hash: 337eeb99e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Натрупай финанси и тогава следвай мечтите си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 19 дни
hash: 28539a1fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Начертай си план. Започни да работиш и да спестяваш пари. Може да работиш през лятото. Може да заминеш на бригада в чужбина. Пресметни колко ще са ти нужни за квартира и режийни, за храна и транспорт за една година. И започни да спестяваш. Бори се за мечтите си.

 
  ...
преди: 7 години, 17 дни
hash: 80c1fc6d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Значи, ако един ден завършиш натфиз ще разбереш че пак нямаш финанси, защото много малко хора успяват да имат работа и от тях 99% са супер ниско платени. В най до рия случай ще водиш уроци за мизерни пари или ще играеш в някоя постановка за нищожни пари. В най лошия ще станеш клоун или мим на витошка. Да не говорим качеството на образованието че е под всякаква критика. Запили един курс да ти мине мерака или играй някъде като хоби. Според ме родителите ти са ти избрали специалност с която ще си намериш добра работа. То мечти мечти, ама трябва и пари.

 
  ...


...
преди: 7 години, 15 дни
hash: eabc41c9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма никакъв проблем да работиш и да учиш едновременно, но няма да имаш време за личен живот. Забрави за излизания, сериозна връзка, забавления. Но ще имаш време да работиш вечер по ресторантите, събота и неделя. Минала съм точно по този път. Първото следване - нелюбимо (завърши го все пак), но и пък си ме издържаха нашите до 22-23 години. И си изкарах и студентските години хубаво. Второто вече със много зор, защото постоянен стрес дали ще си платя наема и как ще бъде. Не беше лесно първите две години, но после си намерих работа по специалността и това много ми помогна след като завърших, вече имах опит някакъв.

Можеш да си направиш фирма за аниматорство и да играеш клоун и подобни на детски рождени дни, да танцуваш в заведение (не задължително гола), изобщо да съчетаваш работата с професионалните си умения.

Или като завършиш първото следване да си отвориш фирма с този предмет на дейност и да си работиш по свой график.

Но задължително си завърши първото каквото и да е то. Самият факт, че си докарала нещо докрай дава после сила и е опора.

Успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker