Windows 10 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Windows 10
преди: 7 години, 9 дни, прочетена 1018 пъти
Здравейте, сега съм на Windows7 и съм доволен, но много познати ми казват, че Windows 10 е много по-добър. Искам да попитам старите ми приложения и т. н запазват ли се ако сменя седмицата с десятката и има ли опция ако не ми харесва Windows 10 да премина отново на 7? И изобщо хубава идея ли е да премина на Windows10? Лесно ли се свиква?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 дни
hash: 09d1482ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Уиндоус 10 не превъзхожда предишни версии с нищо. Единствената разлика е, че събират един тон данни какво ползваш, за колко време и т.н

Другия ''бонус'' е липсата на достатъчно опции за контрол върху ъпдейтите - твоята дума не значи нищо. Майкрософт не позволяват да избираш кои ъпдейти да бъдат инсталирани и КОГА. Аз съм си играл да го настройвам да не проверява за ъпдейти, но тъпия Уин10 си прави това което иска.

Много ме дразни след чиста инсталация (изтриване на системния дял и слагането на др. ос) да ми набутва всякакви ненужни приложения,които никога не съм искал.

Играеш ли игри? Какви? Ако не значи нямаш реална причина да си губиш времето с това чудо. Отделно е супер грозно - този ефект на 7-цата с прозрачността не съществува в 10-та.

Имай предвид, че безплатната оферта мина отдавна - трябва да си купиш лиценз или да търсиш някакви ключове от интернет за активация по телефон.


Като дизайн не съм особено впечатлен - навсякъде бяло, черно... ужас.

За файловете нямам представа - виж в сайта на MS. Тук има доста информация на английски https://itvision.altervista.org/why-windows-10-sucks.html

български http://gatakka.eu/?p=1635

 
  ...
преди: 7 години, 8 дни
hash: 9de47438a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Все тая е честно казано. Засега има съпорт и драйвери за 7-цата.

 
  ...
преди: 7 години, 7 дни
hash: 1a0dbb7f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравейте! Аз съм с Windows 10 от почти една година. При мен обновяването стана автоматично, без да съм го искала. В началото бях скептично настроена към тази версия на Windows, но впоследствие видях, че ми допада повече от Windows 7 и сега не съжалявам. При мен при автоматичния ъпдейт от 7 към 10 се запазиха без да се изтриват всички данни и приложения, но при ръчна инсталация не съм сигурна дали ще се запазят. Това е моето мнение за Windows 10. Оттам нататък ти ще прецениш дали да преминаваш или не. Единно мнение по въпроса едва ли ще има.
Между другото имам само един малък проблем, но за да не пускам отделна тема ще попитам тук някой, който разбира малко повече да даде съвет как бих могла да го отстраня. И така, проблемът ми е следния: когато сложа CD или DVD диск с някаква информация и се опитам да го отворя, не мога да видя файловете на диска, а виждам само файл с име desktop configuration settings. След като отворя този файл излиза следния текст:[. ShellClassInfo]
LocalizedResourceName=@%SystemRoot%system32shell32. dll, -21815. Въпросът ми е какво трябва да се направи, за да може да се отвори информацията на диска? Извинявам се, че питам тук, но просто да не пускам тема с подобен въпрос. Поздрави и благодаря предварително!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 дни
hash: 6ddd786f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако имаш хубав компютър разликата е огромна :) Аз преди бях със 7ца, но смених на 10ка и не съжалявам, много по-бърза и лека е.

 
  ...
преди: 7 години, 7 дни
hash: 41bf2361f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Windows 10 наистина е много по бърз от Windows 7. Вярвай ако щеш ама моя компютър откак мина на десятка направо лети.

Знай обаче че зависи колко рам памет имаш. Ако нямаш поне 4 Гб рам недей да преминаваш на седмица.

Знай също така че десятката е буквално променена относно интерфейса. Трудничко се посвиква от начало и бих казал че на седмицата интерфейса е много по добър от десятката но няма нищо идеално.

Избора е твой. Преди да преминеш на 10 виж в гугъл изображения какво представлява този уиндолс за да не съжаляваш.

А относно приложенията няма да се запазят.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 дни
hash: 09d6df4ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-отвратителното нещо на 10-ката е, че като реши да се обновява и ти рестартира компютъра когато ѝ скимне... Но ти ако не работиш професионално на компютъра и нямаш отворени много данни и програми, които седят и работят и нощем, няма от какво да се притесняваш.
Иначе да - бързичък е, 99% от приложенията, които вървят на 7-цата работят и на него. Но по принцип да инсталираш операционна система си е разправия, а връщането назад е още по-сложно.
А иначе нещата вървят напред... дори да не сложиш сега 10, след година-две просто ще ти се наложи... И аз така се лигавех и не слагах XP-то, преди това пък на Windows 2000 се опъвах, но... влачиш няколко години и после щеш-не щеш се ъпгрейдваш!
Виж Vista-та, 8-цата и 8.1 ги пропуснах, за което не съжалявам, но те така или иначе си бяха кратко-живущи недоносчета.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 дни
hash: 3069793c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Автора: Благодаря на всички. Да, играя игри, тези които в момента са ми от компютъра, плюс няколко от сайт(обаче много забиват). Иначе ползвам компютъра основно за игри и WordPad. Даже ако искам да натисна с десен бутон някое приложение се чака 2 минути. Дали последното ще се промени ако премина към нова версия?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker