След затвора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120496)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

След затвора?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 4398 пъти
Пише ви един все още млад човек който е минал буквално през Ада, още съм на 23 г. Лежах 3 години във Варненския затвор заради една пиянска катастрофа и оказване на съпротива при което раних полицай. Както и да е повече алкохол така или иначе никога няма да погледна но проблема е че сега нито мога да си намеря работа нито мога да искам помощ от родителите ми чуствам се съвсем изпаднал просто живота ми се извъртя на 300 градуса преживях ужасни неща заради една тъпа пиянска вечер и сега накъде? Напълно съм сам приятелката ми отдавна ме заряза и я разбирам, но незнам какво да правя отука нататък? Напълно съм блокирал вече не съм същия и всички ме изоставиха. Какво да правя сега с този скапан живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: b4dd13948e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Личи ти, че си се осъзнал, но защо точно сега? Пропилял си младостта си, приятел. Но дори и след време да влезеш в разни програми пак ще пише на свидетелството ти за съдимост, че си реабилитиран, което е все едно да пише, че си осъждан.

Със сигурност не ти е леко, приятел и ти съчувствам, защото може да се случи на всеки, но започни да правиш полезни неща, които ще ти помогнат за в бъдеще. Може да помислиш за малък инвестиционен кредит, за малко бизнесче и така. Направо акъла не ми побира как си влязъш в затвора без да си причинил смърт.

Един от Пловдив блъсна на голям булевард и уби 3 души, ще лежи при добро поведение около 4 години...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4e2b233d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Единственият вариант е да започнеш на чисто в чужбина!
Но това няма да те спаси особено, защото винаги ще си носиш затвора в себе си! Дори другите да не подозират, ти ще знаеш, че имаш досие, което рано или късно все някъде ще ти го изискат!
Но в чужбина е много вероятно да нямаш проблем със съдебното минало, защото много рядко изискват свидетелство за съдимост!
Грешката вече е сторена! Нормално е хората, които те познават да странят от теб! Никой не харесва затворниците, защото очакваш най-лошото от такива хора, независимо за какво са лежали!
Дай си втори шанс и никога не повтаряй старите грешки!
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9bb5dabcae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най добре стягай багажа за чуждбина и започвай от начало.
В България трудно ще си намериш работа. Най много да се хванеш с някоя бригада по строителство или нещо от тоя сорт.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f6e9366553
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Започни отначало на чисто зарежи всичките си "приятели", защото няма да те доведат до добро. Естествено никой работодател не иска служител с досие, затова започни някъде работа без трудов договор и работи за надница дори и да са малко парите по-добре така отколкото пак да си вътре. Капка по капка вир става и с времето ще срещнеш някое момиче, което ще те хареса такъв какъвто си. Млад си, затова не си пропилявай живота, затова си го вземи в ръце и докажи пред себе си, че можеш и след това пред вашите и останалите. Никой не е застрахован от грешки, но не ги повтаряй.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 864b482e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   На 23 год. животът е пред теб, лелелеееееееее бате колко си млад още...

Слушай/ чети сега, било е кофти, но... СВЪРШИИИИИИИИИИ!
И след, като е свършило, гледаш напред, това е!

Аз така и не разбрах, нали няма загинали или тежко ранени?
Ако няма значи, за какво по дяволите всички са те зарязали, не си убил и не си осакатил никого, нагънал си малко ламарината, като си бил пиян на кирка, чудо голямо...

Заебавай ги братле всички, върви в друг град- СТОЛИЦАТА СОФИЯ, почвай някакво бачкане, колкото да се издържаш, сигурен съм, че имаш интереси, според тези интереси запиши в университет- учи и се образовай със желание, ще срещнеш много нови и добри хора, ще ти станат приятели, и така, това.

Останалото, надявам се да си го осъзнал бро - глупостите с мяра!

Успех и само напред!

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: db72e22271
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Моя най-добър приятел беше в затвора. За убийство. Нещастен случай. Лежа 7 години. След като излезе имаше баща (майка му се поболя и почина) сестра и неколцина приятели, които го чакаха. Работи на село, имаме една малка фабричка 3-4 месеца, колкото да се адаптира, около баща си. Да ама там не можеше да живее щото го беше страх ищеца да не го гръмне. все още го е страх.
Викнах го при мен в София. Търси работа усилено и успяваше на няколко пъти. Аз му бях казал за наем и храна да не се тревожи, просто исках да видя че се старае. И той не ме подведе. Първо намери работа като охрана, в някакъв склад. После в едно сладкарско цехче се научи да прави сладки. Накрая си намери работа в едно тясно производство, цех (поради анонимност няма да кажа какво производство беше). Последната му заплата беше 700лв. Заедно бяхме на квартира близо година. През това време не е спирал да се развива.
Много му беше трудно. Не един път е плакал. Не един път е изпадал в разни страхови неврози. Самосъжаление и липса на желание за каквото и да е. Посред нощ се будеше с викове. Сънуваше кошмари. Не можеше да и се наспива. За съжаление на убитото момче даже и не говореше, явно си го беше закопал някъде дълбоко в себе си, и това го мъчеше всеки ден и нощ.
Отказа цигарите обаче.
Във фейса намери разни групи на българи в Лондон. Много от тях си търсят съквартиранти, щото живеят 10ина човека в една къща, бекярски живот. Събра 1000лв за всичкото това време, и една вечер го изпратих на аерогарата. Там като пристигна, намери ги тези момчета. А той с английския даже хич не се оправя. После те му помагаха със съвети. В началото раздаване листовки по домовете. После почна носач на багаж в един хотел. Малко по малко и там в някаква длъжност дръпна.. После изкара някакъв сертификат за работа в метрото и стана охрана там.
Станаха вече две години откакто е там. Живее на квартира сам вече. Продължава да си е охрана в метрото, но си вади задоволително парички. Успява даже да се прибира чат пат да види баща си и сестра си.
На друг не бих го казал, но той наистина по добре да си стои там. Ако ще и на дъното да е там. В България за него е опасно. Може би в София как да е, но давността на документа че е осъждан трае 10ина години. НЕ, не е доживот. Наистина идва един момент в който само след щателна поверка могат да разберат дали си осъждан.

Та така, приятелю. В момента си в една след затворническа депресия. Но ти психолог не посещаваш ли? Моя приятел всяка седмица ходеше при нея, беше му задължително. Психоложката много го насърчаваше и го учеше да не си разхвърля мислите, да си постави приоритети. Моя приятел така или иначе приятелка не си намери, но това е щото винаги си е бил шматка. Тук затвора подсили малко този ефект, но в момента излиза по кръчми и заведения, търси. Не е като да си без действа. Има много бг моми в английско. Така или иначе погледни тук форума и виж колко младежи се оплакват.

Както и да е. Спомням си той винаги повтаряше едно и също "аз съм на дъното, . От тук натам пътя води само в една посока - НАГОРЕ".

А, и още един съвет да ти дам. МНОГО Внимавай с какви хора се събираш. Много е изкушава що да се събереш с бившите ти съкилийници в тази твоя мъка и депресия
НЕДЕЙ! Нямаш фб. Направи си го под друго име. Нямаш телефон, въобще няма те. Изключително лесно е да се подхлъзнеш и пак да си вътре. Има хора които са си мръсни в червата и затвора им е втори дом. Ако беше такъв нямаше да си загубя 30мин да ти пиша тук. Но има и нещастни случаи, това са често хора чийто сърца са чисти, тези хора имат нужда от подкрепа. Така че аз съм с теб приятелю. Но дилемата ти не е дали имаш карти, а дали ще ги изиграеш добре. Повярвай ми... Карти имаш. Даже ако се порастърсиш може някой козче да извадиш
Айде късмет и успех във всичко! Пиши тук как се развиваш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: be4bc7191e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Никой няма да върне времето на зад и случилото се да изчезне. Просто опитай се да се занимаваш с нещо. Предишните коментари са смислени, можеш да отидеш в чужбина и да започнеш на чисто. Мисля си, че и тук можеш да се опиташ да живееш нормално. Хвани се на някаква работа както ти казаха в строителството или в някой цех. При мен са работили бивши пандизчии и не съм имал проблеми с това. Бяха си съвсем нормални строителни работници, единия беше лежал за кражби, другия за изнасилване (бяха го реабилитирали, даже осъди държавата след това). Ако преди да влезнеш ти се е отдавало ученето опитай да завършиш средно ако нямаш и да почнеш да учиш нещо. Това поне малко ще те откъсне от миналото ти и ще ти даде някакви по-добри възможности за развитие.
Посещавай психолог задължително, освен това се опитай да си възстановиш отношенията с родителите, те са хората които най-добре могат да ти помогнат в момента. Ти си им син и колкото и да са ти обидени биха ти простили ако потърсиш прошка от тях.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a6a200cb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Благодаря на всички които ми помагат с мнението си и подкрепата си, наистина имам нужда от това в момента. Най много от всичко ме е страх да не се върна по някакъв начин там, както ми го казваха вътре, много хора лежат за четвърти за пети път, извършват нещо и пак влизат, на мен ми казваха че ще ми се случи същото, аз не искам да съм като тях! Слава богу не съм убил никой, имаше ранени при катастрофата включително човека до мене който също беше доста пил, проблема е че ми лепнаха и опит за убийство на полицай при оказване съпротива при арест, дори ми казаха че съм се отървал леко с такава присъда.
В чужбина искам да отида но без пари и без познати как да стане това? Готов съм всичко да работя, горе долу съм здрав мисля да започна тренировки като се видя малко с пари да си върна предишната форма защото в затвора отслабнах доста а се сринах и психически и ще ми трябва малко време.
Нашите няма да ми помогнат аз за тях съм мъртав, срамуват се от мене, вижте само как звучи "пандизчия" и мен ме е срам от това че съм такъв, не си представям как ще живея нататак с това да крия миналото и досието си. Отделно не мога и да свикна още навън, все едно цял живот съм прекарал в затвора, стряскам се от хората, с психиатри просто нямам какво да си кажа, аз не искам изобщо да си спомням някои неща а те ровят точно там и не искам да разговарям изобщо с такива. Колко време ще ми трябва да свикна пак с нормалните неща? Уж по някаква програма обещаха да ми търсят работа, обаче кой знае каква ще е. Не знам по кой път да хвана и дали да не потърся пак момичето ми, мислите ли че и тя ще се срамува от мен?
Автора

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 47d86cdca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не прави в бъдеще такива лекомислени неща. Опитай се да работиш нещо без шеф, ако можеш, започни някакъв бизнес. Дано срещнеш работодател без предразсъдъци. Аз се надявам да срещнеш такъв шеф. Най-добре е да се ориентираш към някакъв бизнес.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9b40155629
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм но. 7. Нямаш ли приятели в София? Интернет можеш ли да ползваш? Прочети ми поста хубаво и виж какви практически ползи можеш да си извадиш. Знам, задръстен си от емоции. Чувстваш се в безизходица. Даже сигурно си и паникьосан. В други държави има специални служби за помагане на бившите затворници да се адаптират, в България още не е така, но пък психолог поне, назначен не може да нямаш. Запомни че всички тези емоции които имаш са празни... Те не съществуват. Не им се отдавай, а върши нещо. тръгни по една улица и питай отляво и отдясно за работа. Наистина каквото и да е. Не заради парите, не заради прогреса, а за да вършиш нещо, че иначе ще затънеш. (познавах един така, стана наркоман, почна да проси и си умря на улицата, един ден) После ще я смениш с по-хубава. Ще си намериш колеги и приятели, които ще ти помогнат. Няма нужда да им разказваш живота си, просто да говориш с някого. Една бира има с кой да пиеш живота вече ще е друг. Пиши тук често, ние ще ти помагаме със съвети, също. За жени не си мисли на този етап. Отиди един път на проститутка да видиш че секса е вятър работа и да ти мине. Работа да си намериш сега е най големия ти приоритет. Хайде успех!

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5b57d61f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, 11, нямам никакви познати в София, всъщност имам някакви далечни роднини, но даже не ги познавам и не знам къде живеят, абсурд да ги моля за нещо, нито пък мога да ги намеря. Естествено че мога да ползвам Интернет колкото всеки друг, търся работа и по обяви, но се панирам когато ми искат CV и блокирам. На улицата се чувствам сякаш всички ме гледат, аз самия не мога да повярвам какво става с мен, преди винаги съм бил самоуверен а затвора просто ме смачка. Вътре нито веднъж психолог не е говорил с мене, после имах няколко консултации и повече съм мълчал, как да говоря за неща, които са били един кошмар за мене и сигурно никога няма да имам сила да говоря за тях, само не мога да спя и се опитвам да ги забравя. Даже да ида на проститутка не съм сигурен дали няма да се изложа и съвсем да се скапя, а бях абсолютен женкар сякаш преди 100 години. И да си намеря работа мисля че няма да мога да се справя, почти не спя, изнервен съм и през деня ходя като зомби а още съм млад мъж и не си го представям това цялото време пред мене, какво ще го правя когато за хората съм изпаднал престъпник?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: db72e22271
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм 7 и 11.

Смени обстановката. Много е важно да си в голям град в който никой не те познава. Така ще почнеш на чисто. Иначе или ще виждаш хора или места които те свързват с тази случка.
В интерес на истината не се е случило кой знае какво. Бил си вътре, виждал си какви по тежки случаи има от твоя. Какви истински изроди са вътре. Трябва да си повярваш че самия ти не си лош човек. Защото не си. Просто ти се е случило нещо. Хората няма за какво да те гледат на криво. Това че те се предубеждават спрямо теб, да не ти дреме, това си е техен проблем.
Няма нищо страшно да си пуснеш св. Гледай да не говориш открито за това какво си правил през това време, ако те питат. Кажи, че си бил в чужбина. Трябва да лъжеш, ако шефа ти не е широко строен. Но има и такива като но. 8, например които са отворени. Дано случиш на някой като него.
За проститутката не се тревожи. Говорих един път с една и тя ми каза че на повечето клиенти не им става. Моя приятел като излезе му подарих една проститутка по случая. Той не можел да свърши, милия. Тя се изнервила и раздразнена го изпроводила. Като свършил часа. Така че не се знае. Но, да по хубаво е да си намериш някоя. Самочувствието ти обаче за тази работа ще е доста смачкано и пак ти казвам, първо трябва да го наваксаш. и още веднъж, можеш да го наваксаш. и и по честен начин. Начини много, само малко търпение и нещата ще станат.
И още, каквото било-било. Каквото си загубил няма значение. Сега има значение само какво вършиш в момента и колко добро може да бъде. А тук няма как да загубиш, щото вече няма какво да губиш. Само нагоре и напред е пътя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 67461d58e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Пише ти женa и първото, което нaстоявaм дa кaжa е, че ти не си "изпaднaл престъпник" зa мен или други, но тaкa се чувствaш. Товa нр сa нaши мисли, a твои си... дa, трябвa дa говориш с психолог зa товa. Проблемът ти е единствено и сaмо психологически, веднъж освободен от него, ще се рaзгърнеш и върнеш в животa кaто пълноценен човек. Предполaгa се кaкво си преживял в зaтворa, но товa сa твоите кошмaри, не нaшите. Ти трябвa дa ги "сбориш" и пуснеш, никой извън теб не може дa стори товa. Но ДA, трябвa дa зaстaнеш срещу тях и конфронтирaш.
Имa и много по-лоши нещa в животa, хорa сa се спрaвяли с много по-зловещи кошмaри. Минaл си вероятно през aдa, но дa си зaтвaряш очите, бягaш и криеш от споменa-виждaш, че не помaгa. Преследвa те, мaчкa те, сривa те... a е сaмо минaло вече, срещу което трябвa дa зaстaнеш, с мaлко професионaлнa помощ ще пуснеш товa минaло и ще се освободиш от този емоционaлен зaтвор-той е стрaшният.
Не бързaй зa женa, не си готов. И не зaщото си бил в зaтворa, a зaщото продължaвaш дa живееш в него в глaвaтa си.
В Испaния в моментa се търсят сезонни рaботници зa полскa рaботa, предполaгaм и в други държaви. Би билa много добрa възможност зa теб- нямa дa бъдеш сред тълпa от хорa, ще се сгърчиш от рaботa и ще зaспивaш кaпнaл от уморa, ще сгънеш лев...
Но... повярвaй ми, трябвa дa се освободиш от емоционaлният зaтвор. Зa мен не е стрaшно, нито отблъсквaщо минaлото ти-плaтил си грешкaтa си и жестоко. Стрaшното е, че си оковaн в собственaтa си психикa... от тaм нямa зaкон, който дa те освободи, нямa кой дa те убеди, че си свободен и пълноценен мъж, сaмо ти можеш.
Прочети отново н 7, предстaви си, че този негов приятел, опитaй дa се вмънеш в обрaзa му и изживееш зa няколко минути неговият нaчин зa връщaне към нормaлният живот...
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: be4bc7191e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Н. 8 съм. Определено имаш нужда от помощ, за да се измъкнеш от ситуацията и да си подредиш живота. Потърси психолог, знам че е скъпо, но ще може да ти помогне. Както ти казах няма как да избягаш от случилото се, за това по-добре се опитай да говориш с някой за нещата които си преживял. Трябва да преодолееш травмите, след което нещата в живота ти ще се подредят едно по едно. В момента ти си носиш затвора в себе си и където да отидеш той те преследва. Това само с професионална помощ може да се пребори.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5b57d61f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Здравейте, автора съм! Имате право за всичко и съм благодарен, че обърнахте внимание на проблема ми, тъй като не говоря почти с никой и ужасно много неща ми тежат. Аз сам не се понасям. Влезнах в затвора с перфектно тяло, с мускули, с тен с огромно самочувствие както всяко нормално момче, а излизам охърбавял постоянно се стряскам, не мога да говоря с хората както трябва, и тези неща които ме измъчват си остават в мене. Насилието което съм преживял там както и сексуално, това направо ме убива, просто се поглеждаш в огледалото и си отвратен от това което виждаш там и се чудиш вече какво да правиш със себе си. Така се чувствам неспособен за нищо, всичките ми планове се провалиха, това и да го кажа на психолог не виждам как ще ми помогне травмата си е в мене и честно не знам как да се преборя и да продължа нататък и с жените и с работата всичко ми се струва безмислено.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1ff5afe250
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Можеш да се обадиш анонимно на организацията Алтруист, те ще се опитат да ти помогнат

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b0206fbf3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Но 7 съм.
Като казвам че моя приятел ходеше на психиатър, имах предвид служебно назначен такъв. След като излезе всяка седмица му беше задължително да я посещава. Тя му оставяше точки за присъствие. Къде си лежал? Той беше в Бургас.. Защо той имаше, а ти нямаш? Не можеш ли да се разбереш как да си намериш такъв? Служебно няма смисъл да даваш сума пари, то щото си наринал с лопатата.
Много се дразня тук във форума всеки втори отговор е - "психиатър". Ама в твоя случай би бил полезен. Ако ходиш редовно ще има ефект.
Иначе времето лекува, така или иначе. Да знаеш че утре ще ти е малко по-леко от вчера.

Не се сещам, какви други съвети да ти дам. Но да, работата ти е първи приоритет. Трябват ти и колеги, и нови приятели-втори. за жена наистина не си мисли на този етап, за там ти трябва самочувствие, което ти все още нямаш. Но да, определено смятам че една проститутка ще замаже положението за малко. Само внимавай откъде я намираш, че да не се забъркаш пак с контингента.
Но. 14 ти дава много хубав съвет за Испания. Ще смениш обстановката а и ще по спести някой лев. Брал съм ягоди е Англия. За 6 месеца спестих 3000 паунда. живота там е спокоен.. Може да пробваш със студентски бригади срещу Лесотехническия, в Дървеница, София. Нищо че не си студент. Мисля че все още имаш шанс. Аз със тях заминах2008 и при нас имаше един 34 годишен румънец. В Румъния имаше жена и две деца. Шефката в Англия не се интересуваше кой си, а колко бачкаш. Английски /испански или там където си не ти трябва. Няма и да си харчиш парите, щото си на полето. Вечер в караваната само някой филм и така. Създават се приятелства също. Има и малоумници, разбира се, ама те тебе не могат да те уплашат. Пробвай се наистина. С 1000лв спокойно можеш да заминеш. Вземи заем от някой.
И един съвет, ако ти предложат друга оферта, а не ягоди. Вземи другата. Ягодите много борят. Ама пък и пари има в тях, стига да можеш да ги береш и пръстите ти не са кюфтета.

Пиши тук често.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4547ba6220
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От коментара ти под 16 мисля, че сега имаш най - голяма нужда имаш от някой, който наистина ще те разбере как се чувстваш. И според мен единствения начин е да намериш някакви хора или поне един човек, който също е бил в затвора и е преминал през това, което и ти. Такъв човек според мен най - добре ще ти помогне да започнеш да се посъвземеш. Както алокохолиците и наркозависимите взаимно си помагат като общуват един с друг. Но не знам къде да търсиш такива хора. Може би да се съвсетваш с психотерапевт, който е работил с такива хора и да те свърже, ако е позволено.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b0206fbf3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Аз съм 7. Абсурд! Не слушай 19! И за миг дори. Много американски филми е гледал/а явно и звучи като малко дете.. Пак ти казвам. НЯМА ТЕ! Никой от бившите ти съкилийници не трябва да разбира къде си. Ако се видите ще се почне "имам нужда от помощ, братле, умирам"и после и двамата ще сте пак вътре. Има хора са абонирани за затвора точно поради тази причина. Моя приятел беше на косъм да се подхлъзне. Добре че не каза къде живее. Трябваше обаче телефона да си сменя.

МНОГО, МНОГО, МНОГО е важно да не се събираш с никой от тях. Трябват ти хора, нормални. Стандартни представители на обществото.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5b57d61f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Автора съм, 18 номер не знам как е в Бургас, аз бях в този във Варна и вътре нямахме никакъв психиатър, даже и лекар и зъболекар нямахме като хората, само се вадеха зъби и се даваше аспирин това беше цялата лекарска работа. Наистина имах след като излязох няколко задължителни срещи с психиатър, обаче госпожата ми заяви че затвора няма пари за психиатри и е пренаселен и ако продължа трябва да си плащам. С какво? А и не виждам смисъл да търся пари да ми се рови някой там където не искам. Казаха ми и че съм записан по някаква програма за намиране на работа на излезли затворници и ще ми се обадят, е още чакам и все тая, просто никой не се интересува от мене. Да замина някъде на бригада както казваш, да мислил съм го вариант е, сигурно мога да бера и ягоди и всичко и пръстите ми са като на манекен от Освиенцим, аз целия съм съвсем хърбав, срам ме даже колко килограма съм защото преди бях нацепен и само мускули и релеф. Проблема е че с нещо трябва да отида, не вярвам да ми платят те билета до Англия Испания или където и да е. Още съм адски неориентиран.
21 номер, много пъти съм мислил да се свържа точно с тях, поне с хората там с които съм имал нещо подобно на приятелство, заедно сме си крили цигарите и подобни неща и точно те са с по няколко присъди, по лесно е да бъда с тях, нормалните не ме разбират и не искат да са с мене, как да бъда с хора които се дърпат от мене? Ясно ми че си прав, ама излиза че само с съкилийниците имам нещо общо, и само те ме търсят, никой ама никой друг! Къде да се събера с други хора?

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9f6c834d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   от номер19:
към номер7/21:
Виж сега, първо осъзнай ситуацията конкретно на автора - АВТОРА НЯМА ТАКЪВ ПРИЯТЕЛ КАТО ТЕБ! НЯМА НИКОГО!
Идеята ми беше да се срещне не с бившите си съкилийници, а с някой, който е... например като твоя приятел! Бивш затоворник, но влязъл в правия път. Или си мислиш, че твоя приятел е единствен и неповторим.

Ти виждам, че наистина си взел най - присърце ситуацията на автора, което е похвално, но в случая точно ти си като малко дете, защото му разказваш тази невероятна приказка за твоя приятел (не че искам да намекна, че не е истина, а че историята на приятеля ти наистина е готов сюжет за филм - ако щеш американски, руски, финландски, а защо не и български), супер емоционално и ентусиазирано, ама през цялото време изобщо не се усещаш, че автора си няма никого, особено пък приятел като теб. Това си е точно чисто детска чарта.

Също е добре да не бърза с профил във фейсбук според мен, защото и да се пише с фалшиво име, то все ще си качи снимка на себе си и някой, който не трябва, ще го разпознае. Ей, наскоро имаше новина, че са хванали така някакъв голям престъпник (не ставаш дума за българи и България нали), който с всичкия си акъл, уж с фалшиво име си направил профил във фб, ама си качил снимки на себе си, на мястото, където живее..

Така, сега все пак ми хрумна идея за помощ на автора.
Но дали ще се осъществи зависи най - първо от модераторите, естествено от автора и от теб и всички останали, които следят тази тема и са съпричастни:
- нека автора си направи една поща, примерно в абв. бг и да пише тука: моля, свържете се с мен на тази поща.. , и който може да му предложи някаква работа, да му пише нали и там да се разберат за всичко и така.

Ей от нещо такова има нужда автора според мен, защото 7/21 много хубаво казва стандартни представители на обществото... ама не става така с едно щракване на пръсти, в случая само с приказки в тази тема, според мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 88136051c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Хайде, стига! Трябва да продължиш някак. С първата стъпка.
Свидетелството за съдимост ще го махат, днес го четох.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 288ee69397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторе има ли някакво развитие при теб?
До къде стигна?
Това което не разбрах от казаното до тук е след излизането къде живееш? Как се издържаш?
Няма да бъркам в раната ти. Моя живот също не е лек.

Ако можеш и имаш желание се обърни към вярата. Но тази нашата православната, не към някакви секти. Не разбрах дали си от Варна, но четох, че там в един от манастирите се чете и молитва за изпълнение на желания.

Българите си падаме малко езичници и атеисти и идеята за вярата може да не допадне на много, но да знаеш, човек бута сам колкото може, но до някъде, след това няма сила на земята която да му помогне...

Извинявай, ако съм обидила с нещо

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4fd614e567
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Съкилийниците са ти били приятели, защото сте правили нещата заедно... Всеки, с който редовно правиш нещо може да ти стане приятел.

Купи си вестник "позвънете" или разгледай интернет версията. Отвори jobs (bg) и виж за временна работа, флаери, общ работник или др.
Така ще свикнеш с обществото. Направи си план, действай стъпка по стъпка.

Другото, което можеш да направиш е да отидеш в морската, да седнеш на една пейка и да постоиш 15 мин., било то докато се правиш, че четеш книга или просто гледаш в някое дърво. Дишай дълбоко и да не ти пука, дали те гледа някой. Всеки се оглежда, но хората са егоисти и не им дреме за останалите. Прави го една седмица, всеки ден. После, докато пазаруваш, разговаряй с продавачите по магазините, в смисъл питай кое къде е, все едно не си от града. Това също ще ти помогне да се въведеш в обстановката.

Имам познат, който срещнах няколко дни, след като излезе от затвора и напълно те разбирам какво е. За моя радост той не се свърза със съкилийниците си, иначе пак щеше да лежи...

Успех и пиши докъде си стигнал. Важно е да споделяш щом си в депресия! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5b57d61f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Здравейте, успях да си намеря работа като сервитьор и ми е още доста трудно, най вече контакта с хората, знам, че трябва да съм усмихнат и позитивен но не ми се получава, като ме викнат понякога се стряскам и край панирам се, стягам се целия и сигурно приличам на пълен идиот. Обърквам често сметките и ако не е колежката да ми помогне не мога да се справя сам. Живея на квартира, бях си пуснал обява с още 2 момчета, деля си стаята с единия да плащам по малко, а другия е с гаджето си. Бях взел заеми до заплата, но не знам дали ще издържа още на тази работа, дори мразя да ме докосват, изпитвам ужас от физически контакт.
Случи ми се да се разрева от нерви в кухнята, абсолютен срам! Не мога да си позволя психолози, а още не мога да преодолея преживяното, все така ли ще ми пречи в живота?
Автора

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a28b331332
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Авторе, браво за работата! Ще се оправиш. Всяка работа в началото е трудна, но имаш явно и свестни колеги. Има работа в момента - може да не е добре платена, но работа ще намираш винаги. Спокойно!
И да, усмихвай се и обръщай внимание на клиентите, за да ти оставят бакшиш. Най-мразя като седна и келнерът не ми обръща внимание, говори си с с колеги и така нататък. Когато си на работа забравяш всичко останало и само клиентите да са ти в главата, само да наблюдаваш кой какво би желал, усмихвай се и ще има бакшиш. Тази работа е добре заради бакшишите. От теб зависи всичко.
не се притеснявай де....
Ти за мен си напълно рехабилитиран, но едно нещо още бих направила на твое място - бих написала извинително писмо на полицая, защото човекът просто си е вършил работата и не е трябвало да го нараняваш.
Друго не дължиш никому повече - станалото - станало.

Успех и умната.

П. П. Аз съм работодател и също бих взела хора като теб на работа. Търсим много хора в строителството и не знам дали ти е направило впечатление, но вече и много роми работят и то като майстори, не само като общи работници - много от тях също са били по затворите. В момента гладът за работници е огромен. В Строителството като мъж ще взимаш най-много пари, но работата е много тежка. Предимството там е, че можеш да „крадеш“ занаят - ако станеш майстор независимо в какво вече 2500 лв. месечно няма да са проблем за теб.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 67461d58e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   :) Спокойно, aвторе, без дa съм билa в зaтвор съм ревaлa от нерви нa рaботa точно кaто сервитьоркa преди години.
A при теб още е онзи стрaх, който изпитвaш, тоест, вървиш си добре към aдaптирaне в обществото.
Не, нямa дa си цял живот тaкa, току-що си зaпочнaл рaботa, изнесъл си се нa квaртирa... нaпрaвил си вече две големи и вaжни крaчки- зa което БРAВО!
След 1-2 месецa рaботa и сред хорa вече ще си "нов" човек, свикнaл с внимaнието към теб и случaйните докосвaния, с товa, че те викaт, aми сервитьор си де, кaк дa се обърнaт към теб :)
Всичко е нaред, спрaвяш се чудесно и ще стaвa все по-лесно!
Изобщо не се притеснявaй, че си ревaл в кухнятa, тaзи професия е по принцип нервнa мaлко и нa много ни се е случвaло.
В един хотел в чужбинa рaботех кaто сервитьоркa в ресторaнтa и мaйстор готвaчът (5 звезди) не сaмо се рaзревa от нерви, a и обърнa огромен кaзaн с крем. Никой не се впечaтлявa толковa от подобни нещa, човешко е.
Успех, симпaтяго и продължaвaй в същият дух, нa прaв път си!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2661fca887
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Номер 26 съм. Радвам се за теб!

На прав път си, скоро ще свикнеш. Просто си по-чувствителен в момента. Вземи си някакви книги от колегите и чети. Така ще имате обща тема за разговор, а и като ги почувстваш по-близки, ще ти е по-лесно да свикнеш и с присъствието на всякакви хора.

Пиши тук всеки ден. Пак казвам, направи си план. Не мисли за друго, докато си на работа или поне го прави, когато си в почивка.

Пиши и споделяй с хора, дори с непознати, защото друг начин за излизането от депресия няма! Ако имаш фейсбук, влез в някоя от групите с име "Запознанства" и задавай въпросите си там.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: be4bc7191e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Поздравление, авторе, на правия път си. Старай се да си вършиш работата, макар че няма да е лесно докато свикнеш. Предната коментираща е права за строителството - там има огромен глад за работници и заплатите са високи даже и за циганите. Ако не ти допада да си сервитьор и си здрав физически може да опиташ като общ работник или някакъв помощник докато свикнеш и се научиш на по -квалифицирана работа. За сега обаче е по-добре да си на по-лека работа като сервитьор пък за напред каквото дойде. Постигнатото до момента от теб е огромен успех и продължавай все така. Ще си стъпиш на краката и проблемите с миналото постепенно ще започнат да отшумяват.
Н.8/15 съм

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5157f1ff03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Но 7 съм. Нарочно реших да не се обаждам тук. То от теб зависи от тук нататък. И ето! Има ефект. Евалакарта. Не знам как си събрал смелост, но вече знаеш шаблона. По същия начин един ден ще си намериш и по-хубава работа, и по-хубава. Като започнеш да мислиш за работа и ежедневие и емоциите от миналото ще отшумят.
И да, другите са прави. Всяка работа е трудна в началото. Сещам се и аз ревах един път в един ресторант в Кранево. Че там шефа и ме посритваше. Сам ще си направиш сметката кога да се махнеш от там и си намериш нещо по добро. Но и недей да ходиш на работа с нагласата, че е ще е временно. Така ще се провалиш. Винаги мисли за работата си на първо място. И никога не си харчи парите в главата си, преди да си ги вземал.
Ще успееш спокойно. Само напред от тук нататък!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: aff74468b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Еха, авторе, това си е направо лъвски скок. Моите поздравления. Изчетох темата и коментарите с интерес. Моето мнение е, че ако съумееш да се справиш с тази работа като сервитьор, значи ще си преминал през психическите си бариери свързани с комуникацията с хора. Сервитьорството е една доста подценявана професия в България. Но всички, които някога сме работили в бранша знаем, че не е така. Да обслужваш хора, да се обръщаш на "ехо, ей" и подмятания с ръце не е никак приятно. Ако зададеш следния въпрос "Грешки стават ли? " на сравнително интелигентни хора, то те на 99% биха отговорили "Който не работи, той не греши". Но когато объркаш сметката рядко минава без скандал. Да седиш ухилен и позитивен, да ръсиш шегички 8-12 часа на ден не е никак лесно. Психическото натоварване е огромно. Плакал си в кухнята... Абсолютно нормално. Забравих си част от поръчката - отново е нормално. Оплескал си нещата с комптъра - също е нормално. Случва се.

Защо мисля, че е лъвски скок? Имаше съвети за работа в строителството. Там комуникативните ти умения не биха се развили в голяма степен. Би свикнал с обстановката, разбира се, но не мисля, че в ситуация като твоета би ти било полезно. Трябва да свикваш да общуваш, да разбереш, че не си различен. Да наблюдаваш маниерите на необременените хора, начина им на мислене, на изразяване и всичко около тях. В строителството би могъл да наблюдаваш /така да се каже/ само една част от обществото. А като сервитьор ще забележиш, че клиентите са всякакви. Ще обслужваш банкери, общи работници, лекари, полицаи, деца и всички представители на обществото. Какво по-добро място би могъл да намериш?

Моят личен съвет към теб и моментната ти ситуация е напълно да се отдадеш на работата си. Мисля, че можеш да извлечеш много ползи от нея. Разбирам, че миналото ти тежи и подкрепям коментарите, които те съветват да споделяш тук. Не е нужно хората около теб да знаят, защото има вариант да започнат да те разпитват или обсъждат. Споделяй на нас - напълно непознати, но надявам се, полезни хора.

Още веднъж ти казвам, че те подравявам за успеха ти и ти пожелавам със същата борбеност да продължиш и в бъдеще.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5b57d61f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Благодаря, не че толкова съм имал смелост да започна нещо, а нямах избор. Аз досега не съм работил през живота ми и нямам трудови навици, затова ми е още по-трудно, ръцете ми треперят понякога и ми се е искало да ударя по някоя водка или уиски колкото да се успокоя, но си бях обещал след тази случка да не пия, и за това също трудно се удържам.
В строителството засега няма да мога да издържа, преди затвора бях физически в страхотна форма, фитнес маниак и си бях нацепен, бицепс, плочки, имах хранителен режим и тренирах постояно, но вътре отслабнах адски много и се съсипах и психически и физически, боледувах, бях се уплашил да нямам ХИВ... вече нямам и предишната самоувереност, никога не бих повярвал че човек може да се промени толкова много, ако не го бях преживял.
Нямам планове засега, ще се наложи да изкарам още малко на тази работа докато излезе нещо по-добро, с колегите се разбираме въпреки че поемат и моята работа чат пат, шефката също бива поне засега ме търпи защото вижда че се старая колкото мога. С няколко клиенти съм имал проблем, но предполагам всеки сервитьор е изпадал в такива ситуации?
Това да напиша писмо на полицая, не съм го мислил като идея, въпреки че ако го бях убил а това се размина на косъм, не мога да си представя какво щеше да е после. А и той как ще приеме извинението ми? Не знам какво да му пиша, в съда казах че ме е предезвикал, тогава не ми пукаше, обаче сега съжалявам за действията си. Страх ме е и от някои хора, които се заканиха че ще се срещнем пак отвън но се надявам да е само приказки.
Автора

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 92ce3e5a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Аз съм 7. Точно затова е хубаво да си в друг град. Фейса с друго име. Въобще свиквай, че си друг човек вече. Даже и старите си приятели си подбери. Избягвай тези, дето ти влияят лошо.
А за писмото е добра идея според мен, но не си го слагай като приоритет гледай първо да заякнеш психически. Иска се кураж за такова нещо.
Спомням си навремето се бях предубедил към един хазаин, който имах. Духнах, преди да му платя наема, защото си мислех че е лош човек и ще ме нарече, че съм длъжен нещо, ако се изнеса нормално. Беше ми се случвало и да вуг път и бях млад и глупав. Над 10години ми беше буца в сърцето. Не бяха много пари-50лв. ама един един ги сложих в плик и му ги пуснах в пощенската кутия. Ръцете ми трепереха. Пожелавам ти да си силен, ако си решил такова нещо с писмото!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a28b331332
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Aвторе, номер 30 съм. Стой си на работата, след като си попаднал на колектив. Прави си, че ти е трудно заради загубата на трудови навици. Не тъжи за загубената мускулна маса - мускули се правят, а и нищо добро не са ти донесли. Не се притеснявай, никой няма да те закача - излежал си си присъдата и си в момента като всеки гражданин на вън, а на никой не му се лежи в затвора.
Аз ти писах също да пишеш на полицая. Дори не е нужно да го изпращаш писмото, а за себе си просто. Човекът си е вършил работата. Не знам дали си мислил, но може би религията ще ти помогне. Аз съм православна християнка и имах много тежък период в живота си, безисходица направо. Намерих църква с млад и ангажиран поп, който всяка седмица си четеше литургията, пееше си и започнах да ходя всяка неделя. Действаха ми успокояващо самите песнопения, макар че хорът не беше кой знае какво, дори фалшиво пееха. Четеше се Евангелието на НОВОбългарски, след това имаше проповед пак на нов български и всичко се разбираше. Имаше също столове, аз сядах, защото стоях 2 часа на службата. След служба си взимах нафора и си отивах, защото работех дори неделя. С течение на времето забелязах, че там ходят много млади и готини хора, самият хор беше от хора на моята възраст - предимно момичета. Много хора след църква оставаха да се изповядват, но аз идвам от Южна България и при нас е като гърците- не се изповядваме, но реално при всеки свещенник може да се изповяда човек. Говоря за нормални хора, които ходихме там, не супер религиозни -всеки си имаше и свой живот. Мисля, че ще ти олекне, че ще успееш сам да си простиш и да си стъпиш на краката като разбереш, че всъщност Бог отдавна ти е простил, каквото и да си сторил - дава утеха. Често се четат също откъси за престъпления, за прошка - според празника. С течение на времето намерих там много приятели, с които сме прекарвали след църквата целия ден в разходки, ходехме на кафе, споделяхме си и така - всяка неделя бях там. Даде ми утеха, опитай.

Колкото писмото до полицая - напиши го ръчно на хартия. Не го пращай веднага. Напиши пак и пак.... Ако искаш един ден можеш да го пратиш. Аз мисля, че той ще се зарадва. Сигурно също се бори с омразата към теб, щом в съда не си се покаял, а и тогава да го беше сторил, нямаше да е искренно. Днес нищо не печелиш от покаянието. Мисля, че ще му отнемеш поне омразата - прошката е много важна за всеки. Ти виждаш какъв товар носиш, че не можеш да СИ простиш, камо ли той какъв товар носи. Може би е загубил работа или е напуснал след това, може би се чувства непълноценен, защото е загубил в боя срещу теб и не е успял да се защити -какъв полицай е... сигурно има също душевни терзания
Напиши такива писма и за близките си - родители примерно, които са били с теб през цялото време и са те подкрепяли. Също искай прошка.
Но това можеш да сториш като първо простиш на себе си.
Не подкрепям мнението, че трябва да бягаш от града едва ли не - ти няма от какво да бягаш вече. Явно имаш среда, дом, това ти е важно в момента. Бягането свърши. Ти си си излежал присъдата. Също не си сменяй името във фейсбука или където и да е, а направи ДОБРО име - ангажирай се за БЧК или друга организация. Можеш да предложиш на някой западнал храм да помогнеш с поддръжка и реконструкции ако си сръчен - познавам хора, които така много се успокояват. Физическа работа, мъжка работа ще ти помогне много, но си прав - не почвай на трудов договор такава работа, но доброволчески труд не е излишен никога. Можеш дори с общината да говориш дали имат нужда от доброволци - да боядисваш детски площадки да кажем, нещо такова. Защо не? Можеш и у дома да почнеш дребен ремонт да кажем ...изобщо намирай си задължително ХОБИТА.

Хората много се радват и около детските площадки има много позитивна енергия. Можеш също да помагаш на възрастни хора и така нататък. Дава утеха, но в никакъв случай не се затваряй у вас. От тази гледна точка работата ти е много полезна - свързана е с общуване с хора, много движение и нямаш време да се тормозиш.


Успех

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 20da198eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Здравейте, пиша тук да се похваля, тръгнах с едно прекрасно момиче и съм много влюбен в нея но тя не знае че съм бивш затворник. Нямах смелост да и го кажа, нямам и сега. Страх ме е да не си тръгне или техните да и забранят да се виждаме повче. Или да го научи от някой друг. Да и кажа ли или по добре да не рискувам на тоя етап?
Писмо не съм изпратил, няколко пъти сядам да пиша и нищо не излиза, а и мина време, незнам може би си търся оправдания. Даже не знам как да се обърна към него, към човдек който без малко не съм убил. Да почна с "господине“ или "помните ли ме" ми звучи тъпо. Искам да ми прости но ми е трудно да потърся прошка даже не знам как да си изразя извиненията.
Автора

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 0517d1459f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Аз бих направил така - ще свикни с нея и обществото, изградя доверие между себе си и нея и в един момент ще и кажа. След това ще я помоли да ми помогне, да напиша писмото.

Ако и на двамата не ви дойде идея за текст препоръчвам следното. В средата на листа напиши думата СЪЖАЛЯВАМ и отдолу вдясно на листа двете ти имена, датата и подпис.

Знам, че ще прозвучи грубо, но ако се изследваш за различните болести, които ги има из затворите и и покажеш, че не си болен от нито една, тя БИ ТРЯБВАЛО да приеме по-лесно новината, че си бил на топло.


Успех и пиши пак!
Предадеш ли се, губиш играта!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f641226d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Нр съм съглaснa с 40.
Бих риелa твоятa причинa дa си бил в зaтвор-не си убил, не си изнaсилил. Но не бих нито приелa, нито простилa дa не ми кaжaт нещо толковa ВAЖНО още в нaчaлото и по този нaчин ми отнемaт прaвото AЗ дa решa дaли продължaвaм с този човек.
И aвтомaтично бих си помислилa-мaнипулaтор, лъжец, винaги ще е тaкa, aбсурд дa бъдa с него. И зaтворът ще е нaй-мaлкият проблем.
Бъди честен с момичето СЕГA!
Тя имa прaво дa знaе и реши!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 03f8d7a6f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Леле, каква история! Пожелавам ти цялата сила на света да се справиш с лошите спомени, да промениш живота си към най-доброто (което правиш! ) и да си възвърнеш предишната увереност. Ние не те познаваме добре, знаем част от историята ти, но всички мислим, че си страхотен млад човек, който заслужава само най-хубавото от живота. Затова смятам, че щом ние - куп анонимни коментатори - те мислим за добро момче, то и твоето момиче няма да има проблем с твоето досие, не би трябвало. И все пак мисля, че е по-добре да не и казваш веднага, а да поизчакаш удобна възможност. Но недей да и го казваш на твърде късен етап. Когато и да и го кажеш, аз мисля, че ще те разбере. :)
Успех Авторе, пиши пак! Всичко ще бъде наред!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 08ad3678a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Аз пък не съжалявам автора и ще обясня защо! Автора има типично поведение на пандизчия, който е бил бабаит с полицая, нападнал го е, едва не го е убил, което ще рече че му е причинил сериозна телесна повреда, а сега се изкарва жертва и не може да се извини. А да го нападне е можел, можел е да го нападне и в съда. Да, бил е малък, предполагам надуто фитнес пишлеме и определено не е бил цвете за мирисане. Той дори съжалява че се е стопил в затвора и е изгубил масата си от мускули, които е използвал да нарани човек на реда! Това ли е добро момче? В момента какво прави, зарибява момиче, като не и казва тъмното си минало, не и оставя избор както споменаха други! А родителите на това момиче как ще се почувстват ако разберат че дъщеря им ходи с пандизчия и бияч!? Ако бях баща на момичето съжалявам, но щях да направя всичко да прекратя тази връзка! Както може би ще направи и нейния баща ако знае!

Възможно е момчето да се е променило, но не го показва с нищо, той е още толкова млад... иска да се върне във "форма" тоест отново да се пъчи с мускулите си и да си навлече същите неприятности! Абе момче, нормално е вашите да са вдигнали ръце от теб, защо не кажеш защо не те искат, защо ти отказват помощ? Какво още си правил, подозирам че имаш още изцепки! И сигурен ли си че си приключил с лошото поведение? И с алкохола? Ти си ДЛЪЖЕН да кажеш на това момиче всичко, до най-малката подробност! Включително и дали си минал тест за СПИН, представи си че си носител и го предадеш на нея? Представи си, че тези хора за които много бегло спомена, така между другото, че ти се заканват да се видите отвън си го изкарат и на нея когато излязат? Ти мислил ли си за тези неща, или само за себе си мислиш да си имаш гадже! Помисли сериозно, това което ти си преживял не трябва да застрашава и някой друг съвсем невинен! Нека и всички коментирали досега наистина да го подкрепим да напише извинителното писмо до полицая, това е много добра стъпка към Доброто, няма не мога, ако бях до теб щях да те вържа за стола ако трябва и да те държа докато не го напишеш! С твои думи, за да премахнеш тази вина от душата си и да докажеш че наистина си се променил. Ако искаш го постни тук, ще ти дадем съвет дали си се справил. Знам, че е трудно, много по-лесно е да извършиш белята, отколкото да се извиниш за нея, но покажи че можеш! Хайде и пиши пак! И още нещо-Никога и по Никакъв повод не се свързвай пак с бившите ти съкилийници колкото и да те търсят! Не оставяй да те завлекат надолу!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 3043f4c60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Не се прави на света вода ненапита! Изгони ли те най после бащата на момичето? Аз ако бях на негово място щях и бой да ти хвърля задето ги злепоставяш така! Беше с нея заради парите на техните нали признай си, и не се прави на много честен за да те съжаляват хората, защото не си толкова чист и бял!

 
  ...

...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f86c6dff1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Не се прави на света вода ненапита! Изгони ли те най после бащата на момичето? Аз ако бях на негово място щях и бой да ти хвърля задето ги злепоставяш така! Беше с нея заради парите на техните нали признай си, и не се прави на много честен за да те съжаляват хората, защото не си толкова чист и бял!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker