Защо сме тук? За какво живеем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо сме тук? За какво живеем?
преди: 15 години, 11 месеца, прочетена 7783 пъти
МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ГОСПОД ? ЗАЩО СМЕ ТУК ? ЗА КАКВО ЖИВЕЕМ ? МОЛЯ КАЖЕТЕ СИ МНЕНИЕТО АКО ИМАТЕ ТАКОВА :Р

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 11 месеца
hash: 252ff1973e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Какво мисля за господ? Че е най-важното нещо за човека. Без него просто няма как според мен.

Защо сме тук? Миии според мен сигурно господ се е чувствал самотен и ни е създал.

За какво живеем? това е просто философски въпрос :) емии можем мн да кажем по този въпрос, но ако гледаме от към религиозната страна. мисля че живеем за господ и за самите нас. Ако питаш защо пък за господ- ми цял живот служим на него (не всички) благодарим му, за всичко което ни е дал. И се опитваме да завършим успешно мисията която ни е дал, а на края за награда ще ни е рай'а където ще сме щастливи, и тук възниква и др. отговор...всичко това правим за самите нас...за да сме на по добро място в отвъдния живот.

А за хората които не вярват в господ - те пък просто и аз не знам за какво живеят- някой за семейството някой от няма и как :)
аз това мисля :)

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 7226151996
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   прочети Библията бе момче/момиче.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 526b6c5b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз лично вярвам в Господ! Мисля, че той съществува, че го има! Може би всички ние сме пратини на земята с някаква мисля с някаква цел или може да се каже и да се мъчим да плащаме за грешки на някой живяли преди нас? И аз нз за какво живеем просто защото трябва да живеем!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 3113070480
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Това е въпроса на въпросите и отговора на него се търси цял живот. И се търси не като си задаваме въпроси и чакаме да си отговорим а като го живеем мамка му и живот. Просто го живеем. А те отговорите сами идват когато трябва и на когото трябва ако имаш очи да видиш и уши да слушаш /надявам се че разбират всички/. Аиде успех.

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: 51189f7a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Въпросът "за какво живеем" е философски и индивидуален. Всеки човек живее по различна причина и с различна мисия.. Лично аз вече знам (или поне така си мисля де (: ) защо съм тук и къде отивам... (:

Относно Господ и божествата като цяло.. Лично аз не вярвам. Аз съм железен реалист и не мога да повярвам в нещо което не мога да видя, чуя или докосна.. За чудесата, които са се случвали в миналото... На мнение съм, че за всяко чудо си има научно обяснение...

поздрави: Поли (:

 
  ...


...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: b896cfbd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам, мисля, че всеки има някаква дадена мисия, с която да допринесе в този живот, има книги на тази тематика за прераждания и подобни неща, които си описал, потърси:)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: d80fff4e6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз вярвам в Господ. Вярвайте и вие!!!

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: b15030d892
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо живеем ли? По същата причина поради която живеят животните. Или по скоро заради нея. Хората ги е страх да умрат. Защо? Защото това вече е мислено от животинските ни прародители. Този инстинк така се е вкоренил в човека, че постоянно си търси причина за живеене. Пита се "Защо живея?" и когато стигне до отговора казва "Не. Трябва да има още нещо!". Но такова никога няма.

 
  ...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 9aa53926ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   О, Поли, (СПОРЕД МЕН) ти си единствения нормален човек писал в тази тема.

№1 - Вярваш в раЙ'А? И в отвъдния живот? Интересно...
И наистина ли смяташ, че човек, който не вярва в Господ няма за какво да живее?
Има хора, които живеят без да вярват в нещо, може би, измислено (Не го виждаме, не го чуваме - какво е тогава, как можем да разберем, че съществува? Или тук се намесват и вярата в слухове и разни такива?). Та тези хора, са тук за нещо друго, нещо истинско. Живеят заради тези, които живеят заради тях.

№4 - Мислиш, че сме пратИни тук, на Земята, за да изплащаме грешките на някой си там, случаен човек, живял преди нас? Е, това направо ме свали от стола...

А, за какво сме тук и за какво живеем... За да се учим. От грешките си, най - вече. Не мисля, че сме тук, за да служим на някого... и не мисля, че сме подчинени. Все пак това си е нашия живот, нали? Нима някой (намиращ се някъде из... нищото) може да го оправлява?
(Наясно съм, че всеки има право на мнение, но поне като изразявате вашето го аргументирайте...)

Знам, знам... закъсняла съм с една годинка. И все пак темата е интересна, странно че има само 9 (вече 10) коментара...
SFA

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 месеца
hash: f5060c81b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, интересна е тая тема. И аз като SFA едва сега я забелязвам. Според мен смисълът е да живееш като хедонист- т.е. да правиш това, което ти харесва. Ако си меркантилен- прави пари, ако си сексманиак- бъди с повече жени/мъже, ако си милосърден- занимавай се с благотворителност и т.н. Просто всеки трябва да си открие нещото, което му харесва и да го прави. И общо-взето да не пречи на другите и те да си живеят с кеф.

По въпроса за господ: според мен няма господ. А ако някога го е имало, то той отдавна е умрял. Ако пък е жив, излиза, че просто си седи там някъде и не му пука за нас. Значи, сътворил ни е и после ни е оставил сами да се оправяме. И ние едно се оправихме-войни, ядрени оръжия, масов геноцид, колонизиране - и оня отгоре е наблюдавал всичко това, без да си мръдне пръста?
Това не ми се връзва особено, затова предпочитам да мисля, че господ не съществува и никога не го е имало.

 
  ...

...
преди: 14 години, 10 месеца
hash: 294967c148
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №11 - Хубаво е да си хедонист. :) Поне знаеш, че всичко, което правиш е с желание, а не защото някой си там е казал, че трябва... или че ако не му се подчини ще "гориш в ада"... А аз лично не мога да вярвам в нещо, което не е доказано, че съществува.

И все пак всеки е свободен да вярва в каквото поиска - не сме хората, които могат да се налагат, но дай поне да изразяваме мнение :) ;)
SFA

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: a193f03d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   АВТОРА: БЛОГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА! Ето и мойто етоговри: Господ е всичко и навсякъде! Живеем за да еволюираме! ;)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 20f85437db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   И като еволюираме какво? Какво следва,защо да еволюираме, за къде, с каква цел...за да се избием ли? Както и става и както и ще става все повече за в бъдеще, за да тровим още повече планетата, която ни дава живот? Някой си мисли, че ще се осъзнаем ли, всички ли, брей, нещо не ми се вярва, пък и няма как, не става. Заложено ни е да сме егоисти-докато един разбира, че няма смисъл да си гаден и да прецакваш другите, за да си добре, веднага се намира друг, дето вика трябва да има прецакани, за да не си ти прецакания и да си добре...И няма спиране процеса...

Вървим само към разруха май, не вярвам да ни огрее нещо позитивно, няма как, светът се пренаселва, хората се нагаждат(изтарикатстват) все повече за сметка на другите и за сметка на природата,просто защото сме обикновени хора и нищо повече...Къде отидоха висшите идеали от едно време? Ами отидоха си с комунизма,т.е. всичко е било изкуствено, манипулиране на съзнанието, т.е. не те оставят да се развиеш докрай и да проявиш най-човешкото-егоизма, самодоволството,мързелуването, задоволяване на всякакви страсти, каквито се сети човек, само и само да се почувстваш добре.

Колко останаха тези,за които да четат, да обсъждат с трепет нещата от живота, да чакат с нетърпение срещи с хора, с които могат да общуват на по-възвишени теми, да не ги интересуват парите, лъскавите дрешки и коли и всичко там такова, съвсем обикновено облечени, съвсем обикновено миришещи, най-обикновени хорица, но с плам в очите... Еми няма, няма вече, няма и да има, изчезват...
В това се превръща света-едно лошо място за живот...

И за какво да живеем, има ли смисъл-всеки ден караници за това и онова в семейството, ми няма достатъчно пари, за да се направи това и това, търси се мизерен начин-компромис, който пък води до други мизерии и така в геометрична прогресия.Е докога,ми докато умрем, тогава защо да не умрем сега, за какво да живеем???Някой вярва ли,че може да се промени и променя ли се в действителност, ама честно да си признае...

Май нищо не можем да променим,което е най лошо-знаеш че ще стане много лошо и ще страдаш, но нищо не можеш да направиш и живееш с гадорията...Е какъв е смисълът-това те прави още по-злобен или пък още по- апатичен, все лоши неща. И какво правим сега-ще живеем ли???

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: cf473ad3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ще живеем :)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 0d12c8dae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Много от атеистите са добри хора и са направили много ДОБРИ неща. И тях ли ще накаже? Само защото не вярват в него? Но на вярващите ще прости, щото вярват в него. Така звучи. Отврат. Няма логика, няма смисъл, няма справедливост, няма бог. Измислица.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4a3b68d1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Съгласна съм с автора. :) :)

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 648b925d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   И аз съм на едно мнение с автора. Господ е навсякъде около и в нас, той е енергията, която задвижва онзи мускул - сърцето - да бие... Той е онази искра в нас, която вдъхва живот не само на тялото ни, но и на душата ни. Всяка частица от нас е вибрираща енергия, включително всяка наша мисъл и емоция. И именно затова сме на този свят - всеки със своите вибрации. Каква е целта на тези вибрации вече е над нашите възможности да осъзнаем, но щом има вибрации, значи има и промяна - и именно затова живеем. Промяната може не винаги да е напред и нагоре, но тогава се намесват онези странни обстоятелства наречени съдба. Господ ни дава условия за избори в живота, а какви избори правим си зависи изцяло от нас... И доста сходни ситуации могат да се повтарят безброй пъти, докато не направим правилните стъпки, което да ни изкачат на следващото стъпало. Така еволюираме - чрез решенията, които взимаме. И Бог не държи никого отговорен за постъпките му, а просто ни дава шансове да се поучим от грешките си и да ги преодолеем. Понякога човек може да остане на едно стъпало цял живот, но никой не може да каже какво следва след смъртта, може би следващото и следващото стъпало. Защото тези вибрации са обратното на покоя, те са движението, еволюцията, изграждането и надграждането. Докъде и докога - това не е в нашата компетенция. Но просто като усещане - в ума ми винаги я е имало картината на нашата планета като една частица, като клетка от много по-голямото тяло на вселената - като в матрьошка. :) А самиете ние сме една цяла вселена за нашите клетки. Едновременно сме и гиганти и толкова миниатюрни, и всичко това съществува в такова перфектно съзвучие! Ето това винаги ме е изумявало - явно има някакъв замисъл, но ние не можем да разберем смисълът, не и докато не започнем да използваме мозъците си на 100%, а не такава ужасяващо малка част от тях, както е в момента... С две думи:

"13. АВТОРА: ... Господ е всичко и навсякъде! Живеем за да еволюираме! ;) "

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 5579ba17f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Геният Христо Ботев го е казал преди много години, но е актуално и днес...


О, мой боже, правий боже!

Не ти, що си в небесата,

а ти, що си в мене, боже -

мен в сърцето и в душата...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: aa70ec9993
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Бог е Този който ще ни спаси от всичко Аз лично вярвам в Бог и го обичам супер много.. ходя на църква.. гледам да спазвам неговите заповеди.. Живея само и еднствено за Него.. а ние сме тук за да може да помогнем на Бог за царството му на небесата.. :) сано отговорът ми д те удовлетвори

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: af2e55a987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От това което знам (прочел съм) за духовете и за задгробния живот според мен няма АД. В смисъл човек остава след смъртта си тук на земята защото например неможе да се раздели с нещо което много обича, или просто не е осъзнал че е умрял (има и такива,гледал съм по телевизията) Объркан е и когато незнае нещо което го вълнува, а много иска да узнае истината, той остава тук на земята и се опитва да намери отговора.И просто всякаш портала за отвъдното се отваря само за известно време - незнам (дни или седмици) но от теб зависи , ако си доволен и ако си осъзнал и ако всичко е ок отиваш :) абе сичко е странно много (а дали е вярно и по-точно как стоят нещата,като умрем ще разберем).И незнам кво толко съм разбрал за това какво е Карма, но съм разбрал това че следващия ти живот зависи от тоя живот който живееш сега.В смисъл ако сега крадеш много и обиждаш хората, верно че и в тоя живот си ти се връща ама малко така като предупреждение, и шанс да видиш какво е всъщност и да се поправиш навреме, но ако го не направиш и си продължиш така, то в следващия ти живот ти ще си добър напримерно обаче все ще те обират и ще те обиждат и така. Тъй че смисъла на живота е да поправяш грешките си докато е време и да се изграждаш като личност.Всичко това което ни се случва е с цел да ни изгради като по-добри хора и да станем наистина БУКВАЛНО ХОРА,а не цели да ни съсипе и унищожи. :) Тъй че недейте да се мразите, уважавайте всичко и всеки и бъдете добри един към друг помагайте си и просто целете се да бъдете добри в живота колкото се може повече, а също така недейте да съжалявате за нищо (за грешките най вече) тъй като човек се учи като греши и колкото повече грешки човек е допуснал в живота си, толкова по-добре ще възпита децата си , внуците си и т.н.
Това е моето разбиране за живота,естестено само много малка част, но немога да споделя всичко накуп, защото все пак всеки ден човек научава нещо ново-и за живота и за любовта и т.н. и се изгражда и става по-добра личност. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker