Твърде заети ли сме да общуваме? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Твърде заети ли сме да общуваме?
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 2651 пъти
В момента гледам по "НОВА" за някъкви китайци дето уреждат срещи между децата защото те били много заети. Един 70-годишен дядо търсеше приятелка за 35 годишния му син...

И се замислих защо колкото повече се развиват средствата за комуникация толкова по самотни ставаме? Слушам истории на хора по възрастни от мен които помнят само домашен телефон и компютър "Правец 8" и поне като ги слушам маи са жиевли по пълноценно от нас - днешните млади.

Днес "скаип" ми дава възможност да говоря с хора от другата страна на земята, мобилния ми телефон има покритие от морския бряг до връх Мусала, стотици сайтове за запознанства, социални мрежи но все пак имам чувството че изпускам нещо...

Всяка вечер съм пред компютъра и си пиша по скайп със съседа от горе, чувам се с приятели но не ги виждам със седмици... Не изместват ли технологиите "живия контакт" - очи в очи?

С интернет света се превърна в "едно голямо село" но това море от средства за комуникация не ни ли изолира вместо да ни свързва? Не ни ли вреди повече от колкото ни помага? Не обсебва ли живота ни...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 7bc074de6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да за съжаление е така. Постепенно заменяме реалното общуване с виртуално, някои дори престават да правят секс заедно, а поотделно като се гледат и се самозадоволяват! Мисля, че зависи от всеки в какъв свят ще живее. Малко повече инициативност, малко повече смелост и желание да излезеш от общоприетото и можеш реално да си сред ховрата, сред природата и да докосваш нещата, които в мрежата няма как да направиш. Важното е да осъзнаем проблема, защото много хора за съжаление не го разбират и направо се пристрастяват, което в последно време се нарежда до най-големите зависимости.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: d805ca4146
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно така е, за съжаление... :(

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 14698d1400
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Обсебва живота ни този интернет, със сигурност! Но няма как, технологиите се развиват, а заедно с тях и ние самите. Такива с времената. Ако се бяхме родили преди 50 години, навярно щяхме да бъдем съвсем други хора, поне що се отнася до отношението ни към света.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fb960faef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   спокойно, всичко ще се промени

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 86db9de10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Наистина изпускате, и то страшно много, но човек трябва да е живял и в двата свята за да го разбере. Съвременните средства за комуникация са измислени като ПРОДЪЛЖЕНИЕ на истинското, живото общуване, а не като негов ЗАМЕСТИТЕЛ. Общуването не е само размяна на звуци, думи и снимки, то е нещо много повече - обмяна на енергии, споделени съвместни преживявания, формиране на временно колективно съзнание, ако щете.
Спомням си като бяхме деца край реката си имахме" индианско място" - когато отивахме там да играем" наистина" ставахме индианци - светът около нас сякаш се променяше и оживяваха отдавна забравени времена... Кога и къде се случва това при съвременното общуване? Само в малка група много тесни съмишленици, събрани и вдъхновени от някаква вълнуваща идея, и то задължително - на живо.
Какъв е смисъла да общуваш, когато можеш и искаш да излъжеш? Да скриеш годините си, социалното си положение... Да се изкараш такъв, какъвто не си, и да се порадваш на внимание, което всъщност не заслужаваш... Докато не разбереш коя е другата страна, тази която ти се" радва" - също толкова лицемерна и комплексирана като тебе - също общуваща с намерението да надцака ближния. И тогава какво - просто затваряш страницата и започваш отново с друг, докато те" разкрият" ... Смешна и жалка история.
Приятелите от детство са ми приятели и до днес - не че имаме нещо много общо в живота, не че сме красавци и красавици, и не защото движим общи дела, а защото сме си запазили изградените тогава умения да общуваме и комуникираме. Телефоните и скйповете ги използваме за да си" чукваме срещи" , а не за да" общуваме" и да си изливаме душата чрез тях. Заинтересува ли те някой или нещо - спри, предложи му да се срещнете, отдели му от времето и емоциите си, укроти за момент тази вечна" заетост" , този неистов бяг към небитието. Защото" заетостта" е липса на желание за общуване, " лесно извинение" , нежелание да се положат минимални усилия... Истинското общуване не винаги е приятно, не винаги е забавно, не винаги можеш да го прекратиш когато ти скимне... . затова и е Истинско.

Ray

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6bf6e48ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Твърде заети - не, но твърде измързеливени - да. Мързелът движи прогреса, по-лесно е седейки да комуникираш със съседа, отколкото да пиете по едно и да си поговорите очи в очи. Комуникациите създадоха застоялия живот с всичките му последствия и отчуждиха хората, а гугъл далеч не е всичко - от най-обикновени говедари по планините усвоих житейски опит и философия, простички и достатъчни за нормален живот. Налице е нещо като робство и зависимост от комуникациите, но кой както си го направи. Компютър използвам колкото е необходимо; по телевизията следя само качествени филми - игрални и документални; откакто махнах стационарния телефон се отървах от безкрайните часове разговори с близки и познати от чужбина - за тях струва стотинки, но за мен часове едно и също; мобилният звъни рядко, така научих всички и не ме е грижа кой колко безплатни минути има, да си ги харчи другаде. Верно е, че навремето Правец 8 беше лукс, а за телефон се чакаше с години, но наистина имахме живото общуване и човешки взаимоотношения, без да се крием анонимно в сайтове и да се чудим какво да си кажем по телефона, но реалността вече е друга.
Мечо Пух

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker