Не му се учи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не му се учи
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1296 пъти
Синът ми е на 15, 9 клас. От 3-ти клас учи с частен учител. А колко учители сме сменили, бедна ви е фантазията. Мързи го да учи и това е. Сам си го казва, че ученето му е тъпо. Всичко сме пробвали - и награди, ако слуша учителите, и наказания с TV и интернет. Абсолютно нищо не помага, мазол ми излезе на езика. Преди да дойде учителя с баща му му казваме да слуша, да внимава, заплашваме го, но нищо не помага. Той се съгласява, но като дойде учителят, започва да си играе на телефона, да не пише, изтървава си химикалката и я търси 3 часа, и най-спокойно си казва, че го мързи да учи. В училище пък се лигави с приятелките му, хили се в часовете, замеря децата с химикали или им взима нещата. Той от малък си е такъв. Единствено госпожата по рисуване не ми се е оплакала, дори го хвали, че участва в конкурси и помага на съучениците му. Не зная вече какво да правя... с татко му сме полудели. От дете все се оплакват от него. Страх ме е, че учителите ще започнат да се заяждат с него и умишлено ще го тормозят, защото пак ще е за оплакване...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4ff9197167
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На прав път е момчето ви госпожо! Детето ви вероятно е роден за дизайнер или нещо свързано с рисуване. Уверявам ви! И аз бях същия и не се поддадох на родителските тъпотии за ученето. Сега съм успешен в професията ми. Ако бях станал зубър и влязъл в рамките на образованието сега щях да работя за 400лв и да се оплаквам.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7a58e0ad90
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Покажете му кои е шефа вкъщи. Не трябва да се държи така, всеки си има задължения, лишете го от джобни тогава.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 179eda4692
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Вие (ти и мъжа ти) според мен от одавна сте сбъркали с подхода си към него. Много деца намразват ученето още от малки, защото родителите им изискват от тях да са отличници по всички предметни. НА СИЛА РАБОТА НЕ СТАВА! СТИГА С ТЕЗИ НАСИЛСТВЕНИ ЧАСТНИ УРОЦИ, защото са БЕЗСМИСЛЕНИ !
Според мен трябва да престанете да го натискате вече, защото сина ви така само се затормозява и накрая ще изпадне в пълна апатия към живота като цяло! Приемете и разберете, че сина ви няма да стане академик! И сигурно няма да стане адвокат или счетоводител или инженер. Но това изобщо не означава, че е тъп! И че няма шансове да просперира! Може би го влекат изкуствата, което изобщо не е лошо в днешно време. Може би за него ще е добре да се занимава с някоя творческа дейност, примерно с дизайн - НО ДИЗАЙН НА КАКВО ТОЧНО ТРЯБВА ТОЙ САМ ДА СИ РЕШИ!
Питайте го: с какво искаш да се занимаваш, или по - конкретно ОТ КАКВО СМЯТАШ ДА ПРАВИШ ПАРИ СЛЕД 12 КЛАС ? И пак поватарям - спрете с тези частни уроци - само си хвърляте парите на вятъра, освен че му хабите нервите на сина ви за няма нищо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 38c4656f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами трудно е с момчета в пубртета. Единствената ви надежда е, че след като стане пълнолетен сам ще се стегне и ще започне да се занимава с това, което му е интересно. Даже ми се струва, че той напук на вашите усилия не се интересува от нищо. Заложете на рисуването щом има интерес. Може да стане графичен дизайнер, архотект или художник.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e003220c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най-добрия пример е, ако види че родителите му учат.
Децата усещат, когато някой им казва: не яж шоколад, а самия той го прави. Без двойни стандарти.
Няма нужда от частни учители. Материала не е сложен.. оставете го да излиза с приятели, да се забавлява. И аз в училище съм учила предимно когато е имало контролни.. и все добри оценки съм имала, без някой да ме следи какво правя. Не е нужно да си прехвърляте амбициитв към детето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker