Какво означават тези сънища? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво означават тези сънища?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1750 пъти
Здравейте! Преди около година-две започнах да сънувам разни сънища. На пръв поглед те бяха напълно различни - различни места, различни хора, различни сюжети и т. н. Не им обръщах внимание. Но постепенно започнах да осъзнавам, че мотива в тези сънища е един и същ - някой ме гони, а аз бягам. Отново не обърнах особено внимание. Напоследък, през последните месеци, тези сънища са почти всяка нощ, а на моменти са си направо всяка нощ. Сънувам как някой ме преследва, а аз бягам.

Сънувал съм кой ли не да ме преследва - майка ми, баба ми, дядо ми, извънземни, духове, непознати, чудовища, котката ми, разни кучета, змии, паяци и всякакви буболечки, старци, клошари, цигани и т. н.... Това, ако беше веднъж, два или три пъти... Но това е почти всяка нощ напоследък. И вече не смятам, че е случайно. Но се чудя какво може да означава. Дали подсъзнанието ми не се опитва да ми каже нещо?

Вчера, например, сънувах, че в нас има някакво чудовище, което ме преследваше. За да се отърва от него, аз трябваше да изтъркам някакви билети от лотарията!? Онази вечер някакъв тип ме преследваше и накрая ме удари с някакво желязо толкова силно, че се събудих и подскочих в леглото си. Преди седмица сънувах, че откраднах някакви лакомства от едно дете, а след това разни типове ме подгониха да ми ги вземат. Преди две-три вечери сънувах, че стар познат, който не съм виждал от много години, ме гони с нож да ме наръга по някакви улици и блокове. Преди две седмици сънувах, че съм на гости на баба ми и там ме подгони някакъв дух, като от тия във филмите на ужасите. Аз започнах да чета молитви и да пръскам със светена вода(в съня си, разбира се). Преди два-три месеца сънувах, че семейството ми ме гони да ме убие. И т. н., и т. н.

Най-интересното е, че сънищата са толкова ярки, че ги помня доста време след това. Случвало ми се е да сънувам, че някой ме гони да ме убие в различни сънища в една и съща нощ. На моменти дори се отказвам да спя. Има и моменти, в които се събуждам разтревожен без да помня какво съм сънувал(явно пак нещо гадно).

Различни сюжети, различни персонажи и места. Ядрото е едно и също - нещо ме преследва, аз бягам и знам, че трябва да се спася. Странното е, че напоследък започнах да изпитвам и същата тревога, когато съм буден. Все едно има нещо, което е някъде навън и ме търси ден и нощ, за да ме убие. Заспивам доста късно и често гледам през прозореца пустите улици пред дома ми. Дали нещо не ме дебне някъде долу(знам, че звучи смешно, но така го чувствам)?

Винаги съм имал чувството, че воювам със себе си. Преди години ходих по психолози и психиатри, а в крайна сметка се оказа, че имам смесено тревожно-депресивно разстройство, за което пиех лекарства. Нещата отшумяха уж. Но през последните вече близо две години всичко почва да се връща. Пак започнах антидепресанти, но не усещам никакъв ефект. Виждам как хората около мен напредват, правят различни неща. Аз карах различни курсове, започнах висше в университет, в момента си търся и работа(имам доста добра оферта), но като цяло се чувствам зле. Всичко това ме изморява много, а има дни, в които едвам ставам от леглото. Все едно преследвам нещо, което не мога да догоня, така се чувствам. Нямам и приятелка... Няма да ви казвам и колко отслабнах(и продължавам да слабея) през последните две години...

Напоследък имам чувството, че каквото и да правя, сякаш всичко е загубено. Искам да работя, искам да уча, искам да се развивам... , но в същото време нямам желание, колкото и смешно да звучи. Просто нищо не ми се получава... Всичко правя насила. Имам чувството, че всичко се разпада. Винаги съм се борел със импулса да се самоунищожа - да се самоубия, да се пропия, да се хвана с дрога и т. н. Напоследък имам чувството, че губя тая война. Поне аз така си обяснявам сънищата. Сякаш времето ми да се спася изтича.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 5d0eaf75a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сънищата ти са явен знак, че имаш някакъв проблем наяве и го отбягваш. Искат да ти покажат, че трябва да се изправиш срещу този проблем. Някои бягства в сънищата символизират и избавление. В крайна сметка сънищата ти показват, че е дошло времето да се изправиш срещу някакъв долгогодишен проблем или тревога

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2405700de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В психологията Фройд описва определени подсъзнателно защитни механизми. Единия от тях е определен като "изтласкване" което той определя като мотивирано селективно забравяне: то е загуба, чиято цел е селективно да елиминира от съзнанието спомени или свързани асоциации, които карат човека да преживява конфликт или стрес. Второ, изтласканият материал не е загубен, а по-скоро е съхранен в безсъзнателното.
Може би за да разбереш защо някой "те гони" трябва да помислиш какво подтискаш. Помисли дали отбягваш нещо. Може да не е човек ами случка/ситуация, която чрез различни сънища да се "връща" при теб.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ab5353071e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Повечето сънища нямат никакво значение. Значение имат само тези, които вещаят нещо. Има наистина такива които се сбъдват, но те се различават от другите, защото са много ясни и в тях няма фантастичен сюжет или нещо абсурдно. Често вещаят нещо лошо също. Но твоите не личи да са такива. Аз съм сънувал такива, но те обикновено са диалози с някой, които по-късно преживявам наяве. Никога не съм сънувал някой да ме гони и после да ми се случи

Аз също сънувам често напоследък, но това е защото смених държавата, след това дори апартамента. Колкото по-интензивен живот водим, толкова повече сънуваме. поне така си мисля.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker