Зависта,злобата и лецемерието - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Зависта,злобата и лецемерието
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2258 пъти
Бих желала, да чуя мнения, възгледи за това. Да изкажете, гледната си точка, за злобните хора, лицемерните. Сигурна съм, че под една или друга форма сте се срещали с такива хора. Тези които ви се усмихват мазно и ви хранят зад гърба. За мен откровената злоба е по-добре, отколкото лицемерната доброта.
Ако желаете изкажете случка, ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 51b0e7988e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ситуации колкото щеш, но моят съвет е да не се връзваш. Не можеш да промениш никой злобар или лицемер, колкото и да се опитваш. Просто игнорирай такива хора.

Аз съм съгласен, че злобните, но откровени хора се отсяват по-лесно, защото веднага показват рогата си, докато за лицемерите трябва време, но рано или късно и лицемерите се издават волно или неволно.

Веднага давам пример, баща ми има една първа братовчедка, прекрасен човек, но брат й е отвратителен лицемер. Веднъж ме покани уж на гости, но целта му беше да му обясня как се ходи на студентска бригада в САЩ за сина му. Лошо няма, започнах да му разказвам аз каквото знам и по някое време дойде някакъв негов познат, тоест мина близо до двора му. И този лицемер, едва ли не го молеше да влезел, да пиели по една ракия. Човекът влезе, нашият се радва, тупа го по рамото, предлага му ракия, салата, кюфтета и на няколко пъти го задържа да не си ходи. След около 2 часа, все пак човекът си тръгна. И лицемерчето казва "Ей егати тъпият досадник! Няма да се сети да се разкара, ше му е.. мамата и тъпанар! " и други подобни цветисти епитети. Аз бях шаш. Викам си, ми сега какво ще каже за мен? ! Нито си довърших бирата, нито останах дълго след това и практически не общувам повече с него.

Но, ето че колкото и да се крие и усмихва, лицемерният простак си остава простак и пак се издаде. В много други ситуации, просто други познати, приятели или колеги са ме предупреждавали за хора - Не общувай с този, знаеш ли какъв е лицемер, постоянно говори зад гърба на хората. Така че, елиминирането от обкръжението на скритите и откритите злобари не е невъзможно.

За завистта, какво да ти кажа, тя е много разпространена също, но и неизбежна. Просто когато се изявиш повече от другите или имаш нещо, което те нямат, винаги ще се намери някой който да ти завиди. Най-много са ми смешни тези, които дори са готови да лъжат само и само да се изкарат по-велики от този, на когото завиждат.

Ето ти един забавен пример от миналото лято. Говорим с една баба за квартира за наша приятелка и тя пита какво работи. Аз казвам, че е преводачка от английски и френски на български език. Но, това не беше хвалба колко езици знае, а просто обяснение какво работи. Бабата, обаче вече сметнала на ум колко езика говори друг човек, а как така някой ще е повече от нея и ще знае повече езици и затова веднага изръси полузлобно, полузавистливо - и аз говоря три езика! Английски, немски и руски и съм била управителка на хотел на Златни пясъци! Ние с жена ми - ами добре, чудесно! Макар че наистина не знаехме защо го каза това, нямаше съревнование кой колко езика говори. В този момент, обаче се появи някаква рускиня и пита дали тази улица води до плажа. Елементарно, дори с моя разговорен руски можех да отговоря без проблеми, но реших да оставя на бабата полиглотка шанс. И какво се оказа, бабата с три езика, между които и руски, като започна да пелтечи и заеква - ъъъъ, ето ъъъ, ако ъъъ если ъъъ ходите в дясно и показва с ръка, а рускинята - право? Бабата - да, да право. Защото на руски дясно е право. Рускинята си тръгна, а бабата гузно смутолеви - аз съм го позабравила малко руският, защото повече на английски и немски общувам с летовниците. Ние с жена ми се спогледахме, едва не прихнахме в бурен смях. Решихме да не проверяваме английския и немския на бабата полиглотка, че и там да не стане засечка. Но, ето пример на откровена завист и глупост. Защо трябва да лъжеш непознати хора колко много знаеш? Но, това е положението.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 95244f5492
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Абе нещата са малко... "совите не са това което са".
Принципно и аз съм на твоето мнение, обаче се оказва че нарочените лицемери, всъщност не възприемат поведението си като такова, но пък на нас ни изглежда така. Не че няма и от тая порода, но са доста по малко всъщност. Имам такъв колега, с който сме по цял ден заедно и в началото много му се дразнех. В последстиве осъзнах, че е просто човек, който обича да угодничи, да не се конфронтира с никого и затова си изразява истинското мнение, в отсъствието на обекта на мислите му. На пръв поглед е лицемерно, но май не е точно така. Просто няма дупе да си изразява открито мислите, възпитан е да се държи добре. Което всъщност е печелившото поведение, защото ти казваш че предпочиташ открито да ти каже какво мисли в очите, принципно и аз и всеки който попиташ, но реално няма да го уважаваш повече за това, напротив, със сигурност ще си промениш отношението, докато ако "лицемерничи", не е сигурно че ще го хванеш. Повечето хора всъщност са така. Всеки много цени истината, докато не се сблъска със мнението на някой и това не го отблъсне от него. Хората сме адски различни и тълкуваме едно нещо по стотици начини. Угодниченето е универсално работещо поведение, нещо което обаче не е за мен и съм болезнено откровен, за което си и патя.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 40c3278fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нито едното нито другото е приятно. Особено откровената злоба. Това може да разкаже играта на човек...

Много нерви съм похабил по прости хора и продължавам да го правя. И разбира се съжалявам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6b869ea33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако искаш да ги изпиташ на своя гръб тези три качества, трябва да отидеш в западните държави.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3641260b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами, на работа има една колежка, която постоянно ме пита как поддържам косата и кожата си толкова хубави... След като се поопознахме това "възхищение" премина в лека завист и тя вече ме отбягва като се опитва да си купи като моите червила, същите цветове, купува си като моите обувки и сега се опитва да си направи прическа като моята. Сутрин не ме поздравява и постоянно гледа лошо и е намусена.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e5d00c4898
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това са хора, които имат проблеми самите те. Нищо външно, като агресия не е свързано с обекта на агресия, а с този който го прави поради негови си проблеми. На такива хора не трябва да се обръща внимание и да не се взима мнението им насериозно. Това са тъжни, болни хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 702f8f9eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защо изобщо се занимаваш с това, с тази тема и с тези хора? Хората са различни. Добри, лоши, лицемерни и откровени... Не може всички да са еднакви и да са ангели. Вместо да се занимаваш с напразни теми, реши как ще се защитиш от такива хора. Примерно-избягвай ги. Когато някой е мил с теб си омай едно наум. Когато някой те ласкае не му вярвай напълно и не му се доверявай и пр. Има една поговорка-злото винаги се представя за добро. Просто бъди бдителна.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 702f8f9eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И да-гледай хората какво вършат, а не какво говорят. Гледай действията им.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c19daf6adf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мнението ми - Не ги приемам за хора. По-добре но томисля за тях, като децата от домовете за умственоизостанали. Повредени неща, на които не можеш да се сърдиш, но можеш да игнорираш. Имахме такъв съученик - олицетворението на злабота и лицемерието. Последните две години от гимназията никой не му казваше здравей. Ако се опитваше да се включи в разговор го играе орирахме или се. естихме на друго място. И так бяха всички от випуска.
Просто клюките, лъжите, униженията и кавгите дойдоха в много на всички. Лъжеше момчета, че приятелките им са бременни, лъжеше хора за домашни. Бях болен, обадих му се, да го попитам какви са ни домашните, той ми отговори, че нямаме такива. Не ми спомена, че имаме и контролни, а си беше подготвил всички домашни и изкара 6 на въпрос като контролно, което ще рече, че е знаел много добре. Един път започна да подсказва на други ученици. Подсказа им грешни неща и ги убеди, че верните им знания са грешни. Нашият човек изкара 6ца, а те двойки. После се оказа, че имал пищови. На другото контролно издаде седящия до него ученик, че преписвал от "записките му".
В един момент на всички ни копна и го игнорирахме. Дори по абитуриентските събирания не го викахме. Това получаваш, ако си злобно и завистливо нещастнипе. Последно чух, че се е променил и ще се радвам, ако е така.
Та това ми е мнението за тези хора - не стават за нищо и светът е по-добре без тях.
Но има и още нещо - Не бъркайте добрите обноски с лицемерие. Това, че някой ви пожелава добър ден и се държи добре с вас, не означава, че същият е длъжен да ви изпълнява желанията или да ви бъде емоционалното кошче, за вашите проблеми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2ddbccb23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   В гимназията имах подобна „приятелка”, която всъщност се преструваше на такава, за да си вдигне успеха - понякога съм и развивала темите за класното, защото тя и едно изречение не можеше да напише. По БЕЛ г-жата винаги я местеше на друг чин, за да не и помагам, класната също, като я премести на едно контролно по биология на друго място другия край на стаята -тогава изкара 3, а аз 6. Един път 10 клас правихме контролно по химия аз се бях се съсредоточила, а тя ме ръчкаше през 2 мин. да и подскажа. Тогава ми кипна и и казах да се оправя сама и тя цяла седмица ми се цупи. И други хора от класа ми казваха очевидното, за което си затварях очите. След завършването пътищата ни се разделиха и в университета намерих по -свястна приятелка. Днес съжалявам, че по-рано не я разкарах от живота си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker