Тормозът от злобен и нагъл съсед и осъзнаването на беззаконието. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тормозът от злобен и нагъл съсед и осъзнаването на беззаконието.
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 4039 пъти
Писах за това, но все още оправия няма. Под нас се нанесе един циганин на квартира, който от една година блъска, стърже нещо и вика по цяла нощ. Размята мебели или не знам и аз, говоря за продължително и демонстративно тряскане от, което буквално ми вибрира под краката, а мозакът ми става на пюре. Не съм спал от цяла година. Като умрял съм. Вече ми писна.
Всичко започна още в началото като се нанесе и започнаха да викат приятели и правеха купони. Баща ми им прави забележка 100 пъти, но те не знаят правилата за ред. Мислят си, че блока е техен. Обясняваш им че от 22:00 до 08:00 нямат право да вдигат шум по закон, а той точно това прави. Спряха с купоните, но започна всеки ден да стърже и да блъска, за да не спим. Първо не можехме да повярваме че е той, защото е под нас а се тресе всичко и си мислим, че е от някъде другаде, но започна и да се качва по цял ден да се кара, че сме го будели в 11:30 през деня с прахосмукачката и за най-малкия шум, да изпуснеш нещо и тн., се качва или псува отдолу. Тропа цяла нощ, а после спи цял ден. Явно е безработен. Почти е чисто черен, 30 годишен някъде и напомпан.
Викаме полиция, те си изгасят и не ги пускат вътре и така полицаите не могат да им направят нищо. Казват, че не ги ли пуснат да влязат нямат право на нищо. Полицаите имат по-малко права от нас. Питаме в общината можем ли да напишем жалба, ми не, защото не можеш да докажеш, че вдига шум понеже не се знаело откъде примерно. и такива работи.
Другият проблем е, че само ние сме им преки съседи. До тях не живее никой, а всички останали съседи са 80-90 годишни жени, които не чуват. Само на 4-ти етаж има млади хора, но те явно не го чуват.
Собствениците на апартамента са в чужбина и нямаме връзка с тях.
Та какво да правим. Много искам да го пребия, но така аз ще загазя после. Ще викне останалите цигани да не направят развалина и край или ще имам досие. А аз започна ли го, няма да мога да спра, защото съм му набрал адски много. Вече е повече от година. Играе си с нервите и психиката ми, а това влияе и на здравето. След като няма полза от полиция, община и собственици остава само саморазправа. КАКВО ДА ПРАВЯ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: e42f970ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   В почти същото положение сме и ние, само че са в къща под блока ни.
Търпим ги от няколко години и оправия няма. Правят си купони със силна музика, викане по цели нощи, без грам да се съобразяват, че цял квартал не спи заради тях. Лятото затваряме врати и прозорци, слагаме си тапи за уши и пак се чува. Викали сме няколко пъти полиция и ефект никакъв. Като си тръгнат полицаите и те си продължават. Намразих си дома заради тях, но нямаме вариант да се изнесем. Това е жив тормоз, ужасно е и те разбирам много добре.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6e4c1ce4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Явно не можете да се разберете като хората и за това имаш два варианта - бягство и конфронтация. Бягството няма да го коментирам. Това са примитивни хора и когато се чувстват силни и безнаказани стават особено нагли. Има си определен начин за процедиране с тях. Първо наистина не е добре да отидеш и да го пребиеш - последствията са много, казваш че е напомпан, отделно може да събере една тумба цигани и да те смажат (имат силно развито чувство за взаимопомощ когато е нападнат някой от тях). Трябва да се действа по друг начин, но с достатъчно твърдост. Като за начало спрете да му пазите тишина през деня. Отвърни му със същия тормоз, но през деня. Купи си ако нямаш аудио уредба я пускай през деня на макс с някакъв здрав метъл, като преди това си приготви средства за защита - електрошок, лютив спрей, може и газов пистолет с някакви лютиви или сълзотворни патрони( имай предвид, че не трябва да го използваш в закрити помещения). Когато дойде да се разправя го изгони, ако почне да те заплашва или се опита да разбие вратата тогава викай полиция. В този случай полицаите имат доста повече правомощия, най-малкото е да го приберат за 24 часа. Просто трябва да го изкараш от жилището му. Най-важното е да не демонстрираш слабост пред него. Явно си в някой малък град, където няма много млади хора да се съберете повече хора да ги респектирате тази измет. Чувството за безнаказаност ги прави да са такива, иначе и сред тях има свестни хора, казвам го от опит. Пиши как се развиват нещата.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: adf67be6dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Събирате подписка от всички в блока и го гоните, консултирай се с адвокат, има си законови начини да го изгоните.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5f860b6947
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер3: От София съм, но такъв ми бил късмета. В блока има само бабички. Само аз се разправям. И слушам само метъл и то силно през деня ама на манго уредбата е много по-силна от колонките на компютъра ми и като я пусне се чува във всички стаи. Колко ли не сме го заплашвали, даже и с бой, ама той се амбицира повече даже. Цяла нощ да тропа и после да спи цял ден и да идва да се кара, че сме го събудили в 11:30 тоя безработен ленивец. Много е злобен и нагъл. Мислим, че е луд.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 40bb4039cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подаваш жалба срещу него в полицията. Ако няма ефект след такава жалба, събирате подписка със съседите и го гоните.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6e4c1ce4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Н3. съм. Няма да стане с колонките на компютъра. Купувай си уредба и дъни здраво метъл. Само, че в моментите когато манго спи. Ако дойде да те заплашва викай полиция тогава и пускай жалби. Провокирай го да те нападне, обаче си носи електрошок или спрей. Пусни му ток и го напръскай, пък после каквото дойде.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2d7eb7ba7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да не е някой негъртино? Казваш че е почти чисто черен значи ще е негър а не циганин. Ако е циганин значи е спал някъде в калта по улиците преди да се е нанесъл под вас. Виж го ти него през нощта няма да остави хората да спят. Следващия път като ви се разшуми отидете да му го нахакате здраво и викнете полиция да го арестуват.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 06f3794ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ти живееш над него, можеш да му тропаш винаги, когато пожелаеш. Имаш повече власт, мести мебели, ходи с токчета (нищо че си мъж), опускай предмети по пода, ритмично, през 15-20 минути. Знам, че ще се побъркаш, обаче ако го оставиш да не спи няколко дни би трябвало да се кротне през нощта. Ако се качва горе, не му отваряй. Викай всяка нощ полиция, така, че и на тях да им омръзне и да свършат нещо. Мисля че могат да му пишат акт и без да влизат. Пробвал ли си да ги викнеш първо у вас, да чуят, да се убедят и тогава да слязат долу.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker