Няколко въпроса... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Няколко въпроса...
преди: 15 години, 11 месеца, прочетена 2949 пъти
Безсмислено е и все пак го правя и на всичкото отгоре се надявам, че ще се намери някой, който да ме разбере, да ме посъветва…

Преди година нещо в живота ми се промени. Това ми повлия много отрицателно. Мисля, мисля, чета, ям, мисля и пак така… С няколко думи това е живота, който водя. Често пъти се връщам назад в спомените си, за да видя такава ли бях и преди, променила ли съм се, полудяла ли съм... чувствам се така все едно съм загубила паметта си… не мога да си спомня каква бях… и все пак стигам до извода, че винаги съм била такава, просто е имало как да се разсейвам и от време на време да избягам от мислите си.

Не, няма смисъл да пиша за себе си и да чакам вие да прецените… просто искам да видя какво мислите относно въпросите, които ще ви задам, така ще направя своята преценка.

Има ли смисъл човек, който не обича и не е обичан да живее? Човек, който няма приятели, няма близки, човек, който дори себе си не обича? Който не може да бъде щастлив, да се усмихва, да е доволен..който всеки ден се моли за смъртта си…Жив ли е този човек и има ли смисъл да живее, след като не иска дори да промени нещо… душата му да е мъртва, а тялото не… Има ли смисъл да живее?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 11 месеца
hash: cc04e4e212
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има смисъл защото всички тия неща може да ги промени и да бъдат обратно!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: f0798f31a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се предавай! Сега не обичаш и си мислиш, че не те обичат, но това ще се промени, просто трябва малко време! Относно приятелите на днешно време се намират все по-малко и по-малко приятели за това да се обичаш не го разбирам мисля, че всеки човек се обича! За щастието зависи какво разбираш под щастие и какво ще те направи доволен! Пак и мисля,че трябва да се вземеш в ръце и да промениш нещо за да живне душата ти! И НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА НЕ МИСЛИШ ПО ТОЗИ НАЧИН И ДА НЕ ГЛЕДАШ ТАКА НА ЖИВОТА!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: dcff2afc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   ОБИЧАЙ ЗА ДА ТЕ ОБИЧАТ !!!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 8bf3a2a7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Естествено, че има смисъл. Ти сама определяш живота си, така че постарай се да го промениш по някакъв начин. Успех и горе главата :)

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 427abebcfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Но той не иска да ги промени, тогава какъв е смисъла?

 
  ...


...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 6da43f92f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Животът не винаги е такъв, какъвто искаме да е. Може да нямаш близки, приятели, дори човек, който да те обича и да бъдеш обичан, но трябва ли да се предаваш?

Може би си единствения/единствената с такава съдба и именно заради това трябва да се пребориш. Животът е гаден да, но направи така, че всеки ден да правиш нещо, което да ти носи радост. Пожелавам ти успех и дано да намериш пътя. Целувки.:)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 7a2162c4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Винаги има смисъл. Стегни се!

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 4c59a91adc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ако попиташ някой на смъртно легло дали иска да живее какво мислиш, че ще ти отговори? Всеки ще ти каже, че ако може да върне времето назад ще се бори за любов, ще търси истински приятели, ще наранява, но и ще прощава, ще плаче, но и ще се смее, но само ако го има този шанс. Смъртта е единственото непоправимо нещо в човешкия живот. Всичко останало се поправя. Относно смисъла на живота, всеки го намира на различни места. Един печели пари, друг помага на стари хора, а трети просто се радва на порасналите си деца. Ти намери твоят. Научи се първо да обичаш себе си, защото иначе не можеш да обичаш другите.
Не мисли много за живото си, защото той се случва докато си мислиш за него.

 
  ...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 2e865ae6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има смисъл. Изпитал съм го. Пиши ако искаш spodeliane@abv.bg

 
  ... горе^
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 2e865ae6a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Живота ти го е дарил Господ. Затова никой няма право да се самоубива. Това е един от най-тежките грехове. Страданията, които Господ дава на хората ги дава за да оценят това, което имат.

 
  ...

...
преди: 15 години, 11 месеца
hash: 427abebcfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря за вниманието. Наистина нямам сили, знам, че няма смисъл да продължавам така, та аз не живея, това не е живот. Убивам се, но по много по болезнен начин. Хората искат да живеят, когато имат какво да губят, когото има нещо, за което да ги боли, за което да ги е грижа, за което да се борят. Аз нямам. Чувствам се провал на природата, та аз се ненавиждам, няма как да се обикна. Всеки ден, всяка секунда мисля, желая, да дойде момента, в който ще затворя очи, и няма да ме има, няма да чувствам, няма да ме боли, няма да плача… Не е ли едно и също дали ще го направиш или само ще го желаеш, не е ли еднакво голям греха?
от автора

 
  ...
преди: 15 години, 10 месеца
hash: fae9d37ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом още не си посегнала на живота си, значи все още има искрици живот, които да топлят сърцето ти. Приятелите и любовта понякога трябва да се търсят. Не се страхувай, изживей живота си. Той така или иначе все някога ще свърши. Няма смисъл да слагаш край преждевременно. Има нещо вярно в поговорката "Човек не знае какво му носи утрешния ден". На теб може да донесе любов и нови приятели. Недей да се затваряш в себе си и да се самоизтезаваш. Няма смисъл. Всичко е въпрос на мироглед и на желание за промяна. Ако искаш и се стараеш да промениш живота си, ще успееш. Ако няма с кого да се повеселиш отиди в някой клуб за танци- народни, латино. Намери хора с твоите интереси (защото предполагам че имаш такива:)

От начина по който говориш, съдя че си минала четиридесетте. Може и да не е така. Но ако празнотата в душата ти е свързана с годините, не го мисли. За всеки има място под слънцето, намери своето и му се радвай докато можеш. И не забравяй, че има хора които са много по-зле от теб. Аз лично познавам една жена, която изобщо не може да излиза от вкъщи, заради болест. Не е стара, интелигентна е. Не и е лесно, но въпреки това намира утеха в малките неща и продължава да живее. Не от страх от смъртта, а от любов към живота. И не знам как ще ти прозвучи, но...отиди до близкия храм и запали една свещичка. Пламъчето и ще сгрее сърцето ти. Всеки по някога чувства празнина и безсмислие в живота си. Пожелай да промениш живота си и да намериш щастието, което заслужаваш. Остави след себе си светла диря, а не безлични сълзи :)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 955b2d14ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пише ти едно момиче, което за крехката си въэраст вече има 2 опита за самоубийство зад гърба си така че мога да бъда напълно откровена. Ти не обичаш и не си обичана, защото не обичаш себе си, а няма по-убийствено това. Омразата която изпитваш към себе си те изяжда отвътре, убива те бавно докато не остане нищо и вече не знаеш имаш ли душа. Не знам... поне аз така се чувствам, но продължавам да живея, защото осъзнах че животът, който имаме е най-големият ни дар който имаме. Защото дори само от благодарност към родителите си ние сме длъжни въпреки всичко да му се радваме, нали за това са ни го дали. Сега и аз се чувствам като теб, една развалина и сама не мога да се позная, но ще се опитвам да се променя и ще търся смисъл. Направи го и ти. Нали знаеш че което не те убива те прави по-силен, а след като мине този период, защото това е просто етап от живота ти ти ще бъдеш по-силна от всякога.Може би трябва да се видиш и със психолог. Той може би ще ти помогне да се справиш. Ако все още си в същото състояние можеш да ми пишеш, бих си оставила скайпа. Бих искала да ти помогна ако мога, макар че на себе си не мога. Вярвай че след всяка буря изгрява слънце!!! :)

 
  ...
преди: 15 години, 2 месеца
hash: 36b642d50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Смисъл има, защото и аз мн пъти съм била, опитвала съм се да се натровя с хапчета и всякакви други глупости, била съм в ужасни състояния...и понеже съм мн емоционална всичко го преживявам повече отколкото трябва... но има смисъл да живееш. ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕШ! Защото рано или късне всичко ще стане малко по добре, никога идеално, винаги ще има още какво да се иска, но ако успееш всеки ден да се усмихваш, не защото трябва, а защото го искаш, значи има промяна..значи има неща който те карат да го правиш.Не се отказвай :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker