Омразата към политиците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Омразата към политиците
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1332 пъти
Искам да поговорим и да чуя мнения по една тема, която си е все така актуална. Това е темата за омразата към политиците, която е на мода според мен. Аз не мога да оправдавам политиците, имат вина за много неща, всеки знае това. Защитават личните си интереси, корупцията е много голяма. Не разпределят бюджета така че да има пари за пенсии и за заплати. Няма добра политика за да имаме стабилна икономика. Аз смятам все пак, че всеки, който е бил в политиката е направил каквото е могъл и колкото е могъл, колкото условията са му позволили. Млад човек съм и следя политическите събития и процеси. Критикуваме образованието, липсата на реализацията, някои хора винят политиците за безработицата, която има много широки причини. И бакалавърска, и магистърска степен имам. Разбрах какви усилия трябва да се полагат, за да се образоваш и след това да се реализираш. В чужбина сигурно има по-добро образование, щом много хора там се образоват. Отдавна си мисля за омразата към политици, която се излива къде ли не. И това ми стана ясно с годините и то е най-важно - реализация и добра заплата няма да имаш и грамотен няма да бъдеш, ако не полагаш усилия. Видях колко мързеливи са доста от моите състуденти и разбрах, че политиката няма такава вина, конкретно за нивото на образованието. Има магистратура, и в бакалавъра има специалности, които са на много високо ниво. Достатъчно са, но доста студенти (изключвам тези, на които им е трудно) нямат желание да учат. В гимназията също наблюдавах това. Ученици, които чакат друг да им свърши работата. Ромите изключвам, те са неграмотни, защото няма държавна политика, която да ги интегрира.

Не смятате ли, че с омразата към политиците се оправдаваме за собственото си бездействие и некомпетентност за много неща?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: a5c6d8503d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, не ти пожелавам да се сблъскваш със съдебната система, както аз. Имам горчивия опит. Като се сблъскаш с тази система ще разбереш, че не всичко в държавата ни е пеперудки и цветенца!
Пожелавам ти да узрееш и да си свалиш розовите очила...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: af4a883cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе първо тази "народна любов" към политици не е на мода, или ако е на мода тя модата продължава вече хилядолетия. В историята няма политици обичани от съвременниците си. Ако прочетеш малко вестници от преди 80 години ще видиш че и тогава политиците не са обичани. Докато през соца "обичта" е била под сурдинка.
Колкото до това което си забелязал в образованието можеш сам да си зададеш въпроса Как аджеба мързеливците са завършили средно и как са приети за висше? Нима е започнало да ги мързи да учат когато са станали на по 20г?
Можеш да се запиташ защо сега политиците промениха изпита в края на 7 клас да не е оценки а точки? За да не ги е срам че приемат в гимназия деца които не заслужават и тройка дори. Съвсем случайно лично имам наблюдение дъщерята на съседа. Ходим да ползваме зала на училището им за народни танци, преди три години бяха изкарали оценките им от матурите за 7 клас, на табло на стъклото на входа, съответно видях че въпросното момиче има 2 по мат на матурата. Ако щеш вярвай момичето беше прието в техникум по обществено хранене. И тъй като такива случаи взеха да зачестяват промениха оценяването на матурите в точки.
Как си се разбрал лично с учителя си да имаш оценка различна от 2 си е твоя работа, на матурите си оценяван с точки и задължително влизаш в техникум или гимназия, по същия начин изкарваш средно и накрая съвсем НЕ случайно попадаш във висше учебно заведение без да си научен да се трудиш над книгата. И изведнъж се явява нашия автор и казва ами то образователната система не е виновна че имам мързеливи колеги. Ами кой е допуснал да имаш мързеливи колеги бе авторе? Кой ги е допуснал да изкласят?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d6a2f5808a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Политиците не се различават от състудентите ти, които описваш - и те в болшинството са мързеливи, нямат желание да вършат работа за благото на народа, но в допълнение обслужват интересите на олигарси, престъпници и чужди държави. Първата им работа, когато бъдат избрани, е да си гласуват повишение на заплатите и няколкомесечните ваканции (още се чувстват ученици). Редовно кръшкат от работа и периодично вкарват абсурдно-малоумни и противообществени закони, които падат в съда. Партийният модел не може да създаде желаният от народа политик. Съзнанието на народа също не е на високо ниво. Лош матриал - и отгоре, и отдолу. Промяна може да има само с компетентна организация отгоре. Докато това стане, омразата към политиците ще е съвсем основателна и заслужена.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a6cc211403
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо да коментирам на но. 1. Хайде де, приятелю, и ти почваш да плюеш, без даже да си ни дал повече информация. Какво се е случило, какво си си изпратил? Много ви е удобно да храните някого, само щото било модерно. А гледни точки колкото искаш. Дай ние да отсъдим случая ти, а?

Автора е интелигентно момче и е много прав. Всички дето бяха двойкаджии в основното сега плюят най много. Първо бяха учителите виновни. После шапкарите. Сега политиците. Наистина ли не ги виждате. Големите мрънкачи с най-тъпите постове във фейсбук. За тези хора думите "аз съм виновен за положението си" и от мен зависи благополучието ми"ги няма. Ами драги господа, иска се малко себе-преценка за да имаме добър живот.
Причината? Ами родителите са ги разглезили. . После държавата ги глези и като настане момента да си вземат живота в ръце и да посрещнат трудностите, да понесат отговорност - те не могат. Те даже не разбират какво е това
Много от тях са неспособни да са паразити в собствената си държава и отиват да са паразити в друга държава. Закона за емиграцията.
Колкото до циганите.... Авторите, виж, и ти си паднал в капана. Нямаме нужда от държавна политика за да ги интегрираме. Държавната политика на западните държави е гнилоч. Интеграция не може да има. Шведите ли си интегрираха иранците, французите ли си интегрираха магребите или германците си интегрираха турците. Завземат им държавите и 5 пари не дават за тамошните ценности. Повечето турци даже немски не говорят. Като влязат в банката, жената там на турски им отвръща. Англичаните напуснаха ЕС заради това. Утопия е тази интеграция. Даже смея да твърдя, че ние най добре сме си интегрирали циганите измежду всички западни псевдо моралисти, колкото и бавно и болезнено да се случва.

Вижте, не казвам, че политиците са перфектни. Целта на живота е мъдростта. Да си мъдър се изисква интелигентност. Но твърде много интелигентност води до твърде много амбициозност, ако няма морално покритие. Самия факт, че някой иска да става политик говори за неговата амбиция. Т. Е. До нищо добро няма да води.
Политици с морал по света е имало малко, а в момента няма никой такъв. Тях ги убиват, щото те са само лицето на държавата, а хората които я управляват имат интереси. А за тези хора моралистите неудобни. Кенеди и Ганди са пример. Пак да кажа, мъдрите политици не искат да стават такива. Ганди е бил адвокат, станал е козар. Дошли са в селото да го молят да стане лидер. А ние избираме от каквото имаме на масата, щото всеки иска да е велик у нас. Как ми кажете българската мафия ще отиде да търси мъдри хора по селата? Ми те нали мъдрите хора ще им вземат хляба от устата и ще го дадат на хората.

Заключение. Положението в България не е толкова лошо. Имаме условия за развитие. Просто наистина българина още от комунизма е свикнал някой да му дава в устата и е по-удобно да плюеш политиците. А картинката е малко по-цветна и по-голяма

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a80a4c6ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   България има два основни проблема; Политиците и пътищата
Докато единия проблем лесно може да бъде решен с помощта на валяк, то какво може да се направи с дупките по пътищата - никой не знае.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 10eb946d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До коментар 4 - като всичко ти е наред е естествено да си живееш в своя илюзорен розов свят, а другите, чиито сестри са били зверски убити и застраховани преди това - кучета ги яли!!!
Чао и дано спиш спокойно...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3030db71af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   България има основен проблем-народът. Страхлив, неспособен да се бори за правата си, завистлив. Това е основният проблем на България. Политиците са такива, каквито ги избере народа. Те са олицетворение на народа.
Докато българите не се сдобият със смелост да се борят за правата си, докато мислят, че някоя чужда държава ще ги спасява (а чуждата държава си гони собствените си интереси и не й пука за българите), то и политиците ще са такива и в БГ ще се живее зле.
Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 47ea28ac36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   номер5, много сладко ти е изречението, ама защо си мисля, че ти си то хората, които само изречения могат да редят.
Иначе и аз не се кефя на политиците ни и политиците по принцип.
И номер2 и номер3 и номер4 казват верни неща. И автора също казва верни неща, но наистина нещата са много по - шарени отколкото автора си мисли.
Лично моите прогнози за България са, че ще почне да се оправя наистина към 2030-2040.
Тогава вече ще са се поизчистили вредните поколения... (както каза и номер3: сега е 'Лош матриал - и отгоре, и отдолу')

Относно образованието сега няма да се изказвам, защото вече не ме касае :) , а принципно мога доста да говоря за него.
Само ще кажа, че образованието от дълго време си е най - първо просто бизнес.
И. Политици и всякакви други хора с власт просто нямат никаква полза да преобладават добре образовани и мислещи хора - мислещия човек не желае да бъде поробван. Най - добре е да са простовати и да се задоволяват с малко.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 540aee2aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мога да кажа, че съм щастлив, млад и успял човек. Радвам с една живота, доходите ми са в пъти над средните за страната, а малката ни компания е на крачка от сериозен инвеститор. Дори и това да се провали, пак ще си остана адски добрия инженер, пак ще ми останат земите и инвестициите по-фондовете. Не съм успял до там, че да мога да живея луксозно без да се налага да положат и грам труд, но този момент наближава.
Та, на последния въпрос - Не, не смятам, че омразата ми е извинение, за некомпетентност и бездействие. Омразата ми се Кире и в това, че 95% от политиците които позволяват авам са мръсни далавераджии, които биха убили, и това го казвам съвсем честно, без капка съвест, само и само да има парички за нов апартамент, къща, кола и политическа власт. За целите си, те са готови да унищожат ВСИЧКО. Тези хора, които са сега на власт, както и доста преди тях, нямат нужда да градят и предпазват страната си.
Лесно е да се говори за некомпетентност и бездействие, когато си постигнал нещо от рано. И аз щях да говоря така, ако ми беше потръгнало още на 19 години. За съжаление не, когато даваш 100% от себе си, за да учиш, да работиш и да се развиваш, а в същото време, институциите, за които давам 25% от дохода си, после още по 20% надценка за всичко, което купя, които трябва да защитават интересите на народа си, са толкова скапани, че нито ти помагат, когато не ти плащат заплатата, нито, когато има корупция в университетите, нито, когато си болен. И това е благодарение на политиката.
И винаги се намира някой кадърен, да каже "А ти, какво направи за държавата си? " - Плащам си данъците, гласувам, но все избират другите, печеля балканиади по математика (уж да славят родината), протестирам против неправдите, но не знам, какво може да помогне. Проблеюът е, че и питащитв не знаят.

Проблемът е, че дори и да полагат усилия, дори и да си "грамотен", работлив и умен, е вероятно да се забил накъде за макс 1000 лева. Евала к реализация!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker