Смисъла на живота - болните и здравите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Смисъла на живота - болните и здравите
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 2422 пъти
Здравейте.
Искам да ви попитам за вас, какъв е смисъла на живота.
Огледайте се, кажете какво виждате?

Некакви младежи на по 13-14 години захапали цигарите и облекли некви дрехи на някои от които пише "De Puta Madre" и различни там глупости. Чудят се постоянно, къде да идат на кафе и как и откъде да земат пари за дискотека вдруги ден, и да се напият и т.н и т.н. знаете ги.

А ако се вгледате по-внимателно, може и да забележите, че има хора, които не са като всички или по-точно, като повечето от нас, в смисъл имат някакво заболяване още по рождение и т.н. И защо точно тези хора (те не са виновни че така са се родили) биват дискриминирани от другите (от здравите) и повечето от нас си мислим че те нямат смисъл да живеят. А ние здравите имаме ли някакъв смисъл при положение че сме се родили абсолютно здрави и за което трябва да сме щастливи и да си пазим здравето, но какво става?

Цигари, алкохол, безразборен секс, наркотици и секакви такива глупости, и излиза че не си пазим здравето и си мислим (говоря естествено за тези които ги правят тея глупости, защото не всички сме такива) и си мислим че имаме неква цел в живота или по-точно че има смисъл живота ни. Та нас ни мързи да изхвърлим боклука, и само и единствено гледаме къде да се напием напушим , къде-в кое кафе да заседнем за час-два, преди да идем у друго кафе и е такива неща , а когато дойде време за учене, ни мързи както винаги и има хора които и до 12 клас не са се ориентирали какво искат да работят и като цяло какво искат от живота. И смешното е че все ние не можем и все за нас е невъзможно...за нас физически и психически здравите!!!!!!

Ето наскоро гледах по телевизията за едно момиче което се е родила Хипофизно джудже и е 60-70 см. висока!! И тя е и с опасност за живота тъй като след като расте и гръбнака й се натоварва и там и правят на няколко месеца операции и слагат и подновяват някакви метални скоби на прешлените на гръбнака, за да не й се строши гръбнака!! А тя е 9 клас (вече може да е и 11, незнам) но в тях тя готви и иска да стане готвачка и казва:

"Аз като завърша училище, ще работя като готвачка, ще стана главна готвачка и след това, по-късно ще направя ресторант, в който ще предлагам най добрата храна!!"
И това забележете го казва момиче което е с опасност за живота и не се знае до колко години ще живее,отварят вратата на фурната за да се качи на нея и така да готви и дори на пръсти застава докато готви...мислите ли че наистина има шанс това момиче да бъде назначено за готвачка, като тя е само 60-70 сантиметра висока??!!!
НО тя вярва и желае да бъде готвачка и знае за какво живее и има цел в живота!!!!

А аз като ида на практика в едно заведение (и аз готвач) и гледам некви двама момче и момиче и те на практика в кухнята и си разглеждат телефончета, слушат си чалга и момчето неможе да бели картофи (хаха) а момичето (тъпа, дебела кифла) казва: аз такова няма да работя и за това, тук не искам да правя нищо. (ама не се замисля, че живота може да я преобърне на 360 градуса, да види зор и да си каже-за какво не учих, когато беше време??) И ми кажете защо ние здравите си разваляме здравето и пропадаме колкото се може повече и не учим, и все ни мързи и все за нас е невъзможно!! А вижте примера с момичето...направо като го гледах и се просълзих и се замислих, и осъзнах, че ние - които сме се родили нормални и нищо ни няма и трябва да се радваме дори , сме супер заблудени и тъпи и прости, а хора с увреждания имат мечти и цели в живота и знаят какво искат от живота въпреки че немогат да постигнат всичките си мечти, докато ние можем но, нали знаете-ЗА НАС Е НЕВЪЗМОЖНО !!! Немам думи направо! Излиза, че ние нормалните сме бавни, реално погледнато!!
Замислете се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 5f4e619e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Замислих се. И си напълно прав!

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6c460845bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Братле, ще бъда честен с теб. Не прочетох целия текст, който си написал, защото тези неща ги знам и са ми пределно ясно.

Може да се каже, че съм чувствителна натура и когато чета за на други хора заболяванията и гадния им живот го преживявам твърде вътрешно.

Това, което мога да те посъветвам е да се фокусираш върху твоя живот, ти и семейството ти да се добре. Мисля, че като мислиш за тия пишлегарчета само се товариш и привличаш негативна енергия. В живота трябва да си леко егоист. Цялата ни държава е такава. Какво може да направиш ти. Има и доста интелигетни и добри хора сред нас. Мисля, че трябва да обърнем внимание и на тях, а не винаги да търсим най-лошото.

Гледай си живота братле, защото е кратък. Винаги търси най-хубавото в един човек. От тези хора, който се възмощаваш ги дръж далеч от себе си и от мислите си.

Успех

тишо06

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: bdbcb16a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   възмущавам се от тия дет виждам секи ден и им чувам разговорите:
кога ше се напиеме бе, вчера неможах да са прибера, оня денка похарчих 50 лева, и т. н.
и некак си немоо ги слушам тия неориентирани хорица ;) така че не ми приказвай, не съм казвал нищо от това което ти си казал, а просто показвам как стоят нещата, щото ме дразни тва че ако не пушиш, не пиеш и си малко срамежлив, значи си бавен.
А аз смятам, че точно тея хора са Нормалните, а бавните са ония дет пушат и пият и гледат лошо към тея които не са като тях! Всеки е различен, и честно казано тея дето постоянно се чудат как и къде да се напият, точно те са неориентираните и бавните, а не тея, които водят здравословен начин на живот, и се пазят да не се събират с пропадналите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker