Дали не похабих таланта си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Дали не похабих таланта си
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1447 пъти
Пиша това, защото започнаха да ми идват някой спомени, а и се колебая относно настоящата си професия. Имах способности по рисуване още от ранна възраст, в родния ми град посещавах местен кръжок по рисуване. Проявявах талант и това го признаваха много хора, не само приятели и роднини. Рисувах често, почти ежедневно. Участвал съм в изложби и съм правил две-три самостоятелни. Някои мои картини намериха свой собственик. Казвам всичко това в минало време, защото се колебаех за висшето си образование и в крайна сметка избрах техническа специалност. С времето и с все по-честото използване на компютри и интернет окончателно забравих за рисунките. Вече минават десетина години откакто за последно рисувах повече. А бях наистина добър, не бих могъл да го покажа тук, трябва да се види. Но каква реализация можеше да ми донесе това? Да бъда художник и да рисувам картини - това е несигурен път. Броят се на пръсти артистите, които успяват да продадат своите творби, защото винаги ще стигнем до прозаичната и битова цел някой да плати на артиста за работата му. Така е било и при големите майстори от миналото, така е и сега. А и по-важното е, че... ми липсват идеи. Да изобразявам реалистично от натура е добра способност, но това не може да направи впечатление днес, а и просто не е необходимо. Не мисля, че бих могъл да имам своя стил, като известните имена от дебелите албуми. Те едва ли въобще са се колебаели по такива въпроси. Учител по рисуване - смешно, за няколко стотачки да обяснявам на незаинтересовани хлапета. Графичен дизайнер - това не ме привлича, а и това е една доста по-различна насока. Все пак ми остава едно неопределено усещане, че ми беше даден талант, а аз не съумях да го използвам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3fb63538e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   "Да изобразявам реалистично от натура е добра способност, но това не може да направи впечатление днес" - напротив, може, защото това го могат малко хора, а да маца безразборно може почти всеки. Таланта не се губи - няма значение колко години не си практикувал.
Моят съвет: Защо рисуването не ти е хоби, а защо не и допълнителен доход. Щом имаш основен, няма значение колко картини ще продадеш. Дерзай!

ПП: Много ми е интересно защо много хора пишат "някоЙ" в множествено число, след като дори не се произнася така...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3d291a871a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Рисувай си в свободното време. За удоволствие. Пък може да качиш някои от творбите си в интернет и да ги предлагаш за покупка. Може да има хора, които да ги купят. Нищо не е загубено.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 98f2b4b4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Талантът не може да се "похаби" току така, но може да се занемари. Хубавото е, че с рисуването става най-трудно (например като не се упражнявам да свиря на китара редовно доникъде не го докарвам, а скицник мога да не пипна половин година, коато нямам вдъхновение, и като го получа си рисувам все едно никога не съм спирала). Наскоро установих, че рисуването идва повече от усета за съразмерност, пространство и т. н., отколкото от ръката - счупих си дясната ръка и се оказа, че мога да рисувам и с лявата, като разлика в техниката почти няма (малко по-неуверена е лявата, но това би могло да се усъвършенства с тренинг).
Ако все още имаш хъс и желание, не похабявай дар, даден ти от природата. Вярно е, че с рисуване трудно ще се издържаш, но може да го преоткриеш като хоби/странично занимание, за разпускане и удоволствие. Може да потръгне.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3fdccac824
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   В момента, кое те спира?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4b48956fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   С рисунки пари не се правят. Това е просто хоби.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ebf6137341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Кaк тaкa вaжното било, че нямaш идеи?
Aз никогa не съм творялa по предвaритешни идеи и съм откaзвaлa поръчaни тaкивa.
Рисувaй мечти, сънищa, душaтa си... знaеш зa кaкво говоря. Товa е уникaлното и товa е, което "говори".
Aко можеш и искaш по поръчкa... aми имa сaйтове, където можеш дa кaчиш някои и дa се прдложиш. Тaкa ще опипaш почвaтa.
Виж също сaйтовете зa колекционисти.
Свържи се и с фирми зa интериорен дизaйн, тaм пък ще се рaзберете зa % с тях и тaкa.
Докaто зaпочнеш дa печелиш достaтъчно, ще рaботиш и нещо сигурно, грaфичен дизaйн примерно.
Повярвaй ми, веднъж кaто зaпочнеш, ще се върне тръкaтa, стрaсттa, идеите/ музaтa сaми ще дойдaт ;)
Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cc3879ca5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   "Казвам всичко това в минало време, защото се колебаех за висшето си образование и в крайна сметка избрах техническа специалност. "
В живота си човек, често пъти застава на кръстопът и трябва да направи своя избор. Ти си избрал "техниката". Щом си избрал това, сигурно е имало защо. Така, че върви само напред и не живей с миналото. Миналото си е минало и сега нещата вече са се променили и не са същите.
Най-важното в живота е, човек да не се разпилява!
Така че, това раздвоение, което ти сега изживяваш, те поставя отново на кръстопът и ти пак трябва да избираш. Какво решение ще вземеш сега, си остава пак твой избор.
Например, можеш да решиш казуса така, да си 90 % техник и 10% художник, или обратното. Или да си 50% техник и 50% художник.
Може да си само техник или само художник.
Просто, отново ти трябва да направиш своя избор.
Човек сам избира какво да прави в този живот. Разбира се, когато избере нещо, той си дава и ясен отговор на въпроса, защо именно това е избрал.
Така че, недей да съжаляваш! Щом везните са натежали към "техниката" и си избрал "техниката", значи така е трябвало да бъде! Гледай само напред!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 81a843dd73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   ' А и по-важното е, че... ми липсват идеи. ' - Всъщност точно това е важното в изкуството. Даже само това е важното.
А за да имаш идеи ти трябват емоции, изживявания. Ако си затънал в рутина, то трябва да намериш начин да си разнообразяваш живота! Трябва ти вдъхновение.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cc3879ca5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Нищо не ти пречи да си рисуваш в свободното време, за удоволствие и като хоби. След като изпитваш такова желание и потребност да рисуваш, защо да не се отдадеш на желанията и на мечтите си, дори това да е само като хоби, в свободното време?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ae1c8b9a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Това с гладуващите художници е било преди няколко години, но не и сега. Всеки може да се научи да рисува, всеки може да продава, всеки може да си създаде стил - важното е да имаш страст и търпение. С повече рисуване и опит стилът ще дойде и идеите ще завалят. Майсторите не са майстори, защото са родени такива или защото имат талант, а заради часовете прекарани в рисуване. Таланта не значи абсолютно нищо, ако не го използваш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c42b61cef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Щом нямаш вътрешна потребност да рисуваш... забрави го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker