Начало на самостоятелен живот - София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Начало на самостоятелен живот - София
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1621 пъти
Достатъчни ли са 10, 000лв. за начало на нов живот в столицата?

Момче на 22г. съм и обмислям да се преместя в София. Преди да си помислите нещо... аз съм израснал и живял в столицата близо 8г., но съм родом от друг град в южна България.

След поредният скандал вкъщи вече не се трае. Убеден съм, че има много хора като мен, които за съжаление не се разбират с родителите си.

Обмислям да се преместя отново там. Успях да заделя ~9, 000лв. до месец - два ще разполагам с 10, 000лв. и искам те да са ми упора.

За това се обръщам към всички вас, които са там или са се преместили в последствие. Повечето хора тръгват с по-малки суми, но с много голямо желание и целеустременост към по-добрият стандарт на живот, възможности и т. н. Или други като мен, които просто искат да започнат живота си на чисто.

За съжаление нямам собствено жилище там и ще ми се наложи да живея на квартира. Последно бях там 2015г. и ми направи много добро впечатление, а и да си го призная... нещо много силно ме влече на там. А проблемите вкъщи и цялата обстановка в която се намирам са още една причина да искам да избягам и да започна живота си отначало.

Има ли хора, които са направили подобна крачка в живота си?
Заслужава ли си усилието и има ли добра реализация там?
Тези пари с които ще отида ще стигнат за месеци напред, докато реша дали да започна работа или собствен бизнес (някаква дребна търговия като за начало).

Колкото и несериозно да звучи... тъй като не мога да получа чуждо мнение го искам от вас. От напълно непознати и анонимни хора. Поради простата причина, че не мога да получа мнение от най-близките си хора, защото те мислят по много по-различен начин. Знаете какви са разликите между младите и старите... в някой аспекти имаме големи разминавания с тях.

Опитайки се да ни предпазят от нещо... те не ни дават шанс за изява. Поне да опитаме, нали така? Пък ако сбъркаме... то си е за нас. По този начин ще се научим от грешките си. Но ако успеем... няма ли да е точно това за което всеки родител си мечтае? Детето му да го надмине и надгради.

Поздрави! И обръщайте внимание на децата си... след време това ще ви изиграе много лоша шега и ще съжалявате за пропуснатото време с тях. Това се случи с мен... не позволявайте и на вашето дете да иска да бъде далеч от вас. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: bfe36316d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи. Не казваш какви са ти плановете. Ако искаш да се изместиш с 10000лв, можеш. Ако целиш да "преживяваш" ще си намериш някаква работа за 800-1000 лв, които ще ти стигат за оцеляване. С твооте спестени ще можеш да внесеш 2 наема за квартира и да живееш до първа заплата. Но за започване на бизнес вече не знам. Много е относително с начален капитал и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4d8bf82b8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   А от къде са тези 10 000 лева? Надявам се, че не са взети от родителите ти?

Изнасяй се, щом искаш. Взимаш 1 квартира и действаш. За бизнес се съмнявам да успееш да направиш нещо. Трябва да имаш поне 5 000 свободни пари, за да не се окажеш в безизходица следващите няколко месеца. С 5 000 какъв бизнес си представяш?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bcee1301e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Кви 10000 лв бе... Преди няколко години дойдох в столицата с под 400лв., намерих си работа и живях в една споделена квартира за 150лв. на месец известно време. Когато си стъпих на краката вече се преместих в по-добър едностаен апартамент за 300лв. (тогава бяха 300, сега апартамент от този калибър е 400). Спестих малко пари и записах висше, изкарах 2 години на общежитие в Студентски град, като общежитието ти е 50-60лв. на месец, а като парите почнат да намаляват ядох на стол за 1.50-2лв. 10000 лева з живот в столицата е някакъв абсолютен overkill - или имаш някакви представи за супер ларж живот, или не можеш да си направиш сметка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b2854fd343
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз те съветвам първо да си намериш работа там. И вече тогава да се преместиш - да си наемеш квартира според това къде ще ти е работата, за да може да хабиш възможно по - малко време в ходенето/пътуването до работата всеки ден. Ако ме послушаш предполагам, че и половината си спестени пари няма да изхарчиш, защото ще ти трябват до първата заплата да изкараш и най - вече да предплатиш няколко наема предполагам.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 24ff8c45ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо си изясни какво точно ще правиш в София защото май няколко месеца ще решаваш дали да работиш или да правиш бизнес а през това време ще лежиш на тези пари.

Ако нямаш доход, тези спестявания ще ги стопиш до края на лятото, айде в най добрия случай - до нова година.
Избери си скромна квартира (като за сам човек) близо до мястото където ще работиш.

Ако искаш да се захващаш с търговия, първо започни работа в някоя вече работеща такава за да научиш основните неща, защото търговията не е да застанеш зад тезгяха и да продаваш ами има стотици тънкости, като се започне със подбора на просуктите които ще предлагаш, снабдяването, обслужването, счетоводството, привличането (и задържането!!! ) на клиенти, реклама, "борба" с конкуренцията и тн, и тн...

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2bb5606cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Макар да си на 22 все още ми се струва че си мислиш че "всичко което хвърчи се яде". Обаче скоро ще си седнеш на долната част на гърба и ще разбереш че животът не е това което си си мислил.
Голяма грешка е да си мислиш че е правилно да се учиш от собствените грешки. То затова е измислено образованието и четенето, възпитанието и морала, за да научиш кое е глупаво да се прави и да се учиш от грешките на другите, за да разбереш от чуждия опит че огъня пари. Ако беше нормално човек да се учи от собствените грешки, то спокойно прохождайки можеше да те оставят в джунглата, сам да си откриеш че огъня топли, но и пари, че трябва постоянно да се подклажда, сам да откриеш топлата вода.
Вярно е също че възрастните мислят по изкривено заради собствения си опит в живота, и ако те примерно са имали негативен опит с малък собствен бизнес, биха учили детето си да не пробва.
Обаче ти ако си умен млад човек трябва да успееш да намериш златната среда, между това да рискуваш със собствен опит и междувременно учейки се от опита на другите, ама то за такова нещо трябва години четене и слушане, а теб това не ти се иска. Затова блъскай си главата за да откриваш топлата вода.
Истината е че младите хора които успяват в бизнес или с добро работно място и успех в него, всъщност зад гърба си имат много години учене, четене и слушане на хората с опит. Ей така млад човек юрвайки се през глава с някакви джобни без подкрепа от възрастни никой не е успял да направи кой знае какво. Е ако говорим за физическо оцеляване е твърде вероятно, но за постигане на нещо с което да се гордеят родителите сам без морална подкрепа няма как.
Питай №4 дали без разговори поне по телефона с по възрастен би успял. Само като си помисли човек че за да има общежитие на 60лв наем той трябва да докаже нисък доход на родителите си, тоест той е имал връзка с родителите и е можел да се надява на подкрепа, имам предвид морална подкрепа която в повечето случаи е по важна от финансовата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4c3cfa763e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автора съм.

Благодаря на всички за бързите отговори.
От къде са тези 10, 000лв.? ! Имаме семеен бизнес (занимаващ се точно в областта на търговията) и тъй като вече имам известен опит от няколко години смятам да продължа да се занимавам с това, което мога най-добре. За съжаление парите са едно, отношенията в семейството друго нещо.
Но всичко става по етапно и бавно.
Вероятно ще си намеря квартира за 300-400лв. /месец и ще се насоча към това, което искам да правя.

Към №7 : Вие не мислите, че млад човек, та даже и дете на по-малка възраст няма право да се научи чувствайки. Ако му кажеш " Недей да удряш с ръка по стената, защото ще те заболи ", той ще го разбере най-вероятно, но мисля, че за да разбере НАПЪЛНО всичко и да го почувства, защото в крайна сметка това ни отличава от всичко заобикалящо ни, а именно - чувствата и това, че сме чувствителни същества. Ако той не разбере и не усети правилно може цял живот да живее в заблуда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker