Адът в който живея -Не изпитвам удоволствие от живота си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Адът в който живея -Не изпитвам удоволствие от живота си!
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2521 пъти
Здравейте, благодаря на всички които ще ми отговорят. Момче на 17 съм. Живях до преди 1 година без да познавам баща си - без да дава обяснение когато съм бил на 1 годинка ме зарязва. Е запознах се с него по негова инициатива - пълен кретен, с извинение. След, което пак изчезна. Типичен задръстеняк съм. Единственото хубаво нещо в живота ми са майка и баба, които много ме обичат и отличните ми оценки - "най-силният" от випуска в училището ми. Преди няколко години, харесвах момиче, с което отначало бяхме приятели, но друго момиче я настрой срещу мен и тя ме намрази дотолкова, че от тогава досега не контактува с мен. Аз естествено, наивен продължих да общувам с момичето, което ни скара(Само в интернет пространството! ). След време започнах да харесвам именно нея, въпреки жестокия и характер. Когато не бях съгласен с нея или не изпълня нещо, което ми каже, ме обиждаше по всякакви начини, завиждаше ми за резултатите ми в училище(Бяхме в един клас). Най-лошото нещо, обаче е, че в училище дори не ме поглеждаше беше я адски срам другите да знаят, че има каквото и да е общо с мен. Постепенно мъката ми прерасна в злоба, и я злепоставих пред приятелите и, което тя понесе лошо. Тя още повече ме намрази, и се по-отчуждихме. Преди около половин година и дадох втори шанс, но разбрах, че си е останала същата и затова отново прекратих контактите си с нея. Въпреки, че от 3 години не сме в един клас, не мога да спра да мисля за нея, като най-ме наранява факта, че тя дори не мисли за мен, все едно не сме споделяли заедно 7 години. С две думи, тя продължи напред, но аз не мога. Нямам приятели, дори братовчед ми ме избягва и ме търси само, когато има нужда от мен - предпочита приятелите си пред мен - който съм му е роднина. Отделно, училището ми отнема 80% процента от свободното време и нямам време да излизам навън, нямам пари - все пак съм с 1 родител. Дядо ми също преди 2 години почина, а той някак заместваше бащината фигура в живота ми. Първите месеци даже бях на успокоителни. Как да продължа напред - Баща и братовчед, които не дават пет пари за мен! ; Беден, нямам пари за газирано - само за закуска, па камо ли за гадже! ; Момичето за което бих дал всичко, не и пука за мен! ";Първата ми любов" ми мълчи - и аз не знам защо (как ли я лъгала "втората ми любов"), а това ме убива - защото на времето бяхме най-добри приятели. ; Без приятели на които да се опра. Единствено черпя сили от Бог и от няколко мисли/мечти, а именно да стана заможен и да помагам на баба и на мама с каквото мога, за да живеят добре. Да разбера причините защо бившата ми приятелка ме намрази толкова(само трябва да я убедя за 30 минутен разговор) и да накарам любовта на живота ми(която е и виновника за повечето мъки в живота ми) да ме уважава - да знача нещо за нея. Е, как да намеря щастието...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 84d34f6137
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-силният от випуска пише настроЙ!?? Ега ти випуска...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7a803b1254
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел не мисля че едно момиче трябва да те харесва заради парите. Онази е била глупачка. Тя едва ли те е заслужавала и едва ли те е ценила. Не се притеснявай ще си намериш момиче много по-добро от нея, даже тя сама ще те пожелае, но ще е късно.
Още си млад животът ти ще се нареди. Все някога ще пекне слънце и на твоята улица.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: eaa85ac76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Най-важното нещо е, че имаш цели и именно това ще ти помогне да превъзмогнеш социалната депресия. Така, първо това със "загубенящината" в училище се случва на много голям процент ученици в тази възраст, именно защото и другите се опитват да намерят себе си и чрез подигравките и обидите си хранят егото. Ще отмине с времето. Може да започнеш да тренираш. Тялото определено помага да се издигнеш в очите на околните, но само и единствено при положение, че не го правиш насила, а с ясна причина. Също така спомена че имаш добри оценки, което ме навява на мисълта че си умно и интелигентно момче с добра душа. Намери си приятел/приятели от същото равнище, защото на друго няма да бъдеш оценен подобаващо. Почни да слушаш определен стил музика (който на тебе ще ти харесва, и ще можеш да си изливаш душата слушайки го). КАКВОТО И ДА СТАВА, не сваляй успеха в училище. Това трябва да си го поставиш като #1 цел. То ще ти служи след време като най-големият ти приятел някога, защото повярвай ми истински приятели няма или поне много трудно се намират. Тъй като каза че нямате много заможности, се ограничавай от ненужните работи. Купувай си дрехи, които на теб да ти харесват и да си заслужават цената. И оставяй сметките на майка ти и баба ти. Повярвай ми може на моменти да ти се струва, че те са хората които ти пречат да си намериш социален живот, но винаги може да поговориш с тях. Това с момичетата изобщо няма да го коментирам. Само ще си навредиш на себе си. Няма какво да ти кажат, ще си мълчат и ще се чудят какво да отговорят, докато ти стоиш насреща възможно най-емоционалната картина на света, ще гледаш наивно и ще обвиняваш себе си. Не си заслужава, щом не са се получили нещата, значи няма смисъл да дълбаеш повече. И за край ще кажа, че щастието се търси цял живот. Най-важното което трябва да сториш е да стоиш на страна на роднините ти, да си намериш достойни приятели, с това ще дойдат и приятелките и да се вземеш в ръце, като не се отчайваш а започнеш да променяш някои аспекти от живота ти. Може да започнеш да гледаш филми. И не разбирай последното като обвинение, а като подстрекателни думи в добрия смисъл.

Желая ти успех, не се предавай. Животът е прекрасен и тепърва ще започнеш да го разбираш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e09618da8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Постави си цели в живота. Да имаш професия, какво искаш да постигнеш. Това с баща ти не е приятно, но се случва. Сега някак ти си мъжът в семейството ти. За двете момичета, се раздели и с двете и си търси друго момиче. Първата ти приятелка е много наивна, а втората -манипулативна. Не се занимавай и с двете. Първата след години може и да разбере как се е подвела, но засега нищо не може ш да направиш. Изобщо си постави цел какво искаш да учиш или работиш. Мечтай.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 592f298ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Разбирам, че ти е много трудно. Аз също съм с един родител- майка ми почина преди няколко месеца. Баба ми често ни посещава, помага ни и отсяда при нас за една-две седмици(тя живее в друг град). Но аз имам страхотни приятели, на които държа, и мечти, които ми дават надежда. Сигурна съм, че и ти ще срещнеш хора, които ще ти бъдат опора. Само бъди силен и се дръж, животът понякога наистина е много жесток, но се бори и знай, че някой ден всичко ще се нареди.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 293a6698e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз ще ти кажа как да намериш щастието - дихателни упражнения, стабилно учене на нещо подходящо за по-бърза професионална реализация( като ИТ или друго, за което се търсят добри специалисти), обогатяване на мирогледа с подходяща литература, теглене на един (мисловен) шут на двете ти бивши приятелки, отказване на всяккакви претенции към роднини. Млад си, не си губи времето във вредни терзания, а гради бъдещето си, че времето си минава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 80851b5473
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте, автора е. Искам да кажа няколко неща на всеки един от вас.
До номер 1: Историята я писах късно вечерта, часът го доказва и бях изключително изморен. Според мен не е нито умно, нито зряло човек да си прави изводи относно интелектуалното ниво на друг човек, спрямо това дали е допуснал няколко пунктуационни грешки, да не говорим, че както вече изясних те са допуснати от умора, а не от незнание. Хора всякакви, старая се да не обръщам внимание на хора които могат само да критикуват. Благодаря ти за помощта!
До номер 2: Причината за нейното държание не са парите. Въпреки, че не ме цени, даже по-лошо - не мисли въобще за мен, аз я обичам. Знам, че тя не заслужава, но въпреки това я обичам.
До номер 4: Аз вече, съм си поставил цел(виж историята). Първата ми любов е била детинска, защото в момента не я харесвам. Обаче, аз изключително много ценя приятелите си, и честно казано изпитвам вина за протеклите се обстоятелства с приятелството ни. Боли ме, че бяхме толкова добри приятели, а сега дори не иска да ме изслуша.
За мъжът в семейството - мисля, че си прав. Аз затова и толкова много се старая в училище - за да мога след това да си намеря високо платена работа и да помагам на семейството ми с каквото мога.
До номер 5: Съжалявам за майка ти, разбирам как се чувстваш защото и аз съм минал през същото. За разлика от теб, обаче аз нямам дори приятели. Прав/а си, ще бъда силен, напук на жестокия живот и на хората които ме нараниха толкова много. Ще преуспея, за да разберат, че не са били прави - ще заслужа приятелството на първото и уважението на второто момиче на всяка цена!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cf7b009cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре дошъл си в живота. Аз винаги се чувствам не на място, без приятели и самотна, дори и за хората отстрани да не е така. Всеки си мисли, че всичко ми е идеално, а то все повече се превръща в огромен кошмар, от който не знам как да се измъкна и да продължа.
Правя цели, мечтая, но пак не се получава. От едната страна, на другата и пак проблеми. (или здравословни на родителите, или безпаричие, или спиране на кариерата-нещо за което се борих от години. Липсата на гадже и приятели дори не го броя за толкова съществен, но ме тормози понякога и мога да плача по цели дни без никой да разбере, защото не искам въпроси и съжаление).
Малко съвети към теб:
-Не мисли за себе си като задръстен, дори и да ти лепят етикети. -Възприемай се по-положително и послушай съветите на номер 4.

Момиче на 23 години

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c0cd986c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това, че си с един родител, че имаш кофти братовчед (какво изобщо ти пука за него?!) и фактът, че две момичета са те отрязали, те кара да се чувстваш така? Имам лоша новина. Стягай се, осъзнай, че животът ти е хубав, животът като цяло е хубав и помни, че много по-сериозни изпитания ще се наложи да преживееш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 457969fd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моето момче, разбирам че ти е тежко сега но това е живота. А той е прен теб. Стягай се и учи здраво - това е начинът да успееш в живота и да се реализираш. Това е и начина твоята "любов" да те уважава. Тя не е за теб - преживей я и намери истинската. Не се отказвай и пътят ти е само нагоре. Най-успелите хора на планетата са имали къде по-тежко детство от теб. Не се отчайвай а се стегни и успей.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8354fdfb69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   1. Много неща не отговарят на истината - толкова много елементарни грешки имаш, че просто не ми се вярва да си най-силният във випуска. А ако е вярно - в какво училище учиш?
2. Сякаш целият ти свят се върти около други хора и то такива, които те мачкат. Сам се вкарваш в този кръг. Излез от него. Потърси живот другаде!
Ж

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 80851b5473
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Автора е. Искам да благодаря на всички, които ми оказахте подкрепа.
Нека да кажа някои неща и за останалите, които се включиха.
Номер 3: Изключително много ти благодаря, съгласен съм с всичко, което каза. Аз също съм на мнение, че семейството е най-важното нещо.
Номер 6: Благодаря ти за съветите. Даже в момента се занимавам с учене по любимият ми предмет в домашни условия, и ми се отразява страхотно - нещо като хоби ми е.
Номер 8: Надявам се да преодолееш всичките си проблеми, и да се опиташ да продължиш напред, както аз ще го направя.
Номер 9: Може би са прав, че не трябва да живея в миналото, а само в настоящето. Не съм много съгласен, че не трябва да обръщам внимание на братовчед си, защото все пак сме една кръв, но всеки има различно мислене.
Номер 10: Това и ще направя. Сега разбрах, че само уважаващ себе си и преуспял човек, вдъхва уважение. Ще дам всичко възможно да се отърся от миналото си, и да продължавам само напред и нагоре.
Номер 11: Всеки човек има правото да вярва в това, което той/тя желае. Нали не си мислиш, че ще кажа къде уча - все пак историята е анонимна. Ще кажа само, че съм от София. Относно съвета ти - и другата крайност не е хубава. Ако живота на един човек се върти само около самия него, той/тя е нарцисист. Последно ще кажа, че ще направя всичко по силите си да превърна мечтите си в реалност.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cb62c6cb58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Излишно губене на енергия да доказваш каквото и да е било на някого, още повече на хора, които не те уважават и са преценели, че нямаш място в живота им. . Пожелавам ти един ден да станеш заможен, но дано не останеш огорчен и разочарован, когато разбереш, че парите няма да те направят по-щастлив и да ти изградят истински взаимоотношения с хората. Сега ти се струва така, защото ги нямаш и имаш чувството, че те са в основата на всичките ти проблеми, но ще разбереш, че не е така. И не позволявай на никого да се държи неуважително с тебе и стой далеч от хора, които не споделят твоите ценности (от поста ти не става ясно имаш ли въобще такива).

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 98d4fa32b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това, че нямаш баща и ти си нещо като мъжът в семейството те натоварва излишно. Не се смятай за мъжа в семейството, а си кажи, че си един тийнейджър и се радвай на живота. Майка ти и баба ти могат да се справят и сами, така че не се натоварвай още от сега с мисли, че трябва да ги издържаш. Лека-полека ще завършиш и ще си търсиш пътя в живота.
За двете момичета нищо не може да направиш. Вероятно първата те е харесвала и нейната уж 'приятелка'-втората е решила да й подлее вода и да те свали. Вероятно втората е излъгала първата нещо за теб и първото момиче й е повярвало. Е, втората те е свалила, товст коварните й планове да ви направи нещастни и двамата, са успели. Втората е нечестен човек, лош човек и изобщо не се занимавай с нея. Кой знае в какви неприятности може да те забърка. Това, че те е наранила с първото момиче ти е достатъчно. Тя ви е надиграла и не може да спечелиш нейното уважение. За целта трябва и ти да си лош, манипулативен човек, който си играе с другите, а ти не ми изглеждаш такъв. Изглеждаш ми добър човек. Така че втората не ти влияе добре, наранила те е лошо, скарала те е с момиче, на което държиш. И по-добре е за теб да се разделиш с нея.
За да не се чувстваш нещастен, изчисти непочтените и лоши хора около теб. Просто е. Намери си друго момиче.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 536895a3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   " Нали не си мислиш, че ще кажа къде уча - все пак историята е анонимна. "
Това не е проблем. Кажи ни, та да знаем, кое училище трябва, да избягваме, когато си записваме децата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker