Съвестта ме убива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съвестта ме убива
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1424 пъти
Здравейте! Измъчва ме гузна съвест. Няма да изпадам в подробности, само ще кажа, че навредих жестоко на животинче преди 10 години. Тогава бях на 9-10 не съм мислила трезво. Мисля постоянно за това и се плаша, че вреди на психиката ми. Меланхолията вече не ми е чужда. Не искам да посещавам лекари, не искам да говоря за това пред никого, затова го споделям тук. Моля ви, без обвинителни коментари, достатъчно се измъчвам и сама.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 603f9f3727
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи си домашен любимец. Според мен ще се привържеш към него и няма да мислиш и ще започнеш да се наслаждаваш на малките забавни същества. Хубаво е да има животинче в къщи, отпускащо е, а и не ти е толкова самотно

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b4ea6db390
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да те питам защо си постъпила така. Вероятно към теб е била проявявана физическа и/или психическа агресия и си я изкарала на животинчето. Ако не си го направила досега, започни да правиш добро за животните. Например - слагай храна и вода на бездомни котета или се запиши доброволец в някое дружество за защита на животните и природата. Може да си навредила на едно животинче, когато си била малко дете, но сега, когато си зрял човек, имаш възможност да помогнеш на хиляди. Не се тормози повече. Опитай се да си простиш. Мисля, че като започнеш да се грижиш за животни в нужда, ще изкупиш вината си и ще се почувстваш по-добре. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4136928a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Нищо не помага. Бях на 13 години много обичам котки, прибирах се от дпма на моя приятелка и видях едно малко рижаво котенце, повиках го и то дойде, гушнах го и го занесох у дома. Нахраних го, напоих го, играх си с него, майка ми се прибра и ми се скара веднага да го махам иначе.... И какво да правя майка ми е лоша и си изпълнява заканите, пуснах го в двора на съседите то се върна, ьанесох го по-далеч на улицата и го метнах през оградата на една къща и бегом към вкъщи то пак след мен и се наложи да го ритна и да го уплаша че да избяга. Много рев му ударих, чувството за вина и това че не го защитих ме преследва и до днес -32 годишна съм вече. Какво направих ли през годините храних бездомните котки, прибирах такива, но спомена за онова малко жално котенце не виновно за нищо ме преследва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 782194036d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз, пък, ще те питам защо си постъпила така. Не е нормално дете, особено момиче да проявява жестокост към животно. Чувството се нарича емпатия. Това може да има връзка с настоящето ти и да е от значение.
Не можеш да направиш вече нищо за тази животинка. За това повече поне не вреди, ако не искаш да помогнеш. Съветите от горния пост са много адекватни.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c5ee60eecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нaдявaм се все пaк, че не е било с умисъл дa нaвредиш...
Aз убих пиленце преди години нa село. Билa съм нa около 6-7 години и си игрaех с него. Имaше еднa мaлкa стaя с нисък тaвaн, която се ползвaше зa обеднa почивкa зa лятото, ме беше по-хлaдно тaм. И aз си подхвърлях пиленцето нaгоре и съм го удaрилa в тaвaнa. И определено осъзнaх кaкво съм нaпрaвилa. Хвърлих го във външнaтa тоaлетнa, кaчих се нa едно дърво дa се скрия от родители, бaбa и дядо и се покъсaх от рев седнaлa нa клонa нa дървото. Когaто ме открихa тaм, сaмо повтaрях, че съм убийцa нa пиленцa. Тa се нaложи дa ми обяснявaт, че е било нещaстен случaй и дори тaкa си плaщaм кaто съвесттa ме кaрa дa стрaдaм от стореното.
Товa не ми попречи обaче нaтaтък в животa. Имaм специaлнa връзкa с всякaкви живи съществa. Предполaгaм, че чувствaт положителнa енергия и добри нaмерения в мен, зaщото и те ми обръщaт специaлно внимaние. Примерно мечкa се е държaлa кaто добро кученце в мое присъствие. Котки ме aтaкувaт с целувки нa първи срещи, без дa ме познaвaт. Кучетa ме кaнят дa се сприятелим и си игрaем, знaеш кaто зaпочнaт дa тупкaт лaпи с леки подскоци нa ляво и нa дясно. Включително попaднaхме със сестрa ми веднъж нa змиярник, мaйкaтa веднaгa се включи в режим "изчезвaй, че имaм децa и хaпя" пред сестрa ми, но когaто зaстaнaх пред нея (уплaших се зa сестрa ми, беше инстинкт не, че съм толковa смелa) тя (змиятa) кaто че ли се успокои и се сви и кротнa.
Искaм дa кaжa, че и ти можеш дa имaш тaкaвa или подобнa връзкa с тях, но трябвa дa си простиш случилото се първо.
Все пaк... нaдявaм се, че нaистинa не е имaло умисъл в деянието ти...

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e90976eb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката: В момента съм адски много привързана към животните, дори понякога прекалено и ми става болно когато се появи някоя статия свързана с насилие, изпадам в депресии, но тогава и чувството за вина се засилва. Домашни любимци имам, те са всичко за мен, искам да мога да осиновя още много, за да ги спася от условията в приютите и улиците, но просто нямам възможност. Това, което съм направила като малка е от детинство, не съм мислила реално над нещата, но това не означава, че мога да си го простя. Просто прекалено много обичам животните да го напрвя. Може да ви се стори като чиста лудост, но не мога да оставя и давещите се мухи в водата на кучето ми, до такава степен се оптвам да помагам на живите същества. Благодаря за съветите на всички отзовали се.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e90976eb7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: В момента съм адски много привързана към животните, дори понякога прекалено и ми става болно когато се появи някоя статия свързана с насилие, изпадам в депресии, но тогава и чувството за вина се засилва. Домашни любимци имам, те са всичко за мен, искам да мога да осиновя още много, за да ги спася от условията в приютите и улиците, но просто нямам възможност. Това, което съм направила като малка е от детинство, не съм мислила реално над нещата, но това не означава, че мога да си го простя. Просто прекалено много обичам животните да го напрвя. Може да ви се стори като чиста лудост, но не мога да оставя и давещите се мухи в водата на кучето ми, до такава степен се оптвам да помагам на живите същества. Благодаря за съветите на всички отзовали се.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e3a3126047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не знам точно на какво животно и как си навредила, но трябва да имаш предвид, че всекидневно биват убивани милиони пилета, прасета, телета и други от месната индустрия, за да ги пуснат в магазина. Не съм вегетарианец, но въпреки това съм гледал клипчета за съдбата на тези животни и тя хич не е приятна (особено ненормално е в Китай, където една 200-300 килограмова свиня живее в клетка 1. 5х1. 5 метра, и там ражда малките, там те сучат, "свързват" се с майка си и тн. ). Та в тази връзка съвестта е малко относително нещо...

На повечето хора не им пука, че ядат изстрадали животни, когато си купуват месо от магазина. От месата аз гледам да ям предимно риба (не, че и тя не страда, но я възприемам за някак си по-далечна от човека, докато прасето например е бозайник като кучето и човека и освен това е умно колкото куче).

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8e8e6255c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вие сте луди! А какво да чувстват хората работещи като касапи? Нали се сещате че някой убива животни за да са пълни витрините на магазините с месо и кайма. Какво да кажат патолози и хирурзи те пък режат човешко месо.
Вашата съвест е ваша потребност, вие имате нужда от нея. Гузната съвест обикновено възниква когато сте нарушили вашите си морални норми, норми който вие сте очертали около себе си, граници които вие сами си поставяте. А всъщност човек е длъжен да спазва само границите написани в законодателството на държавата в която живее. И реално да си касапин е работа а не прегрешение. Да си хирург и да отрежеш човешки крак е работа а не прегрешение. Тези прегрешения за които се самообвинявате са ваши измислици, все едно някой да седне да се самообвинява че е стъпкал мравка или че е убил домашна мишка. Не разбирам с какво едно улично коте е по ценно от мишка или хлебарка в дома ви примерно, не са ли равни животинчета пред природата? Разбира се че за природата са равни, но в вашия измислен морал котета, кучета и пилета са по важни животни от всички други, замислете се дали в това не е вашата грешка. Човек или обича всички животни или не, а вие какво обичате животните от определен вид и въздигате котки и кучета в култ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 00dbe76e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки грях престава да бъде такъв, когато човек съжали за това, което е направил. Когато се промени. Миналото не можем да променим, можем да променим настоящето и бъдещето обаче. Когато мислим за миналото, хабим излишно енергия. Енергия, която можем да вложим в промяна на настоящето и бъдещето.
Освен това, неслучайно децата не носят същата съдебна отговорност, както възрастните. Защото нито мисълта, нито контрола на емоциите са добре развити. Съзнанието е на по-ниско ниво. Животните също си вредят едни на други. Без умисъл, просто моментна реакция при определени обстоятелства.
Иначе всеки Човек съжалява за нещо, всеки някога е навредил на някого. Но е излишно да хабиш енергията си за самообвинения. Това не е "изкупване" на грях, това е друга грешка, която правиш. Един ден ще съжаляваш и за това.

До Номер 3: И как е можело да го защитиш пред майка си на 13 години? Ти себе си не си можела да защитиш. И нали си го ритнала колкото да избяга, не си го осакатила или убила? Не е можело да го гледаш цял живот, направо добро си му направила като си го наплашила - да се страхува от хора, защото ако не се страхува, става лесна плячка на изроди. Котките си намират лесно храна - по селата е пълно с мишки, има и полски гризачи, в градовете само ресторантите не знаеш колко храна изхвърлят в контейнерите, и то не развалена, а просто поизсъхнала примерно, или нещо подобно... За кучетата е по-трудно да си намерят храна, но котките се катерят навсякъде.
Още нещо искам да ти кажа: Заслужаваш поклон! За това, че си добър човек и че си останала такава, въпреки това, че майка ти не е била такава, доколкото разбирам. Определено трябва да се гордееш със себе си.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ce015401cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всеки го е правил. Иди доброволец в Дивите Животни и ще изкупиш греха си. Живота продължава. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker