Въпрос свързан с философията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120989)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос свързан с философията
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 940 пъти
Здравейте. Опитвам се да открия себе си, да създам своя мироглед и имам един въпрос.

Към кое философско течение спада следното мое виждане за сътворението и еволюцията на природата и човечеството (на Земята, а не като цяло във Вселената)?

За мен, живота на планетата е възникнал (и се развива) в следствие на случайността. Под термина "случайност", разбирам гравитацията на планетата Земя, която по някакъв начин е съединила или принудила два атома или две клетки да взаимодействат и дадат началото на живота, на нашата планета.

Ще съм благодарен на модераторите ако публикуват новината, защото освен, че търся отговор, се чудя, дали има и други хора, които разсъждават по моя начин!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7f0a7e8128
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, няма! Ти си уникален по рода си човешки индивид! Най-специалният човек на света. Защо не си намериш някакво хоби, освен да се чудиш какви специални етикети да си лепваш...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ef5b18037e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Материализъм. Две са основните течения - духовно начало и случайност(материализъм), откакто човек може да мисли. Оттам се делят още.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0ac77361e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако приемем еволюционната теория за едната страна на монетата , то креационната теория / за сътворението / е другата . С две думи си - еволюционист . Мисля , че не може да се отдели битието на планетата Земя от това на Вселената , тоест както е възникнало едното , така е възникнало и другото .

ето ти един линк

https://www.youtube.com/watch?v=h95r9rp-OSE

Научнопопулярен филм възникването на нашата планета , доста интересен е , подкрепен с факти

ПС - Прегръщайки еволюционната теория - ами на грешен път си !!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4d676e99df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, има и други хора, които търсят отговора на този въпрос (аз например). Според мен това, за което говориш, е популярното в момента схващане за абиогенезата - т. е. химическа организация, случила се по случайност, води до появата на аминокиселини и тн. При някои теории за абиогенезата се говори, че може и да не е случайна организацията, но това е друг въпрос.

Аз лично предпочитам да изследвам живота в малко по-дълбок смисъл. Докато някои изследват произхода на живота на Земята, аз изследвам произхода на самата Земя, самото Слънце и въобще Вселената :)

Иначе по темата конкретно за живота, мога да кажа моето виждане, че животът е детерминистичен хаос, породен от въздействието (или по-скоро еквивалентността) между Земята и планетите около нея. Говоря за доста дълбок вид астрология (нямащ нищо общо с популярната във вестниците такава), при която всеки от нас представлява самосъздадена форма, която е програмирана от определени астрологични взаимодействия (за повече информация и доказателства относно влиянието на планетите върху самоорганизиращия се Хаос, потърсете Kolisko effect).

В математиката има безкрайни структури, наречени фрактали, които доста силно напомнят на този самоорганизиран Хаос. Затова смятам, че целият живот е фрактална структура, а самата основа на Вселената не е време-пространството, а информацията. Има един ред от Библията, който приемам и това е "В началото бе Словото, и Словото бе у Бог, и Бог бе Словото". Като под Слово се разбира именно информация - принципи. Самото време-пространство произлиза на базата на информация. В Херметизма това е изказано като първия закон -
"Вселената е ментална". А относно астрологичните влияние е казано "Каквото е горе - такова е и долу". Относно еквивалентността на вътрешното ни състояние и външното проявление (сега известно като "закон на привличането" и продавано в разни книги и филми) е казано "Каквото е отвътре -
такова е и отвън". Ако човек се занимава сериозно с астрология разбира, че е едно проявление на Безкрая и целият ни живот всъщност е творческия принцип на време-пространството, въплатен, фокусиран в дадена точка от това време-пространство. Както и да е, май се отклонявам...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9cb58d6387
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   https://youtu.be/bS_oCck1PXs
може би ще ти е интересно дa видиш този документaлен филм (нa aнглийски със субтитри нa испaнски) преди дa влизaш в темaтa зa сътворение и еволюция.
По мое лично мнение еволюциятa в същност е aдaптaция.
Във фейсa имa достa групи нa рaзлични езици, които сa създaдени от учени и учaствaт/дискутирaт рaзлични теории или докaзaтелствa до колкото се смятa, че сa тaкивa.
Мисля, че трябвa дa се нaсочиш и дa "преслушaш" хипотезите според квaнтовa физикa- не, изобщо не е труднa зa рaзбирaне, просто не си постaвяй сaм ментaлни бaриери.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker