Защо недвижим имот се предлага на различни цени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо недвижим имот се предлага на различни цени?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1189 пъти
Здравейте, понеже търся имот под наем се чудех - защо доста агенции предлагат едни и същи обяви, но на различна цена?

Собственикът ли просто се свързва с различните агенции, или те по някакъв начин виждат обявата на фирмата конкурент и започват да подбиват или съответно вдигат цената по неясен за мен начин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6fd01f4236
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има случаи в които собственикът въобще не се е свързал с агенция. Агенциите тормозят всеки собственик, който си рекламира сам имота. Просто не ти се е случвало да даваш имот под наем или да продаваш за да видиш за какъв тормоз от агенции става дума, започват да звънят и да те лъжат, че имат готов клиент за твоя имот като вече са откраднали снимките ти и са ги пуснали на сайта си. Залъгват собственика да подпише договор с тях че само чрез тяхната фирма ще продава/отдава под наем имота си, след като собственика подпише обвързващ го договор, тогава разбира че все още нямат клиент и тогава почва тормоз за цената и печалбата им. След подписан обвързващ договор могат да го тормозят с месеци.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 421b3aaa4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сигурен ли си, че става дума са един и същ имот? А не примерно за два подобни такива. Ако един и същ имот е обявен за даване под наем в две агенции с две различни цени, най-вероятно е свързано с комисионите на агентите, но пак ми изглежда странно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f76f2f2427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Точно, за да те объркат. С цел допълнение към номер 1, ще дам един прост пример, от страната на евентуален купувач, продавач и брокер.

Продавач - Има апартамент и решава, че ще го продаде за 100 хил. лева. Ако не познава някой, кото познава някой, решил да си взима жилище, ще трябва да прибегне до услугите на агенция, или да пусне сам обява в интернет и/или вестник (преди 10 години, обяви се намираха основно там). Тъй като много хора считат брокерите за мошеници (ако не ми вярваш, просто напиши "брокери на имоти измами" в Google и ще разбереш за какво говоря), въпросният продавач избира последния вариант.

"Мошеник" Брокер: Тъй като това му е работата, той и вероятно още един-двама асистенти по цял ден търсят за обяви на апртаменти. Когато намерят такава, номерът им е следният - Пускат същия имот, само че с по-ниска цена. След това, започват с глупсоти, от рода на "Имаме купувач", но се започва с едни много, ама много ниски оферти. Може дори кажат, че купувача предлага 30-40 000 лева. Също така, искат 4000 лева, под формата на плоски и процентни такси.

Купувач: Този човек, иска да си купи имот, но вижда, че даден имот се предлага на различни цини, на различни места. Ако изобщо се навие, да се довери на подобно нещо, то той, ще потърси най-ниската оферта, която от от горепосочения брокер. Същия боркер, ще се опита, да накара купувача, да повярва, че неговат цена е по-ниска.

Ето какво може да се очаква от подобна далавера:
Вариант I - Купувача, решава, че е готов да купи имот на тази цена, през тази агенция, но иска да дава повече пари. Агенцията успява да накара продавача (след месеци, мнооого месеци врътки и тормоз), да смъкне цената, да речем с 15-20 хиляди лева, но си взима голям процент, както и редица такси. Това е може би "малкото зло". Може да се каже, че тук е ощетен само и единствено продавача, но и купувача е трябвало да чака много време, и не се знае, какви "такси" ще трябва и той да плати.

Вариант II - Купувача и продавача бива обвързани с договори (които може и да не издържат в съда, но е трудно да се каже), и сключват сделка, на на оригиналната или дори по-висока цена.
Продавача не получава толкова пари, колкото иска, защото се налага да плати проценти и плоски такси, но това се отнася и за купувача, който също ще плати повече.

И сега, абсолютната мизерия:

Вариант III: Боркерът успява да примами продавача, с това, че имота е непродаваем. Дори и да има купувачи, то те се свързват с агенцията, а не с продавача и съответно, им се казва, че апартамента е в процес на продажба, но ще се свържат с тях, ако "нещо изкочи". Жертвата (продавачът), вярва, е невъзможно да продаде имота си. Той вече вярва, че цената на имота му е 30-40 000 лева. Но изведнъж, спасител купувач изниква от нищото, готов да купи имот не за 30, не за 40 а за 50 хил. лева. Брокерът също предлага добра сделка - ще намали процента и дори ще махне някой такси, за "услугата". Щастлив, че е успял поне да продаде имота, купувача извърва сделката. И ето акво следва. Купувачът е всъщност подставено лице или фирма, на самата агенция. Брокерите предлагат имато, сега на цена от 120-130 000 лева. Ако успеят да намерят купувач на тази цена - супер. Ако не, могат да изчакат. Ако се проточи много, просот правят, както правят веригие за дрехи - пускат намаление. Имот, който е намален с 10%, звучи много апетитно. Съответно, ако намерят купувач, продават имот, но пак си взимат таксите.
Резултат:
Продавача е продал имота си за 50 000 от 100 000 лева, като съответно е и платил 2000 лева на агенцията.
Купувача е купил имота за 110 000 лева, като съотвенто е платил на агенцията 8000 лева такси.
Агенцията е изкарала таксите си с 150% (10 000 лева) от "обичайните" си таксите(ако някога е продала нещо, по начина, по който обещава), както и поне 60 000 лева от цялата врътка. След като се разплатят със съответните институции, както и други лица, които може би искат част от печалбата, самата агенция прави огромна печалба, поради причината, че е действала като третосранно паразитно лици, в отношения, в които не е имала работа на първо място.

Разбира се, това си е моята теория, базирана на опит и връзки с подобни хора, така че никой не е длъжен да и вярва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 37020ec444
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигурен ли си, че са едни и същи имоти реално, или само снимките им са еднакви? Въобще, снимките не ги гледай в нета - нищо общо нямат с имота. Най-често като се обадиш за някой имот, който си си харесал по снимки, брокерът казва "ейй ама тоя го капарираха, ама има един друг еди къде си бла бла бла". Тъпа тактика, но сигурно е ефективна - знам ли...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f1c5eac5f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защото различните агенции работят с различна комисионна

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker