Заем за кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заем за кола
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1299 пъти
Здравейте, пише ви 20 годишен младеж. Въпроса ми е дали си струва заем за кола (заем в рамките на 2-3 хиляди лева), защото това обмислям да направя идния месец. Колата струва 8 хил. лева, аз разполагам с около 6 хил. лева. Колата е уникална, човека от който я вземам ми я приятел и ми я дава дори под разумната цена, просто се познаваме от малки и ми прави такава отстъпка. Бих казал че съм рентабилен засега, вземам доста добра заплата и мога да си позволя доста неща, въпроса е че съм отскоро на тази работа (около 6 месеца) и въпроса ми е дали могат да ми дадът заем като имам договор от само 6 месеца? и дали си струва да тегля заем или да изчакам 2 месеца и да ги събера?

Благодаря ви предварително за мненията.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: cdd77faed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никога не тегли заем за нещо, което не само не ти носи доходи (или спестява разходи), а ти носи още разходи. Това е златно правило.

Помисли трезво - ти имаш 6 хил., ще изтеглиш още 2. Като я вземеш, ти имаш допълнителни разходи, които може и да не са никак малко. Прехвърляне, да провериш какво и има, евентуално да смениш нещо, смяна на масла, ремъци, филтри.

Дори и да го отложиш, след няколко месеца пак ще се наложи да ги дадеш, отделно съз зимни гуми, застраховки, техн. преглед, данък и т. н.

На всичкото отгоре ще се набуташ и с лихви и банкови такси.

И за какво е всичкото това нещо? Заради купчина ламарини, които утре може да потрошиш?

Според поизчакай, събери си всичките пари, дори имай и 1-2 хгил отгоре за обслужване и тем подобни, за да можеш да си я платиш спокойно, а не да си даваш последните пари, че и на червено да останеш. От мен да знаеш никога не оставай на червено (осен ако ен си принуден), че не знаеш какво ще ти сервира живота.

Един познат ей така с последните си пари си купи кола, дори и заем тегли, блъсна я на третия ден, после се разболя и се наложи да влезе в болница. В крайна сметка от много акъл остана без кола, без пари, със заеми и болен в болница и дори не можеше да си плати лечението.

Че на края дядо му си плю на целия труд през живота си, продаде си земите, за да му плати лечението и борчовете.

Мислете малко, преди да правите глупости. Не правете прекалено емоционални и прибързани неща, че скъпо струват после. Ако отложиш покупката с няколко месеца, няма да умреш без кола.

Това да теглиш заеми и да се набутваш с лихви за неща, които ще ти носят още разходи, е типично бедняшко мислене.

Умните взимат заеми за неща, които им носят доходи, по-високи от лихвите и така разликата им остава като печалба, а не да се набутват с лихви, за да им донесат още разходи.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0284ae3f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип с 6 месеца стаж можеш да вземеш потребителски заем, но според мен като ти е приятел дай му 6 бона сега и след 2 месеца му дай другите. Или за да е по-сигурен продавача - капарирай я със някаква сериозна сума и след 2 месеца като си събрал остатъка му го дай.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 34d00d1149
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Сега вероятно ще ти кажат, че е глупаво заеми да се теглят за подобни неща, но ако колата наистина е запазена и си струва, то тогава да. Вероятно така или иначе меракът ти за кола няма да изчезне, по-добре да е сега, щом имаш добра оферта.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a85297ea78
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом ти е приятел, дай му 6 хил. сега, а останалите като ги събереш. Не си струва да се набутваш със заеми, лихви и т.н. Прави са писалите преди мен, сега тепърва ще имаш разходи по колата, така че ще ти дойде малко в повече хем заем да връщаш, хем колата да поддържаш (и чисто нова да е една кола, винаги си има разходи, това е гориво, тех. преглед, данък, винетка, гражданска отговорност...). Така, че просто не си струва да се набутваш да връщаш и заем. А и като знаем в България при какви "изгодни" условия се дават заемите направо ще ти стане тъжно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker