За децата без родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За децата без родители
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1268 пъти
Искам да споделя, че работих на място за деца без родителска грижа. Оказа се, че всички деца там имат родители, и на практика е видно, че оставяйки децата си в дом, на тях им е много удобно и безплатно. Идват от време на време, и така. Няколко от майките са бременни отново, въпреки, че не могат да се грижат за вече родените си деца. Това отглеждане се заплаща от данъците ни. Децата са озлобени от ситуацията си, искат да са в къщи. И така до 18г. Намирате ли го за нормално? Не трябва ли да се взимат мерки срещу тези родители?
Все пак, който иска деца да си ги гледа, как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4d394262dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Така мисля, но има деца в риск, чийто родители не могат да ги гледат. Както и ти сам казваш, не им стига акъла дори да се предпазват от забременяване. Държавата, определено, трябва да си смени тактиката. Мисля, и че ще ги закриват.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7e066aa6e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, не е нормално и според мен законът трябва да се промени.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: dae3e9a512
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Абе трябва да се дават детски помощи до 3-то дете. ОТ там нататък, който има 4 и повече деца, значи е преценил, че има достатъчно средства да ги отглежда.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 95a24ce9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не защото не могат, а не искат.
Едно време пра - бабите и дядовците ни, като са живеели в мизерия, спали са на земята под сламата, децата са ги отглеждали в корита, не са им давали биберона, а залъче хляб имащ принадлежност за биберон, избор на дрехи е нямало и още куп др.


Щом можеш да си отваряш краката, можеш и да отглеждаш дете, колко му е нужно, щом едно време са си отглеждали децата и са били живи, и здрави, значи една жена в 21 век. също може.

Можеш да го караш на хляб и сол, но пак ще отделиш средства за отрочето си.
Проблемът на днешните хора, че са егоисти, безхаберници, правят се на жертви и т. н.

Трябва да забранят на малцинствата, да раждат повече от 1 дете, както и да забранят абортите на българските жени, да увеличат парите за майчинство и детски.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a969eb3890
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   ТРЯБВA дa нaложaт вече контрол нaд рaждaемостa! Не стигa, че плaнетaтa е пренaселенa, a продължaвaт дa "пръквaт" децa зa които не могaт дa се грижaт, не могaт дa им дaдaт основa зa кaчествен живот, тези децa сa следвaщото поколение безотговорни родители (просто не знaят друго). В тези домове много от тях бивaт мaлтретирaни, изнaсилвaни, унижaвaни. Тaкa си рaстaт с болнa психикa, в много случaи и социопaти, веднъж пречупени и без жaл към себе си, те не жaлят никого. Предстaвите им зa добро и лошо сa изкривени, инстинктът зa оцелявaне е нaй-силен, но нa всякa ценa... нa всякa.
Не, не сa виновни децaтa, но и институции не им помaгaт.
Родителите-трябвa дa бъдaт кaстрирaни! Вaзектомия зa мъжете и прекъснaти мaточни тръби зa жените и проблемът се решaвa.
A тукa някои дето все пищят, ше aбортът бил убийство, дa ходят и се грижaт блaготворително зa тези децa, aмa ниц, инaче им големи устите и мaлки мозъците.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4c6ce07eed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И какви са родителите на децата по тези домове-масово са роми, нали? Децата им не са виновни, че са ги пръкнали и захвърлили, а те са потърпевши от тяхното безхаберие. Каква основа за живота получават децата?
Тук таме да има и някое българче от болни или неглежиращи отговорността си родители....
Детето трябва да е в семейна среда, а не в институция. А контрола върху циганската раждаемост завишен, това е. Наистина е наложително ВЕЧЕ....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1a413469b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз казвам, че трябва да има строг контрол върху раждаемостта. В целия свят. За всички. В момента (а и по принцип) тези, които най - много се размножават са масово най - бедните, мизерстващи, прости. И е логично - все пак това е единственото нещо, чрез което могат да реазлизират себе си, макар и несъзнателно в повечето случаи.

Също така трябва да се спрат всякакви помощи, бонуси, детски за здрави хора.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cd8209ea4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Обръщам се към тези, които казват, че трябва да има контрол на раждаемостта и помощи само до 3-то дете и глупости в тоя контекст!
Абе вие чувате ли се какви ги говорите бе хора? Побъркани ли сте?
Те повечето хора в днешно време не искат деца и това е голям проблем, а вие предлагате да има ограничения за тези които искат повече деца? Ами то така един ден нашата нацийка ще изчезне. Ние така или иначе не сме много - около 7 милиона и то с циганите и турците барабар. И естествено, че трябва да има помощи и детски за многодетни семейства! Безобразно е да се мисли за обратното. Трябва да съхраним и да продължим родът си, иначе един ден просто няма да съществува.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cd1583beb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Какви мерки срещу родителите? Единственото, което се сещам, е децата да се настаняват в приемно семейство. То сигурно и без това се прави. Ако им се отнемат род. права, те просто няма да ги дават и децата ще се въргалят някъде безпризорни. Трябва цялото общество да поеме тези деца, защото те не са си избрали този живот.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 24069d411d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8- според тебе от какъв етнос са 98% от многодетните семейства, които смяташ, че трябва да бъдат спонсорирани от държавата т. е. от нас, работещите и плащащите данъци хора?
Контрол на раждаемостта трябва да има, колкото и да не е политически коректно, религиозно и нарушаващо разни там права и норми. Въпрос на време е да бъде въведен в цял свят- може би след 20-30-50 години. Това е проблема на бъдещето - хора, които са ниско интелигентни, необразовани, и в крайна сметка безотговорни раждат по 4-5, а в много случаи и по 10 деца без да ги гледат, чакат на помощи и в крайна сметка тези деца стават същите като тях. Този начин на живот се възпроизвежда. Иначе за да осигуриш децата си, да ги образоваш и да им гарантираш нормален живот според съвременните норми се изискват доста усилия. Аз например нямам финансови затруднения да гледам и 4 деца, обаче времето което изисква отглеждането и възпитаването им, усилията и отговорностите по изграждането им като пълноценни личности прави доста трудна такава задача. Отделно жена ми иска да работи и да се развива, а не да бъде домакиня и по цял ден в къщи с децата. За това в момента имаме 2 деца и едва ли ще имаме повече колкото и да ми се иска на мен лично. За Манго от махалата обаче не стоят такива въпроси и проблеми, за това си прави циганчета колкото може и не му пука какво бъдеще ще имат те и че ще бъдат точно като него - необразовани, ниско интелигентни, чакащи на помощи и ако случайно работят нещо ще бъде от най-ниска категория. Това имам предвид и за това са необходими мерки по ограничаване на помощите след 3-то дете например. Хубавото е, че много и от циганите осъзнават всичко това. Познавам много от тях, които имат по 1-2 деца, грижат се за тях да им осигурят образование и много по-качествен живот, отколкото масата в гетата.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cd1583beb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10, разбирам те от една страна, защото аз тази година едва от днес започвам да работя за себе си. Всичко досега е отишло за държавата. От друга страна - някой трябва да пече хляба, да кара рейса, да дои кравите и да почиства тоалетните. Не може всички инженери и министри. Ниско квалифицираната работа е важна и нужна, но въди беднотия, затова е добре да се подпомагат и тези семейства.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 00d850a8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В следващите десетилетия много от нещата, които се вършат от така наречените ниско квалифицирани хора, ще започнат да се вършат вече механизирано - чрез машини. Затова бедността не трябва да бъде стимулирана да се възпроизвежда.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3b5d6aed71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До № 12- Машината, не може да измести човека!!! 1- Човекът е по-евтин от машината 2- В България живеем, не в 21 век, а в 19 век, защото всичко западно на нас ни е много, много скъпо.
3- Като цяло държавата ни е бедна, няма пари за излишни разходи.
Бедност е имало и винаги ще има!!!
България, не може да се пребори с бедността, не искам да се впускам в разтягане на "локуми".

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 62b5d86895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Според мен, всяко изоставено дете трябва да бъде осиновявано. Има много бездетни семейства. Сега вече има инвитро и много от тях имат близнаци, но щеше да е хубаво дс осиновяват дечицата от домовете.
Гледала съм по тв филм за един циганин, псиновен като бебе от французи и сега на 20години се връща в махалата при майка си. Е няма такава пропаст между тях. Той интелигентен господин, тя мангалка от гетото. Момчето поседя в катуна малло и си тръгна. Няма значение какъв ти е произхода, важно е къде си расъл.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2c2a656c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Нека не смесваме темите за помощите с изоставените деца!
Аз съм на мнение, че тези деца, така както децата на родители, които не могат да се грижат за тях, ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТНЕМАНИ и давани за осиновяване. На Запад също е така.
Не е нужно дори да са бебенца- много по-възрастни двойки биха осиновили деца или биха ги гледали като приемни родители до 18 г. възрастн, но няма как да се случи това, когато знаеш, че всеки момент може да дойде някаква асоциална майка и да ти вземе детето!
Моите собствени родители биха осиновили по-голямо дете/юноша, но ги е страх, че ще им го вземат. Майка ми би искала да е приемен родител дори, но пак - всеки момент могат да ти вземат детето и да го върнат в лошите условия, всичко ще е напразно!

ПРОТИВ съм да се дава на бедните семейства помощи - това само стимулира раждаемостта на бедни хора. Кой ще плаща? и сега сме затънали, само до това ни е. Аз също бих гледала такова дете, но пак при условие, че никой не може да ми го вземе - все ми е едно като приемен родител или осиновител - бих плащала всичко за него сама, НО имам и нещо в замяна -дете вкъщи да ме радва и после се надявам да ме обича като съм стара и немощна. Против съм това да се изливат пари на безотговорни родители да се размножават.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker