Защо все ни се сбъдват късметите от баницата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо все ни се сбъдват късметите от баницата
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1641 пъти
Последните десетина години винаги на мен и на жена ми ни се сбъдват късметите от баницата. В началото си мислех, че са съвпадения, но станаха прекалено много.

Например на мен ми се падна път в чужбина, на жена ми не. Ние се изсмяхме, че ще ходя с любовницата и не му обърнахне внимание. После обаче се наложи да отида сам на сватба и чак след това де сетихме за късмета. По същия начин преди време и се падна нов дом и забравихме за него, защото нямаше изглед да си купи, но същата година се случи така, че трябваше да се премести при мен, защото имаше проблеми с майка си. Преди раждането на детето изтегли бебе, а тогава също не планирахме. Това са само малка част от примерите, но винаги теглим малко вероятни късмети и на 90% се сбъдват и чак след това се сещаме, че сме изтеглили това. Последните десетина години почти всико се е сбъдвало и то точно същата година.

Имате ли някакво обяснение, защото чак почвам да се плаша и в мен възникват много въпроси. Дали всичко е предопределено или ние теглейки подсъзнателно си внушаваме нещата и после подсъзнанието ни ги привлича. Всичко е много странно, не мислите ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: eeb4cbda88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Oбяснението е, че няма случайности във Вселената. Хаосът всъщност е псевдо-хаос, детерминистичен хаос, а не чиста произволност. Затова и системи, които разчитат на хаотични явления, като карти таро и гледане на боб работят. Аз самият се занимавам с таро от доста години и съвпаденията са много над това, което статистицитие биха определили като очаквана стойност за случайно разпределение. Всеки момент от време си носи характеристика (в Древна Гърция това е "Кайрос", докато хронологичното време е "Хронос"). Затова и астрологията работи (истинската такава), но се отклонявам...

От друга гледна точка обаче, при мен напеример късметите от баницата почти никога не се сбъдват (затова обикновнео хвърлям едни карти на Нова Година както и на други дни, но като цяло гледам да го премахна като практика защото е малко тъпичко да знаеш някои неща предварително, а и след като знаеш нещо предварително, вече имаш осъзнаване и можеш да го промениш, което не винаги е за добре).

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b9a471cbf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Към номер 1 с откриването на квантовата механика всъщност се оказва точно обратното всичко е случайност.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 17ad9cb558
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, историята ти все едно аз съм я писал... И при нас всичко работи, чак се плаша вече! А най-вече за такива неща като бебета, жилища и любовници. Направо изтръпвам като наближат
Коледа и Нова година.
Нямам друго обяснение, освен че някак си неволно концентрираме менталната си енергия и без да искаме превръщаме обичая с късметите в истинско ясновидство... Колегата №1 е казал някои неща, които не разбирам изцяло, но започвам да вярвам, че са точно така. Уж всичко е произволно - да, ама не! И наистина е тъпо, като знаеш какво ще ти се случи, а още по-тъпо е, когато жена ти започне да те гледа накриво още преди да си кръшнал с аргументите: "Ти миналата година изтегли еди-какво си и виж какво стана!" - все едно си го направил нарочно...
Може да звучи налудничаво, но наистина обмислям начин как баници с късмети и подобни адети около мен да бъдат премахнати като "отживелица", стига да успея да измисля начин как да убедя семейството на сестра ми и още 10-тина приятелски семейства в това...
Едва ли имам особени изгледи за успех обаче, понеже за тях всичко това е "голям майтап", въпреки че всеки път слагаме по 1-2 анти-късмета и те винаги се сбъдват..
Ужас, значи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 303bc26341
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нищо интересно. Става въпрос за интуиция. Съвет: Вслушвайте се в мнението на човекът, разпределящ парчетата баница!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eeb4cbda88
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   до 3 от 1:

Интересувам се и непрекъснато следя най-новото в квантовата механика. Има най-различни теории относно "квантовата произволност".

Актуално в момента е ретрокаузалността - влияние на бъдещото състояние на частица върху състоянието й в настоящето. Доста учени работят в това направление. Експерименти като Delayed Choice Quantum Eraser доказват, че събития, които все още не са се случили в настоящето имат влияние върху него.

Например: https://phys.org/news/2017-07-physicists-retrocausal-quantum-theory-future.html

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3382318a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да е случайност, може и да не е. Никой не може да знае със сигурност. Няма как да знаем.
Ами слагайте късмети, които наистина искате да ви се случат. Нали се слагат все хубави неща - просто се радвайте, че имате късмет.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 17ad9cb558
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   7, абе те нещата винаги са хубави, но от социална гледна точка не винаги са приемливи! Примерно късметът: "Нова любов" за почти пълнолетното ти дете е много хубав и романтичен късмет, но за семеен човек звучи доста подозрително... Или пък пожеланието "Здраве" за сакат човек изглежда малко като подигравка...
Да не говорим, че повечето компании вече, особено такива, в които има и зевзеци, слагат и по 1-2 анти-късмета, ей-така, за пикантериика. И какво си мислиш? Вся някой опира пешкира и с тях!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 824f831f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Гледайте филма Тайната и ще разберете всичко. :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2758e008d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами зависи кой пише късметите :)

И на мен ми се сбъдват много често, на пример след като бях казал на всички приятели, че съм капарирал апартамент познай какво ми се падна от баницата - "Нов дом", нищо че в чинията бяха останали три пърчета.
Или пък когато се оплаквах че старата кола ми е писнала и чакам само да мине нова година за да си взема нова. И, О! Чудо - падна ми се нова кола!
А когато бях последна година в университета ми се падна нещо от рода на "С твоето желание, успехи ще пожънеш във висшето образование" и познай какво - завърших! УАУ!!!

Та не си ли чувал за "дирижиран късмет"? Ако мислиш, че неща са ти се случили заради листчета в баницата значи си много наивен!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dab813f82c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   от 7 до 8: Ами аз затова казах те да си пишат късметите - само неща, които наистина искат да им се сбъднат лично на тях.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7dd4767dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не е вярно, това с късметите е заблуда, като далаверите с "националната лотария"! Ясно е, че ще ти се паднат точните късмети, когато самите късмети са писани и сложени от родители и роднини.
Голям мъж си, не се излагай, аз съм много по-малка от теб и от бебе, не вярвам в дядо Коледа, та ти още си вярваш, някак си по детски... наивно.
Неволята учи на всичко, ако чакаш късмета, да ти се усмихне, ще умреш с отворени очи и чакащ с отворени обятия.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b89ea3ceb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   На мен ми се сбъдват винаги. Най-фрапантния пример беше когато свекърва ми сложила късмета "бебе" за дъщеря си, защото беше бременна, но този късмет се падна на мен и през новата. година забременях. От тогава съм забранила да се слагат лъсмети за сватби и забременяване. Като виж са се паднали на някой женен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker