Адвокатът ме излъга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Адвокатът ме излъга
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1569 пъти
Тази година имах един неприятен случай с един съсед. Стана скандал и се скарахме с него. Мисля, че е излишно да давам подробности, защото не е това същноста на темата. В последствие се оказа, че той се е оплакал в полицията, защото получих призовка и се наложи да обяснявам, че съм го обидил. Тъй като поводът се оказва маловажен предпочетоха единствено да ми съставят протокол и нищо повече. По-лошото в случая е другото. Не ми се е налагало да ходя в полицията никога преди това и когато получих призовка, се притесних какво може да стане. От приятели намерих връзка с един адвокат. Срещнахме се с него преди да отида в районното и той ми даде съвети как да представя нещата по-благоприятно за мен. Предполагам, че в крайна сметка това е работата на адвокатите. След това обаче моят адвокат ми каза, че ще има дело и той можел да го прекрати, за което ми поиска 600 лв. хонорар. В този момент все още бях притеснен от изхода и макар, че за мен не са малко пари, му ги дадох на два пъти. Той ме уверяваше, че "скоро ще приключат нещата", че "всичко ще е наред". Поисках уверения, че е свършил работата, той каза, че ще ми покаже ксерокопия от документи. После пък си промени намерението, че не можел да ксерокопира и само ще снима с телефона си. След като си получи докрай сумата, работата умря. Ни вест, ни кост от адвоката. Не го търсих повече, стана ми ясно, че ме е метнал. Никакво дело не е имало. Аз му признах, че не съм имал такива случаи и той бързо си е направил сметката, че няма да се усетя ако ми поиска повече пари за нещо, което не е направил и няма въобще нужда да прави. В договора, който той ми даде, пише "правна защита", което е неопределено. Ако се опитам да заведа дело, кой знае как ще извърти нещата. Не знам какво мога да направя, но не ми се иска просто да пия една студена вода. Ако подам жалба в колегията му, дали ще разследват нещата? Вероятно шансовете да си получа част от парите са нищожни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 286f1bb393
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оплачи се и подай жалба навсякъдето където е възможно.Забелязъл съм, че колкото повече хората се оплакват и пускат жалби - нещата рано или късно стават по-добри и по-добри.Постави се на негово място - ограбваш някой и тайно се надяваш ограбения да си мълчи и да си пие студената вода! Не му доставяй това удоволствие.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bb1572d368
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напиши името му и случката във Фейсбук, в правни форуми. Само така може да му отмъстиш. Едва ли може да си вземеш парите обратно. Разпространи името му и историята, без да си пишеш твоето име. Без да го правиш от твой компютър. Отиди в Интернет кафе, примерно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 550fd7cafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Намери го къде живее и му нарежи гумите на колата, причакай го някъде, счупи му краката без да те разпознае разбира се, след половин година пак. И така докато тези 600лв не му излязат през гъза. Ако не ти стиска пий една студена вида и си карай живота. В тази умряла държава само така се оправят такива нагледци.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 54a9223ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен няма смисъл да ровиш вече ако е минало доста време. Както и да разгледаме това което си написал няма как да разберем дали е имало пуснато дело. Но пък щом толкова си се притеснил значи има защо.
Също не виждам как ти разбираш отношенията на адвокат и клиент, но адвокат, клиентът си почти никога не го търси, а връзката става само ако клиент търси адвоката си. Няма логика в тези ти думи "работата умря. Ни вест, ни кост от адвоката. Не го търсих повече" Ако го беше търсил щеше да си получиш това което искаш-снимката примерно.
Твоята работа е все едно че си предплатил на магазин 100кг домати, но не си отишъл да си ги вземеш и сега ревеш, че може би ако идеш няма да са ти приготвени и искаш да се оплачеш в министерство на икономиката за твоя казус с доматите.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5056c9eadd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Кажи му да ти върне парите в противен случай ще му се случат някой неприятни за здравето му неща!

Не знам дали можеш да му разбиеш физиономията, но ако не ти се занимава наеми някой да му вземе душичката.

В тази държава така трябва да действаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker