Телефонните "ало измамници" - помогнете! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Телефонните "ало измамници" - помогнете!
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1528 пъти
Пиша ви по повод нещо много тревожно, което се случи днес. Вкъщи са звъняли много пъти с различен сценарий т. нар. телефонни "ало" измамници. Телефона обикновено вдига възрастен член на семейството ми, който никога не се хващаше на въдицата им и ги отсвирваше веднага. Лично аз вдигнах телефона, когато поредният измамник циганин се представи за Любомир Георгиев от 6 РПУ. Както винаги, тези паразити звънят от скрит номер. Аз тогава му казах, че номерът няма да мине. Звъннали са и обичайните ревящи хора, които уж са блъснали някой и т. н. Днес обаче не вдигнах аз телефона, не съм чула че е позвънил... и този път баба ми е отговорила и се е хванала, че това е нейната сестра, която е болна и трябвало да и се направят ваксини против птичи грип, всяка по 10 000. Естествено, тя е казала, че няма пари, което е абсолютен факт. Живеем с минимални средства. Но тя е направила една страшна глупост, за която отначало не си признаваше - дала е нашият адрес, за да ни изследват уж за птичи грип. Толкова нелепо и абсурдно, че чак не е за вярване, че може да се върже на въдицата. НЕ мога да повярвам, че се е хванала на тоя малоумен и абсурдне сценарий, не е за вярване. Изпокарахме се. Сега обаче много се притеснявам. Случвало ли ви се е ваш познат или вие да дадете адреса си случайно и дали тези проклети измамници има опасност наистина на дойдат, как да реагирам ако се появят - да ги изгоня и заплаша ли или само да звънна в полицията (не, че тя ще дойде навреме, но все пак). Моля ви помогнете със съвет. Звънях в полицията, забравих да допълня и общо взето както се и очакваше, няма какво да направят. Направо не мога да повярвам, че възрастните хора са толкова наивни.... и то информирани и добре знаещи, че това е измама, хора. Но много ме притеснява факта, че е дала адреса, а най-вероятно и имена. 15-тина минути след първото позвъняване, разбира се се обадиха отново тези цигани и този път вдигнах аз. Заплаших, че ако още веднъж се обадят или ако дойдат, моментално звъня в полицията, което разбира се ще направя така или иначе. Но ако дойдат на адреса ни, какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 43e27264ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Следващия път когато се обадят, накараи баба си да вдигне телефона и да продължи филма с болната от птичи грип сестра. Нека им каже че разполага само с 2000лв но е готова да ги даде веднага. Междувременно ти разбери кой е раионен на вашия квартал и му кажи лично на него, така че когато дойдат баба да даде наистина пари, но да ги арестуват в момента на взимане на парите.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8101152851
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Купи си един калашник и като дойдат ги направи на швейцарско сирене - без съмнение ще има резултат :D

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f134858fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   да, майка ми си беше казала 3-те имена, адреса, моето име, ... абе и майчиното мляко си беше изпяла, направо ми идваше да я убия, толкова малоумно се беше държала при всичките съобщения и предупреждения. накрая все пак се сетила да пита за 3-те ми имена, те, естествено, не можали да й ги кажат и се усетила. тогава почнали да я заплашват и тя беше изпаднала в нервна криза.
преди няколко месеца пък беше тръгнала да дава 600 лв на някакви, добре, че съседът я срещнал на стълбите и я спрял.
не се страхувай, нищо няма да ви направят. тези не са агресивни, гледат да вземат парите и да бягат, а на адреса изпращат мулета, самите организатори стоят далеч. дано баба ти си вземе поука

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 85d66e3492
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Споко, няма да дойдат. Имат си друга работа - да не мислиш че е лесно да звънят на по 1000 номера днеска. Набират на произволен принцип, който клъвне - почват да го разработват, другите ги подминават.

Веднъж звъняха у нас и попаднаха на мен, от начало обичайното - след това естествено заплахи от рода на "сега ще дойдем, пред вас сме", аз бях леко пиинал и им казах че съм приготвил туба с бензин да ги запаля живи и ги чакам с нетърпение. Е нито звъняха повече, ното дойдоха да ми отрежат главата :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 37d1a57c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами просто им казваш с непознати да не разговарят ако ще и Бойко Борисов лично да им се обади. Ти също какво са обясняваш, направо ги изплаши със заплахите за полиция. Не разговарят дори с тях, а ако звъни телефона ясно правило вдигатш само ти. Същото и за вратата през шпионкат и ако е не познат не отварят ако ще да е който и да е. Така обраха една баба, може ли чаша вода и тя до кухнята и така и чантата и изчезна. Всъщност колкото и да е смешно на някой сме с 2 врати и мъжът ми подпира под бравата един стол, нека да влязат ако могат. Чантата си държа в спалнята. Човек ако сам не се пази, никой няма да му помогне. Така на една позната през ноща ги обраха и чантата и с цялата изтеглена заплата замина. Да я питаш защо си тегли парите, аз ходя с 5 лв. в джоба и плащам където е възможно само с карта.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 877b18229c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам как не ги хващат. На запад разкриват самоличността на терористи за часове, понякога без да имат нищо повече от изпратен им по пощата запис на който се вижда само един маскиран тип. Що за глупост е това "скрит номер". Не съществува такова нещо. Ако са се обадили от автомат, физиономиите им са някъде на записите от камерите в пощите, когато са купували фонокартите. От 10 случая на регистрирана продажба на фонакарти, 9 са те. Настрой си телефона на пренасочване на разговор, така, че като ти звъннат пак, натискаш червеният бутон и вместо да звъни твоят телефон, звъни GSM-a на началника на МВР и като вдигне, без да знаят започват да се пазарят с него, че дъщеря му пострадала и трябва да се видят да им даде пари за кръвопреливане иначе, ако се забавят половин час си отива. Агент Смит ако дойде тука ще ги размята всичките тия келеши за 24 часа. Ама така е с българите като се къпят в морето дето се изливат отходните канализации в него на държавите с които граничи, не се контролира хигиената като в Япония, не се пазят от паразитите. По времето на старите хора които са жертвите които най се хващат, хляба се продаваше нефолиран, пипан с мръсните ръце на продавачите, и подмятан къде ли не, преди консумацията му. И сега хигиената не е кой знае колко по-различна. Как да сме адекватни и да не боксуваме като народ и държава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 02c32d2f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Дай Боже да остареете, тогава ще разберете защо се държат "като малоумни" вашите близки. Не са те виновни. Сложи си на вратата емблема на полицията и на звънеца напиши "Комисар П. Георгиев". Като се обадят, говори с тях около минута, почукай по слушалката (микрофона) и после кажи малко по-тихичко: "Колега, засякохме ли обаждането? ". Не са те най-големите тарикати :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e33ab803d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не се тревожи, тези са доста страхливи и едва ли ще посмеят да дойдат у вас. Колкото до информацията с имената, виж това вече е лошо, защото следващия път като звъннат ще могат да цитират и име за достоверност и има по-голяма вероятност баба ти да се хване. Едно е да ти се обади някой и да налучква, друго е да ти се обади и да каже, че е брат ти Х. За това пак говори с баба си и я помоли да е крайно внимателна и най-добре изобщо да не вдига телефона в следващите няколко дни.
И на мои роднини са го въртели тоя номер, за щастие без успех. Първия път дядо, Бог да го прости, си беше с акъла си и такова шоу им спретна, че аз страшно се забавлявах. Държа ги на телефона 30 минути, разпитва ги за някакви уж роднини (измислени разбира се! ) и накрая им заяви, че много му е било приятно, че си е говорил с "братовчеда", ама нямал пари. Втория път обаче се разминахме на косъм. Дядо вече беше болен и цял късмет, че майка ми се прибрала и го чула, та буквално му грабнала слушалката, заплашила ги и затворила преди дядо да им каже имена, адреси и кой знае още какво. За това гледай баба ти да не вдига телефона много много тия дни и сериозно и обясни, че това е измама и не, сестра и не е болна от птичи грип или каквато там простотия са и казали.
За съжаление на полицията не разчитай много, че като ги знам колко са бързи... като се обадиш да подадеш сигнал за нещо си, в моя случай за разбита кола, само питат дали има пострадали и като кажеш не, те оставят да си чакаш с часове. За това направо забрави за тях. Обаче предупреди баба си да внимава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker