Как да си взема шофьорския? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да си взема шофьорския?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1289 пъти
Здравейте, млада жена съм, не ми се отдава много да шофирам, но имам голямо желание. Вече за 2 години съм взела над 40 часа и днес ми беше вътрешният изпит. По принцип добре си карам с някои малки грешчици, но за изпита така се притесних, не спах цяла нощ, след това закъснях малко и още повече се стресирах. Много зле карах. Не паркирах правилно, за малко от невнимание да вляза в насрещното, завивах на втора в малки улички. Не продължи дълго, но човекът ми даде ДА и съвсем скоро предстои външния. Една приятелка ми каза, че на вътрешния винаги давали ДА, защото добре печелели като те скъсат на външния. На мен уж ми го дадоха, тъй като са наясно, че скоро заминавам и трябва по-скоро да си изкарам книжка преди да е изтекла година от листовките. Дайте ми съвети как да съм по-спокойна, моля, и да дам максималното от себе си да се справя на най-важния изпит. Предполагам има хора с опит тук, споделете кое е фатално и кое не толкова. Вас колко пъти са ви късали и как сте се мобилизирали? Аз имам чувството, че ако ме скъсат от първия ще се срина духом. Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 881d32228e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз имах проблеми с практиката - кормуването. Курсът ми продължи близо 8 месеца, вместо обещаните 1 месец, месец и половина максимум.
Но по начало съм скромен, не съм устат и взискателен и винаги бях на последно място в списъците за каране, но както и да е. Минаха 4 месец така и дойде време за изпита. И аз нямах абсолютно никаква увереност, поради простата причина, че съм от провинцията, а тук на практика инструкторите се подиграват с курсистите, а тъй аз като съм скромен и мълчели още повече. В родният ми град не се провеждат изпити, и при всеки ден за каране ходихме до областният. От 30те задължителни часа, 15 ми ги отчетоха, докато се придвижвам от родният град до областният, други 4-5 часа ми ги писаха също отново на междуградско и на практика за градското кормуване имах останало 10. И за да е пълна картинката вместо обичайните 45-50 минути, колкото трябва да продължи 1 час, при моят инструктор караш 25-30 мин и качват друг курсист. И от цялата работа както виждате вместо 30 часа, аз карах на практика 6-7. За някой може да са достатъчно, но не и за мен, много добре знаех, че не съм подготвен за изпита, но разбира се интруктура гледаше да ме скъсат, поради простата причина, че се заплащат едни допълнителни 160 лв, от които 120-130 си остават за него.... Именно заради това винаги пускат на вътрешният, за да може да те скъсат на "външният" и да плащаш отново 4 часа вътрешен изпит за външен.

Първият път ме скъсаха, и понеже беше края на ноември повече нямаше часове за годината. Поднових курса средата на март, следващата година, естествено инструктура така направи нещата, че да не принуди да плащам допълнителни часове, понеже иначе щях да се явя на изпит без да съм карал 4 месеца преди това.
Но вторият път го взех...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b96c855fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Фатално, не фатално... Като не можеш да караш, няма да вземеш изпита, просто е.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 30e152a275
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мен ме късаха 6 или 7 пъти. Но накрая го взех. Това продължи общо над 2 години, защото се бавих, ходих в чужбина и тн. Така, най-важното е да знаеш кога изпитът се прекратява моментално и да внимаваш. Прекратява се моментално ако минеш на червено, не спреш на стоп, допреш бордюра, качиш тротоара или се удариш в друг. Дори и да не направиш паркирането идеално, могат само да ти вземат точки. Имаш право на 9 наказателни точки максимум или на 2 големи грешки (които вземат по 3 точки). Т. е. например можеш една голяма грешка и 6 по-малки, но не и 2 големи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: aa888e6e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Фатално ще е, ако те пуснат на външния без да можеш да шофираш правилно и безопасно и да вземеш да убиеш някого на улицата или себе си. Това ще е фатално.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a8e8d438d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моят курс бе два месеца и половина, защото нямаше дати за практическия. За листовките бях супер уверена и нямах нито една грешка, но за курмуването бях много притеснена и отидох с нагласата за късане. Естествено се паднах в групата на доста взискателен изпитващ, но преди да се кача за начало, моят инструктор ме надъха и се справих много добре. Имах 3 наказателни. Бъди спокойна и уверена, не бързай и не се паникьосвай. Дори и да не стане от първият път, не е края на света. Всичко е в главата. Аз взех книжка на 18г., сега съм на 27г. До преди година рядко шофирах, но сега работата ми го изисква. Паля и заминавам, карам по-бавно и средоточено. Няма роден научен, а шофирането иска практика. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker