Мутренска пицария срещу прозореца ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мутренска пицария срещу прозореца ми
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1859 пъти
Здравейте, имам следният проблем - живея на първия етаж в жилищен блок, като точно срещу терасата ми, на няма и 10 метра, се намира пицария/ресторант/заведение, с неизяснен статут.
По обяд там обядват много работещи хора и всяко показване на терасата се превръща в атракция за тях. Иначе казано - привличам нежелано внимание и не мога дори да простра дрехите си необезпокоявана. Външната част на заведението, със столчета и масички, няма висока ограда или каквото и да е съоръжение, което поне малко да отделя погледите на клиентите им от моята тераса, а самата пицария е с френски прозорци и така или иначе всичко се вижда.
Една сутрин се преобличах за работа на вдигнати щори и след като се облякох видях, че собственика стои на импровизираната 30 см ограда и ме наблюдава втренчено.
Друг проблем е, че работното им време е до 23 ч. , а редовно ги виждам да висят до 1 през нощта, макар и без музика и силен шум.
Нямам никакво спокойствие.
Сега пък от 15 ч. правиха саундчек и веднага щом часовника удари 16:00 се започна с празнуването на някакво кръщене с циганска музика на живо, надута до степен, че не мога да си чувам мислите.
Собствениците на заведението са изявени мутри и просто не мисля, че бих могла да се справя с тях мирно и кротко, при положение, че дори имат и подкрепата на кварталните биячи.
Иска ми се, обаче, да спечеля спокойствието си по някакъв начин легално и без много драми.
Моля, ако има юристи тук, които се сещат за определени начини, с които мога да си помогна, споделете.
Работя доста и искам поне у дома да ми е спокойно.
Ако има и хора, които имат същия проблем, пишете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5b471c0998
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Легално имаш варианти, на практика нищо няма да стане.
Ще им пишат актове, ще ги проверяват от време на време... повярвай ми, твоето спокойствие не е равно на техния бизнес, последният е по-голям, по-важен и по-интересен за повече хора. Актовете се жалят и падат, и да платят някой - капка в морето.
Нямаш шанс.
Стискай палци да не им върви работата и скоро да свият байряците на ханчето.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c6afe8da2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като се изключи циганската музика на живо, нямаш никакви основателни причини да ги съдиш. А дори и да имаше, едва ли щеше да постигнеш нещо в съда. Хората не са задължени да вдигат огради, за да пазят живеещите отсреща от погледите на клиенти. Това, че си се преобличала на вдигнати щори си е твоя грешка - може да се случи на абсолютно всеки да го видят. По-добре се радвай, че не живееш срещу училище - ей на това му се вика истинска атракция.

ПП: От думите ти изглежда, че заведението си е било там още преди да се нанесеш. Ако това е вярно, то нямаш абсолютно никакво право да се оплакваш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 89ccf8d5f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Като жена мисля че проблема е в твоите щори и простирането облечена. Дори отсреща да няма пицария съседът със същия успех може да стои и да те гледа да се преобличаш без щори. Щом си решила да живееш на 1 етаж ще се наложи да се научиш да се прикриваш, а и като жени ние сме длъжни да се прикриваме а не да ходим голи и да се оплакваме, че ни гледат. Такъв е животът, който не иска да го гледат в дома му си пуска щори или си купува жилище на 15 етаж.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 50e142e59d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами какво точно искаш да направи човека? Да си затвори пицарията, за да не те гледат ли? Или да прави забележки на клиентите си? Изобщо в случая какво общо има собственика, след като не той, а клиентите те гледат? Какво ти е виновна пицарията? Със същия успех могат да те гледат и минувачите и комшиите.

Как точно ще им забраниш юридически да те гледат? Няма такъв закон, който да забранява гледането. Единствено се забранява да се вдига шум между 14 и 16 часа и през нощта след 23. От там нататък нищо непозволено не правят.

Между другото кой се облича на смъкнати щори?

И още един въпрос - след като те е страх да говориш с него мирно, понеже си има биячи, защо ще го съдиш? Ами ти ако тръгнеш да го съдиш, той пак ще си прати биячите и ще те откаже. А сигурно е приятел и със съдиите, прокурорите и полицията и дори няма да ти разгледат сигнала.

Да не говорим, че ти чисто юридически нямаш право да се оплакваш, че някой те зяпал. Всеки си има очи и може да си зяпа каквото си иска. Като не искаш да те зяпат си пускаш щорите или си закриваш терасата и готово.

Сещам се за варианта да им правиш някакви мизерии тайно, че да изгониш клиентелата (например да им сложиш разни смърдящи неща наоколо, които не се измиват), ама си е риск, защото ако мутрата те набара, ще береш ядове.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 752aced6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   В нормалните държави затова е забранено създаването на заведения в жилищни сгради или непосредствено близко до жилищни сгради.. където музика, хора, партитата и т.н биха пречели на живущите. Нямам какво друго да ти кажа освен да си продадеш апартамента и да се изместиш.. защото законите в България не се зачитат и всеки си прави квото си иска.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9384b3d0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   номер3, а аз като мъж длъжен ли съм да се прикривам ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 256ef16779
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вземи си сгъваем стаен простир-хем е по удобно да се простира на него, не ти трябват щипки, хем няма да ти се умирисват дрехите на пици от заведението, хем зимата няма да ти замръзва прането на балкона. Иначе това действително е много неприятно-да гледат хора постоянно в апартамента ти. Можеш да си залепиш огледално полупрозрачно фолио на прозорците, което пропуска светлината само в едната посока, така че ти ще можеш да гледаш през прозорците си, но отвън няма да могат да те виждат. Можеш също на балкона пред стъклото да сложиш големи растения в саксии които с листата си да закриват голяма част от прозореца, така и гледката ти от вътре ще е много по приятна, а и ще ти правят приятни сенки в стаята нощем на уличната светлина. А това със шума в 16 часа, предполагам си на работа по това време, и те притесняват само в почивните дни и само лятото като я пускат на открито. Предполагам не си позволяват да държат музиката след 22:00 часа, защото тогава става незаконно, и можеш да подаваш сигнали. Сигурно са ново заведение и сега пробиват с евтини пици и угаждат с музика. Но постепенно ще повишат цените, и ще се занижи качеството, и няма да има толкова посетители за правене на купони. Сигурно имат сайт или страница във Фейсбуук където се пишат мнения и там можеш да им пишеш, че няма да отидеш друг път в заведението им защото те е отвратила гръмката музика в него.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4c13d3a0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ние затова си купуваме жилища само над 4 - 5 етаж, на първите етажи е кофти, и да няма заведение минувачите ще зяпат. Те и затова тези жилища са най - евтини. Не можеш да направиш нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b50963c14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   От цялата работа може само да си помисли човек че си "скрита" ексхибиционистка тръгнала да се похвали че я гледат.
Няма причина иначе да си седиш без щори на 1 етаж. Да те гледат как се преобличаш и т. н. Ако си чак толкова интересна гледка, или ще можеш да си позволиш или ще има мъж който да ти осигури от по-хубавите перални дето не им трябва прокане по терасата. Това в случай че не може да си позволиш изолация/затваряне на терасата, което принципно си е задължително за 1 етаж.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e6db09b913
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Следващия път когато вдигат шум, вместо да се преобличаш на вдигнати щори, просто излез гола на балкона. Музиката спира, разговорите също и настава пълна тишина. Когато простираш, вместо да се протягаш с къса рокличка, излез без нея, пак всичко ще ти се вижда, но няма да чуеш звук. 369

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 52abe8ddd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Говори със съседите си, сигурно не си единствената, която има проблеми с въпросното заведение. Пък като сте повече хора, дано успеете да се преборите.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c1ee69d031
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Събирай пари и като събереш се премести на тихо и спокойно място. Не забравяй да проучиш старателно преди това, за да не се окаже, че на 50 метра има църква, която бие камбани в седем и половина сутринта, или някой съсед си бачка с ъглошлайф в двора през почивните дни, или в съседния апартамент квартирантите се прибират след полунощ и докато заспят тропат и говорят на висок тон до 3-4 през нощта, или в отсрещната кооперация гръмогласно бебе протестира с рев срещу нещо неизвество, точно когато си решила да си лягаш вече природосъобразно преди полунощ, или някой нагъл съсед се изхитрил да си монтира бучщия климатик точно към твоя стена... От спокойствието по-ценно няма. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker