Страх за бъдещето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх за бъдещето
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1082 пъти
Здравейте! Семейна съм повече от 20 години. Съпругът ми се грижеше за детето ни и мен. Последните години работеше в чужбина и преценихме аз да си стоя вкъщи, за да може да сме заедно през малкото време, за което се прибираше в отпуск. За съжаление той получи инсулт. Мобилизирах се, когато се случи инцидента. Слава богу инсулта е лек и той се възстанови бързо. Но сега аз се сринах. Страхувам се за бъдещето. Съпругът ми иска да се върне към старата си работа. Мисля си :" ако нещо се случи с него, когато е далеч". В същото време си давам сметка, че това са неговите мечти и това го мотивира. Не съм работила, трудно ще си намеря работа. Всички тези мисли циркулират непрекъснато в главата ми. Предписаха ми тежко лекарство за тревожността. Детето ни се държи много по-зряло от мен. Учи се добре, имахме планове за бъдещето му образование. Не мога да спя, не се храня пълноценно. Не харесвам поведението си, то е във вреда за мен самата, но най-вече за околните. Приемам всякакви съвети как да изляза от клопката на този страх за бъдещето.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0826a7b76c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За какво ви е тази еманципация след като целта ви е да се натресете на някой да ви издържа, много готино оправдание-като си идвал да сте се виждали-нали за това има платен отпуск, ако е в повече ще си вземеш неплатен. Ако инсултът беше по-сериозен и ти трябваше да издържаш семейството щяхте да умрете от глад или явно малолетния ви син да ви издържа. Сега и да се притесняваш и да не се притесняваш-все тая, трябвало е преди 20 години да го направиш

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fa21b88a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Задължително започни работа. Може да е в БГ, може при него в чужбина. Няма значение, че не си работила. Може да гледаш деца, да станеш продавачка. Защо изобщо си позволила да стоиш без работа? Няма значение, че той изкарва там пари. На теб ти трябва да ти върви трудов стаж, а и всичко се случва както виждаш. Вместо да се тъпчеш с хапчета за тревожност, просто реши проблема-започни работа. Елементарно е.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ec096f87c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Подкрепям 2. Започни работа - това ще ти помогне финансово, но основно ще ти помогне да превъзмогнеш тревожните мисли. Когато умът ти се заеме с работата, тревожните мисли автоматично ще се разсеят и изчезнат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3fc8063833
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В началото не работих, защото детето ни боледуваше много-алергия, астма. След това аз имах няколко години здравословни проблеми. Сега от разстоянието на времето и на обстоятелствата отчитам грешките си. Стресът ми дойде най -вече от коментарите на други хора, че инсултът може да се повтори и то онагледено с примери. А относно коментара, че търся на кого да се натреса, за да ме издържа, когато се оженихме бяхме млади и въобще не сме си правили планове как точно ще се стече живота ни. Благодаря за мненията.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a6e73aa860
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Веднага си намери работа! Просто за сигурност, че ако не дай Боже, съпругът ти се влоши ще имате пари. Да не говорим, че ще ти се отрази и добре на самочувствието да знаеш, че правиш нещо за семейството си. А и не на последно място, покрай новата работа и свикването с живота на работеща жена, няма да имаш време да се депресираш, защото ще си заета.
Няма значение какво точно ще работиш, след като не си работила 20 години едва ли ще можеш да избираш много, важното е да правиш нещо и хем да печелиш пари, хем да си заета и да се разсееш от мислите си. Защото ако не сега, то рано или късно съпругът ти ще спре да работи и тогава? С една пенсия живее ли се?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker