Сливен или София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сливен или София
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1634 пъти
Здравейте, честно казано живея доста самотен живот, в по-голямата част от времето си съм сам, имам си хубаво голямо куче, за което се грижа. Това да живея сам не е някаква антисоциалност, просто направих този избор, понеже повечето ми връстници в моя град взимат наркотици и живеят доста деградиращ живот. Повечето ми приятели, които се развиват, учат, работят и т. н отидоха в големите градове, започнаха да учат там и в последствие останаха там. Аз обаче искам да се развивам и живея в моя си град, имаме хубава природа и след дългите пътешествия в чужбина усещам някакво спокойствие в родния си град. От тази чужбина обаче се забравих и с повечето ми приятели... понякога намирам интелигентни хора с които да си говоря, но повечето са далеч над моята възраст.. Не ми пречи това, че са големи хората, просто, че няма млади.. Отделно искам да работя професия в областта на киното и телевизията, която трудно бих намерил в моя град. В Сливен има само някакви заводи, в които работят неграмотни цигани и селяндури.. не че обиждам хората, но просто нямам какво да си кажа с такива хора, ако ме разбирате.. За мен средата е от изключително значение, затова предпочитам да съм сам, с книгите ми и собствения си свят, от колкото да излизам с глупаци. Да тежко е, но поне оставам себе си.. Иска ми се да си намеря и една приятелка, но това още по-сложно ми се вижда в този град.. Просто не знам, целия ми живот е едно оцеляване, стремя се да запазя светлинката в мен докато живея на доста негативно място.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1aeb5ece19
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам дилемата, пред която си изправен, разбира се, не си виновен за това..
Аз не съм от Сливен, но е роден град на моя приятел..и знам как е. И да ти кажа, и на нас не ни харесва толкова там да сме, но....за мен е по - важно с кого съм, отколкото къде. Уютно ни е, но външния фактор си казва тежката дума. И така, на този етап сме така. Нататък един Господ знае.
Запитай се, какво е най - важно за теб. Повече спокойствие, или по - добре да си финансово, и т.н.
Стискам палци да намериш точната.
Отговорът е в теб!!! Успех.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: acb7988328
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Искаш да избереш София или Сливен? Варна.
Аз съм обиколил цяла България, дори и в чужбина ходих, но по- хубав град от Варна няма. Не го казвам, защото съм от Варна, напротив! Аз съм от Силистра. Във Варна има театри, има реализация в много области, дори организацията в администрации, община е много по- добре, отколкото в София. Гледай новини и " Господари на ефира". Случайно ли е, че редовно дават неуредици в София община? Вярно, че не само там, но направи статистика къде най- много.
Иначе от двата глада, София е по- добре. И аз си обичам собственият град, но понякога обстоятелствата са такива.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c30305790b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти имаш желание за кино и телевизия, но реално ще имаш ли тази възможност? Като какъв ще работиш, какво образование и квалификация имаш и какво доходи очакваш в София? Защото мога да ти кажа, че от доходите си веднага трябва да извадиш една сума за квартира и градски транспорт и реално ще ти останат малко, с които няма да можеш и "да се прекръстиш". Отделно, че тези среди са за роднини и връзкари.
Ти сам трябва да си направиш избора-или-или. И двата варианта имат предимства и недостатъци, важното е да можеш да прецениш реално какво ще ти се случи

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fffd63636f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Самочувствието ти е неоправдано, това че имаш величайши мечти не ти дава правото да слагаш епитети на хората, особено когато те работят в завода, а ти си без работа.
Самотата на човека се дължи в повечето случаи на това че той няма социална среда.
А социална среда създава работното място, училището, казармата едно време и др места които събират хора на едно място.
И знай нещо от мен не ти нямаш какво да си кажеш с хората, а хората които имат среда /общо работно място/ нямат какво да си кажат с теб /човек който само стои и си мисли че е нещо повее от околните, а е същия пръдльо без извинение/.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b0a19259c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Брато, искам да ти кажа, че ако един Сливен е зле, то ела да поживееш за 5 дена, или цяла седмица в град като Русе, и тогава ше те питам дали наистина е по-приятно и хубаво да се живее,и развива!...Щото макар и по-голям, този град е пълна трагедия, супер пропаднал, с одъртели и супер старомодни и консервативни хора, въобще!...
А ако наистина ти се занимава с телевизия, направо отивай в София, няма кво да седиш-едно градче като Сливен според тебе може ли да ти предостави подобна възможност, за реализация?! Хубаво е, че за разлика от мен обичаш града си, но...това е положението!

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: efc22be95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Към номер 2.. сериозно ли? Варна е най-хубавият град? Няма корупция според теб ли? Това е най-прояденият град след София. Разходи се по улиците, ама не само по главната, която преди 3 години я пооправиха малко. И не по основните булеварди, които от 2 години са оправени. Защото с това се изчерпва "хубавото" на Варна. Няма работеща инфраструктура в тоя град. Задръстванията вече са столични, няма място за паркиране, съответно и няма място за ходене по тротоарите. Хората са кофти, всеки се има за голям тарикат, а всъщност са пълните селяндури. Естествено навсякъде е така, но за мен Варна е върхът. И да, живея там от поне 10 години и мога да ти кажа, че тоя град преди време беше по-добре. Сега всеки гледа да си застрои парцелчето, а място за живеене няма.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 87bd5ca80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сливен

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 24022d9a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Преди 6 години се пречестих от Сливен в София и по-добър избор не съм правила в живота си. Винаги ома какво да се прави тук. Аз също катп теб не общувам с хора, не ми е приятно, и въпреки това винаги има къде да отида и да се разведря, да науча нещо. А не като главната улица в Сливен, която минавам за 7 минути. Веднага намерих хубава работа, издържам се повече от добре. Нищо не ми липсва. Давай, члад човек си. Ще изгниеш в тоя Сливен. Миналата седмица бях при нашите. Еми търпение нямах да се върна.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d7ceba27b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ами, пич, за съжаление така се получи. Почти всички образовани хора отиват в София или в чужбина. Ако наистина искаш да се занимаваш с кино или телевизия, София е твоето място. На мен лично не ми харесва особено, понеже е много пренаселена и непривлекателна за живот. Разбирам те напълно, че предпочиташ Сливен. Доста пъти съм бил там и градът ми харесва. Освен това съм от Шумен, който е град от същият калибър. Благодарен съм на Господ, че ми помогна да се реализирам в родният си град и не ми се наложи да се местя в София. Ако развитието ти обаче куца, както казваш, по-добре се мести. Някой по-горе препоръча Варна. Според мен не си заслужава. Лудницата е на ниво София, възможностите са в пъти по-малки, а стандартът е изкуствено завишен. Освен това градът е доста неподдържан и си е чисто мутренски. Все пак това си е лично мнение и не ангажирам никой с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: acb7988328
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Номер 6- къде казах, че няма корупция във Варна?
ТИМ хич не са корупция.
Как да няма заетост тук? Има улици за строеж, но пък доста булеварди ги ремонтираха. Работа има, стига да иска човек да си намери. Лятото особено по курортите е пълно, но пък ако знаеш само български...
Аз живях в няколко града. Бях в София за година и малко, но отново се завърнах във Варна и съжалявам, че си изгубих времето с тази София.
Има място за живеене, дори хора търсят имоти да си купят тук. Мошеници винаги ги има навсякъде. В Общината масово е... Просто във Варнаса по- уредени нещата. Няма я тази анархия в общината, каквато има в София, пък други градове да не коментирам като Бургас например. Аз живея във Варна от вече повече от 15 години.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d389947aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 4.. не подценявам никого, но докато аз им говоря за история, книги, фотография, кино, изкуство.. те ще ме гледат като голям камък и ще ми говорят за ракии, салати и кой коя е*ал, колко лошо било времето навън и всичко останало.. ;) Няма лошо, всеки си е в неговия филм, но просто не мога да си общувам с такива хора и те с мен. :) В действителност за да си говориш с някого с лоша вибрация, трябва и твоята да стане лоша. Въпреки всичко все пак мога да общувам и с такива хора, но малко по-настрана и по-рядко..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker