Закона за привличането работи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Закона за привличането работи
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 4805 пъти
До скоро мислех, че това са глупости. Но след като видях нагледно, че при трима мои приятели проработи, реших да пробвам от любопитство. Те ми казаха, че просто трябва 70000 пъти да се каже утвърждението и то се сбъдва и това е всичко. Така са прочели някъде. Аз лично нагледно видях, че наистина се сбъднаха желанията им.

Нито съм вярвал, нито съм влагал емоции, както пише по книгите, нито съм мислил за желанието си, докато повтарям. Просто повтарях механично. Даже ако питате мен, механично е по-добре, защото ако се опитвате да го мислите и влагате емоции, съзнателния ви ум ще се съпротивлява и нищо няма да стане. Колкото по-механично, толкова по-добре. То и механично да е си се заприхиждава от подсъзнанието.

Аз повтарях всеки ден например докато пътувам в автобуса или докато заспивам, или докато се разхождам. Ей така - гледам си през прозореца на автобуса и си повтарям съвсем между другото. Дори в един момент като придобиеш навик, то се автоматизира и почти само започва да се повтаря в теб по навик.

Добре е утвърждението да е само 1-2-3 думи (например "успех" или "пари", за религиозните става и "Господи, помилуй ме", ако има харесва повече). Хем да го ви отнема по-малко време, хем по-лесно се автоматизира. Важно е да го правите всеки ден, а не примерно веднъж седмично, защото така навик не се придобива и не се автоматизира.

Важен момент е също да формулирате правилно желанието, защото може да се приеме твърде буквално. Например ако си повтаряте "пари", може наистина да ви се паднат пари, но са от застраховка за претърпяна лополука или да ви се дадат, но да са за сметка на адски много работа и стрес, което няма да ви направи по-щастливи. По-добре формулирайте конкретното нещо, за което ви трябват парите - например "почивка на Малдивите". Или "пари, правещи ме щастлив". Има една приказка - внимавай какво си пожелаваш.

Аз лично си пожелах нещо, което изглеждаше почти невъзможно. Повтарях си го месец и половина и изведнъж съвсем случайно ми се даде информация как да постигна целта си.

Това е всичко. Излгежда лесно, но от мен да знаете, не е. Просто защото омръзва. Това е всеки божи, в който трябва да повтаряте. Сериозен ангажимент си е и изисква време. Аз да си призная, не издържах до 70 000 пъти. Стигнах само до 35 000, но и това беше достатъчно.

Дано съм бил полезен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 63

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 624d193ceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш ли да дадеш конкретни примери, защото аз доста съм чела по тази тема, но главно за някакви дребни неща действа при мен. И аз не си повтарям утвърждения, ами на принципа на намерението. Тоест в повечето случаи дори става несъзнателно - например мисля, че искам нещо забравям за него и то се случва. Но както казах става само за някакви дреболии. Преди 2 седмица си бях харесала някаква блуза, пробвах я ама нямах пари и не си я взех, съответно забравих за нея. След 2 седмици отидох в друг магазин видях същата блуза даже намалена на половина и си я взех. Е ама ама аз наистина мога без тази блуза и наистина ми в все тая дали ще я имам или не. Иначе в друг случай си бях харесала един телефон, ама беше скъп и нямаше как да си го взема. Наистина го исках, но си казах няма как и спрях да го мисля. Е случи се така, че ми го подариха съвсем неочаквано без да съм предполагала дори и то същия какъвто исках, а те няма как да знаят с подробности какъв искам. Така че съм се убедила, че действа но при мен за някакви по-големи неща не става. Може би защото наистина са важни и много ги мисля и се вкопчвам. Знам че не трябва, но не мога насила да си наложа да не ми пука, като ми пука. А то трябва наистина да не ти пука. Но например как да не ти пука за работа, която е важна за теб или за пари за нещо необходимо? Иначе при мен за дреболии имах хиляди примери. Дори някой път си казвам яде ми се пица и забравям и изведнъж така се подреждат нещата, че се оказвам в ситуация в която ям пица. Случвало ми се е също на няколко пъти да си казвам от утре спирам цигарите и примерно нямам цигари в мен, обаче решавам че ми се пуши, тръгвам да търся магазин да си вземе и или е затворен или няма цигари. Тоест пак е в синхрон с намерението ми от предишния ден.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, няма значение дали ти пука или не, просто повтаряй механично като папагал. То принципно ако го повториш 70000 пъти, няма как да ти пука и да го мислиш през цялото време, защото умът се отегчава. И точно това е целта - да се разсее критичния ум, да се отегчи и така да отслаби съпротивата. Защото както си забелязала пукането създава съпротива.

И от това отегчение ще изчезне съпротивата и посланието в такива спонтанни мигове на отегчение ще заобикаля критичната част на ума и ще се заприхождава от подсъзнанието.

Може за тия 70000 пъти, само няколко пъти да се случи това заприхождаване, но това ще е достатъчно. Цифрата 70000 не е случайна. Просто за толкова пъти чисто статистически все няколко пъти ще ти се заприходи посланието. Няма как за всичките 70000 пъти да си критична. Все в някой момент умът ще се отпусне и ще пропусне посланието до подсъзнанието.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b0eed9d973
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1 е открила правилния начин... Имаш си намерение, държиш го в съзнанието си докато усетиш, че е възприето и го забравяш. Това е най-базовият начин за преход между различните варианти от пространството на възможностите. И все пак има неща, които ще се реализират много трудно или дори няма да могат, защото има намерения на други хора, които са по-силни от твоето намерение и които изменят траекторията.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: de88f214f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И при мен работи, но за дребни неща, без които мога. Ако някой знае как става за по-генералните неща в живота, да каже. Иначе Закона важи и аз вярвам в него. Понякога получавам много знаци за нещо, за което мисля и го искам...знам за какво са - но нещото не става. Оставам си със знаците и това ме обърква:-)))

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак съм автора

1, Мислех да не давам конкретен пример, защото не знам как ще го приемете. Но ще кажа. Моето желание беше банално - да изкарвам повече пари без много усилия. Нямах идея как ще стане, защото аз за бизнесмен не ставам, а и не съм от най-умните, нито пък имам някакъв талант. Работех си само на заплата като повечето и парите едва стигаха. А имах амбиции за много повече.

Понеже не ми се повтаряше "много пари без усилия и да ме правят щастлив", а и съм вярващ, повтарях само "Господи, помогни ми". То е ясно за какво.

След месец и половина стигнах 35000 пъти и ми омръзна и спрях. Половин месец по-късно случайно се натъкнах на едно видео в тубата, в което се обясняваше как се печели на форекс пазара и беше едно от малкото стойностни, защото 99% казват или неверни неща, или твърде общи. Там се обясняваше за риск мениджмънт, управление на позициите и т.н., но нищо конкретно за сигналите за отваряне на дълги и къси позиции. Аз съм финансист и знам доста по темата, но тогава научих неща, които не се бях замислял.

Оставаше само да си изградя система за влизане на позиция и излизане. Сам си разработих няколко статистически модела, които в първите месеци дадоха резултат, но в един момент спрях да печеля. Трябваше ми нещо, което да дава резултат дългосрочно.

Пак случайно се натъкнах на второ качествено видео, което не казваше нищо конкретно, но ме провокира да си разработя подобен модел. Тогава вече нещата се случиха. Според статистиката само 2% печелят дъгосрочно.

Между другото продължавам да ходя на работа, защото и без това ми отнема около половин час на ден и си го правя на работа между другото. Но ако продължава така, скоро ще напусна. Просто искам да се подсигуря още малко, преди да напусна, защото марджин търговията все пак си е риск.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 84cd01e9b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз лично нищо не повтарям, а просто казвам " АЗ МОГА!!!"
Всичко до сега съм постигнал.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7e1f54908b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 1 до автора.
Благодаря ти, че даде пример защото на мен точно това ми е интересно с реални примери да се докаже, че този закон действа. В повечето книги се споменават най-общо нещата, а аз по принцип съм си малко скептична и искам да видя конкретни примери.
Иначе като каза за пари, сега се сетих нещо което бях забравила. Беше преди няколко години. Въпреки че и тогава четях такава литература, неверието ми беше доста по-голямо. Бях попаднала на някаква медитация за получаване на пари. Беше нещо от сорта да държиш някаква банкнота в ръце и да си представяш как извиква още пари. Трябваше да назовеш конкретна сума, която искаш и да кажеш за какво ти е. На мен даже ми беше смешно, но въпреки това я направих. Трябваха ми пари за едни неща и не беше малка сумата. Седнах направих медитацията, даже ми беше досадно, дори не вярвах. И съответно веднага забравих за нея, защото не вярвах че нещо ще стане. И точно след 3-4 месеца получих точно тази сума, която си бях поръчала. Въпреки, че имам доста такива случки, все още си мисля, дали това не са съвпадения, имам все още някакво недоверие в мен самата. Все пак от малки ни учат кое как трябва да се прави, как доста неща са невъзможни, как всичко трябва да става с усилие, как не можеш да имаш всичко. Може би оттам ми е трудно да го приложа за по-големи неща, а с дребните се получава именно защото не ми пука за тях.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 824caa1bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Въобще не мислите, а търсите причинно-следствени връзки там, където ги няма.

Това, че веднъж е станало, каквото си искал, не означава, че работи. Без да повтарям като абдал 70000 пъти желанието си, то пак ми се случва понякога. Например исках да ме приемат в университета в една доста трудна специалност (с много висок бал се влиза в нея) и ме взеха. Просто учих много и решавах задачи по математика, докато се науча да решавам всякакви случаи на тези задачи. Мислиш ли, че щяха да ме приемат, ако вместо да решавам задачи, повтарях 70000 пъти желанието си?

Някои неща се случват случайно и никой няма контрол над тях. Други изискват ти или някой друг да направи нещо, за да се получат. Случайно е да се родиш с гени, които благоприятстват напълняването и нищо не можеш да направиш, за да ги махнеш. Обаче за да отслабнеш, трябва да спазваш диета и да гориш калории, а не да повтаряш като папагал "искам да съм слаб".

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: db0bbcd88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Номер 8, това е офтопик, като не вярваш, не давай оценки, защото обсъждаме друго!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e82d9bce18
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А как ги преброи!??

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ceb014a2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Подобни изказвания, можеха да те вкарат в психиатрична клиника, за лечение. Бяха хубави времена ...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a25b3bf6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, не виждам защо изобщо има смисъл да се споменават тези предишни времена.. Може би освен да натякнеш, че си някой набор от онези времена which is sooo spam.

8, няма нищо случайно. Сега разсъждаваш така, защото все още живота ти се развива в рамките на системата. Не ти са се случвали кой знае какви предизвикателтва, който да провокират в теб едни определени неща, за които сега няма смисъл да ти обяснявам.

Но... хайде замисли се малко, ти докато си решавал тези задачи не си ли го правил с желанието/намерението, с цел да влезеш в тази специалност. Със сигурност мисълта, че искаш да влезеш в тази специалност се е превъртяла поне няколко десетки хиляди пъти в главата ти, дори и да не си изричал думички гласно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте от автора

Всъщност номер 8 има право, само че той все още няма нужния опит, за да разбере, че истинския живот не е като университета да ти кажат "ето ти тука 50 теми, ела еди кога си на изпит". Но това е разбираемо, защото никой не се е родил научен. Вкл. и аз съм на неговите години съм си мислел, че щом в университета съм успешен, то и в живота ще съм успешен автоматично. И веднага след завършването си ще ме чакат наредени на опашка всички и аз само ще си избирам с кого ще работя и каква заплата искам. Както и всичко ще постигна с лека ръка - семейство, любов, пари. Изобщо си мислех, че живота е лесен като университета.

Но като завърших, живота ми заби такъв шамар, че ми трябваха 8 години да дойда на себе си и да проумея, че за тези неща трябва здраво да се потрудя и най-важно да разбера какво всъщност се иска от мен изобщо. Защото няма как като в университета даскала да те хване за ръчичка и да ти каже "ето, моето момче, направи това, това и онова и ще имаш хубава оценка на изпита и на края хубава диплома и професия".

Той още не е разбрал, че в живота никой не ти казва кога ти е изпита, още по-малко какво точно да научиш. Той още не знае, че можеш да се луташ и цял живот и пак да не разбереш какво се иска от теб, за да постигнеш мечтите си. А второ и трето е вече разбрал да успееш да си научиш урока и да си вземеш изпита, на който живота често не пише 3 по милост или 6, за да не ти развали дипломата, понеже ще кандидатстваш. Живота обикновено съди строго, а често и непсраведливо и нямаш право да се оплачеш на директора, че те ощетили. Ппнякога налягаш си парцалите, стискаш зъби и търпиш, колкото и да ти се иска да отидеш да забиеш 2 шамара на шефа, защото е голям задник. Ама не можеш, защото имаш дете, жена, жилище, което още не си изплатил и не можеш да ги направиш жертва на своята простотия. Ако трябва отиваш в гората, крещиш, викаш, чупиш клони, удряш с пръчка в дървото, ама не показваш слабост пред шефа си или семейството, защото ти си им опората и ако те видят слаб, те самите няма да се чувстват добре. Не можеш да кажеш на жена си "сори, скъпа, ама мен работата не ме кефи, но и не мога да си намеря по-добра, затова аз напускам пък вие с детето се оправяйте сами".

Още е твърде млад, за да ме разбере естествено. Не очаквам да ме разбере.

Само ще му дам един пример. Да речем не ти се работи на заплата, защото не можеш да ходиш на почивка на Фиджи, не можеш да си купиш мечтаното Ферари. Искаш много повече от живота. Обаче не си предприемчив, не си добър търговец, съответно за бизнесмен не ставаш. Посещаваш разни курсове, опитваш това-онова, обаче просто не си такъв и не ти се получва, а и нямаш първоначален капитал. Нямаш богати мама и тати, нямаш наследство, нямаш нищо. Само една професия, която ти позволява да си намериш работа за 1000 лв примерно, от които половината ти отиват само за наема. Дори и да се издигнеш някой ден, ще е след 20 г. и то заплатата ти ще се вдигне на 2000 примерно, което не е много по-различно от 1000, защото пак не можеш да си купиш Ферари или да ходиш, където си искаш.

Та големия ВЪПРОС е: как аджеба да решиш проблема, след като никой не ти казва "ето ти тука 10 теми, научи ги и след 2 месеца ела на изпит, който ако вземеш и ще станеш богат"?

Никой не ти дава никакви решения, няма за какво да се хванеш, не знаеш какво изобщо трябва да научиш, камо ли да си вземеш "изпита". Отделно в живота всеки ден е изпит. Това, че днес си си взел изпита, нищо не означава. Съвсем не означава, че работата е приключила и вече всичко е постигнато и само се радваш на живота. Защото на следващия ден пак имаш изпит. На третия също и така цял живот. Не е като университета да си изкараш сесията с петте изпита и после половин година да си курназ. Няма такова нещо. Няма почивка, няма липса на стрес, няма свободно време.

Има само за тези, които са разбрали какъв урок трябва да научат (без никой да им е казал), научили са го и са го приложили успешно в живота на практика. А тези знаеш ли колко % са? Не повече от 5%. 95% все нещо не им е наред - или работа нямат, или пари нямат, или здраве нямат, или семейство нямат, или просто не са щастливи, въпреки че имат всичко, което обезсмисля имането. Някои пък имат пари, ама не могат да си харчат, понеже бачкат по 100 часа на седмица. Или пък не смеят да излязат от тях, защото са ги изкарали незаконно на нечий гръб и се страхуват да не ги очистят. 95% нещо не им е наред, не защото ги мързи или не са схванали причинно-следствените връзки, както казваш, а просто защото никой не им е дал темите, които да учат и сами не могат да си ги открият.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   10, очаквах този въпрос. Просто засичаш примерно за 1 мин горе-долу колко пъти го повтаряш. После вече като знаеш приблизително по колко минути на ден го повтаряш и на коя дата си започнал, лесно можеш да умножиш броя дни по броя минути по броя повторения на минута.

Разбира се, ако всеки път го повтаряш с различно темпо и/или коренно различен брой минути отделя, можеш просто в началото да отделиш 1 минутка само да засечеш, после повтаряш примерно 20 мин и като приключиш, умножаваш примерно 20х30 и си записваш в телефона като бележка 600 пъти. По-късно през деня да речем повтаряш още 800 пъти и триеш бележката "600" и на нейно място пишеш 1400 (600 800). На другия ден става примерно 3000 пъти и така до 70 хил.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 32d27d0293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Разбира се, че работи. Всички велики личности са станали такива благодарение на закона за привличането, всичко започва само с една мисъл. Изобретяването на електрическата крушка, колата, компютъра и тн. Препоръчвам ви да прочетете книгата и да гледате филма "Тайната" на Ронда Бърн.
Офтопик: Авторе би ли пуснал тези две клипчета за форекс търговията и точния сайт на който търгуваш.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ceb014a2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   13 - Е, моята история, е малко по-различна. Аз имах други преоритети в живота, за известно време. След няколко хуляди бутилки алкохол, разврат и сигурно стотина хиляди лева, изхарчени само и единствено за забавления, се присъединих и аз, към "нормалните хора". Учих, завърших, намерих си работа. Хубава заплата, странични доходи, който не са страхотни, но пак са по-добре от нищо, свободно време и много, ама много скука.
Всички са депресериани и затворени. Всички до един. Единствено, висшият състав изглежда, че не е, но за разлика от останалите, само те могат да си позволят, да дават по 250 лева, за половин грам кокаин на ден.

Като малък, имах представата, че самоубийците са все хора, които са били мнооого бедни. А всички самоубийци, които не са били на по 90 години, всички, за които знам, все бяха от "успешната прислойка", от каймака, работещи, имащи, можещи, умни, творци ... Все тея, които ни пробутват родителите, че трябва да следваме. Дегенерирали алкохолици и депресанти.

Да, разбрал си проблемите. Браво на теб. Сега намери начин, да се измъкнеш от цялата каша, преди да си се хвърлил под влака. Най-лошото ще е, когато наблюдаваш детето си, бавно да се превръща в подобна твоя версия, засилило се по-същия път.

12 - Споменавам го, защото искам повече хора да осъзнаят, че това, че имаме свобода, не означва, че най-доброто за нас е да бъдем ню ейдж религиозни откачалки, които повтарят като невменяеми по 70000 пъти желанията си. Ако съм роднина на такъв човек, и покажа с доказателства, какво е състоянието му, то той ще бъде освидетестван. Това граничи с шизофрения !

Затова го казвам.

Ами това е. Прав ви път на всички.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   16, а ти пък трябва да знаеш, че за да съм открил, че това работи, значи така е трябвало да стане и да мина през това. Няма как нещо да ти се случи, без да е за добро. Просто Бог няма да го позволи. Всичко е за добро, защото минаваш през опита, през който трябв да минеш. Друг е въпроса, че хората често не го разбират и си мислят, че всичко е за лошо, понее ги е карало да страдат, но и страданието си има причина и си носи опит и израстване.

Така че не бери гриж за мен. Дори и парите да ме направят нещастен, значи просто ми е бил необходим този опит и пак съм си на печалба, поне от към опит.

Аз от бедност съм страдал достатъчно, ако се наложи ще да страдам и от богатство.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   15, няма да кажа къде търгувам, защото може да се приеме като реклама и да не ми публикуват коментара, но всички сайтове са принципно еднакви.

https://www.youtube.com/watch?v=bRCtBRsLPmk

Първия клип казва как се управляват позициите, но не са казани други важни неща като Profit/Loss Ratio и броя сделки за единица време, които са също толкова важни за крайната печалба. Нито че не трябва да се влиза едновременно в повече от 1 позиция, нито че максимлания ти риск трябва да е макс. 5% на сделка.


https://www.youtube.com/watch?v=JRI7PrOnE7o

Това видео дава един нестандартен подход, защото и те са разбрали, че с традиоционни модели не може да се печели дългосрочно. Неслучайно 95% губят пари. Те се опитват да печелят със статистически или подобни модели, но забравят, че всички трейдъри имат достъп до същата информация както и те и няма как да са по-печеливши от другите, а все пак печалбата трябва да дойде от нечия загуба.

Аз си сам си разработих модел, който е взаимстван от този, но и доста по-различен. Прочети и как Джордж Сорос най-богатия трейдър се ориентира по болките си в гърба каква позиция да отвори.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ceb014a2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Съдбата и бог не позволявали ? Има вируси, които ти изяждат кожата и очите. Вируси, от коит умират малки деца. За добро ще е било, да знаеш.

"Не е като университета да си изкараш сесията с петте изпита и после половин година да си курназ. Няма такова нещо. Няма почивка, няма липса на стрес, няма свободно време. "
Няма, защото ти не можеш да си го направиш така.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   до 20

"Няма, защото ти не можеш да си го направиш така."

Нали и аз това казвам. Че с тази техника можеш да си го направиш така, а не като номер 8, който си мисли, че живота е като университета.

"Вируси, от коит умират малки деца."

Да, за добро е, защото ти виждаш само един малък фрагмент от цялата картинка. А цялата картина вклюва фрагменти от хиляди животи и съдби. В конкретния фрагмент колкото и да излгежда зле, в глобалния си има урок, който трябва да се научи от този вирус. Да, ако си кон с капаци, ще си ивждаш само вируса, изваден от контекста.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1be9d49f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   20, няма смисъл да обясняваш на автора, че не е център на Вселената и главно действащо лице, та всички видими и невидими сили да се стараят да го напътстват и да му пращат ценни уроци. той и на улицата да се спъне, пак причина ще търси, и то различна от тази, че е блял например :-)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ceb014a2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   21 Кой контектс ? Голямата картина, която само я приказваш, но не можеш да я опишеш ли ?
Хилядата фрагмента са - Напиши "noma" в търсачка и виж картинките. ЩЕ СЕ ОТРВАТИШ (НЕ ГЛЕДАЙТЕ, АКО НЕ ПОНАСЯТЕ ТЕЖКИ РЕАЛНИ КАРТИН ПРЕДОПРЕЖДАВАМ ВИ !!!). Хиляди увредени гфрагмента, който нито ще видят нещо, нито ще научат, защото предполагам, че са с коне с капаци.

Покажи ми, моля те. Един сериозен научен труд, който да потвърждава думите ти. Ще ти се извиня. Бил съм в грещка за много работи. Отвори ми очите с примери.

И моял те, не започвай да ми говориш за съдба, защото няма нещо, на тоя свят, което да ненавиждам повече.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Аз конкретно център на вселената не съм. Всички сме такива вкл и ти. Какви трудове да ти посоча? На учени, които още не са измислили лек за хрема? Или такива дето до скоро мислеха, че атома е най-малката и неделима частица? Учените са открили едва 4% от вселената. Другите 96% един Бог знае какви са. Моето доказателство си е моя живот и моите успехи. Аз за себе си съм си доказал каквото трябва. На теб конкретно какво и защо да доказвам? Какво ще спечеля и да ти докажа?

Достатъчно внимание ви обърнах, не смятам да го правя повече, след като ми слагате думи в устата, че съм бил центъра. Като почнете да водите интелигентен конструктивен диалог, заповядайте. Безсмислени спорове не ми се водят. Ако имате конкретни и уместни въпроси, ще отговоря. Ако не, благодаря, но не участвам в глупави спорове, в които се набеждава събеседника, че казал нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 01f296eb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Един пример от моят живот- бях много самотна. Работих на 2 места, прибирах се в 9 вечерта само и само да не се задушавам сама в апартамента. Всяка вечер се повтаряше едно и също в мислите ми по път за вкъщи и преди да заспя. Не че се молих, но си казвах " изпрати ми Боже някой който да промени живота ми и аз неговият". Ами събрани ни живота с моят човек няколко месеца след като си повтарях тия глупости. Вселената или квото е там ми съдейства и ми прати човек, който всъщност познавах и преди но не предполагах че има такъв интерес към мен. И да промени живота ми и аз промених неговият. Той не. се усеща и е непризнателен, но сега е по-добре в сравнение с преди. Но той промени моят живот към по-лошо
. За тия 2 години и 3 месеца загубих и се отказах от много неща, които са били важни за мен и съм се чувствала щастлива, потъпках достойнството си, много компромиси направих и много лоши неща извърших за да е добре той и не знам.... Сега отново си повтарям дано нищо от стореното да не се окаже напразно и дано вселената ми помогне и този път макар, че не заслужавам. Желанията се сбъдват под една или друга форма, но трябва да внимаваме какво си пожелаваме за да не го получим и да се разочароваме:-))

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 65ec9ad082
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Здравей. Аз също имам примери, но при мен се получава с писане. Бях самотна, млада, на около 20 и исках гадже, нормално. Исках си мой човек, чух по някакво предаване, че ако искаш да си намериш половинката, трябва да пишеш с червен цвят (по-внушително) "Благодаря на Вселената за моята енергийна половинка". Викам си, ще пробвам. Беше малко преди Коледа. На 24 декември се запознах с него, но не го познах в енергийната половинка. Продължавах да пиша, после изведнъж нещата си станаха. Навързах нещата, оказа се наистина Той. 5 години по-късно ни очаква сватба. Не мога да си представя друг, той именно е енергийна половинка, защото просто сме еднакви, възгледи, интереси, имаме си и различия, де, но това е такова чувство, при което усещаш, че не може да е някой друг. Това е по-мащабното.

Ще дам и друг пример. Много исках Киндъл /електронен четец/. Имахме пари, но родителите ми ми забраниха изрично, защото казаха, че нямало да чета, имало достатъчно книги вкъщи, тях да съм прочетяла и т. н. И аз се отказах. Мина се време, казах си, че искам и точка! Започнах да пиша "Искам Киндъл 4", писах няколко дни и пак отивам и им викам: Ще си купувам Киндъл, имам си пари от баба ми, може ли? И те така странно ме изглеждаха и ми викат - Да, що ни питаш? Утре ще идем и ще си избереш къвто искаш, ще ти купим ние. Сякаш ги бяха подменили. И на следващия ден вече си имах мечтания Киндъл.

В началото пък работех с утвърждения по Луиз Хей. Много работа е, но нещата започнаха изведнъж много странно да се нареждат. Започнаха да ме търсят стари приятели, да ми върви в училище, всичко се нареждаше идеално. После като се нареди, спрях да се занимавам и така ;д Но това беше в училище. Даже ми се отвори тогава работа по интернет. Стана за дни, много странно.

Така че аз вярвам, въпросът е да си постоянен. Ще пробвам и с твоя начин, успех на всички! Не е трудно, не губите много, така че няма смисъл да се спори. Да, може да са случайности, но с нищо няма да ви навреди да помечтаете малко. Това са положителни емоции.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   25, 28, благодаря ви за споделения опит. Ще се радвам да чуя и други хубави примери. Мисля, че е полезно на всички.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 875c847ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Според мен не работи, просто си внушавате, ако е писано ще стане, ако не е колкото и да повтаряте и пишете няма да се получи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: db0bbcd88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Писаното си го пишем ние всеки ден.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   "Аз бих оприличил съдбата на буйна река, която, като придойде, залива равнините, събаря дърветата и постройките и разрушава единия бряг, а върху другия натрупва нанос, без някой да може и да смее да се противопостави на бясната й мощ. Това, разбира се, съвсем не пречи на хората, когато реката си тече спокойно, да издигат защитни стени и насипи, та когато придойде, да не може да причини никакви пакости. Същото става и при съдбата — тя проявява своята мощ, когато не среща съпротива."

Из "Владетелят" на Николо Макиавели

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ceb014a2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   29 - Ето моя пример.
Учих зраво, панувах, борих се, променях нещата, който не ми харесваха. Подбирах си битките. Подбирах си и проблемите.
Постигнах много повече, отколкото се надявах. Имам приятели, имам интересни моменти, пари и сигурност. Бил съм на дъното много пъти, но отказвам, да се моля и да чакам на шанса или на измислени свръхестествени сили.

Искам доказателства, придобите чрез епмиричния метод. Неща, които са истински, а не са такива, които трябва да "почувстваш".
Прекалено много станаха сектите, че и вие да се врете. Сега остава да отворим тема за чакрите, позитивната енергия и четвъртото око. "Позитивното мислене", което променя светът около вас. Достатъчно позитивни си заминаха, въпреки че си имаха съвсем различни планове и надежди, че да ми минавате с тея номера.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7243f15300
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   33, тука се поизхвърли, естествено за да се изкараш силен човек, който държи живота си под контрол.
Абсолютно вярно е, че човек може да си подбира битките. Но с проблемите изобщо не стоят така нещата - просто няма кой да ти върже, че си 'подбираш' проблемите. Нереално е. Може би си успял да си внушиш това или някой друг ти го е внушил, най - вероятно като си бил детенце. Но не е истина. Ама май ще е добре да продължиш да си вярваш, най - вече за теб самия...

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   33, аз научни доказателства ще ти дам, но не знам има ли смисъл, след като си толкова предубеден и вероятно ще кажеш на черното бяло, само и само да не си признаеш.

Прочети за Масару Емото и експериментите му с водата. В нета има достатъчно снимки през микроскоп, които нагледно доказват, че водните кристали реагират на емоции, мисли и чувства. Т.е. напите емоции влияят на физическия свят около нас.

Но не знам има ли смисъл, защото 100% ще донесеш от 9 кладенеца вода да ме убеждаваш как това не е вярно и как онзи е шарлатанин.

Хората са ти писали примери от живота си, но ти не ги приемаш. Отказваш и да го пробваш ей така от любопитство. Единственото, което правиш, е да отричаш, без да си пробвал, без да си се интересувал и без изобщо да приемаш аргументи.

Е, как да ти го докажа и как изобщо реши, че не работи, след като не си пробвал? Просто не ти звучи логично и край - зачеркваш темата и ставаш сляп и глух за всякакви примери и доказателства, като оплючваш всеки, мислеш различно от теб.

Ако не си съгласен - ОК, но нека несъгласието ти е базирано на някакъв реален опит и информация, а не просто защото не ти звучи реално.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ceb014a2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Естествено, че има как да си подбирам проблемите. Имах приятелка, но беше луда. Имах избор. Да си я държа и да се занимавам с лудите и проблеми или да мина през проблемите в подбора на нова така.

Да отида на семейно-приятелската вечеря, и да слушам как комунизма ще се върне (имаме един особен братовчед), но да срещна съседката, с която се "обслужваме" с години и след това, да слушам лекции за морал от сетра си. Другият избор е да отида на ресторант, с новата приятелка, да платя сметката и да остана на сухо, ако не се получат работите, но да си спестя куп лекции.

Това са всекидневните ми проблеми. После имам и далеч по-големи.

Не искам никой да ми връзва. Но не искам хора, като вас да разнасят лъжите си. Не искам да чувам, че каквото било писано, ще се случи, освен ако не седна на едни стол, не почна да се клатушкан напред-назад и не повторям нещо 70000 пъти.

В магии вярвам, само ако мога да го видя или усетя. Досега не съм видял никакви, така че не мога да им вярвам.
В съдбата, не вярвам, но ако тя е факт, то тогава свободата е илюзия и всички живеем в някакъв терор.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7243f15300
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   33, това, което си ми предствавил като твои ежедневни порблеми, един вид потенциални разбира се, са по - скоро битки. Разбира се видимо маловажни битки. Които ти си избрал да не водиш, и правилно.
Проблема и по - точно този, който не можеш да си избереш да нямаш е друго нещо.
Това е някой на пътя да те блъсне например. Дори да си супер добър зад волана, то ти не можеш да избереш да не ти се случи един такъв проблем, защото никога не знаеш какъв луд ще ти изкочи и от къде, с какво ..проблемно мпс и.т.н. Проблем е да разбереш, че си болен, например от рак. Проблем е в дома ти да стане пожар.. по някаква причина, да кажем разбира се не свързана с теб. Други примери сега няма да се хабя да пиша, но ти е ясно какво имам в предвид, дори и да го отречеш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Автора до 39

Аз съм съгласен с теб, че от нас си зависят много неща, но са верни също и други две неща:

1 - понякога зависят от нас, но ние нямаме контрол над тях, защото имаме подсъзнателни модели и тук не говоря за закона за привличането, а за психологически модели, доказани научно от умни глави като Фройд. Пример: някои хора подсъзнателно обичат да се държат като жертва и постоянно привличат хора, които се държат зле с тях

2 - не можеш да отрчеш, че все пак има някаква предопределеност и над някои неща нямаме контрол дори и с утвърждения. Дали е точно съдба е друг въпрос, но е някаква пердопределеност. Например къде ще се родим, в какво семейство, някои болести и т.н. не зависят от нас, но до голяма степен определят живота ни.

Съдбата и свободната воля не са взаимно изключващи се. Просто съдбата не е строг сценарий, който ни лишава от волята, но пък си има определени моменти, през които трябва да минем щем не щем. Между тези моменти можем да си правим каквото си искаме.

Защо тогава има бизнесмени, които са били супер успешни и богати в определен период, но после нещата закучват и нещата не им се получават, макар че имат и повече опит и повече пари, за да подобрят бизнеса си? Нали всичко си зависи от тях? Т.е. те или правят нещо грешно, но на подсъзнателно ниво (защото ако го осъзнаваха нямаше да го правят), или просто си има определен момент, през който трябва да преминат.

Затова Макиавели е казал, че съдбата е като буйна река, над чиято огромна мощ нямаме контрол, но това не ни пречи да издигнем защитни стени и диги, докато е спокойна и до голяма степен да се предпазим в моменти на бурно течение.

Т.е. съдбата и свободната воля се преплитат и не се изключват взаимно.

Давам ти конкретен пример. Примерно ударил си 1 млн от тотото. Имаш свободна воля - можеш да ги изхарчиш за глупости за няколко години, можеш и част от тях да инвестираш, част от тях да си оставиш за черни дни и т.н.

След няколко години си се разболял от сериозна болест и ти трябват 200 бона за лечение. Ако си опукал всичко, вероятно умираш, ако си си оставил за черни, може и да спасиш кожата.

Ето ти съдба - болестта, защото над нея нямаш контрол, може и да не е точно съдба, може да е примерно идиота, който причини аварията в Чернобил, но така или иначе нямаш контрол. Но съдбата е само да се разболееш, не да умреш или оцелееш. Това вече отчасти е и в твоите ръце в конкретния случай.

Но и ето ти свободна воля - оставил си си за черни дни, направил си избор преди години и сега береш плодовете. Следствие, пряко свързано със свободната воля. Разбира се, пак няма гаранция, че ще се изелкуваш, но поне имаш шанс, който иначе нямаше да имаш.

А относно това, че си вярвал само в неща, които си виждал, бръкни в контакта с два пръста, нали не си виждал електричество с очите си. Не всичко, което го има се вижда или усеща. Тя и 96% от вселената никой не я е виждал дори с телескоп, ама я има.

Всъщност това, което сме го видели и усетили, е твърде малка част от това, което съществува.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 55cce066ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   авторе, успешните бизнесмени губят и фалират, защото факторите за успех са много, и то променливи. колкото и да си добър играч, винаги ще има някой по-добър, който ще те надцака с по-силни карти. светът се променя, пазарните условия - също и който не успее да улови промените и да се приспособи, ще загуби. и в природата е така и не виждам какво под- или надсъзнание се иска, за да го видиш. (тук изобщо не визирам условията за бизнес в България, за връзки, приятелски кръгове, шуробаджанащина и пр.... това е 1 друга тема.)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   43, това имах предвид и аз - че не всичко зависи от нас или поне не съзнателно. Казах го във връзка с един коментар по-горе, според който сме си подбирали какви проблеми да имаме и какви не. Аз смятам, че не над всичко имаме контрол. Понякога дори и с утвърждения нямаме.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 34f1903373
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Авторе, ето ти статия в престижно списание защо такъв закон.... НЯМА!

The Truth About the Law of Attraction | Psychology Today

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   46, само един въпрос - аз на собствения си опит ли да вярвам или на случайна статия в нета? То има статии и за обратното - на кои да вярвам? Или да си вярвам на това, което нагледно е станало в моя живот? Как мислиш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 34f1903373
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   47, 46 съм. Само един въпрос имам, на нещо, които е станало ВЕДНЪЖ ЗА НЯКОГО си без причинно-следствени доказателства или на ПРОФЕСОР ПО ПСИХОЛОГИЯ, изучавал тематиката научно с години и публикувал в престижно научно списание ли да вярвам!?

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   48, учените често грешат, а и това няма как да бъде доказано научно. Най-голямото доказателство е живота сам по себе си. Вярвай на собствения си опит. Аз пред очите си имам не само собствения си опит, ами и този на приятелите си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   48, ако искаш научни доказателства, освен Масару Емото ще те посъветвам да прочетеш за плацебо ефекта.

Цитирам от уикипедията:

"В клиничните изпитания на медикаменти се използва плацебо, което се дава на определена част от изследваните пациенти, означавани като „контролна група“. На останалите – т.нар. „тестова група“ се дава изпитваното лекарство. Чрез сравнение на резултатите между двете групи се определя терапевтичният ефект на лекарството. Често при тези тестове плацебото „постига“ позитивен или негативен терапевтичен ефект, което се дължи на психологични причини от автосугестивен характер, които са статистически прогнозируеми и измерими за целите на изследването."

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4bdd161bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Според мен пък, законът за привличането не работи. Аз много мислих за едно момиче, опитвах се да се запозная с нея, но тя упорито ме отхвърляше без изобщо да ми даде какъвто и да е шанс. Колкото и да ми се искаше, не можах да я привлека и това е.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   До 54

Първо - с искане не работи, а с повтаряне. Искането няма нищо общо. Поне при мен е така.

Второ - когато е замесена свободна воля, едва ли работи. Няма как да накараш някого да те харесва на сила.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2812d835a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

58.   Закона на привличането е като закона на кармата - ПОЛУЧАВАШ ТОВА КОЕТО ДАВАШ, НО УМНОЖЕНО В ПЪТИ.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dcbd99bbb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

60.   Автора съм. Не мога да разбера защо някои се заяждат. Аз просто исках да помогна на хората и да им дам някакви реални практически съвети, които поне при мен работят.

И друго не мога да разбера - как въпросните хора разбраха, че не работи, след като не са пробвали това, което им предлагам?

Ако ще се дърляме на принципа "не знам как е, ама не е така" или "не ми звучи вярно", или "една жена каза", не виждам смисъл от диалог.

Ако нямат търпението и не им се занимава да повтарят 70 000 пъти, поне да не спорят за неща, които дори не са проверили.

Всичко тук съм го написал само с идеята да помогна, а не за да се карам с някого или да доказвам нещо на някого.

Който не вярва, да не вярва, но и да не се заяжда. Който има желание, нека пробва и да види дали при него ще проработи. При мен проработи и това е нещото, което има значение за мен.

Тук ми прави впечатление, че всеки втори се заяжда. Не виждам каква е ползата от това. Като не вярваш в нещо, което дори не си пробвал, защо трябва да разубеждаваш хората, които са пробвали, видели са, че за тях работи и просто искат да помогнат?

Сигурен съм, че никой от заяждащите се не е повтарял утвърждения дори и 2 дни, ама иначе видите ли знае, че не работи. И от къде точно знае и той не може да каже, ама ей така знае.

И с цялото си нахалство някои ми слагат думи в устата.

За да няма недоразумения, уточнявам, че визирам такива като номер 11 и 22 например.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 824caa1bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

61.   Аз съм номер 8. Само искам да кажа, че аз съм завършил университета отдавна. Просто дадох пример с него. Това, че си направихте изводи, че съм в университета, доказва за пореден път, че наистина не можете да мислите и анализирате информация. Приятно повтаряне. :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

62.   61, не си ме разбрал. Не казах, че си в университета, а че живота не е като университета, както си мислиш. Има разлика.

Не си разбрал, ама и извод си си направил, че си правя изводи.

Иначе благодаря за пожеланието, получи се учудващо добре като резултат и за едно още нещо.

Колкото до способностите ми да анализирам - ако беше така със сигурност нямаше да ми се получава форекс търговията, защото аз не съм чул за успешен трейдър, който да не може да анализира, след като успешния трейдинг се базира точно на добрия анализ за начина, по който всъщност работи пазара. За способностите се съди по резултатите, не по субективното мнение на хората.

Един съвет - говори само от личен опит. Преди да отхърлиш нещо, пробвай дали работи. Докато не пробваш, се въздържай от категорични мнения. Не винаги нещата са както изглеждат на пръв поглед и често практиката се оказва друга бира. Понякога по-лоша, понякого по-добра, но друга.

Не се заяждам. Съветът ми е съвсем приятелски, напълно безплатен и съм убеден, че ще ти помогне. Аз самият често съм бил категоричен за много неща и това ми е пречело. Но след като разбрах, че преди да съм категоричен, трябва поне да го пробвам от първа ръка, пред мен се разкриха възможности, за които не съм и подозирал, че са възможни.

Уважавам всякакви мнения, но не и такива, които не са базирани на нищо освен "не знам как е, ама не е така".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0aa7563a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

64.   От 62 коментара поне 50-55 са от автора. О_О Личен живот имаш ли авторе? Не признаваш други мнения, освен твоето "обективното". За първи път пиша в тази тема, ами не вярвам на твоите повтаряния и "молитви". Ако човек сам не си подреди живота, сам не се потруди, колкото и да си повтаря желанията няма да се сбъднат. Някои са каръци, а други късметлии, е ти си от вторите поздравления. Все едно да ни убеждаваш за съществуването на извънземни, като първо трябва да се докаже, а не от хвърчащи думи в сайт.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 033e119989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

65.   64, какво общо има личния ми живот? Не мога ли хем да си пиша тук, хем да си имам и личен живот? Ако ще говорим по темата, добре, но личния ми живот какво общо има? Малко ми изглежда като заяждане това на лична основа, но здраве да е.

Честно казано съжалявам, че написах темата. Исках само да помогна, но повече се натовариих с безсмислени спорове. Вие ме изкарахте тука едва ли не някакъв хахо, без да сте проверили поне и се заяждате, че съм нямал личен живот и някои ми слагат думи в устата. Явно няма ненаказано добро. Все пак се надявам поне на един да съм бил полезен.

Признавам други мнения, но само на база личен опит, а не просто защото вярваш в нещо. Ти и в таласъми може да вярваш. Аз поне говоря от опит, а и от опита на приятелите си, а не просто защото вярвам. Първо и аз не вярвах да ти кажа честно, но за разлика от някои хора, вместо да споря, без да съм запознат, просто реших да проверя.

Искаш доказателства, а самата/самия нямаш доказателства в обратното, а просто вярваш в нещо. Доказателство за всеки си е живота му на самия човек и опита му. Аз как да ти докажа нещо на теб с моя опит? Провери си и виж дали работи.

Аз затова казвам - примемам всяко мнение, но нека бъде проверено от вас. Мен не ме дразни това, че всеки си има мнение, което може и да е различно от моето, а това, че някои са супер категорични в нещо, без да са го проверили.

Ако някой ми напише тук "пробвах, но не стана", тогава добре, ще се съглася, че за него не работи. Ама да ми спорят, без да са проверили, не мога да го приема.

Идеята ми не беше да докажа нещо на някого, а просто да споделя опит и от там нататък всеки, който има желание, да си провери за себе си дали работи или не. Може пък за някои да не работи, аз не мога да кажа.

Аз неслучайно написах тази тема, просто защото за себе си имам доказателства и нека който има желание да си провери за него си. Но да се спори, без да си проверил, ей така защото не ти се вярва да е така, не мога да го разбера.

Това няма нищо общо с неприемането на чуждо мнение. Ако не ви се проверява, ОК, но поне не бъдете категорични, след като не сте проверили. Както и аз не съм категоричен, че при всеки би проработило, просто защото няма как да проверя за всеки.

Иначе за подреждането на живота си прав/а. Аз и не съм казал противното. Аз не съм писал, че е станало само с повтаряне. Ако си чел/а по-горе, съм обяснил подробно, че съм търсил начини и сам съм си направил системата за търговия.

Това с повтарянето е просто да ти се даде допълнителна насока в моментите, когато не знаеш на къде да продължиш. Един вид като някакво допълнително напътствие, а не че ти да лежиш и да чакаш да ти падне от небето.

 
  ...

1-50 от 63
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker