Защо известните се самоубиват толкова често? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо известните се самоубиват толкова често?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1696 пъти
Темата за самоубилия се Честър от Линкин Парк ме провокира да се запитам за пореден път защо има толкова много знаменитости, които се самоубиват.

Нали уж са много успешни, богати, известни, щастливи и се предполага, че едва ли не не трябва да имат никакви грижи, а има толкова много алкохолици, наркомани, с психични разстройства и самоубийци сред тях?

Ако и те са толкова нещастни, че чак да се самоубиват, какво да кажат например хората, които няма какво да ядат или не могат да излекуват децата си от някаква болест, понеже нямат достатъчно пари да платят лечението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7caadac247
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако имаш пари и си известен това не те прави щаслив. Препоръчвам Ви да гледате сериала Bojack Horseman. Там отговарят доста на тези въпроси.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: de340b4c45
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това да си известен, тоест публичността, е трудно нещо. Папараци те следят, снимат, няма човек личен живот. Крие се. Каквото и да направи всички го одумват. Много хейтъри и пр. Не е лесно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3ab081c6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много хора се самоубиват, само че повечето не ги дават по телевизията...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1c6294dda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, в бедните африкански държави има доста повече самоубийства, отколкото в Щатите, например. Както има и в много други държави. Просто животът на знаменитостите се следи от медиите, а останалите хора си отиват незабелязано за света. Освен това, психичните разстройства не се появяват, когато станеш беден, а обикновено от някаква психична травма, която може да се случи на всеки, или от особена химия в мозъка. Парите невинаги могат да ти купят здраве, чисто физическо или психично такова. Известните имат и проблеми, които са типични само за тях - непрекъснатото следене от медиите, което осакатява личния живот, трудност да намериш истински хора, заради парите си и т. н. Аз дори бих очаквала повече от тях да се самоубиват.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0a5571126a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това е доказателство, че парите и славата не носят щастие в определен процент от хората. Не изпитват удоволствие нито от пищни партита, скъпи коли и огромни имения. Трудно разпознават кой е истински приятел, кой е с тях заради облаги, на кого могат да разчитат. Човешкия характер е изключително сложен, не се залъгвайте по блясъка, който наблюдавате в социалните мрежи, често това е изкуствено поддържан образ, имидж, който няма нищо общо с реалността.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dc3f32b7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Човек, който не е страдал от депресия, не може да разбере... Самоубийствата се срещат най-често сред развитите общества - когато си осигурен финансово, когато си интелигентен и мислиш за нещо повече от това как да вържеш двата края, обикновено минаваш на "следващото ниво" и започваш да се интересуваш от други неща - четеш, мислиш, започваш да подлагаш на съмнение заобикалящата те обстановка, виждаш несправедливостите към теб и останалите, чувстваш се презадоволен и обичайните неща (хобита, гаджета, семейство) започват да стават абстрактни, чужди понятия и т. н.. Ако си по-лежерен, рационален тип, ще се превърнеш в циник, който наблюдава света с ехидна усмивка и просто си живее така, както е.. Ако си по-чувствителен и емоционален, това ще ти носи само тъга, ще спреш да виждаш смисъл, нищо няма да ти носи щастие, ще се отдалечиш от всичко и всички. Някои просто не издържат и слагат край. Като добавим и възможната злоупотреба с наркотици и алхохол - ей го е.
Хората, които нямат много пари и слава, си мислят, че радостите в живота се изчерпват с притежанието им. Това е като едно гладно африканче да си мисли, че тези, които имат ядене и чиста вода, трябва да са ударили джакпота. Имайки вечеря пред себе си, чувстваш ли се като най-големият късметлия на света или се чудиш за състоянието и славата на Честър? Щото, така като гледам, май-май ще е второто. ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fb263b1542
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Успешните хора и особено хората на изкуствата сме малко или много луди хора. Това са хора които избират по различен път от стадото хора, иска се истинска лудост за да кривнеш от пътя и да скочиш в дълбокото на изкуството. За да бъдеш успешен трябва да имаш пламък, ненаситен изпепеляващ пламък който те кара постоянно да бъдеш креативен, търсещ, различен, но понякога този пламък може да те изгори. Както знаеш няма съвършени неща на тоя свят и често тия дарби на творческите хора идват със страничен ефект бонус психично заболяване, депресии, пристрастяване, ранимост, нарцисизъм. За отключването и развитието на различните психични състояния допринася и огромната популярност или отговорност на тези хора, представи си че хиляди хора скандират името ти и са в краката ти, в такъв момент ти се чувстваш едва ли не като бог, изпитваш огромно удовлетворение от това че всички тези хора са с теб и оценяват труда ти, в следващия момент си представи че жълтите медии пишат глупости за теб, критиците са безпощадни, отвсякъде те търсят някви хора да те занимават с нещо, всеки твой малък проблем се превръща в обществен проблем. И така в един момент ти си бог, а в друг се превръщаш в изстискан парцал, и така се получава една огромна личностна разлика, това създава изключително много бъркотии в главата на твореца и е трудно да удържи вродените си психични предразположености към дадени заболявания. Чистача на кенефи си знае че е отрепка, знае къде се намира в обществото и няма при него такива пикове нагоре надолу които да го карат да откача. Та това допринася за самоубийствата, но има и друго нещо и нормалните хора се самоубиват, просто ние рядко разбираме за тях.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 49e9a3e65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, че са богати и известни не ги прави едни щастливи богове. Често парите и несметните богатства измерени в имоти, коли и почивки не могат да излекуват черната дупка в душата на тези хора. Много от тях са преживели ужасни неща, когато са били деца, например Честър е бил малтретиран като дете от по- възрастен и дори когато е станал известен и богат това не му е помогнало да преодолее тъмата в душата си. Трябва да разбереш, че щастието не се измерва в това колко пари имаш в банката или колко самолета са твои. Щастието се гради в душата - ако си щастлив и доволен от това, което си, от това което си постигнал и от малкото, което имаш - живееш по- пълноценно и оценяваш дори глътката свеж въздух - това е истинско щастие!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 95f10f214c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   С голяма вероятност е животът да е безсмислен в същността си. При нашето разбиране - което е прието от всички в развитите общества - се приема, че, за да си успешен, трябва да си богат или поне състоял се човек(с добра професия и доходи). Съответно и всички се стремят към това - учат, развиват се, за да го постигнат, защото знаят, че най-добре в обществото се приемат успешните - другите се класифицират като неудачници.
Обаче това е субективно, защото, ако отидеш и видиш как живее някое племе и попиташ средностатистическия член на това малко общество какво би си пожелал, ако може да получи каквото си поиска, то той няма да ти отговори: "Искам чисто нов мерцедес и мезонет в центъра на Париж".
Едното е, че тези неща не значат нищо за него, тъй като те не се възприемат за ценни в неговото общество - по-вероятно е да ти каже, че иска да му дадеш най-доброто копие, с което може да убива по 10 прилепа на ден, тъй като този, който носи най-много улов, съответно е и най-почитан. Другото е, че тези понятия не влизат в неговата ценностна система - те не са му важни, обществото, в което живее не ги е приело за важни и следователно той, като продукт на това общество не смята, че това ще му донесе нещо.

Ако образоваш този човек, вкараш го в цивилизования свят и му дадеш чисто новия луксозен автомобил, мезонета в центъра на Париж, хубав костюм и работа, няма да се мине дълго и той ще забележи, че хората ценят тези неща и съответно той ще се стреми към това, дори ще търси начини как да увеличи богатството си.

Известните вече имат всичко - славата, парите, жените и няма към какво да се стремят. Вероятно накрая виждат, че всичко е безсмислено и тъй като вероятността и самият живот да е безсмислен е прекалено голяма те се решават да сложат край.

Всички други се борят за по-добър живот и добиване на благо, ако са болни - искат да се излекуват, ако са бедни - да забогатеят. Но има и такива, които също виждат безсмислието, като те или решават да се оттеглят и да заживеят надалеч от хората, или слагат край. Някои пък става религиозни - вярват, че, ако действат по определен начин, ще получат благо в следващия живот.
Други пък се борят за това да уредят живота на хората - проблемът е, че колкото и да е добра идеята, докато има пари, ще има и корупция, проституция, убийства, зло. А за да няма пари и хората да се ползват от удобствата, които може да им предложи цивилизацията, то много неща, които приемаме за нормални трябва да се изкоренят, а за хора с власт и пари това не би било добре.

Истината е, че на всички им трябва чист въздух, вода, жилище и земя без граници и патриотизъм, защото, когато няма пари, аз няма да се опитвам да ви прецакам, докато сега, ако съм по-умен от Вас, то...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5895c09529
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сaмият ти въпрос предполaгa колко си дaлеч от реaлносттa...
Знaм, че нямa дa рaзбереш, a нямa и кaк дa обясня, но други някои ще рaзберaт. Зaщото освен, че се бухвaт с глaвaтa нaпред в ИСТИНAТA и цялaтa истинa без дa сa подготвени зa нея, сa и принудени дa съдействaт зa поддържaне нa лъжaтa. В някой случaи ( Aриaнa Грaнде) товa съдействие отнемa човешки животи, понякогa бързо, но друг път бaвно и мъчително.
Някои пеят истини, Лед Цепелин, Джони Дaвели, Метaликa, Кътр Кобейн и други, но мaлко успявaт дa чуят скритите послaния.
По- чувствителните, тези които съвесттa ги убивa отвътре, тези, особено тези, които имaт вече и децa... някои предпочитaт дa умрaт, единственият изход!

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4533132964
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Нали знаеш, че искаш нещо и като го получиш, след време ти е все тая. Те просто са привикнали на по - висок стандарт на живот. Постоянното преследване, парите и самата известност носи голямо напрежение и влияе на социалния живот. Всеки си има проблеми и никой не е щастлив за дълго на този свят.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1a309d874c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   То, за да си известен се искат много нерви и време. А и те са части от общества и секти, които ги скапват. Все учат наизуст, все са пред камери и светлини, нямат време за семействата си, нямат време и за себе си. Депресират се и вземат да употребяват и наркотици и да полудяват. Това е причината.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e6fb4cb007
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Всъщност повечето известни хора НЕ се самоубиват. Всеки ден се самоубиват хора по света, за съжаление, но в 99,99% от случаите те го правят от бедност, отчаяние, проблеми с алкохол, наркотици, лабилна психика и какво ли още не, но понеже тези хора не са известни, медиите никога не пишат за тях и съответно ние не знаем за тях и така си създаваме изкривена представа, че едва ли не само известните хора се самоубиват, без да се замислим, че в деня на всяко самоубийство на някой известен човек има поне стотици да не кажа хиляди самоубийства на обикновени хора, за които ние не чуваме.
А, някои известни хора се самоубиват, защото психически не са подготвени за толкова много пари и започват да злоупотребяват с тях - алкохол, наркотици, оргии, хазарт, а някои осъзнават, че имат много фалшиви приятели и т.н. Проблемът също е, че някои хора просто не си поставят по-висши цели и богатството е самоцел, крайната цел. Има супер богати хора, но с ум в главата и осъзнават, че богатството им дава времето и спокойствието да се посветят на по-висши цели и започват да създават семейства и възпитават добре децата си, правят фондации, строят болници, църкви, пишат книги и т.н. Така те са полезни за обществото и оставят наистина нещо след себе си. Ето Нобел е бил супер богат и благодарение на завещанието му имаме Нобелови награди, а граф Монтескьо е написал трактат за разделението на властите, който до сега се изучава и прилага от демократичните страни, а богатите български търговци Христо и Евлоги Георгиеви са дали 1 милион лева, което се равнява на поне 100 милиона днешни пари за да се построи Софийският университет, да дам само три примера. А, те са могли просто да пушат пури, да се наливат със стар френски коняк и да мрънкат колко е скучно да си богат, защото няма какво повече да се постига.
Да ви пропомня, че още Хан Омуртаг е стигнал до извода, че човек дори добре да живее, накрая умира и затова трябва да остави нещо след себе си. А, кубинският поет Хосе Марти е казал, че основните цели в живота са да направиш дете, да посадиш дърво и да напишеш книга. Както виждате идеята е да оставиш нещо след себе си. Затова и едно време богатите български чорбаджии са строили каменни чешми и мостове. Както виждате никой не казва, че целта е стани богат и после умри от свръхдоза, нали? И разбира се, подобни богати хора с разумни цели не се самоубиват, а напротив, водят пълноценен живот и им посвещават паметници, книги, музеи.
Разбира се, за да си щастлив е важно също да си здрав и да имаш добри взаимоотношения с хората - семейство, приятели, колеги.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a030e7ef31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   В повечето случаи известните, които се самоубиват са хора на изкуството.
А хората на изкуството са изключително чувствителни и нежни души.

Честър не случайно се самоубива на рождения ден на един от неговите най - добри приятели Крис Корнел, който преди време също се е самоубил чрез обесване.

Определено няма да се съглася, че тези хора се самоубиват, защото парите са им дошли в повече.
Ще завърша коментар си с това, че твърдо се съгласявам с коментар номер3!

И че е хубаво да внимаваме с чувствата на хора, защото това, което не би повлияло, дори не би изобщо трогнало един, то друг за същото нещо ...ще се самоубие. Разбира се и обратното.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 535e490e33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Честър от години страдаше от клинична депресия.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b249e1f2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Животът на т. нар. "звезди" е всичко друго, но не и щастлив. Почти всички са пристрастени към алкохол, наркотици, сънотворни и каквото още се сетите. Нямат семейства. Имат по 10 деца от 10 различни жени, повечето от които дори не познават. Не познават и децата си. За тях се грижат бавачки, прислужнички, възпитатели и др. На повечето смисълът на живота е да си направят поредната малоумна татуировка или да запишат поредната креватна бройка и всичко това бутилка уиски и коктейл от наркотици. Ами, нещо не му виждам хубавото на подобен живот. Макар, че съм имал периоди, в които и аз доста съм се прехласвал по "излъчването" на някои "звезди". Благодарен съм на Господ, че ми отвори очите и не позволи да се подхлъзна по нанадолнището. Личното ми мнение е, че тези образи се създават от медиите и причината е много проста - пари. Тук не става въпрос само за продаваните филми или музика, а за цял един модел на живот, който се проектира върху милиони хора и то много елегантно, в "лъскава" обвивка. Колкото повече подражаваш на модела, толкова повече и по-тежки проблеми си навличаш, а човек с проблеми е най-уязвим във всяко едно отношение, съответно най-лесно управляем. В последните години дори не е необходимо да имаш талант. Погледнете лейди Гага или Риана - пълна боза! Когото и да хванат от улицата от някоя голяма компания, могат да го направят звезда точно за месец-два. Неслучайно вече ги сменят на няколко години.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ba386a4fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   https://www.youtube.com/watch?v=jzotFAOCZ7M

Препоръчвам ти да гледаш тоя филм. Има и български субтитри в настройките за субтитри.
И особено интересно е да прехвърлиш първо на 1:00:10 и да го гледаш от там.
:)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1884c24a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер 7 най точно описа същността на темата и даде най точен отговор.

Повечето не стигат до там защото или нямат възможността да задоволят нуждите си от първостепенна важност, че да могат да си вдигнат главата и да се запитат за разни неща различни от "как ще си платя наема/ипотеката/колата този месец". Или пък просто им липсва капацитет. Най често комбинация от двете. Не, че искам да обидя останалите, просто умният човек бързичко осъзнава как работи този свят и общество. и се нагажда поне дотолкова, че да си осигури нормално съществуване. което пък от своя страна ще му позволи да има свободно време и да започне да работи над "минаването към следващото ниво", както номер 7 се изрази. Това не значи, че е част от обществото или, че го харесва. Образно казано - такъв човек си е подсигурил по добро копие което ще му позволи да си осигури прехраната, ако трябва да направим аналогия с примера който номер 7 даде.

Останалите не могат да си представят тези неща защото просто не са били в тези обувки, че да видят нещата под този ъгъл.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2d2034dd86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Чак пък толкова често. Има и неизвестни, които го правят, но за тях никой не знае и никой няма да пусне тема в този сайт, нали?

Никой от нас не е познавал лично Честър. Може да е страдал от едно или друго, болестите, физически или психически не зачитат богатство и социално положение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker