Помощ за малък бизнес! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помощ за малък бизнес!
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1055 пъти
Здравейте хора! Аз не искам да споделям проблеми а да попитам неща които не са ми ясни. От малка мечтая да си имам собствен магазин за дрехи, та сега съм намерила доста евтино помещение, та не съм наясно с документите и разрешителни те които ще ми трябват. 1. Отваряне на фирма. 2. Касов апарат 3. Регистрация на касов апарат 4. Договор с човека от помещението под наем 5. Договор с пожарната безопасност 6. Касовата книга регистрира ли се???? И тези стикери за лепене на дрехите в които пише производител, състав, произход задължителни ли са??? И аз като съм си шеф, трябва ли на самата мен си да си имам договор???? И от къде се вземат фактури, повечето търговци на едро не дават фактури, от къде да ги вземам... те са си задължителни вече!!!! Още няма да отварям, първо искам да разучи какви изисквания ще ми трябват, това е нещо ново за мен, нито съм запозната, нито съм учила тези неща... със сигурност ще има обидни коментари, но аз съвсем човешки ви питам за съвети и помощ като цяло!!!! Благодаря ви предварително!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9105cc9de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ми е трудно да ти обясня всичко в един коментар, но ще пробвам поне някои неща да нахвърля. Пурво трябва да регистрираш фирма. За да няма пропуски, те съветвам да си платиш на някоя счетоводна кантора, която срещу някаква неголяма комисионна ще ти свършат тази работа, хем да си сигурна, че всичко е наред. Ако в рамките на 12 мес. успееш да направиш 50 000 лв оборот, ще те регистрират и по ЗДДС. А и ще те посъветват каква правна форма е по-добра за теб - ЕТ, ЕООД. Освен това те после ще ти водят и счетоводството, ще ти подават ДДС декларации, годишни данъчи декларация и т.н. Все неща, за които така или иначе трябва да наемеш счетоводител.

После трябва да сключиш договор между теб като ФЛ и фирмата като ЮЛ. Понеже фирмата трябва най-малкото да има управител, ти самата ще се назначиш като такъв. Като може да се назначиш на договор за управление или на трудов договор. Отново счетоводната кантора ще ти обясни в твоя случаой кое е по-добро.

После си наемаш помещението. Касовия апарат ти е най-лесната работа. Просто се свързваш с фирма, занимаваща се с касови апарати. Те ще ти обяснят всичко. Ще ти го регистрират, ще ти го свържат със сим карта към НАП, ще ти настроят според конкретните нужди на фирмата, ще те обучат и ще ти обяснят как се попълва касовата книга. Няма място за притеснение, защото ако нещо не ти е ясно, можеш да им звъниш винаги и те веднага ще ти обяснят по телефона или направо ще дойдат при теб. Плаща се някаква малка сума за абонамент всяка година и първоначално се плаща самия каасов апарат, като обикновено в цената му влиза и настройването, регистрацията и свързването с НАП. Принципно всичко става за 1 час барабар с обучението, което ще ти направят на място. Работи се елементарно с касов апарат.

А за фактурите не знам да има търговци, които не издават такива. Принципно ако не ти издадат, няма как легално да си отчетеш купената стока и разхода. Ако не ти издават ф-ра, не те съветвам да работиш с този търговец, защото така и твоето счетоводство ще стане каша и рискуваш сериозни проверки и глоби. Освен това ти не можеш да докажеш никакво качество и произход на стоката. А това е предпоставка и за сериозни проблеми с комисията по защита на потребителя.

Принципно въпросите, които задаваш, не са толкова важни. Просто в процес на действие и с консултация със счетовоната кантора, всичко това с е решава за часове. По-сериозните въпроси, които трябва да си задава, са как да си изградиш добра система за продажби, как да си подбереш мястото, как да се рекламираш ефективно. С две думи наблегни на търговските умения.

Аз от опитса си само едно мога да ти кажа - търговец не се става, търговец се ражда. Преди си мислех, че това са измишльотини, но практиката ме научи точно на това.

Имай предвид, че първите 6-12 мес. със сигурност няма да си на печалба. Добре е да имаш предварително спестени пари не само за стариране, ами и за покриване на загубите през първите 12 мес., защото иначе ще се наложи да приключиш принудително в самото начало.

Идругото от опит е да не се хвърляш на евтини помещения. За да са евтини, си има причина. По-добре дай някой лев отгоре, но да има голям пътникопоток, защото дори и да ти е с 1000 лв по-скъп наема, ако имаш по-голям пътникопоток срещу магазина, тези 1000 лв се избиват много лесно само с по няколко допълнителни клиента на ден отгоре. Обаче нямаш ли пътникопоток дори и 300 лв наем ще ти се вижда труден за покриване, просто защото няма да имаш голям оборот и половината печалба ще ти отива само за наем.

Можеш да засечеш примерно за 15 мин между 10 и 11 колко души минават пред помещението, после да речем между 14 и 15, после между 18 и 19 примерно. Така пропорционално може да сметнеш на ден грубо колко души минават пред помещението. Принципно като за начало 3% от хората биха се отбили в магазина, от там нататък зависи от теб дали ще ги задържиш като постоянни клиенти. Така можеш да си направиш груба сметка кой наем сизаслужава повече.

Както казах ако нямаш клиентопоток, евтиния наем няма да ти помогне. И прочети за cross-sell, up-sell, down-sell. Изобщо наблегни първо на бизнес уменията, бюрокрацията е най-лесната част.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker